اخبار محرمانه

آخرين مطالب

آیا جنگی بزرگ در پیش است؟ تحلیل ویژه

آیا جنگی بزرگ در پیش است؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«در پی وقوع یک حمله تروریستی مرگبار در کشمیر، تنش‌ها میان هند و پاکستان اوج گرفته‌اند و دو طرف با سرعتِ قابل توجهی دست به اقدامات خصمانه علیه یکدیگر می‌زنند.»
بازار
بی. جی. صدیق، نویسنده و روزنامه نگار بریتانیایی-پاکستانی- میدل ایست آی| پنجشنبه گذشته، می‌توانستیم حس بی قراریِ قابل توجهی را در میان اعضای دولت پاکستان مشاهده کنیم. در جریان جلسه کمیته امنیت ملی پاکستان به ریاست نخست وزیر این کشور، شهباز شریف، مقام‌های نظامی و دولتی همگی خسته، ژولیده و عصبانی به نظر می‌رسیدند. منبع ناراحتی آن‌ها هم هند بود. 
دو روز قبل از این، گزارش‌هایی با محوریت وقوع یک حادثه مرگبار تروریستی در منطقه کشمیر تحت کنترل هند منتشر شد. در این چهارچوب، گروهی از مردان مسلح به روی گردشگران آتش گشودند و موجب کشته شدن 26 نفر و زخمی شدن ده‌ها تن دیگر شدند. 
آژانس‌های امنیتی هند بلافاصله این حمله را مرتبط با دولت پاکستان دانستند. ویدئو‌هایی که از این حادثه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده نشان می‌دهد که گردشگران روی زمین دراز کشیده‌اند و درخواست کمک می‌کنند. به دلیل عدم دسترسی به جاده، برای خروج گردشگران و مجروحان از منطقه محلِ وقوع حادثه، هلی‌کوپتر اعزام شد. 
«عمر عبدالله»، وزیر ارشد کشمیر در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «این حمله بسیار بزرگتر و وحشتناک‌تر از آن چیزی بود که در سال‌های اخیر علیه غیرنظامیان شاهد بوده‌ایم». 
«نارندرا مودی» نخست وزیر هند نیز در شبکه‌های اجتماعی نوشته است: «افرادی که در پسِ این اقدام فجیع بوده‌اند مجازات خواهند شد... راه نجاتی برای آن‌ها نیست. دستورکار‌های شیطانی آن‌ها هیچگاه موفق نخواهد شد. اراده ما برای جنگ با تروریسم تزلزل‌ناپذیر است و روز به روز قوی‌تر هم می‌شود». 
یک گروه شبه نظامی با نام مقاومت کشمیر که احتمالا با گروه تروریستی موسوم به «لشگر طیبه» ارتباطاتی دارد مسئولیت حمله اخیر در کشمیر را برعهده گرفته است. یک عضو سابق پلیس کشمیر مدعی شده که حمله اخیر در پی تحریکات و اقدامات ارتش پاکستان رخ داده است. وی مدعی شده که نیرو‌های ویژه پاکستان در قالب تروریست‌ها ظاهر می‌شوند و دست به حملات این‌چنینی می‌زنند. 
تعلیق «پیمان ایندوس»
دولت هند با فاصله کمی پس از وقوع حادثه تروریستی اخیر در کشمیر، مجموعه‌ای از اقدامات تنبیهی را علیه پاکستان اجرایی کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به تعلیق پیمان آبی ایندوس، لغو صدور ویزا برای اتباع پاکستان و کاهش سطح روابط دیپلماتیک میان هند و پاکستان اشاره کرد. هند همچنین گذرگاه اصلی مرزی با پاکستان را مسدود کرده و به پاکستانی‌ها دستور داده تا خاک هند را ظرف 48 ساعت ترک کنند. 
پاکستان هرگونه دست داشتن در حمله تروریستی اخیر را رد کرده و اتهامات هند علیه خود را سیاسی توصیف کرده است. در سراسر پاکستان نگرانی‌های جدی در مورد تعلیق پیمان آبی ایندوس وجود دارد. این مساله سبب خواهد شد تا این کشور یک منبع اصلی آب مورد نیاز خود که کشاورزی‌اش به آن وابسته است را از دست بدهد. این توافق که در سال 1960 با میانجی‌گری بانک جهانی منعقد شد، در بحبوحه جنگ‌های تمام عیار میان هند و پاکستان و تنش‌های دیپلماتیک میان دو کشور پایدار بوده است. تعلیق این معاهده بی‌سابقه است و یک نقطه عطف بزرگ را در قالب روابط هند و پاکستان به عنوان دو قدرت اتمی جهان به ذهن متبادر می‌کند. 
هرگونه مداخله هند در تجدید نظر در پیمان آبی ایندوس می‌تواند تبعات گسترده‌ای را برای پاکستان به همراه داشته باشد که از جمله آن‌ها می‌توان به کاهش تولید محصولات کشاورزی و همچنین افزیش هزینه‌ها در حوزه کشاورزی اشاره کرد. برخی حتی معتقدند که تعلیق قرارداد مذکور می‌تواند به معنای تحریک آغاز یک جنگ جدید باشد. جنگی که نه هند و نه پاکستان قادر نخواهند بود پیروز آن باشند. 
پاکستان نیز پس از اقدامات هند علیه خود، تحرکاتی را علیه این کشور در قالب‌هایی نظیر تعلیق صدور ویزا و مناسبات تجاری، اخراج دیپلمات‌ها و بستن حریم هوایی این کشور به روی پرواز‌های هندی را در دستورکار قرار داده است. «عطا منعم شهید»، یک دیپلمات سابق می‌گوید که «این نخستین بار نیست که دولت هند، پاکستان را مقصر برخی اقدامات تروریستی در خاک خود معرفی می‌کند. اقداماتی که تماما ریشه داخلی دارند. پاکستان همواره این حرکات تروریستی را محکوم کرده است. ما خود هم قربانی این تحرکات بوده‌ایم.» 
جامعه چندتکه
جامعه هند تحت رهبری نارندرا مودی در طی دهه گذشته تا حدی یکپارچگی خود را از دست داده است. نارندرا مودی قویا به دنبال ترویج توسعه ایدئولوژی هندوئیسم است. فعالان راست افراطی هند، اقداماتی را علیه دیگر اقلیت‌ها نظیر مسلمانان انجام می‌دهند و همین مساله سبب شده تا جامعه هند به نوعی چند‌تکه شود. 
نقض حقوق بشرِ گروه‌های مختف در هند نظیر مسلمانان به یک اتفاق پُرتکرار در این کشور تبدیل شده است. سال 2019، نارندرا مودی وضعیت نیمه خودمختار کشمیر را ابطال کرد و منطقه مذکور را تحت کنترل کامل دولتی درآورد. در این راستا، رهبران کشمیر و فعالان استقلال طلب زندانی شدند و حکومت نظامی بر این منطقه تحمیل شد. 
نارندرا مودی در طی سال‌های گذشته بار‌ها پاکستان را متهم به تحریک تروریسم علیه هند در کشمیر کرده است. تحلیلگران پاکستانی می‌گویند که نخست وزیر هند توانسته با موفقیت احساسات ضدپاکستانی را تا حدی در کشورش جا بیندازد. در سال 2019، هند به یک حمله مرگبار به نیرو‌های امنیتی خود در کشمیر با انجام حملات هوایی به بخش‌هایی از پاکستان پاسخ داد. در آن زمان احتمال وقوع یک جنگ تمام عیار وجود داشت که به دلیل میانجی‌گری اعراب و آمریکا به وقوع نپیوست. چند سال قبل‌تر، حمله‌ای علیه یک پایگاه نظامی هند در کشمیر رخ داد که سیلی از خصومت‌ها را میان دو کشور تحریک کرد. 
پس از حمله اخیر به گردشگران، «احمد سعید منهاس»، یک ژنرال بازنشسته ارتش پاکستان گفته که «هند، پاکستان را بدون هرگونه دلیلی متهم می‌کند». 
این حمله در شرایطی رخ داد که هند سرگرم میزبانی از «جی. دی. ونس» معاون رئیس جمهور آمریکا بود. این سفر با هدف ارتقا روابط نظامی میان دو کشور صورت گرفت و در قالب آن آمریکا سعی داشته تا هند را به یک متحد راهبردی برای خود در رقابت با چین تبدیل کند. از نظر تاریخی، واشینگتن از نقشی محوری در مهار دشمنی‌ها میان هند و پاکستان برخوردار بوده است. با این حال این مرتبه، این‌طور به نظر می‌رسد که هند از حمایت کامل رهبری آمریکا در تنش‌آفرینی علیه پاکستان برخوردار است. در این بحبوحه، بایستی عقلانیت حاکم باشد. هر دو کشور جمعیت فقیرِ قابل توجهی دارند. افرادی که در برابر هرگونه حمله نظامی به شدت آسیب‌پذیر هستند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1357325/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

خاطره جالب منتقد سینما از نقدی که نوشت و فراستی رد کرد!

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

وقتی دنبال شوهر عمه میگردی!

گشایش دفتر یادبود جان‌باختگان انفجار بندر شهید رجایی در نیویورک

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

وزیر خارجه پاکستان: به اقدامات تنش‌آمیز هند شدیداً پاسخ می‌دهیم

من هر روز نقش زنی رو بازی می‌کنم که...

دیوید فینچر و خبر جذابی که دروغ نبود

روسیه: هرگونه بیانیه ستیزه‌جویانه علیه ایران غیرقابل قبول است

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

حمله هکرها به سامانه پرداخت الکترونیکی رژیم صهیونیستی

به یاد زنده یاد آتیلا پسیانی

9 فیلم پروانه نمایش گرفتند؛ از «سالن چهار» تا «آنتیک» و «آقای زالو»

توییت وزیر خزانه داری آمریکا درباره توسعه تهاجمی ایران در زمینه موشک‌ها و سایر قابلیت‌های تسلیحاتی

مناظره‌‌ی بی‌سابقه دو مقام سابق ایران و اسراییل بر سر برنامه هسته‌ای ایران

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

اوکراین: آتش‌بس 30 روزه می‌خواهیم

ترامپ: چین وضعیت بسیار بدی دارد

حبیب وسط خواستگاری چت میکنه!

حاشیه‌نگاری خبرنگار صداوسیما از روز بارانی حیاط دولت

عون: در سفر محمود عباس، مسئله سلاح فلسطینی‌ها در لبنان بررسی می‌شود

فرار دختر بی گناه از چنگال مرد دیو صفت

المانیتور به نقل از منابع اسرائیلی: بهترین گزینه ترامپ برای کسب صلح نوبل، پرونده ایران است

اعترافات جاسوس ارشد موساد که امروز اعدام شد

محسن مهدوی دانشجوی فعال حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا آزاد شد

درگذشت نایب رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

باید بین زن و بچش یک نفر رو انتخاب کنه

بهارستانی‌ها چه وعده‌هایی برای بهبود معیشت کارگران دادند؟

بادامچیان: آمریکا متوجه شده نمی‌‎تواند ایران را تحت فشار بگذارد

از مطالبات کارگران تا قول رئیس‌جمهور به آن‌ها در حاشیه مراسم روز کارگر

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

ترامپ: با چین به توافق خواهیم رسید

آتش‌سوزی بی‌سابقه در تاریخ اسرائیل؛ حمل و نقل مختل شد

تاکر کارلسون: آمریکا با ایران مشکل دارد نه فقط جمهوری اسلامی

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی