اخبار محرمانه

آخرين مطالب

امید به مازندران آمد سازمان حفاظت محیط زیست

امید  به مازندران آمد
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - امید ، تک درنای سفید سیبری امسال هم در میانه ماه آبان برای زمستان‌گذرانی در تالاب فریدونکنار استان مازندران فرود آمد و چشم دوستداران محیط زیست را روشن کرد.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست مازندران، امید که آخرین بازمانده از درنای سفید مهاجر از سیبری به مازندران محسوب می شود، امسال 2 هفته دیرتر از سال گذشته وارد مازندران شد.
امید دوستداران محیط زیست پارسال 29 مهر در تالاب سرخرود در فریدونکنار فرود آمده و پس از 129 روز زمستان گذرانی ، هشتم اسفند به سیبری بازگشته بود.
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت که امید صبح امروز 14 آبان ماه توسط محیط بانان هنگام گشت زنی در آب های تالاب سرخرود ، مشاهده شد.
کوروس ربیعی افزود : اگر چه امید امسال 2 هفته دیرتر وارد مازندران شد ، ولی پس و پیش شدن ورود و خروج این آخرین بازمانده درنای سفید برای زمستان گذرنی در مازندران همواره به خاطر تغییرات شرایط آب و هوایی در سیبری و ایران وجود داشته است.
وی در باره چشم انتظاری ها و نگرانی های دوستداران محیط زیست نسبت به سرنوشت امید هنگام زمستان گذرانی در مازندران ، گفت : از آن جایی که امسال تیراندازی در دامگاه فریدونکنار ممنوع است و با توجه به این که درنا هیچگاه طی چند ماه ماندگاری در مازندران از تالاب فریدونکنار خارج نمی شود ، امنیتش محفوظ است چون هر روزه در دیدرس محیط بانان قرار دارد.
امید آخرین بازمانده از درناهای سفید سیبری برای زمستان گذرانی در مازندران است. این پرنده وفادار به اقلیم مازندران از 13 سال پیش تاکنون با وجود از دست دادن زوجش " آرزو " همچنان برای زمستان گذرانی به مازندران می آید. البته سال 88 و 94 این درنا برای زمستان گذرانی به مازندران نیامد که باعث نگرانی دوستداران محیط زیست شده بود.
تک درنای سفید سیبری برای رسیدن به مازندران باید مسیر پنج هزار کیلومتری از زیستگاه اصلیش در سیبری را با گذر از روسیه ، قزاقستان و آذربایجان طی کند.
مدت ماندگاری امید در مازندران به طور معمول چهار ماهه است ولی سال گذشته پس از 129 روز مازندران را ترک کرد در حالی که ماندگاریش سال قبل از آن در مازندران 97 روز بود.
دُرنای سیبری که امید از گونه آنهاست و با نام علمی "گروس لئوکوجرانوس Grus leucogeranus " شناخته می شود ؛ پرنده‌ای در معرض خطر انقراض از خانواده درناهاست که قدی نزدیک به یک ‌و نیم متر دارد و فاصله دو بال آن بیش از 2 متر است. این درنا بدنی یکدست سفید با پاهای بلند سرخ ‌رنگ دارد و منقار بلند سیاهی روی صورت قرمز رنگ آن نشسته‌ است.
درنای سیبری به طور تاریخی به سه جمعیت اصلی شرقی ، غربی و مرکزی تقسیم می‌شود. جمعیت مرکزی این گونه منقرض شده است و جمعیت غربی هم به گفته کارشناسان محیط زیست در صورت مرگ امید به طور قطعی منقرض خواهد شد .
جمعیت شرقی درنای سیبری که در واقع تنها گروه باقی مانده از این گونه است ، تابستان را در شرق سیبری زادآوری کرده و برای زمستان‌گذرانی به شرق چین می رود . از اعضای این گروه بیش از سه هزار قطعه باقی‌مانده است . زیستگاه زمستانی تقریبا تمامی جمعیت این گونه دریاچه " پویانگ " در چین و اطراف آن است.
همه ساله در زمستان 150 گونه پرنده زمستان گذران با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 500 هزار بال به تالاب و آبنبدان های مازندران از جمله تالاب بین المللی میانکاله می آیند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/416448/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روز کم رمق بازار سکه و دلار

رئیس اتحادیه کباب: چلوکباب‌های زیر 100 هزار تومان سرطان‌زاست

ثبت فیلم 2 قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی بمو فارس

اظهارات علیرضا افتخاری درخصوص احمدی‌نژاد

سرمقاله شرق/ سنت‌های سیئه

خواستگاری اشتباهی "حبیب"

واکنش پسر ترامپ به تلاش‌های نئوکان‌ها برای به شکست کشاندن مذاکرات ایران و آمریکا

افزایش 40 درصدی هزینه‌های اجاره‌ نشینی

رئیس رژیم صهیونیستی: رئیس شاباک شکست فاحشی در هفتم اکتبر داشت

پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

قیمت گوشی سقوط کرد

رئیس ستاد ارتش اسرائیل: چالش‌های بزرگی در مقابل ما قرار دارد

چه خوش صید دلم کردی

تمرینات مشترک محمدرضا گلزار و قهرمان سنگ نوردی جهان در باشگاه

نیاز مالی یک دختر به معنای نداشتن «شرافت» نیست!

در فراق یار با تو می گویم ای خدا

ظریف: مذاکره تهدید نیست؛ ترامپ می‌گوید ایرانی‌ها سر کری را کلاه گذاشتند

سرمقاله جام جم/ منافع ملی، خط قرمز است

خداحافظی ایران خودرو با فرانسوی ها؛ ایکاپ منحل شده است؟

ابطال کارت سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث از ابتدای خرداد

خرازی: کشورهای منطقه در حال متنوع کردن وابستگی خود هستند

آمادگی شرکت بیمه دی برای پرداخت خسارت به بیمه گزاران بندر شهید رجایی/ بررسی و پرداخت خسارت در کمتر از 48 ساعت

موج جدید حمله نئوکان‌های واشنگتن به ویتکاف

سرمقاله همشهری/ نمی‌دانند چرا و چگونه؟

عیادت نماینده ویژه رهبر انقلاب از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی

رنگ موی موکا چیست و مناسب چه افرادی است؟

احمدیان و وانگ‌یی دیدار کردند؛ تاکید چین به حق ایران جهت استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای

سرمقاله کیهان/ به‌جای گنده‌گویی بدهی خود را تسویه کنید!

سکوت سنگین در بازار خودرو؛ قیمت‌ها در سراشیبی

ترامپ: با امضای توافق منابع با اوکراین سود زیادی می‌بریم

چرا بازیگران سینما به سمت تئاتر می روند؟

حسین شریعتمداری: مگر برجامی وجود دارد که مکانیسم ماشه آن قابل اجرا باشد؟!

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

سرمقاله اعتماد/ سلول‌های خودسر

واشنگتن: اوکراین آماده موافقت با امتیاز ارضی است

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

داشتن خانه باکلاس و شیک با رعایت این نبایدها

بی‌بی‌سی: ترامپ اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت

اوکراین مدعی حمله پهپادی روسیه به بندر «اودسا» شد

هانی‌زاده: مسائل منطقه هم در مذاکرات ایران و آمریکا در دستور کار قرار خواهد گرفت

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

جلوگیری از تحمیل تورم با انحلال بانک‌های غیرقابل اصلاح

تصاویری از مجری محبوب دهه 60 در دیزنی‌لند

پرتاب محموله ایرانی به ماه توسط کاوشگر چینی چانگِ 8

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

معاون رئیس جمهور آمریکا: خواسته روشن ترامپ، عدم تملک سلاح هسته‌ای توسط ایران است

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

فیلم‌های آخر هفته تلویزیون

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی