اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله جام جم/ نباید به مذاکره با آمریکا خوشبین بود مقاله

سرمقاله جام جم/ نباید به مذاکره با آمریکا خوشبین بود
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - جام جم / «نباید به مذاکره با آمریکا خوشبین بود» عنوان یادداشت روز در روزنامه جام جم به قلم بیژن مقدم است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در میان گمانه‌زنی‌های فزاینده درباره احتمال از سرگیری مذاکرات میان ایران و ایالات متحده، این پرسش محوری مطرح می‌شود: آیا باید باخوشبینی به این دور از مذاکرات نگریست؟تجربیات گذشته، اهداف پنهان و آشکارطرف مقابل و فشارهای کنونی همگی گواهی می‌دهند که رویکردی محتاطانه وواقع‌بینانه، رهنمودی شایسته‌تر ازخوش‌باوری‌های بی‌اساس است.
اما در ابتدا و قبل از پرداختن به محتوای مذاکره و همین‌طور رویکرد و نیات طرفین مذاکرات، به‌نظر می‌رسد یک مسأله مهم، نحوه مدیریت مذاکره و اصرار ایران به برگزاری مذاکره به‌شکل غیر‌مستقیم است. مذاکرات غیرمستقیم پدیده‌ای نوظهور نیست. پیش‌تر نیز، هم ایران و هم دیگر کشورها، از این روش برای حل‌وفصل مسائل گوناگون بهره برده‌اند. در واقع اصرار ایران به مذاکرات غیرمستقیم ناشی از تجربیاتی است که طی سال‌های گذشته با آمریکایی‌ها و به‌طور کلی غربی‌ها داشته و مرتب با بدعهدی و پیمان‌شکنی آنها مواجه شده است. ترس از عدم توانایی در انجام مذاکرات مستقیم، دلیل اصلی توسل به مذاکرات غیرمستقیم نیست؛ بلکه هدف آن است که با هوشیاری و احتیاط، از منافع ملی خود دفاع کرده و از هرگونه اشتباه وزیان احتمالی جلوگیری کنیم. درحقیقت پیشنهاد مذاکره غیرمستقیم، ناشی ازبی‌اعتمادی عمیق به طرف مقابل است. امضای توافقات بین‌المللی و سپس زیر پا گذاشتن آنها، اختلالی است که آمریکایی‌ها به‌خصوص ترامپ آن را به امری عادی و رویه تبدیل کرده‌ا‌ند. هیچ تضمینی وجود ندارد که این رویه در آینده نیزتکرارنشود.غیر‌مستقیم بودن مذاکرات ابزاری است برای کاهش ریسک مذاکراتی که نمی‌توان چندان امیدی به نتیجه آن داشت. البته این امری بدیهی است که متناسب با شرایط و نتایج، و درصورت روشن‌شدن حسن‌نیت طرف مقابل، این مذاکرات می‌تواند به‌شکل مستقیم تبدیل شود. 
اما از حیث نیت و رویکرد مذاکره‌کنندگان باید یادآور شد که ایران هیچ‌گاه میز مذاکرات را ترک نکرده است. بنابراین نخستین گام برای آغاز مذاکرات سازنده، آن است که آمریکا نشان دهد رویکردش به مذاکره مبتنی بر اعتقاد به تفاهم دوجانبه است، نه دیکته‌کردن خواسته‌های خود. نباید فراموش کرد که تجربه گفت‌وگو با آمریکا، به‌ویژه در دوره ترامپ، چندان خوشایند نبوده است. بی‌اعتمادی عمیقی در میان افکار عمومی و تصمیم‌گیران ایرانی شکل گرفته که ریشه در عدم پایبندی آمریکا به تعهدات خود دارد. دولت ترامپ، با خروج یک‌جانبه از برجام، یا توافق پاریس و همین‌طور تحریم دادگاه بین‌المللی کیفری بعد از محاکمه نتانیاهو نشان داد که توافقات بین‌المللی برایش ارزشی ندارند و به‌راحتی می‌توان آنها را زیر پا گذاشت. براساس این تجربه روشن، دستور مذاکره باید مشخص و مورد توافق طرفین باشد. اگر قرار باشد آمریکا دوباره همان شروطی را مطرح کند که زمانی مایک پمپئو، وزیر خارجه دوران اول ترامپ مطرح کرد، اساسا مذاکره بی‌معنا خواهد بود. 
همچنین از حیث سایر عوامل تأثیرگذار در سرنوشت مذاکره باید به دیگر عوامل دخیل در تعیین مسیر و محتوای مذاکرات اشاره کرد و در این میان به‌طور خاص نقش رژیم‌صهیونیستی در معادلات سیاسی و روابط بین‌الملل و به‌طور خاص رابطه ایران و آمریکا مد نظر داشت. حمایت همواره بی‌قیدو‌شرط آمریکا از این رژیم و در اولویت قرار دادن منافع آن را در اولویت قرار داده است. این تعارض بنیادین، یکی ازموانع اصلی بر سر راه هرگونه توافق پایدار میان ایران و آمریکاست. 
بازار
اما در نهایت از بعد شخصیت‌شناسی و نیت باید مراقب این نکته بود که به‌طور خاص آمریکای ترامپ از آنجا که مذاکره را محملی برای تحمیل خواسته‌ها و مطلوبیت‌های خود می‌داند، از هم‌اکنون با مطالبه‌سازی و توقع‌پراکنی و در واقع شرطی‌کردن مخاطب رسانه‌ها، به‌نظر می‌رسد خود راآماده می‌کند در صورت ایستادگی اصولی طرف ایرانی روی مواضع منطقی، با ترک یا به شکست کشاندن مذاکرات، دور دیگری از دروغ‌سازی در مورد این‌که ایرانی‌ها حاضر به توافق نیستند را آغاز و فضا را برای اعمال فشار بیشتر بر ایران آماده کند. بنابراین، عقل سلیم و تجربه درازمدت ما می‌گوید که ضروری است از همان ابتدا، خوشبینی خود را نسبت به نتایج مذاکرات آتی محدود کرده و احتمال شکست آن را بیشتر از موفقیت آن بدانیم. 
دروغ‌پراکنی آشکار ترامپ در همان بدو کار در مورد مستقیم‌بودن مذاکرات در‌حالی که ایران همچنان بر مذاکرات غیرمستقیم از طریق واسطه در کشوری ثالث تاکید دارد، نشان می‌دهد که آمریکا از همان ابتدا اولا به‌دنبال القای این پیام است که ایران ناگزیر به تسلیم در برابر خواسته‌های آمریکا است و ثانیا نباید به تیم ترامپ اعتمادی داشت، چراکه او به‌دروغ می‌تواند هر نوع ادعایی بکند. بنابراین، باید به‌صراحت به آمریکا اعلام کنیم که به نتایج مذاکرات اعتمادی نداریم، مگر آن‌که تضمین‌های کافی برای اجرای کامل و بدون قید و شرط تعهدات وجود داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1349394/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معاون رییس جمهور: بیمه دی رتبه اول درمان کشور را کسب کرد

آنروا: قحطی در غزه قریب الوقوع است

ویتکاف؛ دیپلماتی که چیزی از دیپلماسی نمی‌داند

قرارداد تاریخی میان ایران و روسیه؛ پزشکیان و پوتین قرار چالوس گذاشتند

دعوت حماس از ساکنان کرانه باختری برای حمایت از گزینه مقاومت

آیا گاز ایران می‌تواند آینده انرژی اروپا را نجات دهد؟

ترمای بزرگسالی محصول این کم کاری های والدین است!

تیپ خانم بازیگر در سریال «تاسیان» بحث‌برانگیز شد!

نگاهی به فیلم «سلام علیکم حاج آقا» با 6 سال سابقه توقیف!

مقدار واقعی پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

به بهانه روز جهانی کارگر

چهره ها/ قاب صمیمی و جذاب دو بازیگر زن سینمای ایران

سام درخشانی: ما در سینما به تماشاگر فقط یک آدامس می‌دهیم!

«تک‌تیرانداز آمریکایی» راز خود را فاش کرد

عراقچی دلیل تعویق مذاکرات با آمریکا را اعلام کرد

ظرفیت اروپا در مذاکرات؛ سازنده یا تخریبی؟!

تحلیلگر ارشد آمریکایی: برچیدن برنامه غنی‌سازی ایران غیرممکن است

دلایل و زمینه‌های خودکشی دانش‌آموزان

برآورد یگ پژوهش؛ آتش 4 میلیارد دلاری «بندر»

عدم تمایل ویتکاف به پذیرش سمت «مشاور امنیت ملی آمریکا»

پُست جدید «مایک والتز» بعد از برکناری توسط ترامپ

یورش بیش از 500 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالأقصی

چرا تنش‌ میان هند و پاکستان خطرناک است؟

چهره ها/ سلفی نازنین بیاتی و سمیرا حسن‌ پور در حافظیه شیراز

بررسی روند تعویق مذاکرات از نگاه تهران تایمز

جهان دیوانه‏‌وار تسلیحات می‏‌خرد

روایت زیدآبادی از مناظره با حسین الله‌کرم

قیمت گوشت قرمز امروز 11 اردیبهشت 1404

کارگر نمی‌تواند یک اتاق 20 متری اجاره کند

چهره ها/ عکس متفاوت از هومن سیدی در پشت صحنه «وحشی»

دفترخانه ناصر فروخته می‌شود

انگشت اتهام به سمت «اتابک» در انفجار اسکله شهید رجایی

چهر ه ها/ عرفان طهماسبی در بیمارستان بستری شد

ماجراهای علی صادقی و نورالدین شروع شد!

جان مرشایمر: ادعای ضعیف شدن ایران احمقانه است

اشغالگران ناگهان در آتش؛ علت: نمی‌دانند

«توبه» بابک زنجانی

کاهش 25 هزار تومانی دلار در یک ماه؛ شکاف ارز 20 هزار تومان کم شد

زلنسکی: منتظر دیگر نتایج گفت‌وگو با ترامپ در واتیکان هستیم

کشته شدن دست‌کم 101 نفر در درگیری‌های مناطق دروزنشین سوریه

پخش فیلم «خسته نباشید» با بازی مرحوم حسام محمودی

برشی از قسمت جدید سریال «تاسیان» که فردا خواهید دید

«پینوکیو» چطور تبدیل به یک کارخانه‌دار کارآفرین شد؟

نفرین میانکاله

دارندگان چک بانکی بخوانند؛ بخشنامه مهم بانک مرکزی درباره رفع سوءاثر چک

هند حریم هوایی خود را بر روی تمام هواپیماهای پاکستانی بست

انفجار در شمال آلمان 11 زخمی بر جای گذاشت

موضع‌گیری «ترامپ» علیه ایران

مذاکره‌‏کننده جدید آمریکا کیست و چه می‌‏خواهد؟

کارگران چه می‌خواهند؟ نگاهی به مطالبات معیشتی در روز کارگر

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی