اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سینماگران آمریکای لاتین رو در روی ترامپ فرهنگی اجتماعی

سینماگران آمریکای لاتین رو در روی ترامپ
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - جام جم / دیه‌گو لونا، بازیگر و فعال مدنی قاره آمریکای لاتین و مرکزی، درام اجتماعی تازه‌ای را تهیه می‌کند که کارگردان آن نیز هست.این فیلم با نام«یک مشت کامل خاکستر» وارد مرحله تولید ‌شده و لونای مکزیکی‌تبار یکی ازنویسندگان فیلمنامه‌اش نیز هست.
فیلمنامه اقتباسی این درام پرتنش اجتماعی براساس داستان نول پرخواننده برندا ناوارو به همین نام نوشته شده است. کلید فیلمبرداری فیلم چند روز قبل زده شد. لونا، فیلمش را شرح‌حال قاره آمریکای‌مرکزی توصیف می‌کند که از طریق دنبال کردن مشکلات زندگی زنی جوان، تلاش دارد به بحث و بررسی درباره وضعیت لاتینی‌تباران بپردازد.
مهاجرت یا فرار؟
بازار
داستان نول خانم ناوارو بر روی لوسیا، زن جوان 21 ساله‌ای تمرکزمی‌کند که در میانه تصورات نژادپرستانه، تعصب‌های خانوادگی و دیدگاه‌های نفرت‌پراکنانه نسبت به شخصیت زنان، قصد دارد جایگاه خود را در جامعه‌ای به دست بیاورد که تحت حاکمیت حکومت دست‌نشانده دیکتاتور مورد حمایت آمریکاست. لوسیا همراه برادرش دیه‌گو راهی اسپانیا می‌شود تا به مادرش ایزابل بپیوندند. ایزابل هشت سال قبل از این به امید آینده‌ای بهتر و روشن‌تربه اسپانیا رفته است اما لوسیا خیلی زودمتوجه‌می‌شوددراسپانیا هم خبری ازآرامش‌وآسایش نیست ومادرش باچالش‌های زیادی دراین کشوراروپایی روبه‌روست.
بیان درد و رنج یک ملت
یک مشت کامل خاکستر چهارمین تجربه فیلمسازی لونا از سال 2007 تاکنون است. او که بازیگر تعدادی از آثار اجتماعی و سیاسی تحسین‌شده مکزیک بوده است، با این باور به دنیای فیلمسازی روی آورد که بتواند دردها و رنج‌های مردم کشورش را به زبانی رساتر بیان کند. ساخته جدید او محصول مشترک مکزیک و اسپانیا است که با کمک مالی چند سرمایه‌گذار مستقل اسپانیایی، امکان تولید پیدا کرده است. به گفته لونا: «زمانی که به عنوان کارگردان پشت دوربین قرار می‌گیرم،احساس می‌کنم می‌توانم راحت‌ترصحبت کنم وحرف‌های دلم راباصدایی بلندتر به گوش بقیه برسانم.مردم لاتینی‌تبار حرف‌های زیادی برای بیان کردن دارند. آنها سال‌ها تحت حاکمیت دولت‌های دیکتاتوری وابسته به آمریکا بوده‌اند و داستان زندگی‌شان سرشار از مبارزه با سختی‌هاست.»
هنرمند علیه ترامپ
لونا دلیل انتخاب داستان نول ناوارو برای فیلم تازه‌اش را نوع نگاه نویسنده به مضمون مهاجرت ذکر می‌کند: «مهاجرت موضوعی است که بسیاری از لاتینی‌تبارها و به‌ویژه مردم مکزیک باآن رودررو هستند.همین حالا ما با مشکل بازگرداندن مهاجران مکزیکی توسط دولت راستگرای ترامپ مواجه هستیم. بسیاری فکر می‌کنند مهاجرت راه نجات‌شان است و با ورود به آمریکا یا هر کشور سرمایه‌داری دیگری، زندگی‌شان رو به بهبود می‌رود و طعم خوشبختی را خواهند چشید اما واقعیت چیز دیگری است. فیلم تازه‌ام تلاش دارد ضمن انگشت گذاشتن بر روی کاستی‌های موجود در داخل کشور و چالش‌های متعدد در زندگی روزمره مردم، به این موضوع هم بپردازد که آیا مهاجرت می‌تواند راه‌حل مناسبی برای غلبه بر مشکلات و به پایان رسیدن آنها باشد یا نه.»
خانم ناوارو هم می‌گوید دیه‌گو لونا، فیلمسازی است که فیلم‌هایش همزمان هم شاعرانه است و هم بی‌رحم و تند و تیز و داستان نول او کمک می‌کند تا این دنیای جذاب درونی آثار فیلمساز گسترش پیدا کرده و وارد فضای تازه‌ای شود.
علیه راستگرایان دیکتاتور
اگر هنرمندان مکزیکی دغدغه مهاجرت و مشکلات مربوط به آن را در دوران زورگویی‌های قلدرمآبانه ترامپ در آثارشان به نمایش می‌گذارند، هنرمندان دیگر کشورهای آمریکای لاتین به دنبال تعریف مسائل و مشکلات دیگری هستند که دولت‌های سابق آمریکا در دهه‌های قبل از این برای‌شان ایجاد کرده‌اند. «ال‌آبوسو» مینی‌سریال اجتماعی و سیاسی مشترک آرژانتین، اروگوئه و اسپانیا، داستان مبارزات مردم اروگوئه علیه دولتی دست‌نشانده و طرفدار آمریکا را در قالب اثری همچون سریال معروف «فرار از زندان» به تصویر می‌کشد. خط اصلی داستان ال‌آبوسو که برگرفته از یک ماجرای واقعی است، با مضمون جذاب و پرطرفدار فرار از زندان ساخته می‌شود که با چاشنی سیاست و دیدگاهی ضدآمریکایی همراه است. تیم دونفره سزار چارلونه و فرناندو میرلیس با استفاده از داستان نول پرخواننده الوتریو فرناندز هویدوبرو، یکی از اتفاقات مهم ومشهورسال1971 اروگوئه را برای تماشاگران بازآفرینی می‌کند.دراین سال بیش از100زندانی سیاسی اروگوئه توانستند از زندان مخوف و بدنام پایتخت فرار کنند. در این فرار دراماتیک و هیجان‌انگیز، پپه موجیسا هم حضور داشت. او بعدها و زمانی که کشور استقلال خود را به دست آورد، به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد.
فرار به عنوان نماد آزادی و استقلال
به گفته چارلونه: «در زمانه‌ای که جامعه به دوپاره تقسیم شده بود، این فرار بزرگ به عنوان نمادی از آزادی و استقلال برای تمام مردم کشور تبدیل شد. در کنار این فرار هیجان‌انگیز، داستان سریال درباره ربودن دن میتریونه، مامور ویژه سازمان جاسوسی سیا در اروگوئه هم صحبت می‌کند. او در زندان مخوف پایتخت به شکنجه‌گران راه‌های اقرارگیری و شکنجه را می‌آموخت. داستان سریال به تماشاگرانش یادآوری می‌کند که در دورانی که با نام دوران جنگ سرد شناخته می‌شد، اهالی آمریکای لاتین و مرکزی با چه فجایعی روبه‌رو بودند. تلاش ما این است که سریال با بهره‌گیری از احساسات بومی، اثری باشد که مورد طبع و قبول تماشاگران بین‌المللی هم قرار گیرد. هدف ما این است که تماشاگران بین‌المللی هم با تاریخ کشور ما آشنا شده و ببینند که ما چه اتفاقاتی را پشت‌سر گذاشته‌ایم. یکی از تلاش‌های ما این بوده که در دل داستان سریال، به بررسی ارزش انسان‌ها در دل تضادها و درگیری‌های سیاسی بپردازیم.»
پروژه‌ای ضددیکتاتوری و ضدآمریکایی
سازندگان سریال برای جذب بیشتر تماشاگران در داخل کشور وهم چنین سطح بین‌المللی،نقش اصلی ال‌آبوتو را به انزو ووگرینچیچ داده‌اند که محبوبیت زیادی در کشورهای اسپانیایی‌زبان و اروپای غربی دارد. اوبه دلیل بازی در درام اجتماعی و واقعگرای «جامعه برف زده» در سال گذشته، شهرت زیادی به دست آورد.اوکه سخت تحت‌تاثیر داستان سریال قرار گرفته، می‌گوید: «عمیقا خوشحالم که بخشی از این پروژه انسانی و ضددیکتاتوری هستم. این سریال نه‌تنها هیجان‌انگیزترین فرار از زندان تاریخ معاصر رابه تصویر می‌کشد بلکه به مکاشفه‌ای عمیق درباره بخشی ازتاریخ آمریکای لاتین می‌پردازد که نباید فراموش شود. دخالت‌های آمریکا در زندگی مردم این قاره و تلاش برای ادامه فعالیت حکومت‌های دست‌نشانده، چیزی است که باید همواره یادآوری شود و تماشاگران امروزی بدانند که در گذشته‌ای نه چندان دور چه اتفاقاتی در این قاره رخ داده است.»
سازندگان ال‌آبوسو تاکید می‌کنند که چندین سال وقت صرف آن شد تا این درام پرتنش سیاسی وهیجانی امکان تولید و ساخت را پیدا کند. دو کارگردان فیلم در کنار بهره‌گیری از فضای داستان نول هویدوبرو، تحقیقات مفصلی مستقلی هم انجام دادند تا روایت‌شان صادقانه و اصیل باشد. 

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1356381/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تیغ تا حالا سُریده روی پوستت؟!

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

خاطره جالب منتقد سینما از نقدی که نوشت و فراستی رد کرد!

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

وقتی دنبال شوهر عمه میگردی!

گشایش دفتر یادبود جان‌باختگان انفجار بندر شهید رجایی در نیویورک

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

وزیر خارجه پاکستان: به اقدامات تنش‌آمیز هند شدیداً پاسخ می‌دهیم

من هر روز نقش زنی رو بازی می‌کنم که...

دیوید فینچر و خبر جذابی که دروغ نبود

روسیه: هرگونه بیانیه ستیزه‌جویانه علیه ایران غیرقابل قبول است

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

حمله هکرها به سامانه پرداخت الکترونیکی رژیم صهیونیستی

به یاد زنده یاد آتیلا پسیانی

9 فیلم پروانه نمایش گرفتند؛ از «سالن چهار» تا «آنتیک» و «آقای زالو»

توییت وزیر خزانه داری آمریکا درباره توسعه تهاجمی ایران در زمینه موشک‌ها و سایر قابلیت‌های تسلیحاتی

مناظره‌‌ی بی‌سابقه دو مقام سابق ایران و اسراییل بر سر برنامه هسته‌ای ایران

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

اوکراین: آتش‌بس 30 روزه می‌خواهیم

ترامپ: چین وضعیت بسیار بدی دارد

حبیب وسط خواستگاری چت میکنه!

حاشیه‌نگاری خبرنگار صداوسیما از روز بارانی حیاط دولت

عون: در سفر محمود عباس، مسئله سلاح فلسطینی‌ها در لبنان بررسی می‌شود

فرار دختر بی گناه از چنگال مرد دیو صفت

المانیتور به نقل از منابع اسرائیلی: بهترین گزینه ترامپ برای کسب صلح نوبل، پرونده ایران است

اعترافات جاسوس ارشد موساد که امروز اعدام شد

محسن مهدوی دانشجوی فعال حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا آزاد شد

درگذشت نایب رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

باید بین زن و بچش یک نفر رو انتخاب کنه

بهارستانی‌ها چه وعده‌هایی برای بهبود معیشت کارگران دادند؟

بادامچیان: آمریکا متوجه شده نمی‌‎تواند ایران را تحت فشار بگذارد

از مطالبات کارگران تا قول رئیس‌جمهور به آن‌ها در حاشیه مراسم روز کارگر

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی