سه شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۴
تحلیل ویژه

هشدار فارن افرز: جنگ بزرگ با ایران، اقتصاد آمریکا را فلج می‌کند

هشدار فارن افرز: جنگ بزرگ با ایران، اقتصاد آمریکا را فلج می‌کند
اخبار محرمانه - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست علی واعظ، کارشناس ارشد مسائل گروه بین‌المللی بحران، در یادداشتی در نشریه فارن ...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
علی واعظ، کارشناس ارشد مسائل گروه بین‌المللی بحران، در یادداشتی در نشریه فارن افرز هشدار می‌دهد که اگر جنگ به سطحی بالاتر کشیده شود، احتمال درگیری مستقیم ایران و ایالات متحده وجود خواهد داشت؛ به‌ویژه اگر منافع یا دارایی‌های آمریکا هدف حملات قرار گیرند. مقامات آمریکایی بارها به تهران هشدار داده‌اند که در صورت حمله به منافع آمریکایی، واکنش ایالات متحده «در سطحی بی‌سابقه» خواهد بود. در این شرایط، اگر حملات ایران یا گروه‌های مقاومتی باعث کشته شدن نیروهای آمریکایی شود، فشارها بر رئیس‌جمهور آمریکا برای واکنشی قاطع و حتی ورود به جنگ افزایش خواهد یافت.
علی واعظ در ادامه تحلیل خود اشاره می‌کند که برای رئیس‌جمهوری که قصد دارد خود را به‌عنوان یک صلح‌طلب و میانجی معرفی کند، وضعیت فعلی باید زنگ خطر جدی به صدا درآورد. بسیاری از طرفداران ترامپ مخالف مداخله دوباره آمریکا در جنگی دیگر در خاورمیانه هستند، چرا که تداوم جنگ‌های منطقه‌ای می‌تواند منجر به عواقب منفی برای ایالات متحده شود.
علی واعظ بر این نکته تأکید می‌کند که یک جنگ بزرگ در خاورمیانه می‌تواند به افزایش شدید قیمت نفت منجر شود که این خود فشار تورمی بیشتری بر دوش مصرف‌کنندگان آمریکایی خواهد گذاشت. در حال حاضر، قیمت نفت در حال افزایش است و این وضعیت می‌تواند به مشکلات اقتصادی بیشتری در داخل آمریکا دامن بزند. بنابراین، ترامپ در صورتی که بتواند جنگ را متوقف کند، از آن سود خواهد برد، اما اگر جنگ گسترش یابد، بهای سنگینی را خواهد پرداخت.
علی واعظ معتقد است که ترامپ می‌تواند تهدید به تعلیق کمک‌های تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی کند، اهرم فشاری کلیدی که بدون آن، انجام عملیات‌های نظامی برای رژیم صهیونیستی بسیار دشوار خواهد بود. این رویکرد مشابه اقداماتی است که رؤسای‌جمهور پیشین آمریکا از جمله جو بایدن از آن امتناع کردند. بایدن حتی حاضر نشد برای ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه چنین تهدیدی را مطرح کند. اما اکنون، با توجه به شرایط بحرانی و تهدید جان آمریکایی‌ها و میراث سیاسی ترامپ، او ممکن است تصمیم بگیرد که برخلاف سلف خود برای مهار بحران، اقدامات قاطعی اتخاذ کند.
علی واعظ تاکید می کند: «کاخ سفید باید به تهران هشدار دهد که تشدید بیشتر تنش‌ها می‌تواند به کشته‌شدن نیروهای آمریکایی و در نهایت ورود مستقیم ایالات متحده به جنگ بینجامد. در عین حال، باید پیشنهادی معقول برای توافق هسته‌ای ارائه دهد که شامل رفع پایدار تحریم‌ها باشد. ترامپ می‌تواند وعده دهد که تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را لغو کرده و تحریم‌های اصلی تجارت با ایران را پایان دهد، مشروط بر اینکه ایران غنی‌سازی اورانیوم را در قالب یک کنسرسیوم چندملیتی با مشارکت عربستان سعودی انجام دهد. طرحی که ایران پیش از حملات اسرائیل آمادگی خود را برای آن ابراز کرده بود.
این کنسرسیوم می‌تواند سوخت نیروگاه‌های هسته‌ای منطقه را تأمین کند و در عین حال از دسترسی ایران به مواد شکافت‌پذیر برای ساخت سلاح هسته‌ای جلوگیری کند. در نهایت، واعظ تاکید می کند که اگر ترامپ واقعاً به ایجاد یک ایران عاری از سلاح هسته‌ای متعهد است، بهترین راه‌حل این است که جنگ میان تهران و تل‌آویو را متوقف کرده و ایران را به میز مذاکره بازگرداند. در غیر این صورت، نظام ایران احتمالاً در نخستین فرصت به‌سوی ساخت سلاح هسته‌ای خواهد شتافت. در این شرایط، ترامپ ناگزیر خواهد بود یا یک ایران هسته‌ای را بپذیرد یا همراه با رژیم صهیونیستی وارد حمله‌ای جدید شود که این همان کابوس مداخله فاجعه‌بار در خاورمیانه است که او وعده داده بود از آن اجتناب خواهد کرد.
بازار


نظرات شما