دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
بین الملل

واکنش کرملین به گمانه‌زنی‌ها درباره دیدار پوتین و ترامپ در عربستان

واکنش کرملین به گمانه‌زنی‌ها درباره دیدار پوتین و ترامپ در عربستان
اخبار محرمانه - ایرنا / سخنگوی کرملین در عین حال که دیدار رؤسای جمهور روسیه و آمریکا را ضروری خواند، درباره احتمال انجام این دیدار در ماه جاری میلادی در عربستان سعودی گفت: ...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایرنا / سخنگوی کرملین در عین حال که دیدار رؤسای جمهور روسیه و آمریکا را ضروری خواند، درباره احتمال انجام این دیدار در ماه جاری میلادی در عربستان سعودی گفت: ولادیمیر پوتین هیچ سفری به کشورهای خاورمیانه را در آینده نزدیک در دستور کار ندارد.
دیمیتری پسکوف دوشنبه پنجم مه 2025 برابر با 15 اردیبهشت 1404 در پاسخ به پرسش خبرنگاران افزود: همه درباره دیدار پوتین و ترامپ سخن می‌گویند؛ ما معتقد هستیم که این دیدار از بسیاری از جهات ضروری است و بر این اساس، باید مقدمات آن انجام شود.
بازار
وی خاطرنشان کرد: انجام این دیدار مستلزم پیگیری‌هایی در سطوح مختلف کارشناسی است و این امر مستلزم ادامه تماس‌ها بین مسکو و واشنگتن است؛ تماس‌هایی که آغاز شده و در حال حاضر ادامه دارد.
سخنگوی کرملین گفت: هنوز هیچ جزئیاتی درباره (زمان و مکان) دیدار پوتین و ترامپ وجود ندارد.
پسکوف در پاسخ به این پرسش که آیا پوتین قصد دارد به زودی به عربستان سفر کند، تأکید کرد:‌ رئیس‌جمهور روسیه هیچ برنامه‌ای برای سفر به کشورهای خاورمیانه در اواسط ماه مه 2025 برنامه ریزی نکرده است.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پیش از این (هفتم مارس 2025 / 17 اسفند 1403) در اظهاراتی با اشاره به منافع اقتصادی که رابطه با عربستان سعودی برای ایالات متحده به همراه دارد، گفته بود: احتمالاً در طول یک ماه و نیم آینده به عربستان خواهم رفت.
ترامپ در گفت وگو با خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آیا با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در عربستان سعودی ملاقات خواهید کرد، اظهار کرد: من به این کشور خواهم رفت اما انگیزه اصلی سفر من به عربستان سعودی تجارت و منافع اقتصادی است.
پس از آن، رئیس جمهور آمریکا چهارم اردیبهشت‌ماه 1404 در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا در عربستان سعودی با پوتین دیدار خواهد کرد؟ گفت: «این امکان وجود دارد، اما به احتمال زیاد نه. فکر می‌کنم کمی بعد از آن با او دیدار خواهیم داشت.»
از 24 بهمن 1403 و برقراری نخستین تماس تلفنی رؤسای جمهور روسیه و آمریکا، آنها تاکنون در مجموع دو بار با یکدیگر تماس تلفنی علنی داشته‌اند. طرفین پیش از این، دو دور مذاکرات در ریاض با هدف حل و فصل مسائل دوجانبه و موضوعات دیگر مانند مناقشه اوکراین و دو دور مذاکره نیز در استانبول با هدف عادی‌سازی روند فعالیت سفارتخانه‌ها برگزار کرده‌اند. استیو ویتکاف فرستاده ویژه ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا نیز تاکنون چهار سفر به روسیه داشته و از طرف مقابل، سفر کریل دیمیتریف رئیس صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه به واشنگتن نیز در یک نوبت اطلاع رسانی شده است.


نظرات شما