اخبار محرمانه - فرهیختگان /متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
زهرا طیبی| 50 روز از شروع حمله آمریکا به یمن میگذرد، آمریکاییها مدعی بودند در حملات مقر فرماندهی، مرکز ارتباطی، کارخانههای تسلیحاتی و تأسیسات تولید پهپاد یمنیها را نابود کردند، صبح روز گذشته، اصلیترین فرودگاه بینالمللی رژیمصهیونیستی به خاطر اصابت موشک هایپرسونیک یمنیها، مجبور شد پروازها به این فرودگاه را لغو کند. آن طور که شبکه 12 اسرائیل اعلام کرده این موشک از چهار لایه دفاعی عبور کرده و گودالی به عمق 25 متر ایجاد کرده است. مقامات اسرائیلی هم البته از همان دقایق بعد از حمله، ایران را پشتپرده این حملات معرفی کردند، فارغ از اینکه ایران بارها اعلام کرده که علیرغم حمایت از محور مقاومت و مخصوصاً مقاومت یمنیها، اما آنها نیروهای نیابتی ایران نیستند و از ایران دستور نمیگیرند. اسرائیلیها برای توجیه ضعف خود در مقابله با حملات یمن، اصرار دارند تا یمنیها را وابسته به قدرت بزرگتر یعنی جمهوری اسلامی ایران معرفی کنند.
هشداری در آستانه سفر ترامپ به عربستان
انصارالله یمن، از همان روزهای ابتدای شروع عملیات 7 اکتبر، مقابله با نیروهای صهیونیستی را با ناامن کردن کانال سوئز برای کشتیهای آنها شروع کردند، موضوعی که آنقدر برای صهیونیستها خسارتبار بود که برای مقابله با نیروهای یمنی، آمریکا نیز حمله نظامی به یمن را شروع کرد. ترامپ هم برخلاف آنچه تصور میکرد که میتواند جنگی را که در غزه در حال وقوع است تمام کند، حمله نظامی به یمن را کلید زد. صهیونیستها برای مهار یمنیها، در حال طراحی حمله زمینی به یمن هم هستند. با این حال اما تمام این حملات نتوانست، اسرائیل را در مهار یمن موفق کند. حمله صبح روز گذشته به فرودگاه بنگوریون، علاوه بر آنکه اثبات کرد که نیروهای یمنی، برخلاف ادعای مقامات صهیونیستی، نهتنها تضعیف نشدهاند که حتی شدت حملات خود را نیز افزایش دادهاند، البته این اقدام پیام واضح دیگری نیز به همراه داشت. حادثه فرودگاه بنگوریون در شرایطی اتفاق افتاد که قرار است اواسط ماه می، اولین سفر دونالد ترامپ به خاورمیانه آن هم به مقصد عربستان اتفاق بیفتد. آن طور که رسانههای عربی اعلام کردند، عادیسازی روابط با اسرائیل در دستورکار این سفر نیست، اما گفته میشود بخشی از اهداف این سفر در حوزه نظامی و فروش تسلیحات به عربستان خواهد بود، این گزاره دور از انتظار نیست که موضوع یمن و افزایش فشارها به این کشور نیز در دستورکار باشد. وقوع این حمله به یکی از مهمترین فرودگاههای سرزمینهای اشغالی، پیام هشداری برای کشورهای همسایه مثل عربستان دارد که تعرض احتمالی آنها به یمن، بیهزینه نخواهد بود.
ابزارهای تهدید ایران علیه اسرائیل
آمریکاییها با تأکید بر این گزاره ادعایی که یمنیها، نیروهای نیابتی ایران هستند و تحت فرمان ایران حمله میکنند، ایران را هم تحت فشار قرار میدادند، ترامپ همزمان با اعمال شدیدترین حملات به یمن، ایران را تهدید میکرد که هرگونه حملهای از جانب یمن، مسئولیتش با ایران است. یمنیها اگرچه بارها اعلام کردند که مقاومت و مبارزه را از انقلاب ایران الهام گرفتهاند اما آنها اساساً در تعیین خط مشی و منطق مبارزاتی هیچ زمان تحت حمایت و فرمان حرکت نمیکردند، با وجود تأثیرپذیری از انقلاب ایران و حمایت ایران از مقاومت اما نیروهای یمنی، در بنمایههای فکری خود قائل به مبارزه و نبرد هستند و مقاومت را در همین چهارچوب تعریف میکنند. در نگاه آنها مبارزه و نبرد یا اصطلاحاً (نبرد بالسیف) اصل قرار دارد. از این منظر مدل مبارزاتی آنها تفاوتهایی جزئی با مدل مبارزاتی ایران دارد. اما به هر صورت این گزاره قابل انکار نیست که ایران از تمام نیروهای مقاومت از جمله حزبالله لبنان و انصارالله یمن حمایت دارد، آنها اگرچه نیروهای نیابتی ایران نیستند اما ابزارهای تهدیدی علیه رژیمصهیونیستی هستند که ارتباط خوبی نیز با ایران دارند، امری که قدرت منطقهای ایران را افزایش داده و حلقه تهدید اطراف اسرائیل را تنگتر کرده است. علاوه بر این در شرایطی که آمریکا بهوضوح فضا را برای افزایش حملات نیروی نیابتی خود فراهم کرده است، حمایت ایران از گروههای مقاومت یمنی، ابزار تهدید قدرتمندی را در اختیار ایران قرار میدهد.
بازار ![]()