اخبار محرمانه

آخرين مطالب

پینگ‌پنگ انتخاباتی لاریجانی و جلیلی سیاسی

  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - نخستین جدال لفظی انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 با توییت‌های علی لاریجانی و سعید جلیلی دو نامزد انتخابات خطاب به یکدیگر آغاز شد. ساعاتی پس از آنکه سعید جلیلی در واکنش به بخشی از اظهارات علی لاریجانی در توییتر تاکید کرد که «کشور با نمایش اداره نمی‌شود»، علی لاریجانی هم در توییتی خطاب به جلیلی او را «یار کمکی» در انتخابات خواند.
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین: دوئل انتخاباتی علی لاریجانی و سعید جلیلی کلید خورد؛ این دو نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری، در دو روز اخیر در توییتر به یکدیگر درباره برجام پاسخ دادند و به این ترتیب نخستین جدال لفظی انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 به‌صورت رسمی آغاز شد.
ساعاتی پس از آنکه سعید جلیلی، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در واکنش به بخشی از اظهارات علی لاریجانی در کلاب‌هاوس، در توییتر تاکید کرد که «کشور با نمایش اداره نمی‌شود. اینکه دو جمله ساخته شود و همه با آن سرگرم شوند، مصداق کار نمایشی است»، لاریجانی به این جملات پاسخ داد.
علی لاریجانی هم در توییتی خطاب به سعید جلیلی که او را متهم به رفتارهای نمایشی کرده بود، جلیلی را «یار کمکی» در انتخابات خواند که سرنوشت مردم را به شوخی گرفته است. لاریجانی در توییتر نوشت: «احتراما باید عرض کنم مهم‌ترین دستاوردمان این بود که با اجماع ملی اجازه ندادیم اقلیت بی‌منطقی، ایران را با تندروی به لبه پرتگاه ببرند. شما سرنوشت مردم را به شوخی گرفتید که به‌عنوان یار کمکی آمدید تا ضعف‌های کاندیدای اصلی را بپوشانید؛ البته اگر «مواضع خطرناک» شما را گردن بگیرند.»
علی لاریجانی و سعید جلیلی هر دو در مقاطعی همزمان با دولت محمود احمدی‌نژاد دبیری شورای عالی امنیت ملی را بر عهده داشته و هرکدام در این دوره مسوول تیم مذاکره‌کننده ایران بودند.
علی لاریجانی که پس از پایان دوران ریاستش بر صداوسیما، همچنان عضو مجمع‌تشخیص مصلحت‌نظام و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بود، در خردادماه 1383 با حکم رهبر انقلاب به‌عنوان نماینده رهبری در شورای‌عالی امنیت ملی منصوب شد و کمتر از 2‌ماه بعد، در مردادماه 1384 به‌عنوان دبیر شورای‌عالی امنیت ملی انتخاب شد. در سال 1386 پس از چند‌بار درخواست لاریجانی برای استعفا از دبیری شورای‌عالی امنیت ملی، سرانجام این درخواست در مهرماه 1386 پذیرفته شد و مسوولیت 26 ماهه او در این جایگاه، پایان یافت. همان زمان برخی منابع خبری، ماجرای استعفای او را به جدال محمود احمدی‌نژاد منتسب می‌کردند. همان ماه یعنی در مهر 86، غلامحسین الهام، سخنگوی دولت محمود احمدی‌نژاد با اعلام خبر استعفای علی لاریجانی، سعید جلیلی را به‌عنوان دبیر شورای‌عالی امنیت ملی معرفی کرد. پس از آن، رهبر انقلاب در حکمی جلیلی را نماینده خود در شورای‌عالی امنیت ملی معرفی کردند.
فعالیت چند‌ساله سعید جلیلی در شورای‌عالی امنیت ملی آن زمان پررنگ شد که موضوع مذاکرات هسته‌ای را برعهده گرفت. در دوران مسوولیت او در مذاکرات، سه قطعنامه در شورای امنیت علیه ایران ظرف بازه زمانی اسفند 1386 تا خرداد 1389 تصویب شد و به قرار‌دادن ایران ذیل فصل‌7 ماده 41 منشور ملل‌متحد در قطعنامه 1929 انجامید؛ این فصل از ماده 41 منشور به معنی شناسایی ایران به عنوان یک کشور مخل و تهدیدکننده صلح و امنیت جهانی بود.
با این سابقه، آنچه جلیلی و لاریجانی را به دوئل لفظی در فضای مجازی واداشت، موضوع مذاکرات هسته‌ای و برجام است که لاریجانی در اظهاراتش در کلاب‌هاوس به آن اشاره کرده بود.
لاریجانی چه گفته بود؟
لاریجانی که در این گفت‌و‌گو «برجام» را «کار درستی» خوانده بود، در پاسخ به این سوال که چگونه بحث مهمی چون برجام در مجلس سابق در 20 دقیقه به نتیجه رسید، توضیح داد: این موضوع نیاز به چشم‌بندی ندارد و بحث قطعنامه‌ها روشن بوده و کافی است مطالب آن خوانده شود.
او در ادامه از سعید جلیلی نام برد و گفت: شنیدم آقای‌جلیلی هم همین مطلب را گفتند که در زمان فلانی سه قطعنامه تصویب شده است و قطعنامه‌های دوره ایشان چیز مهمی نبوده است. کافی است متن قطعنامه‌ها را بخوانیم و موضوع عجیبی نیست. مثلا قطعنامه 1929 که در خرداد 89 تصویب شد به‌نظرم به اتفاق‌نظر کارشناسانی که در صحنه بین‌المللی حاضر بودند، جزو بدترین قطعنامه‌های شورای‌امنیت در طول تاریخ بود؛ یعنی تمام همکاری‌های بانکی، بیمه‌ای، شرکت کشتیرانی و حتی سپاه‌پاسداران را تحریم کردند. مهم‌تر آنکه به کشورها اجازه بازرسی از محموله‌های ایرانی در زمین، دریا و هوا را دادند که هم بازرسی و هم نسبت به انهدام آنها اقدام کنند یا قطعنامه 1803 بخش‌خصوصی، موسسات مالی و بانک‌های ایرانی را دچار تحریم کردند. این احتیاج به کاوش زیادی ندارد، اما قطعنامه‌هایی که قبلا تصویب شد از سنخ مشکلات مردم نبود و روی موضوع هسته‌ای و تجهیزات هسته‌ای و مسائل موشکی متمرکز بود و به بانک‌ها ارتباطی نداشت.
او ادامه داد: ما مجبور بودیم برای حل مساله هسته‌ای ایران مدتی پافشاری کنیم؛ چون روی زمین چیزی وجود نداشت. اینکه در سعدآباد، در بروکسل و پاریس عقب‌نشینی صورت گرفت، به این دلیل بود که ما یک زنجیره سانتریفیوژ نداشتیم. ما در فروردین سال 85 توانستیم یک زنجیره‌ سانتریفیوژ بسازیم که علنی و افتتاح شد.
لاریجانی در پاسخ به انتقادات درباره تصویب برجام در مجلس با رد تصویب این قانون در 20 دقیقه نیز گفت: اگر کسی این‌قدر توانمند است که تصویب یک معضل مهم ایران و جهان را در 20 دقیقه به سرانجام برساند، شایستگی بالایی دارد و به او رای بدهید؛ اما ماجرا این‌گونه نبود. معیشت مردم و تورم طاقت‌فرسا بر مردم نباید بازیچه بازی‌های سیاسی عده‌ای شود. وی گفت:‌ نمی‌توانستم مسائل مهم کشور را به‌خاطر امیال عده‌ای معطل بگذارم و جلوی تصمیم عاقلانه نظام را بگیرم. اگر برجام طرح خائنانه‌ای بود شورای‌نگهبان می‌توانست نگه دارد و به‌نظرم مساله عمیق‌تر است. لاریجانی درعین حال گفت: ‌اگر برجام چیز نجسی بود چرا زیرش نمی‌زنند و می‌گویند باید اجرا کنیم؟ برجام در آن مقطع کار درست و دقیق نظام بود و الان هم باید برای نجات کشور تا جایی‌که می‌توانیم شرایط را برای یک تفاهم هموار کنیم. رئیس پیشین مجلس با تاکید بر اینکه حل این‌گونه مسائل احتیاج به تدبیر و روش خاصی دارد، تصریح کرد: با سخنرانی در نماز جمعه و داد و بیداد نمی‌توان آنها را حل کرد. آنچه روی زمین و امور فنی داشتیم تا در مذاکرات دست پر را داشته باشیم؛ این تصمیم نظام بود و کار درستی هم بود و من هم قبول داشتم و حتما هم هزینه‌هایی داشت؛ اما می‌توانستیم آن را در مقاطعی حل کنیم تا این میزان هزینه به مردم تحمیل نشود و مشکلات مردم حل شود. وی ادامه داد: بعدها دیدم از دو کشور برزیل و ترکیه دعوت می‌کنند که به ایران بیایند و بعد شادی می‌کنیم که مشکل حل شد اما به فاصله دو هفته دوباره قطعنامه صادر شد؛ به این دلیل که عرصه بین‌المللی را نمی‌شناختند. اگر کسی بتواند موضوعی به این مهمی را که مشکلات اقتصادی مردم را حل کند، در 20 دقیقه به نتیجه برساند به نظرم خیلی مدیر قوی است، حتما رای دهید.
دفاع از ظریف
لاریجانی همچنین در بخشی از این گفت‌و‌گو به دفاع از عملکرد محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه نیز پرداخت و گفت: من آقای ظریف را فرد بسیار توانایی در بحث دیپلماسی می‌دانم و شاید جزو بهترین وزرایی بودند که در مذاکرات خوب عمل کردند. ایشان فرد توانایی هستند و برخی فحاشی‌ها به ایشان را واقعا قبول ندارم.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/549086/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماکرون: آماده‌ام تا محبوبیتم را فدا کنم

«روز شغال» سریال می‌شود/ ادی ردمین در نقش اصلی

روایت «الشرق الاوسط» از دیدار باقری با دیپلمات های اروپایی

چشم انداز فوق‌العاده زیبای کوه های آلپ واقع در سوییس و ایتالیا

احکام/ چگونه در ماه مبارک رمضان سفر کنیم تا روزه ما باطل نشود؟

جلسه دیپلمات‌های آلمان، فرانسه و انگلیس با باقری درمورد منشا اورانیوم 83 درصد غنی شده در فردو بود / این نشست به مذاکرات احیای برجام ارتباطی نداشت

بازار کم رونق

خاندوزی: صادرات نفت ایران رکورد دو سال اخیر را شکست

«جان ویک» به دنبال ثبت رکورد فروش

آغاز پخش «قهرمانان معمولی» از شبکه یک

وزیر کار: تئوری ایران‌هراسی به تئوری دوستی با ایران تبدیل شد

ویدئویی کم‌یاب از مسافرت نوزوری در سال 58

دید و بازدیدهای رمضانی با صدای امیرنوری، مریم نشیبی و بهروز رضوی

سلام بر زنان دربار نورالدین

ایمان قیاسی جدیدترین سوژه یوسف تیموری شده

وقتی تورم بخش غذا بالای 70 درصد است، افراد با چه امیدی با این حقوق‌ها کار کنند؟ / در سبد معیشت مثل نظام‌های کمونیستی رفتار می‌شود؛ می‌گویند نیاز‌های مختلف یک انسان در روز چقدر است؛ کاری به لیاقت و تجربه کارگر ندارند / باید یک کف دستمزدی مناسب وجود داشته باشد و باقی دستمزد را کارفرما با علاقه بپردازد تا عامل رقابت بین نیروها شود

گوناگون/ توالت هواپیما چگونه کار می‌کند؟

تعجب رسانه روس از وضعیت ورزشگاه آزادی +عکس

خاطره اسکناس‌های عیدی تا نخورده پدربزرگ و مادربزرگ/ جزییات برگزاری جشن‌های «بهار ایران» در پایتخت

اردیبهشت 01؛ حذف دلار 4200 از سفره های مردم

بلینکن: چین از خطوط قرمز ما عبور نکرده است

پارلمان سوئد رسما به پیوستن این کشور به ناتو رای مثبت داد

خاطره موسویان از دوران ماموریتش؛ گفتم کلید حل مشکل دردست مسکو است

واکنش کنعانی به آتش زدن یک پیرمرد مسلمان در بیرمنگام انگلیس

برپایی جشن بهار ایران در بوستان بزرگ ولایت

اجرای سه طرح دیوارنگاری در منطقه 22

اجرای 130 هزار متر مربع روکش آسفالت در معابر منطقه22

اعضای شورای امنیت از شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی انتقاد کردند

تجمع در برابر خانه وزیر برکنار شده کابینه نتانیاهو

نعیم قاسم: توافق ایران و عربستان پروژه‌ دشمن‌سازی از ایران را نابود کرد

فشار کنگره آمریکا به اروپا برای اقدام علیه سپاه

امسال شوی تلویزیونی نداشتم، اما در درست‌ترین جای ممکن بودم

وقتی جای شکار و شکارچی عوض می‌شود!

معرفی آبشار کُورَل در کهگیلویه و بویراحمد

دیپلمات پیشین: احیای برجام می‌تواند به مذاکرات با عربستان پیوند بخورد

تولید روزانه 115 میلیون لیتر بنزین در پالایشگاه‌های کشور

محاسبه حداقل هزینه خورد و خوراک ماهیانه یک خانوار تهرانی

واکنش بغداد به اظهارات وزیر صهیونیست علیه فلسطین

«بچه» هم از گرانی‌های بی‌سابقه گل شاکی شد!

آغاز بزرگ‌ترین پروژه قرآنی رسانه ملی/داوران برنامه «محفل» را بشناسید

واکنش ایران به بیانیه نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس

رشد 6 درصدی ورود گردشگران نوروزی به جزیره کیش

فرارو روایت کرد: چهار سناریو از آینده درگیری‌های ایران و اسرائیل

واکنش چین به اقدام بی ثبات کننده ناوشکن آمریکایی

اردن ابتکارعمل خود را برای حل بحران سوریه ارائه کرد

به آتش کشیدن یک مرد مسلمان در بیرمنگام

تداوم شهرک سازی رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی

کره شمالی هشدار اتمی صادر کرد

گوناگون/ نادرترین گونه مار؛ ماری که رنگ رنگدانه را ندیده

آغاز عرضه مرغ گرم با قیمت 61 هزار تومان از امروز

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.