اخبار محرمانه - برنا / نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: در صورت استفاده اروپا از مکانیزم ماشه، گزینه ایران مجموعه وسیعی از آبراهه ها و امنیتی که ایجاد کردیم است. این علاوه بر اینکه شامل منطقه، خلیج فارس و تنگه هرمز می شود سایر مناطق دریایی را با توجه به ظرفیتها و پیشرفتهای دریایی ایران شامل می شود.
عباس مقتدایی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با برنا در مورد سخنان اروپائیان در رابطه با بازگشت مکانیزم ماشه، گفت: موضوع اسنپ بک و برجام به عنوان یک مراوده میان ایران، کشورهای اروپایی و آمریکا و قدرت های بزرگ است. اکنون برای ایرانیان مشخص شد که اروپایی ها و آمریکایی ها قابل اعتماد نیستند، از طرف دیگر هم سه کشور اروپایی، انگلستان، آلمان و فرانسه نیازمند به همکاری با ما هستند و هم در منطقه ما حضور گستردهای دارند که اگر همراهی و همکاری ایران نباشد خودشان دچار مشکل میشوند.
وی اظهار کرد: واقعیت این است که ما با طرف اروپایی به طور خاص در حالتی قرار گرفته ایم که گویی آنها بنای بر مخاصمه و ایراد گرفتن و عدم همکاری دارند. آمریکا که وضعیتش مشخص است آمریکاییها با پاره کردن برجام و خارج شدن از آن عملاً به قواعد بین المللی و به معاهدات پشت کردند اما از این زاویه که نگاه کنیم به یک مفهوم میرسیم و آن افزوده شدن بیاعتمادی و گسترش بیاعتمادیها است. اکنون ما در موقعیتی هستیم که غربیها انواع و اقسام تحریم ها، فشار ها و مانع تراشی ها را برای ایران پدید آورده اند. اما آنها به مقصد مورد نظر خودشان یا به مقصد نهایی که مد نظر داشتند نرسیدند چون در اوج تحریم ها ما موجود زنده به فضا فرستادیم یعنی علم مان پیشرفت کرد و فناوری متوقف نشد.
بازار 
وی ادامه داد: در بحبوحه فشارهای سیاسی در عرصه افکار عمومی، ایرانیها توانستند دیدگاههای خودشان را به تمام جهان حتی آمریکا هم گسترش دهند. در جریان جنگ 12 روزه هم کاملاً مشهود شد که فشارها و دردسر های اروپایی ها و آمریکایی ها نتوانست آنها را به نقطه فشار مطلوب در ایران برساند. چون ایران هم از موشک های بومی خود استفاده کرد هم از اندیشمندان و دانشمندان خود برای پیشبرد فناوری و دستیابی به رشد استفاده کرد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس تصریح کرد: عملاً اکنون غرب در نقطهای است که باید بپذیرد که با فشار آوردن نمیتواند ایران را متوقف کند ضمناً مکانیزم ماشه که اکنون از آن صحبت میکنیم وقتی معنا پیدا میکند که همه طرفها در برجام باشند. آمریکایی که خارج شده است. اروپا که روابط خصمانه برقرار کرده است و کشورهای نظیر چین و روسیه هم که در این جهت با ایران مانع و مشکلی ندارد. بنابراین اروپا هم از نظر حقوقی و هم سیاسی دستش باز نیست. اگر قرار باشد آنها فشار بیاورند ما هم ابزارهای خودمان را داریم.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، افزود: اروپا باید به این نکته توجه کند که ایران با خویشتن داری مانع از ضرر آنها در منطقه مخصوصاً در غرب آسیا، خلیج فارس و دریای عمان شد در حالی که ما میتوانستیم دردسرهایی را برای آنها ایجاد کنیم. البته این گزینه همچنان روی میز ایران است.
مقتدایی ادامه داد: توصیه ما مخصوصا به اروپایی ها این است که به آینده روابط خودشان با ایران دقیق تر بیندیشند. از سفرای خودشان در ایران بخواهند که گزارش های دقیق تری از درون و داخل ایران برای آنها بفرستند و دست از مخاصمه بردارند. وزیر امور خارجه ما گفت دیدگاه نظام این است که استفاده و تلاش اروپا برای استفاده از مکانیزم ماشه، شبیه حمله نظامی است. اگر آنها بر این نکته پافشاری کنند نباید توقع داشته باشند که ایران از گزینههای در اختیار خود استفاده نکند ضمناً ما اگر قرار شد از گزینههای خودمان استفاده کنیم اول طرف مقابل ما متضرر خواهد شد بعدا ممکن است ما رفتارهایی را که تاکنون خویشتن داری کرده ایم به منصه ظهور بگذاریم.
وی بیانکرد: ما اکنون در موقعیتی هستیم که علیرغم خویشتن داری ابزارهایی در اختیار داریم که تاکنون از آن استفاده نکردهایم. اروپا در جدالهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود با روسیه چین و حتی آمریکا در موقعیتی نیست که خودش را در خلیج فارس در عمان و تنگه هرمز به خطر بیاندازد. ما به وضوح این نکات را میگوییم که اگر از ابزارهایمان استفاده کردیم طرف مقابل نتواند از ما گلایه کند. البته ما کاملاً به این موضوع اشراف داریم که مخصوصا سه کشور اروپایی با ما خصمانه رفتار میکنند و به مرور خواهند دید که جواب رفتار خصمانه، خصومت است و نه کوتاه آمدن.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مورد گزینه های ایران در این رابطه، گفت: گزینههای ما مجموعه وسیعی از آبراهههای و امنیتی که ما ایجاد کردیم است. ما می توانیم این امنیت را توسعه ندهیم این علاوه بر اینکه شامل منطقه، خلیج فارس و تنگه هرمز می شود سایر مناطق دریایی را با توجه به ظرفیتها و پیشرفتهای دریایی ایران شامل می شود. علاوه بر این بازار وسیعی که ایران دارد علاوه بر آن ابزارهایی نظیر ایجاد تنش و موانع برای اینکه مخالفان و دشمنان ما نتوانند روی آرامش ببینند مجموعه از رفتار های نظامی امنیتی اقتصادی سیاسی حتی فرهنگی و نظایر آن به عنوان گزینه های ماست. قرار نیست همه آنها را توضیح بدهیم اما سرخط ها را میگوییم تا طرف مقابل با دقت بیشتری تصمیم بگیرد.