اخبار محرمانه

آخرين مطالب

روس‌ها پشت ایران را خالی می‌کنند؛ نمی‌کنند تحلیل ویژه

روس‌ها پشت ایران را خالی می‌کنند؛ نمی‌کنند
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
چند روز دیگر سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری برای امضای توافقنامه 20 ساله همکاری با روسیه عازم این کشور خواهد شد. توافقی بلندمدت میان 2 شریک تجاری که می‌تواند زمینه همکاری‌ در حوزه‌های مختلف از اقتصاد گرفته تا سیاست، نظامی و فرهنگی و... را ایجاد کند. توافقنامه‌ای شبیه به آنچه با چین بسته شده است. با این حال بدبینی‌ها به روابط با روسیه با توجه به سبقه تاریخی این کشور در وقایع مختلف ایران؛ شدت گرفته است و از طرفی با توجه به اینکه روسیه در مورد ایران همیشه تا جایی در کنار ایران قرار گرفته که منافعش اجازه داده باعث شده تا افکارعمومی دید خوبی به این قرارداد نداشته باشند، اما با این حال توسعه روابط ایران با کشورهایی که می‌توانند همکاری طولانی داشته باشند موجب توسعه در بخش‌های مختلف به‌ویژه اقتصاد ایران خواهد شد. روسیه کشوری بزرگ و با تکنولوژی‌ و پیشرفت‌های زیادی است که اگر در بخش‌های درست و با درنظرگرفتن منافع ملی ایران به‌کار گرفته شود قطعا می‌تواند اثرات مثبتی هم برای ایران و هم برای روسیه داشته باشد. اگرچه کارشناسان معتقدند عملکرد روسیه در سال‌های تحریم چندان قابل دفاع نبوده و حتی حجم تجارت ایران با روسیه از آلمان و کشورهای اروپایی نیز کمتر بوده است که بر مبنای ان قراردادی بلندمدت منعقد شود. مسعود دانشمند، عضو اتاق بازرگانی ایران و فعال اقتصادی در این باره به «آرمان‌ملی» گفت: به‌طورکلی اینکه هر چقدر روابط ایران با کشورهای جهان بیشتر باشد قطعا اتفاق خوبی است، چراکه می‌توانیم از امکانات یکدیگر استفاده کنیم و تبادلات اقتصادی و تولید داشته باشیم و این موضوع خوبی است، اما باید دید با چه کشوری چه رابطه‌ای می‌توانیم داشته باشیم. او ادامه داد: باید ببینیم که چه چیزی می‌توانیم به روسیه یا چین بدهیم و چه چیزی می‌توانیم بگیریم و چه توقعاتی در مقابل وجود دارد. ایران قراردادی 20 ساله با روسیه داشته که ظاهرا امسال سال آخر آن است؛ سوال مهمی که باید پاسخ داده شود این است که قرارداد با روسیه در سال‌های تحریم چه کمکی به ایران کرده که دو مرتبه قرارداد 20 سال ببندیم که تا در آینده به ما کمک کند. 
روسیه به ایران چه می‌دهد؟
دانشمند اظهارکرد: حجم مبادلات ایران و روسیه را ببینید که از 20 سال پیش تا الان آمارهای آن در مرکز آمار گمرک ایران وجود دارد، چقدر حجم مبادلات بوده است؟ عدد مبادلاتی که با روس‌ها داشتیم چند درصد مجموعه تجارت خارجی ایران را تشکیل داده است؟ حجم تبادلات بازرگانی ایران و روسیه از چین، آلمان، فرانسه، ترکیه و... هم پایین‌تر است؛ چرا این حجم افزایش پیدا نکرده است؟ دلیل آن روشن است چون روسیه چیزی ندارد که به ایران بدهد. از روسیه کامیون خواستیم که در بازار ایران کسی کامیون اروپایی را به کامیون روسی نمی‌فروشد! در مقابل ماشین‌های اروپایی، چینی، کره‌ای و ژاپنی کسی خودروی روسی نمی‌خرد و این موضوع درباره سایر بخش‌های روسیه هم صدق می‌کند! این فعال اقتصادی اضافه کرد: روسیه به ایران فولاد ساختمانی داده که شامل میلگرد و... می‌شود و به‌قدری در داخل تولید می‌شود که در مسیر صادرات قرار دارد و نیازی به آن نداریم. کمی ورق‌سیاه دادند که بخش‌های خاصی به‌کار می‌رود که عدد بالایی هم نیست. او گفت: بنابراین ایران با روسیه حجم بازرگانی به آن معنا ندارد که نیازی به بستن قرارداد 20 ساله باشد. روسیه در حوزه هوانوردی هم یکسری هواپیما به ایران داد که اصولا مردم ایران نپسندیدند و تعداد زیادی از آنها هم سرنگون و مردم دچار آسیب شدند و ایران بعد از برقراری برجام دوباره به سراغ هواپیماهای ایرباس و بوئینگ رفت. بنابراین روسیه نه در صنعت حمل‌ونقل می‌تواند کامیون، نه در حوزه ریلی؛ قطار و نه در صنعت هوایی؛ هواپیما و نه در صنعت دریایی؛ کشتی به ایران بدهد! در صنایع بنیادین هم همین وضعیت است. 
با روسیه چه کنیم؟
دانشمند در پاسخ به این پرسش که در این شرایط واقعا قرار است با روسیه چه‌‌کار کنیم، توضیح داد: سوال مهم هم همین است؛ آیا قرار است صرفا قراردادی با اینها ببندیم و توقع داشته باشیم که اینها در مذاکرات برجام یا اگر احتمالا پرونده ایران به شورای امنیت رفت در آنجا از ایران حمایت کنند؟ این سوال بسیار بغرنج و پیچیده‌ای است. او ادامه داد: باید ببینیم روسیه چه منافعی برای خود و چه اصطکاک منافعی با سایر کشورهای عضو برجام یا شورای امنیت یا انگلیس، فرانسه، ‌آمریکا و... دارد تا ببینیم آیا این منافع ارجح به منافعی است که با ایران دارد یا نه تا به نفع ما به آن صحنه وارد شود یا به زیان ما! این عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: عملا دیدیم که اوایل دوره اوباما که قطعنامه‌های مختلفی علیه ایران تصویب شد و پرونده ایران را به شورای امنیت و ذیل بند هفت ماده شورای امنیت قرار دادند در آن دوران هم روس‌ها رای مثبت به نفع آمریکا و علیه ایران دادند! آن زمان هم قرارداد 20 ساله با این کشور داشتیم. دانشمند اظهارکرد: همه اینها موجود است و باید چشممان را باز کنیم و ببینیم که چه اتفاقاتی برای ایران افتاده است! تکلیف چینی‌ها در قرارداد 25 ساله روشن است و آنها هم دنبال ایجاد مستعمرات اقتصادی است تا هر طور که می‌خواد با آنها برخورد کند! نمونه آن در آنگولا، سریلانکا و آفریقا و... است چراکه چین به‌دنبال شبکه‌سازی مستعمرات اقتصادی است. یعنی یک زمانی دولت انگلیس استعمارگر قدیمی سعی می‌کرد استعمار سرزمینی در کشورهایی نظیر هند و پاکستان و برمه و مصر و... داشته باشد. این استعمار؛ استعماری عیان چراکه عوامل انگلیسی همه جا دیده می‌شد. او اضافه کرد: امروز که استعمار اقتصادی اتفاق می‌افتد این است که تمام منافع اقتصادی کشور مقصد را به نفع خودش آنالیزه می‌کند بدون اینکه خودش حضور داشته باشد! چین به‌دنبال مستعمره‌سازی اقتصادی است و قراردادهایش هم به همین شکل است. این عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: یعنی منافعی ایجاد می‌کند و وامی هم به کشور مقصد استعمار خود می‌دهد و در مقابل بخش‌هایی که در برابر بازپرداخت این وام در دست گرفته به نحوی عمل می‌کند که به نفع خودش است؛ به عبارت دیگر اگر نفت و گاز ایران را در دست بگیرد و فرضا وام چند صد میلیاردی هم به ایران بدهد وقتی ایران نتواند نفت را به قیمت واقعی در بازار بفروشد و قسط وام را بدهد، چین هم وسایل را ضبط می‌کند.
شرایط برابر، مهم‌ترین موضوع
دانشمند گفت: باید بتوانیم با تمام کشورهای جهان براساس شرایط برابر نه استعماری تبادل و روابط داشته باشیم؛ تاکید کرد: روسیه در عهدنامه‌های ترکمنچای و گلستان تا امروز دست داشته است. حتی در جنگ آذربایجان با روسیه نشسته و علیه ایران توطئه کردند؛ روسیه در سوریه با ترک‌ها نشسته و علیه ایران اقدام کردند! در همه‌جا همین اتفاق افتاده است. چرا فکر می‌کنیم که روس‌ها با ایران خوب هستند. او ادامه داد: نه تنها به روسیه بلکه باید به همه دنیا بی‌اعتماد باشیم مگر اینکه در قراردادها و عملکردشان نشان دهند متعهد به رفتارشان هستند. روسیه شریک تجاری ایران است که در بخش‌های مختلف ایران به این کشور اعتماد کرده است ولی تاریخ ایران نشان می‌دهد که روسیه همیشه هم با ایران صادق نبوده و بیش از منافع مشترک به‌دنبال منافع خود بوده است. اعتماد 20 ساله گذشته ایران به روسیه چه دستاوردهایی داشته که حالا در قرارداد جدید 20 ساله بتواند به منافع ملی ایران کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/674249/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخواست حماس برای اعزام تیم‌های پزشکی قانونی جهت شناسایی اجساد گورهای دسته‌جمعی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

گشاده دستی دولت در تخصیص بودجه به رسانه‌های همسو

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

انگلیس درصدد راه‌اندازی گنبد آهنین

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

آقای ذوالنوری ممنون

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

سیگنال مثبت به بورس تهران

کاخ سفید: خواستار انجام‌ تحقیقات درخصوص گورهای دسته‌جمعی غزه هستیم

منابع عبری: اسرائیل با آتش‌بس چند هفته‌ای موافقت خواهد کرد

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

حمله پهپادی حزب الله به یک پایگاه توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی

واقعیت آمریکا بدون روتوش؛ ادامه سرکوب اعتراضات دانشجویی

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

دردسر تیک‌تاک

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

طوفان نمک کوهنوردیه!

هلاکت دو تروریست در اطراف زاهدان با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی