اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله صبح نو/ واکاوی حادثه بندر از منظر سیاسی تحلیل ویژه

سرمقاله صبح نو/ واکاوی حادثه بندر از منظر سیاسی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - صبح نو / «واکاوی حادثه بندر از منظر سیاسی» عنوان یادداشت روز در روزنامه صبح نو به قلم محبوبه نیاورانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
انفجار در بند استراتژیک شهید رجایی که قطب تجاری ایران محسوب می‌شود قلب هر ایرانی را به درد آورد. حادثه‌ای مرموز که ابتدای امر اذهان را به سمت یک عملیات خرابکارانه سوق می‌دهد. هرچند که ابتدا باید دلایل فنی این حادثه بررسی شود، اما زمینه‌های سیاسی حادثه یعنی هم‌زمانی با مذاکرات و موضع‌گیری صریح و علنی نتانیاهو در مخالفت با مذاکرات و تأکید بر اینکه «ما به هیچ وجه از مأموریت عقب‌نشینی نخواهیم کرد.» می‌تواند آن را به یک پیام امنیتی مشکوک تبدیل کند و به‌عنوان یک احتمال و سناریوی قوی مورد توجه قرار گیرد.
دو روز قبل از حادثه بندر، سید عباس عراقچی با انتشار توئیتی، نسبت به اقدامات احتمالی اسرائیل برای خرابکاری و ترور در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا هشدار داده بود. وزیر امور خارجه در این توئیت نوشته بود: «تلاش‌های رژیم اسرائیل و برخی گروه‌های ذی‌نفع خاص برای منحرف کردن دیپلماسی - با استفاده از انواع تاکتیک‌ها - برای همگان کاملا واضح است. نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ما - با توجه به موارد قبلی - برای مقابله با هرگونه خرابکاری و عملیات ترور که با هدف اجبار ما به پاسخ مشروع (انجام می‌شود) در آماده‌باش هستند.» ترامپ هم یک روز قبل از شروع مذاکرات شنبه سوم گفته بود: «ممکن است اسرائیل وارد جنگ شود، ولی ما وارد آن نخواهیم شد.»
ایجاد بحران مصنوعی برای تخریب فضای مذاکرات و انتقام از موفقیت‌های دیپلماتیک اخیر ایران می‌تواند دلایل قوی برای عملیات خرابکاری احتمالی باشد. همچنانکه تیم مذاکره‌کننده ایرانی در این سه دوره کاملا مذاکرات را در دست دارد و ابتدا تیم ایرانی درباره نتیجه مذاکرات صحبت می‌کند و سپس تیم آمریکایی موضع خود را اعلام می‌کند. برخلاف مذاکرات گذشته که روایت در دست منابع غربی بود، امروز تیم آمریکایی ساکت است و مواضع از سوی ایران اعلام می‌شود. البته این رویکرد، پیام دیگری هم دارد و آن محافظه‌کاری آمریکا است که می‌داند این توافق دشمنانی دارد و طبق آخرین موضع‌گیری ترامپ که خود اعتراف کرده، می‌داند رژیم صهیونیستی می‌خواهد او را وارد جنگ کند و او از این موضوع پرهیز دارد.
ترامپ وعده داده که می‌خواهد آمریکا را قوی و ثروتمند کند، ازاین‌رو دنبال پایان جنگ اوکراین با دادن امتیازهای ویژه به مسکو است. بنابراین هرگز ترامپ دنبال جنگ ویرانگری که مخالف با آرزوها و اهدافش است و هزینه های آمریکا را چندین برابر می‌کند، نمی‌رود. البته همان‌طور که مقامات ایران تأکید کرده‌اند نگاه بسیار محتاطانه‌ای به مذاکرات دارند و همه تخم‌مرغ‌های خود را در سبد مذاکره نگذاشته‌اند. 
بازار
از سوی دیگر، به دلیل آنکه حادثه در بخشی رخ داده که مواد شیمیایی، سوخت یا کالاهای قابل اشتعال نگهداری می‌شوند، ممکن است ناشی از خطای انسانی یا نقص فنی باشد. اما خبرسازی سریع رسانه‌های بیگانه و ایجاد شایعه نسبت به کانتینرهایی که آتش گرفته، همان سناریوی تخریب فضای مذاکرات از سوی رژیم صهیونیستی است.
در هر صورت، یک رسانه نمی‌تواند درباره عمدی و یا سهوی بودن یک حادثه آنهم به این ابعاد و بزرگی قضاوت کند و باید منتظر گزارش دستگاه‌های ذی‌ربط و مقامات رسمی کشور ماند. اما با توجه به بررسی جوانب این حادثه از لحاظ سیاسی، حساسیت این بندر از نظر اقتصادی و تاریخچه حملات به تأسیسات هسته‌ای، نمی‌توان احتمال خرابکاری را نادیده گرفت؛ همچنان که احتمال سهل‌انگاری و اتفاق طبیعی هم وجود دارد. توقع است که مسئولان نیز دلایل واقعی این حادثه را اعلام کنند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1356655/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تیغ تا حالا سُریده روی پوستت؟!

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

خاطره جالب منتقد سینما از نقدی که نوشت و فراستی رد کرد!

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

وقتی دنبال شوهر عمه میگردی!

گشایش دفتر یادبود جان‌باختگان انفجار بندر شهید رجایی در نیویورک

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

وزیر خارجه پاکستان: به اقدامات تنش‌آمیز هند شدیداً پاسخ می‌دهیم

من هر روز نقش زنی رو بازی می‌کنم که...

دیوید فینچر و خبر جذابی که دروغ نبود

روسیه: هرگونه بیانیه ستیزه‌جویانه علیه ایران غیرقابل قبول است

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

حمله هکرها به سامانه پرداخت الکترونیکی رژیم صهیونیستی

به یاد زنده یاد آتیلا پسیانی

9 فیلم پروانه نمایش گرفتند؛ از «سالن چهار» تا «آنتیک» و «آقای زالو»

توییت وزیر خزانه داری آمریکا درباره توسعه تهاجمی ایران در زمینه موشک‌ها و سایر قابلیت‌های تسلیحاتی

مناظره‌‌ی بی‌سابقه دو مقام سابق ایران و اسراییل بر سر برنامه هسته‌ای ایران

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

اوکراین: آتش‌بس 30 روزه می‌خواهیم

ترامپ: چین وضعیت بسیار بدی دارد

حبیب وسط خواستگاری چت میکنه!

حاشیه‌نگاری خبرنگار صداوسیما از روز بارانی حیاط دولت

عون: در سفر محمود عباس، مسئله سلاح فلسطینی‌ها در لبنان بررسی می‌شود

فرار دختر بی گناه از چنگال مرد دیو صفت

المانیتور به نقل از منابع اسرائیلی: بهترین گزینه ترامپ برای کسب صلح نوبل، پرونده ایران است

اعترافات جاسوس ارشد موساد که امروز اعدام شد

محسن مهدوی دانشجوی فعال حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا آزاد شد

درگذشت نایب رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

باید بین زن و بچش یک نفر رو انتخاب کنه

بهارستانی‌ها چه وعده‌هایی برای بهبود معیشت کارگران دادند؟

بادامچیان: آمریکا متوجه شده نمی‌‎تواند ایران را تحت فشار بگذارد

از مطالبات کارگران تا قول رئیس‌جمهور به آن‌ها در حاشیه مراسم روز کارگر

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی