اخبار محرمانه

آخرين مطالب

آنکارا میزبان جنگ سرد جدید تحلیل ویژه

آنکارا میزبان جنگ سرد جدید
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - دنیای اقتصاد / تحریم‌‌های بی‌‌سابقه علیه روسیه به‌دلیل حمله این کشور به اوکراین، نگرانی‌‌های جدیدی را درباره اولین نیروگاه هسته‌‌ای ترکیه که توسط شرکت اتمی دولتی مسکو ساخته می‌‌شود، ایجاد کرده است. به گزارش الجزیره، اولین راکتور نیروگاه هسته‌‌ای آک‌‌کویو، واقع در سواحل مدیترانه در نزدیکی مرسین، قرار است سال آینده تولید برق خود را آغاز کند؛ اما بلوک‌‌های بالقوه در تامین مالی و تجهیزات کشورهای ثالث، این پروژه 20میلیارد دلاری را تهدید می‌‌کند.
روس‌‌اتم، پشت «آک-کویو» (شرکت ترکی) پنهان شده و تاکنون از تحریم‌‌ها فرار کرده است؛ اما گزارش شده که این گزینه توسط ایالات متحده مورد بحث قرار گرفته است. بانک‌هایی مانند اسبربانک، بزرگ‌ترین موسسه مالی روسیه و حامی اصلی نیروگاه هسته‌‌ای، تحریم هستند. هدف آک‌‌کویو این است که با راه‌اندازی چهار رآکتور 1200 مگاواتی ترکیه، 10درصد انرژی مورد نیاز خود را تامین کند. به گفته سازمان تنظیم مقررات هسته‌‌ای ترکیه، این پروژه به‌طور کامل توسط سرمایه روسیه تامین می‌‌شود. اسبربانک که عمدتا متعلق به روس‌‌اتم است، از سال2019، وام‌‌هایی به ارزش 1.2 میلیارد دلار ارائه کرده است. سوکوبانک، یکی دیگر از طلبکاران آک‌‌کویو که تحت تحریم قرار دارد، وام‌‌هایی به ارزش 300 میلیون دلار در مارس سال گذشته اعطا کرد. تحریم‌‌های احتمالی علیه روس‌‌اتم همچنین می‌‌تواند بر جریان تامین تجهیزات آک‌‌کویو تاثیر بگذارد و تامین‌‌کنندگان را از ارائه تجهیزات، فناوری و خدمات صنعتی منع کند. در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی ان‌‌تی‌‌وی ترکیه که در 23 فوریه پخش شد، آناستازیا زوتیوا، مدیر عامل آک‌‌کویو، تولید بیشتر تجهیزات این مجتمع را که از کارخانه‌هایی در کشورهایی مانند جمهوری چک، مجارستان و کره‌‌جنوبی، فراهم شده است، برجسته کرد. یک جزء کلیدی این مجتمع اتمی هم توسط جنرال الکتریک استیم پاور، شعبه جنرال الکتریک، در فرانسه تولید شده است؛ درحالی‌که شرکت فرانسوی «Assystem» نیز در نظارت بر ساخت‌وساز، شرکت دارد. نه جنرال الکتریک، شرکت فرانسوی «Assystem» و نه سایر شرکت‌های کشور ثالث حاضر به پاسخگویی به شبکه خبری الجزیره نشدند.
تحت فشار
بر اساس گزارش ماه مارس بلومبرگ که به نقل از مقامات ارشد ترکیه که درگیر در این پروژه هستند، تهیه شده بود، مقامات این کشور و روسیه درباره مشکلات احتمالی، از جمله تامین مالی و تهیه تجهیزات از کشورهای ثالث، گفت‌وگو کرده‌‌اند. سینان اولگن، مدیر مرکز مطالعات اقتصاد و سیاست خارجی مستقر در استانبول گفت: «پروژه آک‌‌کویو اولین پروژه در صنعت هسته‌‌ای جهانی است که بر اساس مدلی منحصر به فرد با نام «build-own-operate model» است. این به آن معناست که روسیه مسوول تمام هزینه‌های سرمایه در مرحله ساخت و‌سازاست.» اولگن افزود که روسیه احتمالا ترکیه را برای یافتن شرکت‌های محلی برای تصاحب 49درصد سهام آک‌‌کویو تحت فشار قرار خواهد داد. با این حال، مذاکرات با سه شرکت ترکیه‌‌ای در سال2018 شکست خورد. بحران اقتصادی کنونی ترکیه باعث می‌‌شود که منابع مالی داخلی در دسترس نباشد و سرمایه‌‌گذاران بین‌‌المللی نسبت به پروژه تحت کنترل روسیه هم محتاط هستند. کریم هاس، تحلیلگر روابط ترکیه و روسیه مستقر در مسکو می‌گوید: «در درازمدت این یک مشکل بزرگ در آک‌‌کویو است: تقسیم تامین مالی پروژه با سرمایه‌گذاران ترک.» وی افزود: «فکر نمی‌‌کنم هیچ شرکت غربی در پروژه روسیه در ترکیه سرمایه‌‌گذاری کند. یک جنگ سرد جدید در حال حاضر اینجاست.» آک‌‌کویو از زمان آغاز به کار خود در 12 سال پیش ثابت کرده است که یک پروژه بحث‌‌برانگیز است. این نیروگاه برای 25 سال اول تحت مالکیت روسیه خواهد بود و وابستگی انرژی ترکیه به همسایه شمالی خود را افزایش می‌‌دهد. امتیازات گسترده به روس‌‌اتم، مانند ساخت بندر مجاور و معافیت‌‌های مالیاتی، مفسران را بر آن داشته است که این پروژه را با مزایای تجاری یک‌طرفه‌ای که عثمانی به قدرت‌های اروپایی اعطا کرده است، مقایسه کنند. مسائل زیست‌محیطی، قرار گرفتن نیروگاه در نزدیکی گسل زلزله و شکایت از شرایط کاری، همگی ساخت‌و‌ساز را تحت‌الشعاع قرار داده است. امره اورسین، فعال ضد هسته‌‌ای می‌‌گوید که این نیروگاه به‌‌گونه‌‌ای رشد کرده است تا به بندر روسیه در دریای مدیترانه تبدیل شود. به گفته هاس، مسکو تلاش خواهد کرد تا ضرب‌‌الاجل سال آینده را انجام دهد تا بتواند از جریان نیروگاه درآمد کسب کند؛ اما همچنین به‌دلیل وضعیت آک‌‌کویو به عنوان یک «پروژه اولویت‌دار» پیشرفت آن در هاله‌‌ای از ابهام قرار دارد: «تاسیسات هسته‌‌ای روسیه در یک کشور عضو ناتو که مسکو با آن روابط نزدیک دارد.» البته آنکارا روسیه را تحریم نکرده است. مادالینا ویکاری، کارشناس ژئوپلیتیک انرژی در اتاق انرژی اوراسیا می‌گوید: «روسیه علاقه‌‌مند است که نفوذ ژئوپلیتیک خود را با ترکیه از طریق وابستگی متقابل انرژی حفظ کند.» همچنین روسیه می‌‌خواهد ثابت کند که با وجود تحریم‌‌ها همچنان می‌‌تواند صادرات هسته‌‌ای را انجام دهد. در نهایت، اگر اولین واحد در سال2023 آماده نشود، ناامیدی بزرگی از طرف ترکیه ایجاد خواهد شد و این ناامیدی به احتمال زیاد به رویکرد سیاست خارجی ترکیه در قبال روسیه سرایت خواهد کرد.
دفتر آک‌‌کویو در آنکارا به درخواست‌‌ها برای اظهارنظر پاسخ نداد؛ اما در بیانیه قبلی این شرکت اعلام شده بود که تمام تلاش‌‌ها و منابع خود را برای تکمیل اولین واحد در سال2023 به‌کار می‌‌گیرد. این سازمان افزود که تمام منابع و ابزار لازم برای تحویل موفقیت‌آمیز پروژه را در اختیار دارد. ترکیه در نظر دارد در صدمین سال تاسیس جمهوری ترکیه حتما بخشی از این مجتمع اتمی را وارد فاز عملیاتی کند تا دولت آن بتواند بهره‌‌برداری سیاسی از این موضوع داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/702015/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

صادرات 500 میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

این رنگ هارو باهم بپوش

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

مار در آستین بود این دختر!

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

واردات قهوه 75 درصد افزایش یافت

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

بابا بهت گفتم طلاقمو از شوهرم بگیر

پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

تو که عاشق نیستی آویزونی

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

9 روش موثر برای از بین بردن بوی عرق در تابستان

تفسیر عجیب امیرعلی نبویان از والیبال و بدنسازی

من چیم از اون دختر خل‌وچل کمتره؟!

سعید آقاخانی از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

ماجرای خواستگاری بازیگر معروف «نون خ» از دختر ترامپ

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

تسلیحات، واجب تر از نان شب

عکس سحر دولتشاهی و پیمان معادی وایرال شد

طلای جهانی جهش کرد

تجمع ضد صهیونیستی نزدیک کالج امرسون

تیپ و استایل ویژه افسر مین جانگو در 52 سالگی

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

اعتراض ایرلند به قانون ضد مهاجرتی انگلیس

حمله جنگنده‌های اسرائیلی به مقر صلیب سرخ در غزه

سکانسی از سریال «همه چیز آنجاست»

"حاج کمال" سنگ‌انداز می‌شود

اگر کیس بهتری سراغ دارید به من بگید

غیرتی شدن "مهران غفوریان" بخاطر دسته گل

رایزنی باقری با نمایندگان ویژه پوتین و شی‌جین‌پینگ

وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای حمله به کنسولگری ایران در دمشق را محکوم کردند

گزیده‌های نفتی هفته

رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند

«مست عشق» نیامده رکورد فروش روز اول سینمای ایران را شکست

موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا

چین سفیر آلمان را احضار کرد

تاکید وزرای دفاع ایران و چین بر گسترش روابط نظامی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی