سه شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
خواندنی ها

باورهای درست و غلط درباره وزن‌گیری نوزادان

باورهای درست و غلط درباره وزن‌گیری نوزادان
اخبار محرمانه - خراسان /وقتی نوزادان به دنیا می‌آیند، «وزن» یکی از دغدغه‌های والدین آن‌ها می‌شود. کودکان با سرعت‌های متفاوتی رشد می‌کنند اما به‌طور معمول میانگین وزن نوزاد پسر ...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خراسان /وقتی نوزادان به دنیا می‌آیند، «وزن» یکی از دغدغه‌های والدین آن‌ها می‌شود. کودکان با سرعت‌های متفاوتی رشد می‌کنند اما به‌طور معمول میانگین وزن نوزاد پسر در هنگام تولد 3.3کیلوگرم و نوزاد دختر 3.2کیلوگرم است. البته این وزن درباره همه یکسان نیست و نوزادان درست مانند بزرگ سالان می توانند در شکل‌ها و اندازه‌های مختلف، وزن‌های متفاوتی داشته باشند. سایت medicalnewstoday به این موضوع پرداخته است.
​​​​​​​میانگین وزن نوزادان
اگر وزن نوزاد در نمودار رشد پایین باشد لزوما به معنی مشکلی در رشد فیزیکی او نیست. نمودار به شما کمک می‌کند تا بتوانید رشد کودک خود را در بلندمدت دنبال کنید. به گزارش سازمان بهداشت جهانی، میانگین وزن نوزاد متولدشده در هفته 37 تا 40 بین 2.5 تا 4کیلوگرم متغیر است. البته نوزادان در هفته اول پس از تولد حدود 10 درصد وزن خود را از دست می‌دهند. این کاهش بیشتر به دلیل از دست‌دادن مایعات است و جای نگرانی ندارد چون بیشتر نوزادان در عرض یک هفته دوباره این وزن را به دست می‌آورند.
از وزن نوزاد چه انتظاری باید داشته باشید؟
شاید جزو کسانی هستید که دوست دارند همیشه فرزندشان در حال وزن گرفتن باشد اما در این مسیر یک سری انتظارات غیرمنطقی به نظر می‌آید. در ادامه چند نظر را درباره وزن‌گیری نوزاد که بنا به مطالعات علمی، درست‌تر است، خواهیم آورد.
نوزادان معمولاً در 6 ماه اول زندگی خود به سرعت وزن اضافه می‌کنند.
بازار
به طور معمول، نوزادانی که از سینه یا شیر مادر تغذیه می‌شوند، در سال اول خود نسبت به نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند کندتر وزن اضافه می‌کنند.
بنا به منابع معتبر، وزن نوزادان متفاوت است اما وزن آن‌ها تا 4ماهگی دو برابر می‌شود و به‌طور معمول نوزادان تا اولین سالگرد تولدشان سه برابر وزن تولد را به دست می‌آورند. یعنی اگر نوزادی هنگام تولد 3کیلوگرم باشد تا دوماهگی 6کیلوگرم و تا یک سالگی 9کیلوگرم وزن می‌گیرد. این عدد در نوزادان بنا به شرایط مختلف، متفاوت خواهد بود. چون الگوهای رشد از برنامه مشخصی پیروی نمی‌کنند.
برخی از نوزادان به طور پیوسته وزن اضافه می‌کنند و برای چندین ماه در همان صدک یا نزدیک به آن می مانند.
برخی دیگر به سرعت وزن اضافه می کنند که نشانه جهش رشد است که می تواند در هر زمانی رخ دهد. این ممکن است نوزاد را به یک صدک وزن جدید منتقل کند.


نظرات شما