اخبار محرمانه

آخرين مطالب

«توبه» بابک زنجانی تحلیل ویژه

«توبه» بابک زنجانی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سیاوش پورعلی| ثروتمندترین ایرانی جهان در سال 2012 نامش اولین‌بار در دوره ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد به رسانه‌ها آمد.
یک ابَر بدهکار بانکی که هنوز عمق پرونده‌اش به‌دلیل نامشخص پنهان باقی مانده است و آنچه در رسانه ‌آمده و می‌توانیم به آن اشاره کنیم، «بابک زنجانی» پیش از اینکه یک ابرمحکوم اقتصادی شناخته‌شده محسوب شود، یک بازرگان موفق بود که پروژه‌های بزرگی را در ایران و خارج از کشور در دست داشت و همچنین سفرهای پر زرق و برق که در شبکه‌های مجازی مخاطب زیادی پیدا کرد، ولی «بیژن زنگنه»، وزیر نفت ایران روز سه‌شنبه 19 شهریور 92 اعلام کرد که «ب.ز» تاجر ایرانی بیش از 2 میلیارد دلار حاصل از فروش نفت ایران را به خزانه دولت واریز نکرده و وزارت نفت و مجلس ایران در حال پیگیری این مساله هستند. همچنین او به خبرنگاران اظهارکرد که آقای زنجانی معتقد است این پول به حسابش ریخته شده اما این حساب از طرف آمریکایی‌ها بلوکه شده است. در ادامه یک نماینده مجلس هم گفت این مبلغ 2 میلیارد و 800 میلیون دلار است. روند کار به‌نوعی پیش رفت که گویی مجرم اصلی چالش‌های اقتصادی پیدا شده است. ولی بعد از آن گفتند که شاید صدها بابک زنجانی در ایران وجود داشته باشد که نامی هم از آنها برده نمی‌شود. با این حال بسیاری او را یکی از حلقه‌های احتمالا گسترده «کاسبان تحریم» می‌دانند. باید به این موضوع هم اشاره کنیم، دستگیری زنجانی یک روز پس از دستور حسن روحانی صورت گرفت که به کابینه‌اش دستور داده بود با فساد اقتصادی خصوصا در مورد کسانی که برای پرکردن جیب خود از تحریم‌ها سود برده‌اند، مبارزه کنند. البته او هرگز نامی از بابک زنجانی نبرد اما بلافاصله بعد از این گفته‌ها میلیاردر معروف بازداشت شد. کاسبان تحریم اما همچنان مشغول مال‌اندوزی هستند.
بازار
زیرمجموعه ب.ز؟
با همه این حاشیه‌ها و داستان‌ها که تنها به چند مورد آن اشاره کردیم، عقد قرارداد شرکت ریلی «آوان ریل» منتسب به هلدینگ ب. ز در یک تفاهمنامه 61 هزار میلیارد تومانی شرکت راه‌آهن زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی حاشیه جدیدی است که شاید به استیضاح وزیر راه هم ختم شود. بعد از این قرارداد جنجالی، سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی این وزارتخانه در اطلاعیه‌ای مدعی شده است که فرزانه صادق هیچ‌گونه اطلاع یا شناختی از تعلق شرکت آوان‌ریل به مجموعه‌های مرتبط با بابک زنجانی نداشته و تصمیم‌گیری نهایی در خصوص ادامه مسیر این تفاهمنامه، با رعایت مصالح عمومی و در چارچوب ضوابط قانونی خواهد بود. این ولی پایان کار نبود. همانطوری که در ادامه این گزارش اشاره خواهیم کرد سخنگوی قوه قضاییه گفته که او توبه کرده و مشمول عفو قرار گرفته است. جهانگیر همچنین به این نکته اشاره کرده که از نظر قضایی هر فردی در چارچوب مقررات می‌تواند فعالیت اقتصادی کند و منعی ندارد مگر اینکه قانون را نقض کند.
زنجانی در مرخصی است
اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه، در پاسخ به سوالی درباره فعالیت بابک زنجانی و اینکه آیا آزاد شده یا خیر و آیا هلدینگی که تحت نام او در حال فعالیت است مشروعیت قانونی دارد، گفت: «نامبرده در سال 92 در پرونده قضایی بازداشت و محکومیت پیدا کرد و محکومیت ایشان به 2 میلیون یورو در حق شرکت ملی ایران بود که دیوان عالی ضمن حکم اعدام نامبرده مقرر کرد در صورتی که نامبرده رد مال به شرکت ملی نفت ایران را بدهد مشمول ماده 114 قانون مجازات شود. به‌دنبال همکاری نامبرده با دستگاه قضایی اموالی از ایشان در یکی از کشورهای خارجی شناسایی و پس از دو مرحله کارشناسی و تایید کارشناسان، اموال به داخل کشور منتقل شد و در اختیار بانک مرکزی قرار گرفت. با توجه به‌شرایط توبه نامبرده از اقدامات گذشته و تلاش در جهت جبران خسارت به پیشنهاد قاضی اجرای احکام و دادگستری تهران، نامبرده در فهرست عفو از مجازات اعدام قرار گرفت و پس از اینکه رهبری با آن موافقت کردند و در لیست عفو قرار گرفت از تخفیف مجازات بهره‌مند شد و به 20 سال حبس مجازاتش تبدیل شد». جهانگیر در همین مورد ادامه داد: «او بیش از 11 سال از محکومیتش را بدون استفاده از مرخصی سپری کرد و رد مالش انجام شد لذا در سالجاری برابر مقرراتی که به زندانیان داده می‌شود ایشان از مرخصی بهره‌مند شده است ولی مرخصی که استفاده می‌کند تحت نظارت ضابطین است. در مورد مسائل اقتصادی ایشان که شما گفتید و در حین مرخصی انجام می‌دهد یا داده است، مسئولیتش متوجه دستگاه‌های ذیربط است و از نظر قضایی هر فردی در چارچوب مقررات می‌تواند فعالیت اقتصادی کند و منعی ندارد مگر اینکه قانون را نقض کند».

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1357724/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آنروا: قحطی در غزه قریب الوقوع است

ویتکاف؛ دیپلماتی که چیزی از دیپلماسی نمی‌داند

قرارداد تاریخی میان ایران و روسیه؛ پزشکیان و پوتین قرار چالوس گذاشتند

دعوت حماس از ساکنان کرانه باختری برای حمایت از گزینه مقاومت

آیا گاز ایران می‌تواند آینده انرژی اروپا را نجات دهد؟

ترمای بزرگسالی محصول این کم کاری های والدین است!

تیپ خانم بازیگر در سریال «تاسیان» بحث‌برانگیز شد!

نگاهی به فیلم «سلام علیکم حاج آقا» با 6 سال سابقه توقیف!

مقدار واقعی پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

به بهانه روز جهانی کارگر

چهره ها/ قاب صمیمی و جذاب دو بازیگر زن سینمای ایران

سام درخشانی: ما در سینما به تماشاگر فقط یک آدامس می‌دهیم!

«تک‌تیرانداز آمریکایی» راز خود را فاش کرد

عراقچی دلیل تعویق مذاکرات با آمریکا را اعلام کرد

ظرفیت اروپا در مذاکرات؛ سازنده یا تخریبی؟!

تحلیلگر ارشد آمریکایی: برچیدن برنامه غنی‌سازی ایران غیرممکن است

دلایل و زمینه‌های خودکشی دانش‌آموزان

برآورد یگ پژوهش؛ آتش 4 میلیارد دلاری «بندر»

عدم تمایل ویتکاف به پذیرش سمت «مشاور امنیت ملی آمریکا»

پُست جدید «مایک والتز» بعد از برکناری توسط ترامپ

یورش بیش از 500 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالأقصی

چرا تنش‌ میان هند و پاکستان خطرناک است؟

چهره ها/ سلفی نازنین بیاتی و سمیرا حسن‌ پور در حافظیه شیراز

بررسی روند تعویق مذاکرات از نگاه تهران تایمز

جهان دیوانه‏‌وار تسلیحات می‏‌خرد

روایت زیدآبادی از مناظره با حسین الله‌کرم

قیمت گوشت قرمز امروز 11 اردیبهشت 1404

کارگر نمی‌تواند یک اتاق 20 متری اجاره کند

چهره ها/ عکس متفاوت از هومن سیدی در پشت صحنه «وحشی»

دفترخانه ناصر فروخته می‌شود

انگشت اتهام به سمت «اتابک» در انفجار اسکله شهید رجایی

چهر ه ها/ عرفان طهماسبی در بیمارستان بستری شد

ماجراهای علی صادقی و نورالدین شروع شد!

جان مرشایمر: ادعای ضعیف شدن ایران احمقانه است

اشغالگران ناگهان در آتش؛ علت: نمی‌دانند

«توبه» بابک زنجانی

کاهش 25 هزار تومانی دلار در یک ماه؛ شکاف ارز 20 هزار تومان کم شد

زلنسکی: منتظر دیگر نتایج گفت‌وگو با ترامپ در واتیکان هستیم

کشته شدن دست‌کم 101 نفر در درگیری‌های مناطق دروزنشین سوریه

پخش فیلم «خسته نباشید» با بازی مرحوم حسام محمودی

برشی از قسمت جدید سریال «تاسیان» که فردا خواهید دید

«پینوکیو» چطور تبدیل به یک کارخانه‌دار کارآفرین شد؟

نفرین میانکاله

دارندگان چک بانکی بخوانند؛ بخشنامه مهم بانک مرکزی درباره رفع سوءاثر چک

هند حریم هوایی خود را بر روی تمام هواپیماهای پاکستانی بست

انفجار در شمال آلمان 11 زخمی بر جای گذاشت

موضع‌گیری «ترامپ» علیه ایران

مذاکره‌‏کننده جدید آمریکا کیست و چه می‌‏خواهد؟

کارگران چه می‌خواهند؟ نگاهی به مطالبات معیشتی در روز کارگر

10 فیلم «وس اندرسون» از بد‌ترین تا بهترین

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی