اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله اطلاعات/ «اضطرارگرائی» و مدیریت سیاسی ترامپ مقاله

سرمقاله اطلاعات/ «اضطرارگرائی» و مدیریت سیاسی ترامپ
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - اطلاعات / ««اضطرارگرائی» و مدیریت سیاسی ترامپ» عنوان یادداشت روز در روزنامه اطلاعات به قلم سید محمدکاظم سجادپور است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
مدیریت سیاسی ترامپ در حوزه‌های داخلی و خارجی، با دیگر رؤسای جمهوری آمریکا متفاوت بوده و تقریباً روزانه، تکانه‌هایی را به سامانه‌های سیاسی درونی و بیرونی آن کشور وارد کرده است که آخرین آنها، اعلام تعرفه‌های سنگین بر کالاهای وارداتی به ایالات متحده در 3 آوریل 2025 (14/1/1404) می‌باشد. آنچه که او «روز آزادی» در تجارت آمریکا نامید، در چند دقیقه اول پس از اعلام تعرفه‌های جدید، باعث شد که بازارهای سهام در کشورهای عمده صنعتی تا حد چند تریلیون دلار سقوط کنند و تکانه و زلزله‌ای که در سامانه تجارت جهانی ایجاد شد، بی‌تردید، کم سابقه است. آنچه که در مدیریت سیاسی ترامپ در پرونده‌های گوناگون و من جمله اعلام تعرفه‌ها، حائز اهمیت می‌باشد، استناد او به «شرایط اضطراری» است. این استناد و ارجاع، گسترده و قابل ملاحظه می‌باشد. 
و این به نوبه خود این پرسش را مطرح می‌سازد که چگونه می‌توان پدیده «اضطرارگرائی» در شیوه مدیریت سیاسی ترامپ را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد؟ در پاسخ باید به نمودهای این اضطرارگرائی، ریشه‌های آن و پی‌آمدهای نهائی آن بر سپهر سیاسی ایالات متحده پرداخت .اضطرارگرایی، در مفهوم ساده و اولیه خود، بدین معناست که شرایط عادی نیست. وضعیت فوق‌العاده و غیرمعمولی است و لذا، قوانین، هنجارها و کنش‌های زمان عادی را باید کنار گذاشت و به شیوه‌های اضطراری روی آورد. شیوه‌های اضطراری و غیرعادی، ویژگی‌های خاص خود را دارند که یکی از آن‌ها، ایجاد حس و حالت امنیتی و اعلام در خطر قرار گرفتن امنیت ملی است. این به معنای استفاده از اختیارات ویژه قانونی و کنار گذاشتن رویه‌های عادی قانونگذاری در اتکا به پارلمان و جایگزین کردن دستورات و بخش‌نامه‌های قوه مجریه به‌جای مصوبات مجلس قانونگذاری است.
 دونالد ترامپ، تقریباً در همه عرصه‌های داخلی و خارجی، به نوعی به شرایط ویژه برای صدور دستورات اجرایی خود استناد کرده است. یکی از مهم‌ترین اقدامات مدیریتی ترامپ، در مدت کوتاه زمامداری در دور دوم، بازگرداندن مهاجرین غیرقانونی است که بعضاً تخمین زده می‌شود تابحال صد هزار نفر از آنها بازگشت داده شده‌اند. آنچه جالب است استناد دولت ترامپ به قانون موسوم به «بیگانگان دشمن» مصوبه 1798 در کنگره آمریکاست که به ریاست جمهور اختیارات ویژه‌ای در برخورد با مهاجران را می‌دهد. دولت ترامپ با استناد به این قانون، تعدادی از مهاجران غیرقانونی اهل ونزوئلا را از آمریکا اخراج و به اردوگاه‌های مختلف اسکان مهاجرین غیرقانونی در برخی از کشورهای آمریکای لاتین گسیل داشت. بهانه دولت ترامپ این بود که این افراد عضو گروه‌های جنایتکارند و خالکوبی بدن را دلیل بر عضویت آنها در آن گروه‌ها معرفی کرد اما یک قاضی فدرال، استناد به قانون بیگانگان دشمن 1798 را نادرست و دستور به متوقف کردن روند عودت داد. ماورای مباحثات و مجادلات حقوقی، آنچه حائز اهمیت می‌باشد، این حس اضطرار و شرایط فوق‌العاده است.
نمود دیگر، همین اعلام تعرفه‌های تجاری بر کالاهای تجاری چند ده کشور در واردات به ایالات متحده است. دولت ترامپ به قانون «قدرت اضطراری آمریکا و بین‌المللی» مصوب 1977 کنگره آمریکا استناد کرده است. این قانون بر مورد تهدید قرارگرفتن امنیت ملی آمریکا تاکید دارد. جالب آنکه نیویورک تایمز 4 آوریل (15/1/1404)، در گزارشی تحقیقاتی روشن می‌کند که بهیچ‌رو، امنیت ملی آمریکا، در حوزه تجاری، مورد تهدید قرار نگرفته و استناد دولت ترامپ را مورد چالش جدی قرار می‌دهد.در خصوص ریشه‌های استناد به شرایط اضطراری توسط دولت ترامپ بحث‌های فراوانی وجود دارد، ولی بی‌تردید باید در پی دلائل ترکیبی و آلیاژی بود. در چنین چشم‌اندازی، حداقل سه‌دسته دلیل، قابل شناسایی‌اند. دسته اول، شرایط بین‌المللی آمریکاست. آمریکا چندین دهه است که با بحران و چالش حفظ جایگاه هژمونیک خود روبروست و عدم تطابق بین واقعیت قدرت آمریکا و انتظارات آن کشور پدیده‌ای جدی است. دسته دوم، دلائل داخلی است. در آمریکای دو قطبی شده این‌که میلیاردها، مانند ترامپ و ماسک، بتوانند، بر ثروت خود بیافزایند، باید حس غیرعادی بودن را اشاعه دهند تا در پرتو آن دستور کار عمدتاً اقتصادی خود را دنبال کنند اما آنچه پیش از همه جالب است، دسته سوم داخلی می‌باشد که عمدتا به شخص ترامپ برمی‌گردد و آن تمایل و برنامه‌ریزی او برای به قدرت رسیدن برای دور سوم است. 
بازار
بر اساس اصلاحیه‌های قانون اساسی آمریکا، یک نفر نمی‌تواند، بیش از دو بار، به مقام ریاست‌جمهوری در این کشور برسد. فقط در شرایط اضطراری است که چنین امکانی، وجود دارد. روزولت، بخاطر شرایط اضطراری جنگ جهانی دوم، توانست سه دور ریاست‌جمهوری را به عهده بگیرد. جالب آنکه ترامپ، تمایل خود را برای دور سوم ریاست جمهوری اعلام کرده است. تحقق چنین تمایلی مستلزم ایجاد شرایط پیوسته اضطراری به صورت‌های مختلف و تفسیر قوانین و آئین‌نامه‌ها است. پی‌آمدهای شیوه تمرکز بر اضطرار در مدیریت سیاسی ایالات متحده در پرونده‌های داخلی و خارجی متعدد اما متنوع در عین حال، غیرقابل اندازه‌گیری دقیق است. اما آنچه روشن است این است که هر کنش سیاسی، در هر سطحی، واکنش خاص خود را به دنبال دارد و واکنش‌ها، بعضاً غیرقابل پیش‌بینی و کنترل می‌باشند. نقداً، استناد به شرایط اضطراری، باعث شده که دوگانه قوه مجریه و «دادگاه‌ها»، مسیر برخی از تصمیمات دولت ترامپ را دگرگون سازند. در کمتر برهه‌ای، این تعداد، تصمیم‌های قضات فدرال و همچنین تشکیل پرونده‌های قضائی توسط ذی‌نفع‌های مختلف علیه دولت سابقه داشته است. در سطح خارجی هم، واکنش‌ها به همه تصمیم‌های اضطرارمحور دولت ترامپ، آنقدر جدی و گسترده است که می‌توان گفت روابط بین‌المللی جدیدی در حال شکل‌گیری است.هر چه هست، توجه به اضطرارگرائی دولت ترامپ، پدیده‌ای درخور توجه و تعمق بود و این اضطرارگرائی، پدیده بحران‌زایی را به همراه داشته که چند لایه و چند سطحی و شایسته دقت تحلیلی و عملی است .

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1348622/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تیغ تا حالا سُریده روی پوستت؟!

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

خاطره جالب منتقد سینما از نقدی که نوشت و فراستی رد کرد!

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

وقتی دنبال شوهر عمه میگردی!

گشایش دفتر یادبود جان‌باختگان انفجار بندر شهید رجایی در نیویورک

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

وزیر خارجه پاکستان: به اقدامات تنش‌آمیز هند شدیداً پاسخ می‌دهیم

من هر روز نقش زنی رو بازی می‌کنم که...

دیوید فینچر و خبر جذابی که دروغ نبود

روسیه: هرگونه بیانیه ستیزه‌جویانه علیه ایران غیرقابل قبول است

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

حمله هکرها به سامانه پرداخت الکترونیکی رژیم صهیونیستی

به یاد زنده یاد آتیلا پسیانی

9 فیلم پروانه نمایش گرفتند؛ از «سالن چهار» تا «آنتیک» و «آقای زالو»

توییت وزیر خزانه داری آمریکا درباره توسعه تهاجمی ایران در زمینه موشک‌ها و سایر قابلیت‌های تسلیحاتی

مناظره‌‌ی بی‌سابقه دو مقام سابق ایران و اسراییل بر سر برنامه هسته‌ای ایران

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

اوکراین: آتش‌بس 30 روزه می‌خواهیم

ترامپ: چین وضعیت بسیار بدی دارد

حبیب وسط خواستگاری چت میکنه!

حاشیه‌نگاری خبرنگار صداوسیما از روز بارانی حیاط دولت

عون: در سفر محمود عباس، مسئله سلاح فلسطینی‌ها در لبنان بررسی می‌شود

فرار دختر بی گناه از چنگال مرد دیو صفت

المانیتور به نقل از منابع اسرائیلی: بهترین گزینه ترامپ برای کسب صلح نوبل، پرونده ایران است

اعترافات جاسوس ارشد موساد که امروز اعدام شد

محسن مهدوی دانشجوی فعال حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا آزاد شد

درگذشت نایب رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

باید بین زن و بچش یک نفر رو انتخاب کنه

بهارستانی‌ها چه وعده‌هایی برای بهبود معیشت کارگران دادند؟

بادامچیان: آمریکا متوجه شده نمی‌‎تواند ایران را تحت فشار بگذارد

از مطالبات کارگران تا قول رئیس‌جمهور به آن‌ها در حاشیه مراسم روز کارگر

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی