شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵
مقاله

چین از موج گرما پول چاپ کرد!

چین از موج گرما پول چاپ کرد!
اخبار محرمانه - ایسنا/ با آتش‌سوزی‌های گسترده و رسیدن دما به بالاترین رکورد در اروپا، دستگاه‌های تهویه مطبوع ساخت چین به محصولات پرطرفدار تبدیل شده‌اند. روپایی‌ها که در پذیرش ...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایسنا / با آتش‌سوزی‌های گسترده و رسیدن دما به بالاترین رکورد در اروپا، دستگاه‌های تهویه مطبوع ساخت چین به محصولات پرطرفدار تبدیل شده‌اند.
روپایی‌ها که در پذیرش دستگاه‌های تهویه مطبوع کندتر از ساکنان سایر نقاط جهان بوده‌اند، در حالی که دمای تابستان در برخی مناطق از ۳۸ درجه سانتیگراد فراتر می‌رود، در بیرون فروشگاه‌ها صف می‌کشند و مسافت‌های طولانی را رانندگی می‌کنند تا یک دستگاه تهویه مطبوع تهیه کنند.
برندهای بزرگ چینی میدیا، گری و هایر از فروش بیشتر سیستم‌های خنک‌کننده در خارج از کشور خبر می‌دهند، آن هم درست در زمانی که رهبران کشورهایی مانند فرانسه، آلمان و بلژیک تهدید کرده‌اند بر واردات چین که به گفته آنها به صنایعشان آسیب می‌رساند، تعرفه اعمال خواهند کرد.
در حالی که تهویه مطبوع بخش کوچکی از صادرات چین به اتحادیه اروپا را تشکیل می‌دهد، چین از افزایش فروش به عنوان مدرکی مبنی بر نیاز مصرف‌کنندگان اروپایی به محصولات چینی استفاده کرده است.
خبرگزاری رسمی دولتی شینهوا اخیرا در سرمقاله ای با عنوان: «پارادوکس تهویه مطبوع: اروپا برای اعمال تعرفه بر چین خیلی گرم است»، از سیاست‌گذاران اروپایی به دلیل نادیده گرفتن نیازهای مصرف‌کنندگان انتقاد کرد. نویسنده‌ی این سرمقاله نوشت: «مسدود کردن سیستم‌های تهویه مطبوع چینی مشکلات اروپا را حل نمی‌کند؛ فقط زندگی را برای مردم عادی سخت‌تر می‌کند.»
اتحادیه‌ اروپا و چین طی چند ماه آینده، مذاکراتی را برای رسیدگی به عدم تعادل تجاری بی‌سابقه‌ نزدیک به ۳۶۰ میلیارد یورو یا حدود ۴۰۶ میلیارد دلار نسبت به سال گذشته برگزار خواهند کرد. این شکاف در سال‌های اخیر با افزایش صادرات چین، به‌ویژه خودروهای برقی و هیبریدی که تهدیدی برای جایگزینی بزرگترین برندهای خودروسازی اروپا هستند، بیشتر شده است.
سایر نقاط جهان نیز برای تهویه مطبوع به چین متکی شده‌اند. طبق گزارش شرکت اطلاعاتی بازار «یورومانیتور اینترنشنال»، در آمریکا - جایی که «گنبدهای گرما» به هشدارهای گرمای شدید در مناطق جنوبی و مرکزی منجر شده است- برندهای چینی ۵۰ درصد از بازار را تشکیل می‌دهند. این شرکت اعلام کرد که این رقم در سطح جهانی، سال گذشته به ۶۵ درصد رسیده است.
ورونیکا کاندوسووا، مدیر بینش جهانی لوازم خانگی در «یورومانیتور اینترنشنال»، انتظار دارد که این نسبت با افزایش دمای جهانی افزایش یابد. برندهای چینی امسال توانستند به لطف زنجیره‌های تامین انعطاف‌پذیر که می‌توانند به سرعت محصولات جدید و بومی‌سازی‌شده را توسعه دهند، از تقاضای بالا، به‌ویژه در اروپا، بهره‌برداری کنند.
مصرف‌کنندگان اروپایی به دلیل هزینه‌های بالای انرژی، هزینه‌های نصب گران و محدودیت‌های مقاوم‌سازی ساختمان‌های قدیمی‌تر این قاره، در پذیرش تهویه مطبوع از سایر نقاط جهان عقب مانده‌اند.
اما بحران آب و هوا اکنون در حال تغییر این وضعیت است.
گروه میدیا، یکی از بزرگترین برندهای لوازم خانگی چین، دستگاه تهویه مطبوع «پورتا اسپلیت» خود را به‌طور خاص برای اروپا طراحی کرد و آن را قابل حمل، بی‌صدا و به اندازه کافی کم ارتفاع ساخت تا از مسدود شدن پنجره‌های اروپایی جلوگیری کند. این شرکت اعلام کرد که این مدل امسال بیش از ۲۰۰ هزار دستگاه فروش داشته که نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
شرکت تحقیقاتی «ایکوال اوشن» ماه گذشته در یک پست وبلاگی نوشت: «بازارهای لوازم خانگی اروپا که مدت‌هاست تحت سلطه بوش، الکترولوکس، میله (Miele) و سایر برندهای معتبر غربی هستند، شکاف‌های رقابتی ایجاد می‌کنند که شرکت‌های چینی از نظر ساختاری برای پر کردن آنها موقعیت دارند. پورتا اسپلیت میدیا محصولی است که این تغییر را متبلور می‌کند.»
جانسون از شرکت «تایدال ویو سولوشنز» گفت: «این مزایا به بسیاری از صنایع دیگر نیز تعمیم می‌یابد که می‌توانند به چین نفوذ بیشتری در تجارت جهانی بدهند.» او گفت: «این تازه آغاز کار است. با افزایش تورم در اروپا و آمریکا، مردم نمی‌خواهند برای محصولات بیشتر هزینه کنند. پس چه باید کرد؟ خب، باید مقداری کالای چینی داشته باشید.»
ینس اسکلوند، رئیس اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا در چین، گفت که کشورهای اروپایی بیشتر بر رسیدگی به بخش‌های استراتژیک خاص و سیاست‌های صنعتی چین تمرکز دارند تا مهار کلی واردات چین. او گفت: «اتحادیه اروپا نه به دنبال تعادل کامل است - به این معنا که هر یورو کالای وارداتی باید معادل یک یورو کالای صادراتی باشد - و نه به دنبال کاهش وابستگی خود به چین برای لوازم خانگی که به طور گسترده‌تری در دسترس هستند.»


نظرات شما