اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ کلاهبرداری اینترنتی حتی شما هم؟! مقاله

سرمقاله جوان/ کلاهبرداری اینترنتی حتی شما هم؟!
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - روزنامه جوان / «کلاهبرداری اینترنتی حتی شما هم؟!» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان به قلم غلامرضا صادقیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
یک افسر پلیس اواخر سال پیش به من گفت یک کلاهبردار اینترنتی 21 بهمن از داخل زندان زنگ زده است به استاد یک دانشگاه فنی در تهران که به مناسبت خجسته‌سالروز 22 بهمن می‌خواهیم حقوق شما را یک هفته زودتر بدهیم و باید بروید مقابل دستگاه خودپرداز و این اطلاعات را به من بدهید و طرف پا شده لباس پوشیده و رفته توی خیابون و هرچی آقای کلاهبردار می‌خواسته بهش داده تا حسابش را خالی کنه! بدون اینکه بپرسد زمان را عوض کردید، روش را چرا عوض کرده‌اید؟! یا چرا رمز و رموز مرا می‌خواهی؟! توجه کنید که او یک مهندس و دکتر ریاضی یا فیزیک یا الکترونیک بوده است! این خبر را به یکی از رئیسان دانشکده‌های دانشگاه صنعتی اصفهان گفتم و تعجبم را نشان دادم. او گفت در صنعتی اصفهان نیز فردی به برخی استادان دانشگاه زنگ زده که من آقای فلانی هستم، معاون مالی دانشگاه. باید برای فلان کار نفری 2 میلیون واریز کنید و همه واریز کردند بدون اینکه ببینند آیا چنین کسی در دانشگاه داریم یا این شخص همان شخص است یا نه یا اصلاً چرا معاون مالی باید حساب شخصی بدهد و پول بگیرد! اینها همه استادان فن هستند، حساب باقی مردم احتمالاً روشن است. 
یکی از ترفند‌های کلاهبرداران آن است که به افراد می‌گویند الان روی آنتن تلویزیون هستید و صدای شما می‌خواهد به‌عنوان برنده مسابقه پخش بشه و مثلاً 50‌میلیون جایزه بگیرید. طرف اصلاً نمی‌پرسه که وقتی من توی این مسابقه شرکت نکردم چطوری باید جایزه بگیرم و فقط به این خاطر که کلاهبردار اسم او و پدرش و چند حساب بانکی‌اش را می‌داند، اعتماد می‌کند، با آنکه همین‌ها باید عامل بی اعتمادی شود و به او بگوید که اگر تو یک کارمند صداوسیما هستی این اطلاعات شخصی من را از کجا می‌دانی، ولی مسئله این است که گویا آدم‌ها در آن لحظات سحر می‌شوند. 
به نظر می‌رسد در این‌باره باید خیلی بیشتر از یک تذکر ساده در گاه‌و بی‌گاه، به مردم اطلاع‌رسانی کرد. مثلاً وسط همین سریال‌های پربیننده یا وسط مسابقه فوتبال تمهیدی اندیشه شود که مسئله کلاهبرداری اینترنتی با انواع و شگرد‌های خاص آن برای مردم روشن شود. همان افسر پلیس از برخی مجریان تلویزیونی شاکی بود که به مردم از روی آنتن زنگ می‌زنند و با تندی می‌گویند چطور من را نمی‌شناسی و من همین‌حالا می‌خواهم به تو جایزه بدهم! بعد آن ذهن حیله‌گر کلاهبردار همین نکته را پای تلویزیون می‌گیرد! و به خود می‌گوید چرا من حتی از داخل زندان نتوانم مردم را این‌طوری قانع کنم و بعد با یک ترفند ساده حساب‌شان را خالی کنم؟! او خاطره‌ای تعریف می‌کرد که روزی نزدیک به پنج خانم به محل کارش در پلیس فتا آمدند و هر یک با گردن کج می‌گفته است که یک کسی زنگ زد و گفت روی آنتن زنده است و من هم رمز‌ها را برایش خواندم! این همه گرفتاری پلیس و شعبه‌های قضایی آیا ارزش آن را ندارد که مدت قابل‌قبولی روی این کلاهبرداری‌ها آگاه‌سازی شود؟ 
حالا که رئیس‌جمهور در بازدید از وزارت دادگستری گفته است که می‌توان با فناوری‌های نوین و رمزگذاری بیشتر جلوی برخی فساد‌ها را گرفت، باید به‌عنوان کار دوم در جلوگیری از کلاهبرداری‌های اینترنتی از بانک‌ها خواست فکر تازه‌ای بکنند تا به این راحتی امکان انتقال رمز به کلاهبردار نباشد. در اقدام ساده اولیه می‌توان به همراه پیامک ارسال رمز هشدار داد که «هرکس متن پیامک را از شما طلب می‌کند یک کلاهبردار است!» و نگران استثنا‌ها هم نبود. گفته می‌شود کلاهبرداران اینترنتی معمولاً عصر پنج‌شنبه به بعد را برای عملیات خود انتخاب می‌کنند تا قربانی فرصت تماس یا حضور در بانک و مسدودکردن حساب خود را نداشته باشد و پلیس فتا نیز در آن ساعات احتمالاً حضور و پاسخ‌دهی کمتری دارد. ظاهراً پلیس فتا می‌تواند تا یک ساعت بعد از کلاهبرداری پول را از حساب کلاهبردار به حساب صاحب اصلی بازگرداند، اما به‌شرط تماس قربانی و به شرط پاسخ‌دهی به تماس او!
بازار
اما یک کلاهبردار سابقه‌دار اینترنتی چرا باید در زندان همچنان لپ‌تاپ و موبایل هوشمند در اختیار داشته باشد؟! و چرا تا این‌حد خیالش از محاکمه دوباره و محکومیت راحت است؟! شنیده‌ام که گاهی به قربانیان گفته می‌شود خب! این چند میلیون ارزش پیگیری ندارد! یا وقتی پول به قربانی بازگردانده می‌شود، آن را نشانه پایان کار و موفقیت آن می‌دانند. ابداً چنین نیست. برخی خانواده‌ها ضربه مالی و مهم‌تر ضربه روحی شدیدی از این اتفاقات می‌خورند. این ضربات روحی با هیچ نرخی قابل‌محاسبه و جبران نیست. 
قوانین را سخت‌گیرانه‌تر کنید، مردم را آگاه‌تر سازید (بخصوص دانشگاهیان را!)، رمزگذاری‌ها را قوی‌تر کنید، اما از هیچ‌کس نخواهید بی‌خیال شود. می‌توان این مسئله کلاهبرداری را حتی با به‌کارگیری فناوری و آگاه‌سازی به صفر رساند. نباید تعلل کرد یا دچار روزمرگی شد یا کسی که بخشی از وظیفه مقابله با کلاهبرداری را دارد، چه در بانک، چه در دادسرا‌ها یا جا‌های دیگر از اینکه شغلش کم‌رونق شود، هراس کند!

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1348590/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تیغ تا حالا سُریده روی پوستت؟!

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

خاطره جالب منتقد سینما از نقدی که نوشت و فراستی رد کرد!

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

وقتی دنبال شوهر عمه میگردی!

گشایش دفتر یادبود جان‌باختگان انفجار بندر شهید رجایی در نیویورک

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

وزیر خارجه پاکستان: به اقدامات تنش‌آمیز هند شدیداً پاسخ می‌دهیم

من هر روز نقش زنی رو بازی می‌کنم که...

دیوید فینچر و خبر جذابی که دروغ نبود

روسیه: هرگونه بیانیه ستیزه‌جویانه علیه ایران غیرقابل قبول است

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

حمله هکرها به سامانه پرداخت الکترونیکی رژیم صهیونیستی

به یاد زنده یاد آتیلا پسیانی

9 فیلم پروانه نمایش گرفتند؛ از «سالن چهار» تا «آنتیک» و «آقای زالو»

توییت وزیر خزانه داری آمریکا درباره توسعه تهاجمی ایران در زمینه موشک‌ها و سایر قابلیت‌های تسلیحاتی

مناظره‌‌ی بی‌سابقه دو مقام سابق ایران و اسراییل بر سر برنامه هسته‌ای ایران

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

اوکراین: آتش‌بس 30 روزه می‌خواهیم

ترامپ: چین وضعیت بسیار بدی دارد

حبیب وسط خواستگاری چت میکنه!

حاشیه‌نگاری خبرنگار صداوسیما از روز بارانی حیاط دولت

عون: در سفر محمود عباس، مسئله سلاح فلسطینی‌ها در لبنان بررسی می‌شود

فرار دختر بی گناه از چنگال مرد دیو صفت

المانیتور به نقل از منابع اسرائیلی: بهترین گزینه ترامپ برای کسب صلح نوبل، پرونده ایران است

اعترافات جاسوس ارشد موساد که امروز اعدام شد

محسن مهدوی دانشجوی فعال حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا آزاد شد

درگذشت نایب رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

باید بین زن و بچش یک نفر رو انتخاب کنه

بهارستانی‌ها چه وعده‌هایی برای بهبود معیشت کارگران دادند؟

بادامچیان: آمریکا متوجه شده نمی‌‎تواند ایران را تحت فشار بگذارد

از مطالبات کارگران تا قول رئیس‌جمهور به آن‌ها در حاشیه مراسم روز کارگر

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی