جمعه ۲۰ تير ۱۴۰۴
سیاسی

پاریس و لندن: توافق با ایران باید منافع امنیتی غرب را تامین کند

پاریس و لندن: توافق با ایران باید منافع امنیتی غرب را تامین کند
اخبار محرمانه - رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر انگلیس در بیانیه‌ای مشترک که در آن موضع دو طرف درباره مسائلی از جمله همکاری دوجانبه، دفاع و امنیت اروپا و مناقشات منطقه‌ای و ...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر انگلیس در بیانیه‌ای مشترک که در آن موضع دو طرف درباره مسائلی از جمله همکاری دوجانبه، دفاع و امنیت اروپا و مناقشات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای اعلام شده، بیان کردند که به همراه آلمان در چارچوب تروئیکای اروپا به تلاش برای دستیابی به یک توافق درباره برنامه‌ هسته‌ای ایران ادامه خواهند داد که در برگیرنده منافع امنیتی مشترک این شرکای اروپایی باشد.
«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه و «کر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس در بیانیه‌ای مشترک پس از سی‌وهفتمین نشست رهبران این کشور در لندن تاکید کردند: بریتانیا و فرانسه متعهد به صلح، دموکراسی، حاکمیت قانون، نظم بین‌المللی مبتنی بر قواعد و حقوق بشر هستند.
در این بیانیه که در وبگاه دولت انگلیس منتشر شده مطرح گردید در شرایطی که این ارزش‌ها روزبه‌روز بیشتر به خطر می‌افتند، فرانسه و بریتانیا به عنوان کشورهای بزرگ اروپایی، اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، اقتصادهای مهم جهانی و دموکراسی‌های باز، مسؤولیتی مشترک در دفاع از این اهداف و ارزش‌ها دارند. روابط و همکاری‌های ما از اهمیت بنیادین برخوردار است. 
دو طرف تاکید کردند: مصمم هستیم امنیت مردم خود را افزایش دهیم، از صلح عادلانه و پایدار در سراسر جهان حمایت کنیم، همکاری‌های دفاعی و امنیتی را تعمیق، رقابت‌پذیری و رشد اقتصادی را تقویت کنیم و برای کشورهای خود اشتغال و رفاه به ارمغان آوریم. 
سیاست خارجی و مسائل جهانی
استارمر و ماکرون درباره جنگ اوکراین بیان کردند: ما دوباره بر عزم خود را برای اطمینان از شکست روسیه در جنگ غیرقانونی و تجاوزکارانه‌اش تاکید می‌کنیم و متعهد به حمایت پایدار از اوکراین، از جمله ارائه تضمین‌های امنیتی برای حفظ استقلال و حاکمیت آن هستیم. امروز «ائتلاف داوطلبان» را متشکل از بیش از 30 کشور متعهد به امنیت بلندمدت اوکراین تشکیل دادیم. ما از تدوین برنامه‌های عملیاتی برای استقرار نیروهای ضامن پس از پایان درگیری‌ها، تامین امنیت آسمان و دریاهای اوکراین و بازسازی نیروهای مسلح این کشور استقبال کرده‌ایم.
این بیانیه می‌افزاید: ما موافقت کردیم که «شراکت مقابله با ناوگان سایه» را راه‌اندازی کنیم تا به مقابله با کشتی‌های خطرناک تحت حمایت روسیه در کانال مانش بپردازیم، درآمدهای نفتی روسیه از این طریق را کاهش دهیم و امنیت دریایی خود را حفظ کنیم. در همین راستا، متعهد به کاهش سقف قیمت نفت خام هستیم تا درآمدهای نفتی روسیه برای تامین مالی جنگ وحشیانه‌اش بیشتر کاهش یابد. تلاش‌های مشترک خود را برای جلوگیری از تامین قطعات دو منظوره و تسلیحات به روسیه توسط نهادهای کشورهای ثالث تقویت خواهیم کرد. ما آمادگی خود را برای افزایش فشار بر روسیه تا زمان امتناع این کشور از تعهد به صلح، تکرار می‌کنیم. 
بیانیه مشترک ماکرون و استارمر می‌افزاید: ما متعهد به دفاع از دموکراسی و ثبات در همسایگی گسترده‌تر اروپا هستیم و موافقت کردیم تا برای تقویت تاب‌آوری در بالکان غربی و مولداوی همکاری کنیم. ما از تکمیل مذاکرات معاهده صلح بین ارمنستان و آذربایجان استقبال می‌کنیم و از دو طرف می‌خواهیم هرچه سریع‌تر این توافق را امضا کنند. 
با وجود این که ایران تاکید کرده است تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی آن ندارد، دو طرف بیان کردند: ما دوباره عزم خود را مبنی بر اینکه ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد، تاکید می‌کنیم. ما همکاری‌های خود، از جمله در چارچوب تروئیکای اروپا با آلمان، را برای دستیابی به توافقی قوی درباره برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهیم داد که شامل منافع امنیتی مشترک ما شود. ما همچنان به حمایت ازسرگیری همکاری کامل ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه خواهیم داد.
در این بیانیه با پرداختن به جنگ غزه آمده است: ما متعهد به رسیدگی به بحران انسانی در غزه، تلاش برای آتش‌بس فوری و آزادی تمام اسرای باقی‌مانده هستیم. ما تعهد خود درباره به رسمیت شناختن کشور فلسطین را به عنوان مشارکتی در فرآیند صلح مورد تاکید قرار می‌دهیم و برای تحقق راهکار دو دولتی همکاری خواهیم کرد.
دو طرف بیان کردند: ما همچنین هماهنگی‌های خود را برای مقابله با چالش‌های امنیتی و بشردوستانه در سوریه و لبنان به منظور تقویت ثبات منطقه‌ای گسترده‌تر، افزایش می‌دهیم. 
ماکرون و استارمر تاکید کردند: ما در فراتر از اروپا نیز مسؤولیت و عزم مشترکی برای دفاع از ارزش‌ها و منافع خود داریم. همان‌طور که اقدامات حامیان روسیه نشان می‌دهد، امنیت ما به‌طور جدایی‌ناپذیری به منطقه هند-آرام پیوند خورده است. ما هماهنگی‌های خود را از طریق آموزش مشترک امنیت دریایی، دسترسی متقابل به پایگاه‌ها و حمایت مشترک از سازمان‌های منطقه‌ای تقویت کرده و برای تحقق هند-آرام آزاد، باز و مستقل تلاش خواهیم کرد. ما «گفت‌وگوی جهانی امنیت دریایی» را راه‌اندازی می‌کنیم. 
دو طرف تاکید کردند: ما تعهد مشترک خود به صلح و ثبات در شبه‌جزیره کره، دریای چین جنوبی و شرقی و تنگه تایوان را تکرار می‌کنیم و خواستار حل مسالمت‌آمیز مسائل مربوط به چین و تایوان هستیم.
به گفته ماکرون و استارمر، دو طرف به هماهنگی تلاش‌ها و ابتکارات خود برای مقابله با چالش‌های صلح و امنیت در آفریقا و پیامدهای بشردوستانه آن، به ویژه در مورد سودان و منطقه دریاچه‌های بزرگ ادامه خواهند داد.
دو طرف تاکید کردند: ما متعهد به تقویت نظام چندجانبه و همکاری برای اصلاحات در سه رکن سازمان ملل هستیم. امروز موافقت کردیم همکاری‌های خود در زمینه آمادگی و پاسخ به بلایای بشردوستانه را گسترش دهیم و در مسائل جهانی مانند تغییرات آب‌وهوایی، فقر و ترویج حقوق سلامت جنسی و باروری هماهنگ عمل کنیم. ما از مرحله بعدی «هیئت مشاوره بین‌المللی اعتبارات تنوع زیستی» با تعهد به تامین مالی اولیه برای جذب منابع بشردوستانه و دستیابی به نتایج پایدار و مثبت برای طبیعت حمایت می‌کنیم. 
دفاع و امنیت
در این بیانیه مشترک تاکید شد: بازگشت جنگ‌های متعارف در اروپا در کنار تهدیدات بازیگران خصمانه، جنگ ترکیبی و اطلاعات نادرست، نیازمند رویکردی جدید در سطح جامعه و دولت است. به عنوان دو قدرت هسته‌ای و نظامی پیشرو در اروپا، مسؤولیت مشترکی برای دفاع و امنیت قاره داریم. ما در برابر تهدیدات و چالش‌های امنیتی عمیق، به ویژه تهدید فوری و فزاینده روسیه علیه امنیت یورو-آتلانتیک متحد هستیم. 
ماکرون و استارمر بیان کردند: امروز «لنکستر هاوس 2.0» را برای نوسازی همکاری‌هایمان اعلام کردیم. از این طریق موافقت کردیم مشارکت منحصربه‌فرد دفاعی و امنیتی خود را که در معاهدات لنکستر هاوس 2010 مثرر شده است به عنوان رکن اصلی امنیت در اروپا تعمیق و گسترش دهیم. این همکاری مکمل مشارکت ما در ناتو و تقویت کننده سهم اروپا در آن و همچنین مشارکت امنیتی و دفاعی بریتانیا و اتحادیه اروپا خواهد بود. 
دو طرف اعلام کردند: با تعمیق تعهد دیرینه و قاطع خود نسبت به همکاری در بازدارندگی هسته‌ای مستقل، موافقت کردیم در بیانیه‌ای خاص سهم خود را در دفاع از شرکای اروپایی و متحدان ناتو مشخص کنیم. اگرچه نیروهای هسته‌ای ما مستقل هستند، اما می‌توانند هماهنگ عمل کنند. ما تصمیم گرفتیم «گروه راهبری هسته‌ای بریتانیا-فرانسه» را برای هماهنگی سیاست‌ها، قابلیت‌ها و عملیات ایجاد کنیم. 
دو طرف تاکید کردند: ما «نیروی مشترک ترکیبی» را راه‌اندازی خواهیم کرد تا توانمندی مشترکی در مقیاس لازم برای جنگ ایجاد کنیم که آماده عمل در تمام حوزه‌ها از جمله فضا و سایبری برای دفاع از اروپا باشد. ما همچنین مسیر پروژه‌های جدید توانمندی نظامی از جمله نسل بعدی موشک‌های «دیپ استرایک» و «هوا به هوا» را تعیین کرده‌ایم. 
مهاجرت غیرقانونی
ماکرون و استارمر درباره چالش‌های پیش روی کشورهایشان در زمینه مهاجرت غیرقانونی بیان کردند: قساوت باندهای سازمان‌یافته که افراد را با خطر جانی زیاد از کانال مانش قاچاق می‌کنند، جوامع ما را تهدید می‌کند. امروز اعلام کردیم همکاری‌های خود برای مقابله با عبور غیرقانونی از این کانال را تقویت می‌کنیم. این همکاری بر کاهش خطرات جانی در دریا، متلاشی کردن شبکه‌های باندهای جنایی از طریق همکاری اجرای قانون و اقدام در مبدا برای مقابله با ریشه‌ها و شبکه‌های قاچاق متمرکز خواهد بود.
در ادامه این بیانیه مطرح شد: ما از تمام ابزارهای موجود از جمله تحریم‌های فعلی و جدید برای مقابله با قاچاق انسان، قاچاق مهاجران و جرایم سازمان‌یافته مهاجرتی استفاده خواهیم کرد. در همین حال، بریتانیا تلاش‌های خود را برای اصلاح نظامی پناهندگی داخلی، افزایش بازگشت‌ها و مقابله با کار غیرقانونی تشدید می‌کند.
رشد اقتصادی
در این بیانیه مشترک همچنین مطرح شد: ما همکاری و رهبری مستمر در بخش‌های اقتصادی آینده را تضمین می‌کنیم که منجر به رشد بیشتر، مهارت‌ها و مشاغل باکیفیت برای مردممان خواهد شد. این همکاری ما را قوی‌تر می‌کند، موانع را از بین می‌برد و تاب‌آوری جمعی و همکاری ما در امنیت اقتصادی از جمله در مورد مواد معدنی حیاتی را افزایش می‌دهد.
بازار


نظرات شما