اخبار محرمانه - به گزارش رسانه آمریکایی، تعلیق مجدد ارسال تسلیحات آمریکا به اوکراین، از جمله موشکهای پاتریوت، نشانهای جدی از عقبنشینی دولت ترامپ از جنگ اوکراین است. این اقدام نگرانیهای کییف را افزایش داده است.
دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا دوباره ارسال تسلیحات به اوکراین را متوقف کرده است. این تصمیم شامل سامانههای مهمی مثل پاتریوت میشود و نگرانی اوکراین را نسبت به حمایت آمریکا افزایش داده است. تحلیلگران این اقدام را نشانه خروج تدریجی آمریکا از جنگ با روسیه میدانند.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست با اشاره به این تحولات مینویسد: «تعلیق ارسال تسلیحات آمریکا، نگرانیهای اوکراین را با شدت گرفتن حملات روسیه افزایش داده است. این تعلیق شامل رهگیرهای پدافند هوایی است و مستقیماً توانایی اوکراین برای مقابله با حملات هوایی رو به افزایش روسیه را تحت تأثیر قرار میدهد.»
چند ماه پیش، «اوله ووروشیلوفسکی» فرمانده یک یگان اوکراینی مسئول سرنگونی پهپادهای روسی در حال حمله به کییف، یک سلاح ارزشمند آمریکایی دریافت کرد — یک مسلسل براونینگ که قادر به شلیک به اهدافی در فاصله بیش از یک مایل است.
واشنگتن پست مینویسد، این سلاح نهتنها به یگان کمک میکرد پهپادهای روسی در ارتفاعات بالاتر را هدف قرار دهد، بلکه در سطح یگان نمادی از حمایت آمریکا از اوکراین در جنگ با روسیه بود. اما پس از آنکه دولت ترامپ روز سهشنبه اعلام کرد ارسال برخی رهگیرهای پدافند هوایی و دیگر تسلیحات به اوکراین به دلیل کاهش ذخایر آمریکا متوقف میشود، ووروشیلوفسکی دیگر نسبت به تداوم حمایت آمریکا مطمئن نیست.
او در مصاحبه تلفنی روز چهارشنبه گفت: «این مسأله تأثیر جدی بر کارایی رزمی خواهد داشت.»
بازار


جنگ اوکراین
تسلیحاتی که اکنون ارسالشان متوقف شده، همگی در دوران دولت ریاست جمهوری جو بایدن تخصیص یافته بودند و
ترامپ هیچ بسته کمک نظامی جدیدی برای اوکراین تأیید نکرده است. واشنگتن متعهد شده بود در سال جاری تا 11 میلیارد دلار تسلیحات و تجهیزات به اوکراین تحویل دهد.
در میان تسلیحاتی که اکنون معلق شدهاند، موشکهای سامانه پدافندی پاتریوت ساخت آمریکا، گلولههای دقیق توپخانهای و سایر موشکهایی که اوکراین با جنگندههای اف-16 آمریکایی شلیک میکند، وجود دارد.
واشنگتن پست مینویسد: «اگرچه مشخص نیست چه تعداد سلاح شامل این تعلیق شده، اما پیام روشن است؛ واشنگتن در حال فاصله گرفتن از این جنگ است.»
«سولومیا بوبرووسکا» عضو کمیته دفاع و اطلاعات پارلمان اوکراین، در مصاحبهای تلفنی به این رسانه گفت: «اوکراین دیگر اولویت نیست، دیگر در مرکز سیاست خارجی
آمریکا قرار ندارد. حداقل
ترامپ در این زمینه با اوکراینیها کاملاً صادق است.»
مقامات اوکراینی از این اعلامیه غافلگیر شدند.
وزارت دفاع اوکراین اعلام کرد که هیچ اطلاعرسانی رسمی درباره این تعلیق دریافت نکرده و «درخواست تماس تلفنی با طرفهای آمریکایی برای شفافسازی جزئیات» داده است.
رسانه آمریکایی مینویسد، مشخص نیست این توقف تا چه اندازه بر اوکراین تأثیر میگذارد؛ کشوری که اکنون تسلیحاتی از
اروپا دریافت میکند و بخشی را نیز خودش میسازد. این زمان برای اوکراین بهویژه بحرانی است، چون
روسیه هر چند روز یکبار با حملات هوایی گسترده قصد درهمشکستن پدافند هوایی این کشور را دارد. مسکو اکنون هر شب صدها پهپاد ارسال میکند و سپس موشکهای بالستیک قدرتمندی که تنها موشکهای پاتریوت توان رهگیری آنها را دارند، شلیک میکند.

جنگ اوکراین
در نشانهای از نگرانی، اوکراین روز چهارشنبه معاون سفارت
آمریکا در کییف، جان گینکل، را برای گفتوگو درباره «کمکهای نظامی و همکاری دفاعی» احضار کرد.
وزارت خارجه اوکراین در بیانیهای اعلام کرد: «طرف اوکراینی تأکید کرد که هرگونه تأخیر یا کُندی در حمایت از توان دفاعی اوکراین، تنها مهاجم را به ادامه جنگ و ترور تشویق میکند، نه صلح.»
چندین نماینده اوکراینی نیز از تصمیم کاخ سفید ابراز نگرانی کردند و هشدار دادند که این اقدام تنها به کرملین اجازه میدهد ویرانیهای بیشتری بر اوکراین تحمیل کند.
اینا سوفسون، نماینده اپوزیسیون اوکراین در ایکس نوشت: «صدها کشته ناشی از هدف قرار دادن غیرنظامیان، نه تنها بر وجدان پوتین، بلکه بر عهده
ترامپ نیز خواهد بود.»
این دومین توقف محمولههای نظامی از زمان بازگشت
ترامپ به قدرت است. در ماه مارس، کاخ سفید پس از دیداری پرتنش بین
ترامپ و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، بهطور موقت همه کمکهای نظامی به اوکراین را متوقف کرد.
واشنگتن پست مینویسد، از آن زمان، نشانههای فاصله گرفتن دولت
ترامپ بیشتر شدهاند؛ از تکرار مواضع کرملین تا پایین آوردن جایگاه اوکراین در اولویتهای اجلاس اخیر ناتو در لاهه.
روز چهارشنبه، کرملین از توقف ارسال تسلیحات
آمریکا به اوکراین استقبال و تاکید کرد که این اقدام میتواند به پایان جنگ کمک کند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، به خبرگزاریهای روسی گفت: «تا جایی که ما میدانیم، این تصمیم به دلیل انبارهای خالی و کمبود ذخایر تسلیحاتی اتخاذ شده است.»
او افزود: «اما در هر صورت، هر چه تسلیحات کمتری به اوکراین برسد، پایان عملیات نظامی ویژه سریعتر خواهد بود.»
اوکراین هشت سامانه پاتریوت دارد که شش مورد آنها عملیاتی هستند و عمدتاً برای دفاع از کییف، پایتخت که هدف اصلی حملات
روسیه است، به کار میروند.

جنگ اوکراین
اما به گفته «سولومیا بوبرووسکا» عضو کمیته دفاع و اطلاعات پارلمان اوکراین، مهمات در حال اتمام است و این تعلیق، دفاع از شهر را بسیار دشوارتر خواهد کرد. او گفت: «این یک مشکل بزرگ است.»
او گفت که تعلیق در ارسال سایر تسلیحات مانند گلولههای توپخانهای قابل مدیریتتر است، چون اوکراین تولید داخلی را افزایش داده و از شرکای اروپایی خود تسلیحات بیشتری دریافت میکند.
زلنسکی هفته گذشته گفت که صنایع دفاعی اوکراین اکنون بیش از 40 درصد تسلیحات مورد استفاده در جنگ را تأمین میکنند. پس از آنکه
آمریکا در ماه مارس تمام ارسال تسلیحات به اوکراین را متوقف کرد، تحلیلگران تخمین زدند که اوکراین بتواند چهار تا شش ماه به جنگ ادامه دهد. دولت
ترامپ پس از حدود یک هفته آن تعلیق را برداشت و ارسال تسلیحات از سر گرفته شد.
با توجه به اینکه دولت
ترامپ به احتمال زیاد متعهد به کمک نظامی بیشتری نخواهد شد، کییف به راهبردی دیگر روی آورده و اعلام کرده آماده خرید تسلیحات آمریکایی به جای دریافت رایگان آنهاست.
زلنسکی در ماه آوریل گفت که آماده است 10 سامانه پاتریوت را با حدود 15 میلیارد دلار خریداری کند.
در اجلاس هفته گذشته ناتو،
ترامپ پیشنهاد داد که مایل به ارسال پاتریوتهای بیشتر به اوکراین است، هرچند مشخص نبود منظور او آتشبارهای کامل است یا فقط مهمات، و آیا اینها اهدایی خواهند بود یا فروشی.
برای جبران کاهش ارسال تسلیحات آمریکا، اوکراین اخیراً برنامههای مشترک تولید تسلیحات با متحدان اروپایی مانند بریتانیا، دانمارک و نروژ راهاندازی کرده است. بر اساس این ابتکار، تسلیحات در آن کشورها یا در اوکراین تولید خواهد شد، بهطوریکه متحدان تأمین مالی میکنند و اوکراین تخصص فنی را ارائه میدهد.
ووروشیلوفسکی، فرمانده یگان ضد پهپاد در نزدیکی کییف، تأکید کرد که اوکراین میتواند این توقف اخیر در ارسال تسلیحات
آمریکا را تحمل کند، هرچند با هزینهای گزاف. او گفت: «ما سلاح پیدا خواهیم کرد. اما سختتر خواهد شد. افراد بیشتری خواهند مُرد.»