شهر چگونه برای ترددمعلولان مناسب شد
اختصاص 15درصد ردیف های بودجه به مناسب سازی معلولان
شهرداری تهران
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - شهر: تبصره 31 بودجه 1400 شهرداری 15درصد از ردیف ها را صرفا به مناسب سازی برای معلولان اختصاص داده و سرجمع اعتبار آن 300 میلیارد تومان است. ضمن آن که 30 میلیارد تومان نیز برای کارت بلیت حمل و نقل عمومی و 20 میلیارد تومان برای حمل و نقل کودکان استنثنایی در نظر گرفته شده است.
به گزارش شهر، «تهران، شهری برای همه» شعار است که پیروز حناچی با آن به شورای شهر تهران رفت و برنامه هایش در راستای عدالت اجتماعی او را به شهرداری پایتخت رساند. مناسب سازی شهر برای معلولان، کودکان و سالمندان در دستور کار قرار گرفت.
مناسب سازی ایستگاه های جدید مترو و اتوبوس، تفرجگاه و تفریحگاه ها، پیاده راه ها، پلازها و... در دستور کار قرار گرفت. از سوی دیگر پروژه های کوچک مقیاس که در محلات جهت افزایش ارتقا کیفیت زندگی جای پروژه های بزرگ شهری مانند ساخت اتوبان ها و بزرگراه ها را گرفت تا نگاه انسان محوری به شهر در پروژه های شهری لمس شود. مناسب سازی در این پروژه های کوچک مقیاس نیز مد نظر مدیران شهری قرار گرفت.
تبصره 31 بودجه 1400 شهرداری 15درصد از ردیف ها را صرفا به مناسب سازی برای معلولان اختصاص داده و سرجمع اعتبار آن 300 میلیارد تومان است. ضمن آن که 30 میلیارد تومان نیز برای کارت بلیت حمل و نقل عمومی و 20 میلیارد تومان برای حمل و نقل کودکان استنثنایی در نظر گرفته شده است.
دسترسی به آسانسورها و دسترس پذیر کردن شهر برای معلولان و سالمندان در دستور کار مدیریت پنجم بوده و طبق آن حرکت می کند. در بند 2 ماده 47 برنامه 5ساله نیز ضوابط به دسترس پذیری برای گواهینامه های ساختمان و صدر پروانه ها اشاره کرده است.
ستاد مناسب سازی مصوبه سال 84 اما در دوره مدیریت پنجم شهر تهران احیا شد. 90 ایستگاه مترو در برنامه مناسب سازی قرار دارد. بهسازی 154 آسانسور در خطوط 1، 2، 5 و 7 و 7 مترو انجام شده است.
تجهیز چهارراه های تهران به هشدارهای صوتی
شهرداری اقدام به اطلاع رسانی با زبان اشاره در نمایشگرها و آموزش راهبران مترو و رانندگان اتوبوس کرده است. 302 ایستگاه اتوبوس به رمپ ورودی و مسیر ویژه نابینا مجهز شده و تجهیز 23 ایستگاه باقی مانده است. 1109 اتوبوس به رمپ ویلچر مجهز شده است.
62 خودرو ون و 74 اتوبوس مجهز، به جانبازان و معلولان خدمت می کنند. حتی سرویس بهداشتی فرنگی نیز در پایانه شرق و بیهقی برای استفاده معلولان نصب شده است. خروجی کنترل ترافیک هشدار دهنده برای نابینایان سر چهارراه ها نصب شده است.
در سال 98 تعداد 22 میلیون تراکنش در مترو و تعداد 33 میلیون تراکنش در اتوبوسرانی انجام شده که مجموع اعتبار آن 15 میلیون تومان بوده است. در سال 99 این آمار اما به دلیل استفاده کمتر از حمل و نقل عمومی در دوره پاندومی کرونا 30 درصد کاهش یافته است.
در حوزه ساخت و سازها نیز رمپ تردد معلولان یا بالابر و آسانسورها مورد توجه قرار گرفته و اگر این تجهیزات و ضوابط در ساخت و سازی انجام نشود، پروانه ساخت و پایانکار صادر نخواهد شد.
سال گذشته نقشه هزار و 400 کیلومتر از 12 هزار کیلومتر پیاده رویی که شهر تهران باید داشته باشد، تدوین و طراحی شد و و 60کیلومتر پیاده روهای تهران بهسازی شده است. بیش از 40 ساختمان و 40 بوستان در سطح تهران بهسازی شده است.
اگر سالی 500 کیلومتر پیاده راه ساخته و بهسازی شود باید 24 سال در این حوزه کار شود. از خرداد سال گذشته تاکنون بیش از 350 کیلومتر از پیاده راههای طراحی شده بهسازی و به اتمام رسیده که این اقدام کمتر از یکسال رخ داده است.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/549163/