اخبار محرمانه

آخرين مطالب

مدیریت صداوسیما با کنداکتور پر شده از سریال های تکراری! فرهنگی اجتماعی

مدیریت صداوسیما با کنداکتور پر شده از سریال های تکراری!
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خبرآنلاین / اگر اهل چرخیدن در خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری باشید حتماً پنجشنبه‌ها گزارشی با تیتر «آخر هفته با تلویزیون» را دیده‌اید، زمان پخش یا کنداکتور برنامه‌ها، فیلم‌ها و سریال‌هایی که سازمان صداوسیما برای روزهای تعطیل آخر هفته تهیه کرده تا مردم را سرگرم کند که بخشی از وظیفه ذاتی این سازمان است.
تلویزیون در دنیای امروز -چه در شکل کلاسیک و چه امروز در ابعادی بسیار بزرگ و فراگیر- ساعاتی از روز تعطیل که خانواده کنار هم هستند را به خود اختصاص می‌دهد. این امر کمک می‌کند تا در بهترین حالت حس‌آمیزی مشترکی در یک خانواده به وجود بیاید، به این معنا که اعضای خانواده نسبت به یک مسئله همدردی عاطفی داشته یا به یک پدیده فرهنگی و اندیشه‌ای فکر کنند. با کنداکتور این روزهای صداوسیما آیا این مهم اتفاق افتاده یا می‌افتد؟
ریزش مخاطب و مسئولیت مدیران
کنداکتور روزانه برنامه‌های صداوسیما زمانی از پرمخاطب‌ترین بخش‌های خبرگزاری‌ها و بعضی از روزنامه‌ها بخصوص روزنامه سازمان صداوسیما، جام جم بود. کنداکتوری که روابط عمومی شبکه‌ها و کل سازمان تولید کرده و در اختیار رسانه‌ها قرار می‌دادند تا شاید مخاطبان را از شبکه‌های مختلف اجتماعی و رسانه‌ای به‌سوی خود جلب کنند؛ اما این روزها کنداکتور هفتگی را چند نفر نگاه می‌کنند؟ چند نفر از کنداکتورها به برنامه‌های موردنظرشان می‌رسند و اصلاً چند نفر در روز تعطیل تلویزیون را روشن می‌کنند. مطابق آمارهای رسمی و روایت‌های مدیران کلان سازمان در نشست‌های خبری و سخنرانی‌ها، ریزش مخاطبان جدی و گسترده است، شاید بتوان دلایل فراوانی را فهرست کرد و برشمرد که چرا سازمان صداوسیما با ریزش مخاطب مواجه شده است. شاید بولتن نویسان و پژوهشگران رسمی در پژوهشگاه‌هایی که بودجه می‌گیرند تا تحقیق کنند و نتیجه مطابق دلخواه مدیران تولید کنند، اسنادی تولید کرده و انبوه پوشه‌ها با کاغذهای رنگی و پرینت شده با اینفوگرافیک‌های بسیار نشان دهند که مشکل اصلی رقیب و مخالف و... با طرح‌های خبیثانه است، که مخاطب سازمان صداوسیما را ربوده‌اند؛ اما باز هم این حفره و گسل باز است که شما چه کردید که مخاطب از شما بااین‌همه امکانات روی‌گردان شده است.
آنان که دیروز به آینده باختند
ما مردمان که روزگاری مخاطبان تلویزیون بودیم و کنداکتورها را زیرورو می‌کردیم حالا چه امکانی داریم که تلویزیون را نگاه نمی‌کنیم. بعضی از کارشناسان همسو با سازمان صداوسیما، اینترنت را رقیب و حتی خصم اصلی تلویزیون می‌دانند، این حرف گزافی است چراکه اینترنت نه رقیب که یک امکان جدید برای تلویزیون بود و می‌تواند باشد. اگر در دوره‌های مختلف مدیریتی تلویزیون، همان زمان که دور میزهایشان می‌نشستند و چای و میوه و شام و نهار را به‌حساب ما ملت می‌زدند، مدیریت آینده محور داشته و دیروز برای فردا برنامه‌ریزی می‌کردند؛ شاید امروز در این بحران گرفتار نبودند.
مدیران تلویزیون آینده محور نبودند – البته فقط بر اساس نشانه‌ها صحبت می‌کنیم وگرنه امکان دارد چند وانت پژوهش در مورد آینده در انبارها و آرشیوها باشد که نه به آن عمل و نه خوانده‌شده- چراکه برنامه‌ای برای امروز ندارند و قطعاً کسی از برنامه این سازمان برای سال آینده یا دهه آینده هم خبری ندارد. آنچه همیشه بوده واکنشی است به کنش‌هایی که در سه سطح جهانی، منطقه‌ای و محلی رخ می‌دهد. این واکنش‌ها هم با تغییر مدیران این سازمان به نقطه صفر رسیده و از نو برنامه‌ریزی می‌شود؛ یعنی دوباره هزینه و هزینه دوباره.
سینما از تلویزیون رفت یا تلویزیون از سینما خداحافظی کرد
اگر به کنداکتور نگاه کنید پر شده است از تولیداتی که سال‌هاست تکرار می‌شود. تعدادی فیلم دوبله‌شده خارجی با ترکیبی از سریال‌های تکراری و فیلم‌هایی که در سینما ایران تولید شده و تعدادی هم فیلم‌های تلویزیونی که سیمافیلم آن‌ها را قبل‌تر تولید کرده است.
البته بماند که پخش فیلم‌ها و سریال‌ها بسیار به شرایط روز دنیا و کشور مرتبط است. مثلاً این روزها حتماً یک فیلم از سینمای هالیوود که نشان می‌دهد، چقدر سیاستمداران آمریکایی بدطینت هستند و چقدر از فجایع دنیا را آن‌ها رقم‌زده‌اند، در کنداکتور هست، به‌علاوه چند فیلم از سینمای هند -بدون حرکات موزون و آواز با دوبله اغراق‌شده- که نشان می‌دهد مردم هند به دنبال آزادی از زیر یوغ استعمار پیر انگلیس چه هزینه‌ها داده‌اند، و چه جاسوس‌هایی بین مردم هند اختلاف انداخته‌اند، بعلاوه ترکیبی از سریال‌های گاندوی یک و دو، و فیلم‌های ضد جاسوسی سیما فیلم و... اگرچه این هم برای خودش ترکیبی است؛ اما تکرار، این ترکیب را ورشکست و نابود کرده است. قطعاً مخاطبان از خود می‌پرسند چطور می‌شود در سینمای هالیوود، سیاستمداران آمریکا را این‌همه نقد کرد و مثلاً فیلمی همچون «سگ را بجنبان» با بازی بازیگرانی همچون رابرت دنیرو و داستین هافمن ساخت و تمام ساختار ریاست جمهوری در آن کشور را به نقد و حتی گند کشد.
چطور فیلم سه‌ساعته هندی درباره آزادی از استعمار را من مخاطب در یک و ساعت و نیم می‌بینم و... آیا با شعور من بازی می‌کنید.
همه ساختارهای سیاسی دنیا نواقص و نقاط ضعفی دارند؛ اما امر سیاست همچون زندگی امر سیالی است. جهان پدیده بسته‌ای نیست و اگر مدیران سازمان حاضر نباشند تحولات جهان را از دریچه‌های گوناگون ببیند، نقطه قوت صداوسیما نیست. این‌که بخشی از سینمای جهان که با روایت آنان سازگار است را نشان می‌دهند و آن بخش را که با روایتشان سازگار نیست، نشان نمی‌دهند، دلیل آن نیست که مردم هم آن روایت‌ها را نمی‌بینند.
پیوند مردم و هنرمند و تک روایت مدیران
چرا تولیدات جدیدی در سازمان صداوسیما نیست؟ این حرف کلی است و شاید در پاسخ گفته شود که 5 سریال از آغاز سال پخش شده است و... منظور مقایسه خود تلویزیون با سال‌های قبل است. حجم تولیدات آن‌قدر کم است که می‌توان گفت تقریباً نزدیک به صفر است.
آیا سینمای ایران ظرفیت آن را ندارد تا برای تلویزیون، تله‌فیلم و یا سریال بسازد. تله‌فیلم‌هایی که زمانی یک برند برای تلویزیون بود و هر هفته یک تله‌فیلم نوشته یکی از فیلم‌نامه‌نویسان به نام کشور نوشته و توسط کارگردانی خوش‌ذوق ساخته می‌شد، آن‌ها چه شدند. آن سینماگران و فیلم‌نامه‌نویسان کجا رفتند. جواب این سؤال واضح و مشخص است. بدنه سینمای ایران که کار حرفه‌ای انجام می‌دهد و با انجام کار حرفه‌ای در تلویزیون و سینما زندگی کرده و معیشت خود را می‌گذراند به دلیل شیوه‌های تنگ‌نظرانه مدیران، با آن سازمان خداحافظی کرده است. مدیران یک تک روایت دستشان گرفته‌اند و از آن شابلونی ساخته‌اند و هر اثر اگر در آن شابلون اندازه شد، کار خواهد شد وگرنه، از دستور کار خارج می‌شود. مسئله این نیست که تلویزیون نمی‌خواهد با هنرمندان کار کند، مسئله این است که شیوه تنگ‌نظرانه صداوسیما کاری کرده است که هنرمندان حتی در شرایط سخت زندگی هم حاضر نیستند با صداوسیما کار کنند. صداوسیما نمی‌تواند این امتیاز را برای خود قائل باشد که من با این تعداد هنرمند کار نمی‌کنم بلکه این هنرمندان هستند که تلویزیون را با تمام گستردگی و تأثیرگذاری که سال‌ها داشت، رها کرده و عطایش را به لقاش بخشیده‌اند.
سه ضلع مدیریت، هنرمندان (در شکل کلان) و مخاطبان در رسانه به هم وابسته‌اند، مدیریت نمی‌تواند بدون هنرمندان، مخاطبان را جذب خود کند و هنرمندان نمی‌توانند بدون خواست‌های مخاطبان و مردم اثر خلق کنند. هر وقت این دو ضلع در رضایت نسبی بودند، مدیریت رسانه برگ برنده‌ای به دست دارد و زمانی که نتوانند همراه و همسو با خواست مردم، خود را مطابق کند، بخش عظیمی از نیروی خود (هنرمندان) که منبع تولید هستند را از دست می‌دهد.
قهر آشکار و واضح، چه سکوت بی حاشیه هنرمندان با سازمان و صداوسیما نشانی از وضعیت جامعه است. قطعاً یک رسانه نمی‌تواند با کنداکتوری خالی و تکراری ساعات طولانی فقط آگهی به مردم بفروشد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/742073/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس‌های دیدنی از پارک لاله 90 سال پیش/ تصاویر

عصر ایران: به جای سرک کشیدن به «بستر» دیگران ، حواس تان به «سفره» مردم خودمان باشد

آمریکا و اسرائیل به نقطه شکست رسیدند؟

ترور یک اسرائیلی در مصر همزمان با آغاز یورش به رفح

آمریکا: به سرباز بازداشت شده در روسیه دسترسی کنسولی نداریم

لایحه اعزام زندانیان به میدان جنگ در پارلمان اوکراین تصویب شد

آمریکا: حمله به رفح را تایید نکرده‌ایم

لحظه موشکباران مواضع نظامیان صهیونیست

آقایان عزیز با این روش‌ها از موهایتان مراقبت کنید!

اعتصاب دانشجویان اسپانیایی در حمایت از غزه

وقتی «فارسی» زبانِ مخالفت با اسرائیل می‌شود

ویژه برنامه‌های تلویزیون در دهه کرامت

‏‎بیکاری من در سینما ارتباط مستقیم داشت با متاهل بودنم!

شوخی جالب سام درخشانی با چهره برنزه بهرنگ علوی/ ویدئو

گامبو!! درُ میزنی واسه چی؟

نظرات پورمحمدی دربارۀ شخصیت‌های معروف: فردوسی‌پور باسواد و خاص، فروغی خیلی سیاسی و جبلی کم زور است

هشدار درباره حریم مدارس

لحظه هلاکت مامور موساد در مصر

سهیل موفق به سیفژ پیوست

تغییر چهره بازیگر «شهرزاد» پس از 9 سال

در کدام حوزه‌ها، مرحله دوم انتخابات مجلس برگزار می‌شود؟

باقری: همکاری ایران و تاجیکستان برای مقابله با تروریسم ضروری است

پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز با شرکت صنایع تجهیزات نفت تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

تلاش انتخاباتی اصولگرایان زیر سایه اختلافات تندروها

دیروز «زیرساخت»‌، امروز «کرامت زن» ‌

افشاگری‌های هاشمی

میزان واردات هواپیما و هلی‌کوپتر به کشور در دولت سیزدهم اعلام شد

هدف نتانیاهو از تسلط بر گذرگاه رفح چه بود؟

بازگشت غافلگیرکننده مهران مدیری با یک سریال و شروعِ پیش‌تولید «پایتخت»

سکانسی از شهر زیبای اصغر فرهادی

راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد؛ آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران

المرت: به محمود عباس پیشنهاد تشکیل دولت فلسطینی را دادم

انتقاد شدید یک دانشجو به رئیس دانشگاه کلمبیا: چرا مانند جنایتکاران رفتار می‌کنی؟

آخرین وضعیت مذاکرات آتش‌بس در غزه

صداهایی از غزه؛ به کوری چشم دشمن، دوباره خانه‌های خود را آجر به آجر می‌سازیم

اقدام غیرمنتظره جنیفر لوپز درباره یک روحانی ایرانی

اتفاقی که برای احمدی‌نژاد در مجارستان افتاد

جزئیات از بازداشت متهم پرونده زهره فکور

خبرنگار عراقی مدعی شد: بارزانی در سفر به ایران، تعهداتی داد

معامله گران محتاط شدند؛ بازار طلا به کف حمایت برگشت

اعلام آمادگی روسیه برای کمک به عادی‌سازی روابط باکو و ایروان

هشدار جدی روسیه به مکرون

«آنارشی»؛ فیلم‌اولی که به کن رسید

«ایزابل هوپر» رئیس هیات داوران ونیز شد

دست خالی پلتفرم‌ها و منوی محدود تلویزیون برای سینما

روایت طنز حسن ریوندی از عرق سوز شدن در تابستان

صحبت‌های رهبر انقلاب و وحید شمسایی در دیدار امروز تیم ملی فوتسال با ایشان

دستگیری ده‌ها نفر در اردوگاه حامیان فلسطین دانشگاه جورج واشنگتن

بسته شدن یکی از بزرگترین خیابان‌های نیویورک توسط دانشجویان حامی فلسطین

تولید «من نقش راکی را بازی می‌کنم» به‌کارگردانی پیتر فارلی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی