اخبار محرمانه

آخرين مطالب

اصلاح‌طلبان برای به قدرت رسیدن مبادی اعتقادی‌شان را کنار می‌گذارند تحلیل ویژه

اصلاح‌طلبان برای به قدرت رسیدن مبادی اعتقادی‌شان را کنار می‌گذارند
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فرهیختگان /متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نرگس چهرقانی/ جریان‌های سیاسی زمانی‌که بدنه‌ اجتماعی خودشان را از دست می‌دهند، سعی می‌کنند با طرح گزاره‌های جنجالی و چالش‌برانگیز توجه فضای عمومی را به سمت خود جلب کنند. سرمایه اجتماعی جناح اصلاح‌طلب نیز که در هشت سال گذشته، به‌علت ناکارآمدی‌ها ریزش بسیاری داشت، اصلاح‌طلبان را به این سمت سوق داد که با طرح گزاره‌های بی‌اعتبار، برای خود توجه اجتماعی بخرند. در همین مساله گزاره‌هایی از جانب مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب اخیرا مطرح شده که قصد بررسی آن گزاره‌ها را داریم. در این‌باره در ادامه گفت‌وگوی «فرهیختگان» با عباس سلیمی‌نمین، تحلیلگر مسائل سیاسی را می‌خوانید.
طرح این گزاره که حاکمیت به‌طور مشخص شخص رهبری، درمقابل سیاست‌های کلان دولت‌های اصلاحات (خاتمی و روحانی) صرفا نقد کردند و هیچ‌گونه حمایتی از آنها نداشتند تا چه میزان صحت دارد؟
درمورد این گزاره باید عرض کنم به هیچ‌وجه با واقعیت تطبیق ندارد. حتی نیروهای تندرو نسبت به رهبری سر حمایتش از دولت اصلاحات اعتراض داشتند که چرا حسن روحانی را موردحمایت قرار می‌دهید و بعد از افزایش قیمت بنزین که شورشی اجتماعی شکل گرفت، خب رهبری با تمام توان به میدان آمدند و از تصمیم دولت دفاع کردند، درحالی‌که نسبت به اجرا انتقاد داشتند. اگر حمایت رهبری نبود، دولت با مشکل بسیار جدی‌ای مواجه می‌شد. در مسائل مختلف همین‌طور. دفاع‌هایی هم ایشان از تیم مذاکره‌کننده داشتند. تیم مذاکره‌کننده طبیعتا ایراداتی داشت یعنی به‌طور طبیعی ضعف‌هایی داشت اما رهبری در چند مقطع دفاع‌های پررنگی داشتند که این موجب شد برخی حملات رقیب خنثی شود. یعنی اگر رهبری دفاع جامعی از دولت روحانی نمی‌داشتند، رقیب می‌توانست با توسل به برخی ضعف‌ها آنها را متهم به خیلی از مسائل کند. مصادیق فراوانی از حمایت رهبری از دولت اخیر، یعنی دولتی که اخیرا عمرش به پایان رسید و دفاع‌هایی از دولت آقای هاشمی‌رفسنجانی وجود دارد که قابل نادیده‌گرفتن نیست. جایگاه رهبری همواره از انتخاب مردم دفاع کرده، هم در دوران امام‌خمینی(ره) و هم در دوران رهبری آیت‌الله خامنه‌ای. هر انتخابی بوده، چه بنی‌صدر انتخاب شده، چه شورای عالی انقلاب مهدی بازرگان را در جایگاه رئیس قوه‌ مقننه انتخاب کرد و امام هم کاملا این انتخاب را پذیرفت و دفاع کرد. امام به‌گونه‌ای از دولت دفاع می‌کرد که بازرگان می‌رود قم و به امام می‌گوید شما به تهران بیایید، در تهران ما بیشتر به حمایت شما نیاز داریم. یعنی اینقدر حمایت رهبری در پایداری دولت تاثیر داشت که بازرگان و برخی از سایر اعضای دولت موقت به قم می‌روند و از ایشان خواهش می‌کنند که به تهران برگردند. چون امام بعد از استقرار دولت، به قم رفتند به این امید که دولت بتواند توانمندانه امور را پیش ببرد. اما دولت موقت به دلیل گرایش‌هایی که داشت، دچار مشکل شد. امام به تهران آمد و با قوت از دولت دفاع کرد، اینکه دولت دچار چه مشکلاتی بود، آن بحث دیگری‌ است.
به حمایت رهبری از تصمیم دولت روحانی برای مذاکرات هم اشاره کردید. سوال دوم بنده هم ناظر به این مساله است. اینکه از سوی اصلاح‌طلبانی همچون تاجزاده ادعا می‌شود مذاکرات را حاکمیت معطل نگه داشته تا در دولت و مجلس همگرا به نتیجه برسد. در این‌باره نظرتان چیست؟
همان‌طور که الان مذاکرات کمی به تعویق افتاد. ببینید یک جایگاهی در کشور وجود دارد و آن شورای عالی امنیت ملی ‌است. شورای عالی امنیت ملی کمیته‌ای را تعیین کرد که آن کمیته مرتب مذاکرات را دنبال کند. خب در دولت روحانی هم، آن کمیته ایراداتی به مذاکرات وارد کرد، کمااینکه این کمیته در شرایط کنونی هم ایراداتی وارد کرد که برخی برطرف شد و برخی همچنان باقی است. لذا چنین گزاره‌ای که مطرح کردند خلاف‌واقع است. یعنی هیات مذاکره‌کننده کنونی هم در مقطعی اعلام کرد مذاکره تمام است اما آنها اعلام کردند خیر تمام نیست و ایراد دارد و دوباره این مساله را حل کنید.
ادعای دیگری که از جانب برخی اصلاح‌طلبان مطرح می‌شود این است که اصلاح‌طلبان در همه‌ مقاطع از تصمیم‌های خوب تمام دولت‌ها حمایت کردند و جناحی برخورد نکردند، درحالی‌که حاکمیت جناحی برخورد کرده است. طرح این دوقطبی‌ حاکمیت-اصلاح‌طلبان از سوی اصلاح‌طلبان با چه هدفی می‌تواند باشد؟ و آیا واقعا اصلاح‌طلبان چنین برخوردی با دولت‌های رقیب خود داشتند؟
این گزاره‌ای که اصلاح‌طلبان از تصمیمات خوب دولت رقیب خود حمایت کردند، نه درمورد اصلاح‌طلبان عمومیت دارد، نه درمورد اصولگرایان. ما درمیان اصولگرایان هم آدم‌های منطقی داریم، هم آدم‌هایی که نگاه جامع ندارند. در میان اصلاح‌طلبان هم چنین چیزی وجود دارد. ببینید الان در اراده‌ای که در این دولت [رئیسی] برای حذف ارز 4200 شکل گرفته، دولت روحانی هم موظف بود این کار را کند، برخی نیروهای اصلاح‌طلب از این تصمیم دفاع می‌کنند، چرا؟ چون نظر کارشناسی‌شان این بوده، به دولت روحانی هم این توصیه را می‌کردند منتهی چون عواقب داشته و درواقع یک‌سری مسائلی را در پی دارد، دولت روحانی زیربار این مساله نرفت. بله الان تعداد معدودی از اصلاح‌طلبان دفاع می‌کنند و تعدادی هم فرصت‌طلبی می‌کنند و از مشکلاتی که حذف ارز 4200 تومانی برای دولت ایجاد می‌کند، برای تخریب دولت استفاده می‌کنند. در زمانی هم که روحانی برخی کارهایی را کرد، بعضی اصولگرایان دنبال این مسائل بودند اما برخی اصولگرایان هم با قوت از تصمیمات روحانی دفاع کردند و حتی اصولگرایان در این مساله معتقد بودند تقویت دولت وظیفه ماست، مثلا درمورد بنزین دفاع کردند تا چنین تصمیمی به نتیجه برسد، هرچند بر نحوه اجرا ایرادهای جدی داشتند. لذا عمومیت ندارد و خلاف‌واقع است که بگوییم اصلاح‌طلبان به‌صورت کنونی دارند از تصمیمات خوب دولت دفاع می‌کنند.
نکته آخری هم که وجود دارد، این است که اصلاح‌طلبان مدعی هستند در سال 92 شرایط به‌گونه‌ای بود که گویا مجبور به انتخاب روحانی به‌عنوان کاندیدای خود شدند و سعی می‌کنند منتی بر سر جمهوری اسلامی بگذارند. علت طرح چنین مسائلی چیست؟
ببینید دولت روحانی، براساس توافق اصلاح‌طلبان با هاشمی‌رفسنجانی شکل گرفت. این آقایان قطعا از موضع خودشان عدول کردند. یعنی در پیوند با هاشمی‌رفسنجانی بر سر حسن روحانی اجماع کردند، درحالی‌که خودشان نامزد داشتند، نامزد برجسته‌ای هم داشتند. معاون اول محمد خاتمی، محمدرضا عارف طبیعتا شخصیتی‌ است که جایگاه بعد از خاتمی را دارد. خب وقتی معاون اول خاتمی کاندیداست و اقبال خوبی هم در فضای عمومی داشت، اصلاح‌طلبان خودشان عارف را تخریب کردند و کنار گذاشتند تا ائتلاف‌شان با هاشمی‌رفسنجانی به نتیجه برسد. بنابراین اینکه اصلاحات ناچار به انتخاب روحانی بود، خیلی امر دقیقی نیست. این آقایان با هاشمی به یک ائتلاف رسیدند و طبیعتا نگاه‌شان به قدرت بود و این نگاه به قدرت هم، مبانی اعتقادی‌شان را پس زد. یعنی اصلاح‌طلبان مبادی اعتقادی‌شان را کنار گذاشتند و حول یک ائتلاف حرکت کردند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/703012/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخواست حماس برای اعزام تیم‌های پزشکی قانونی جهت شناسایی اجساد گورهای دسته‌جمعی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

گشاده دستی دولت در تخصیص بودجه به رسانه‌های همسو

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

انگلیس درصدد راه‌اندازی گنبد آهنین

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

آقای ذوالنوری ممنون

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

سیگنال مثبت به بورس تهران

کاخ سفید: خواستار انجام‌ تحقیقات درخصوص گورهای دسته‌جمعی غزه هستیم

منابع عبری: اسرائیل با آتش‌بس چند هفته‌ای موافقت خواهد کرد

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

حمله پهپادی حزب الله به یک پایگاه توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی

واقعیت آمریکا بدون روتوش؛ ادامه سرکوب اعتراضات دانشجویی

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

دردسر تیک‌تاک

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

طوفان نمک کوهنوردیه!

هلاکت دو تروریست در اطراف زاهدان با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی