اخبار محرمانه

آخرين مطالب

پایان سیاست «ابهام استراتژیک» آمریکا؟ تحلیل ویژه

پایان سیاست «ابهام استراتژیک» آمریکا؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - دنیای اقتصاد /جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، روز دوشنبه اعلام کرد که در صورت حمله چین به تایوان، از نیروی نظامی برای دفاع از تایوان استفاده خواهد کرد. به این ترتیب، او از «ابهام استراتژیک» که به‌طور سنتی مطلوب روسای جمهور آمریکا بود، چشم‌پوشی کرد و در زمانه افزایش تنش‌ها در منطقه، خط محکم‌تری ترسیم کرد. «زولان کانو یونگز» و «پیتر بیکر» در گزارش 23می برای نیویورک‌تایمز نوشتند، بایدن در یک کنفرانس خبری در جریان سفر به ژاپن، اعلام کرد که بیش از اوکراین، از تایوان حمایت خواهد کرد. بایدن در اوکراین هم کم نگذاشته است و میلیاردها دلار تسلیحات و کمک‌های اطلاعاتی و نظامی به این کشور ارائه داده است تا به این وسیله بتواند نیروهای روسی را شکست دهد؛ اما تا کنون از اعزام نیرو به اوکراین خودداری کرده است. خبرنگاری خطاب به بایدن گفت: «شما به دلایل واضح نمی‌‌خواستید در درگیری‌‌های اوکراین از نظر نظامی درگیر شوید. آیا حاضرید برای دفاع از تایوان به‌صورت نظامی درگیر شوید؟» بایدن با قاطعیت پاسخ داد: «بله» و افزود: «این تعهدی است که ما پذیرفته‌ایم.»
این مواضع بایدن، زمینه را برای تنش‌های تازه بین ایالات متحده و چین فراهم می‌کند. چینی‌ها اصرار دارند که تایوان بخشی از خاک این کشور و استان شورشی چین است و نمی‌تواند به‌عنوان یک کشور مستقل وجود داشته باشد. این موضوع همچنین باعث تعجب برخی از اعضای دولت خود بایدن هم شد که در اتاق تماشا در حال رصد اوضاع بودند و انتظار نداشتند او چنین عزم راسخی را به نمایش بگذارد. ایالات متحده از لحاظ تاریخی به چین درباره استفاده از زور علیه تایوان هشدار داده است. به نوشته «یونگز- بیکر» کاخ سفید به سرعت تلاش کرد تا سخنان بایدن را در بیانیه‌ای اصلاح کند. کاخ سفید در بیانیه‌ای که به سرعت خطاب به خبرنگاران منتشر کرد گفت: «منظور رئیس‌جمهور این است که سیاست ما هنوز تغییری نکرده است.» در این بیانیه آمده است: «رئیس‌جمهور بر سیاست چین واحد و تعهد ما به صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان تاکید دارد. وی همچنین بر تعهد به «قانون روابط تایوان» برای ارائه ابزار نظامی برای دفاع از خود اصرار می‌ورزد.»
لوید آستین، وزیر دفاع همزمانی که خبرنگاران در واشنگتن سوالاتی در این زمینه از او پرسیدند، همین مضامین را مطرح کرد. او گفت: «فکر می‌‌کنم رئیس‌‌جمهور این واقعیت را روشن کرد که سیاست ما تغییر نکرده است.» اما تاثیر اظهارات بایدن فراتر از چیزی بود که بسیاری تصور می‌کردند و فراتر از این بود که فقط گفته شود به تایوان سلاح خواهد داد؛ زیرا این همان کاری است که در اوکراین انجام می‌گیرد. در واقع، او این تصور را تکرار کرد که متعهد به انجام کاری بیش از آن چیزی است که در اوکراین انجام می‌دهد. او درباره تایوان گفت: «این ایده که می‌توان آن را به زور گرفت و فقط هم به زور گرفت، درست نیست. این اقدام کل منطقه را ویران خواهد کرد و اقدام دیگری است مشابه آن چیزی است که در اوکراین رخ می‌دهد. البته در اینجا بار آن قوی‌تر است.»
نه بایدن و نه هیچ‌یک از اعضای دولت او به وضوح توضیح ندادند که منظورشان از «درگیری نظامی» چیست و رئیس‌جمهور درباره سوالاتی که در این زمینه از او می‌شد، پاسخی نداد. اما شاید منظور سخن او این بود که نیروهای آمریکایی ممکن است در تایوان مستقر شده و به نوعی به‌کار گرفته شوند. «دنی راسل» معاون موسسه سیاست جامعه آسیا و مشاور سابق باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «به نظر می‌رسد بایدن موضع جدیدی بین «وضوح استراتژیک» و «ابهام استراتژیک» اتخاذ کرده است. او معتقد است که در صورت تجاوز نظامی چین به تایوان، ایالات متحده باید پاسخ دهد. اما او درباره اینکه دقیقا این سخن به چه معناست و بر مبنای چه چیزی استوار است، مبهم است.» گزارشگران نیویورک‌تایمز بر این باورند بایدن به‌عنوان رئیس‌‌جمهور، درباره چین و تایوان دچار بی‌دقتی شده است. ماه گذشته پس از اوضاع افغانستان و اطمینان بخشیدن دوباره به متحدانش، بایدن قول داد که اگر حمله‌ای علیه یکی از اعضای ناتو صورت گیرد، «ما پاسخ خواهیم داد» و سپس افزود: «درباره ژاپن، کره‌جنوبی و تایوان نیز همین‌طور.» با این حال، تایوان هرگز تضمین‌‌های امنیتی مشابه با تضمین‌های امنیتی ژاپن، کره جنوبی یا متحدان آمریکایی اش در ناتو دریافت نکرده است. بنابراین، این سخنان از این نظر مهم تلقی می‌‌شود. دو ماه بعد، در یک مصاحبه تلویزیونی از بایدن پرسیده شد که آیا ایالات متحده از تایوان در برابر حمله محافظت می‌کند. او گفت: «بله، ما تعهد داریم که این کار را انجام دهیم.» این امر باعث شد در کاخ سفید درگیری‌‌های دیوانه‌‌کننده‌‌ای ایجاد شود تا به نوعی از اظهارات او عقب‌نشینی شود و گفته شود که آمریکا سیاست خود درباره چین واحد را تغییر نداده است. به نظر نمی‌رسد جنگ در تایوان قریب‌الوقوع باشد؛ اما بایدن گفت: «انتظار من این است که این اتفاق نیفتد.»
«کوین لیپتاک»، «دونالد جود» و «نکتار گان» در گزارش 23 می در سی‌ان‌ان با توجه به اهمیت سخنان بایدن درباره پاسخ نظامی به چین در صورت حمله به تایوان نوشتند، این سخنان بایدن انحراف از مواضع سنتی واشنگتن در قبال چین واحد است. اگرچه کاخ سفید به دنبال «رفوگری» سخنان او برآمد و کوشید این اظهارات را کم‌اهمیت جلوه دهد، اما گویا سخنان بایدن کار خود را کرد. به نوشته این گزارشگران، این سومین‌بار است که بایدن کشورش را متعهد به دفاع از تایوان در برابر چین می‌سازد. با این حال، بایدن پس از پاسخ خود درباره تایوان چنین گفت: «ما با سیاست چین واحد موافقیم. ما آن را امضا کردیم و همه توافق‌‌های مربوطه را امضا کردیم؛ اما این ایده که می‌‌توان با زور، فقط با زور تایوان را گرفت مناسب نیست.»
بر اساس سیاست «چین واحد» ایالات متحده موضع چین را مبنی بر اینکه تایوان بخشی از چین است تصدیق می‌کند؛ اما هرگز ادعای پکن درباره جزیره خودگردان 23 میلیونی را به رسمیت نشناخته است. ایالات متحده از تامین‌کنندگان تسلیحات دفاعی تایوان است؛ اما همواره درباره اینکه آیا درصورت حمله چین مداخله نظامی خواهد کرد یا خیر، رویکردی مبهم در پیش گرفته بود. سخنان بایدن از آنجا اهمیت می‌یابد که او در سفر به ژاپن و بیخ گوش چین به سر می‌برد. ضمن اینکه به دنبال راه اندازی «چارچوب اقتصادی هند و پاسیفیک» به جای «مشارکت ترانس آتلانتیک» است که دولت ترامپ از آن خارج شد. هدف از این برنامه، مقابله با افزایش نفوذ چین است (دنیای‌اقتصاد در گزارش «تشکیل ناتوی ضد چینی» در تاریخ 3 خردادماه به آن پرداخته بود).
به نوشته «لیپتاک- جود- گان» چند تن از مقامات ارشد دولت بایدن از این اظهارات غافلگیر شده و به سی‌ان‌ان گفتند که آنها انتظار نداشتند بایدن تا این حد صریح باشد. ظرف چند ساعت، چین «نارضایتی شدید و مخالفت قاطع» خود را با اظهارات بایدن ابراز کرد و گفت که اجازه نخواهد داد هیچ نیروی خارجی در «امور داخلی» آن دخالت کند. «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «درباره مسائل مربوط به حاکمیت و تمامیت ارضی چین و سایر منافع اصلی، جایی برای سازش وجود ندارد.»
او گفت: «ما از طرف آمریکایی خواستیم که با جدیت از اصل چین واحد پیروی کند...در گفتار و عمل درباره موضوع تایوان محتاط باشد و هیچ سیگنال اشتباهی به طرفداران استقلال تایوان و نیروهای جدایی طلب ارسال نکند تا آسیب جدی به وضعیت در سراسر تنگه تایوان و روابط چین و آمریکا وارد نشود.»
«ژو فنگلیان» سخنگوی دفتر امور تایوان چین افزود: «ما از ایالات متحده می‌‌خواهیم که از گفتن یا انجام کاری که اصل چین واحد و سه بیانیه مشترک میان چین و آمریکا را نقض می‌‌کند، دست بردارد...کسانی که با آتش بازی می‌‌کنند مطمئنا خود را خواهند سوزاند.» تایوان کمتر از 110 مایل (177 کیلومتر) از سواحل چین فاصله دارد. بیش از 70 سال است که دو طرف به‌طور جداگانه اداره می‌‌شوند؛ اما این امر مانع از آن نشده است که حزب کمونیست ادعای مالکیت جزیره را نداشته باشد.
«شی جین پینگ» رهبر چین گفته است که «اتحاد مجدد» بین چین و تایوان اجتناب‌ناپذیر است و استفاده از زور را رد نکرد. تنش‌ها بین پکن و تایپه به بالاترین حد خود در دهه‌های اخیر رسیده و ارتش چین تعداد بی‌سابقه هواپیماهای جنگی را به نزدیکی جزیره فرستاده است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/703398/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه در میان اعتراضات حمایت از غزه

چهره ها/ عکسی از تغییر چهره باورنکردنی مجری «کلید اسرار»

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

دیپلمات سابق آمریکایی: کابینه اسرائیل روانی است

آمریکا: اسرائیل مرتکب نسل کشی در غزه نشده است!

سعید آقاخانی از «ساعت خوش» تا «تمساح خونی»

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌ خواستم هاشمی را ترور کنم

تاریخ‌سازی دختر دوومیدانی‌کار ایران با کسب طلای جوانان قهرمانی آسیا

تصاویری از اعتراضات دانشجویی برای حمایت از غزه در معروف‌ترین دانشگاه‌های آمریکا

قصه انتقام هدیه تهرانی از پرویز پرستویی

وزیر دفاع روسیه: آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آمادگی کره شمالی برای آزمایش یک سامانه موشک‌انداز جدید

روایت شهین تسلیمی از ورودش به بازیگری با سریال مهران مدیری

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

وقتی امیرحسین قیاسی ادای بهمن هاشمی رو درمیاره

دیدار وزرای دفاع ایران و چین؛ محکومیت جنایات اسرائیل در غزه

کنایه سنگین همتی به رئیسی درباره منحل شدن بانک‌های متخلف

یک کاردستی جالب و آموزنده برای بچه ها

خاطره بامزه بهرام افشاری از قد بلندش!

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

تظاهرات میلیونی مردم یمن در حمایت از غزه

دانشجویان فرانسوی هم به اعتراضات ضد اسرائیلی پیوستند

صحبت‌هایی رحیم پور ازغدی خطاب به آنهایی که می‌گویند «مقصر کشتار در غزه، حماس است»

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

حماس: هیچ پیشنهادی جز آتش‌بس در غزه را نمی پذیریم

آلزایمر ارزی دولتمردان

روند بازیابی پیکر شهدا از گورهای دسته جمعی در بیمارستان ناصر همچنان ادامه دارد

چهره ها/ تصویر نچرال آزاده صمدی در کنار ناخدا علی

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به رفتار خشونت‌آمیز پلیس آمریکا علیه دانشجویان

نکات مهم برای خرید لوازم آرایشی

نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

حمله به 102 کشتی اسرائیلی آمریکایی و انگلیسی در 202 روز

«اشکان خطیبی» پس از مهاجرت: در ایران همه چیز داشتم و مدیر بودم!

مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

اینا داماد نیستن بلا هستن!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

حمله روزنامه زاکانی به آرایش سحر دولت‌شاهی

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند

خانه‌ دار کردن مردم به سبک دولت سیزدهم

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

وقتی عمو کاووس خوش سفر کلافه میشه!

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی