اخبار محرمانه - ایرنا /سه سد مهم و بزرگ از مجموع حدود 200 سد کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر1403) تا 10 خردادماه فقط یک میلیون متر مکعب آب دارند.
وضعیت منابع آبی کشورمان به دنبال کاهش بارشها به شرایط بحرانی نزدیک میشوند و این درحالی است که هنوز وارد روزهای گرمتر سال و افزایش نیازهای آبی نشدهایم.
براساس تازهترین آمار شرکت مدیریت منابع آب ایران، از ابتدای سال آبی جاری تا 10 خردادماه سه سد شمیل و نیان در استان هرمزگان، سد رودبال داراب دراستان فارس و سد نهرین در خراسان جنوبی فقط یک میلیون مترمکعب ذخیره آب دارند.
علاوه براین پنج سد دامغان در استان سمنان، تنگوئیه سیرجان در استان کرمان، کینه ورس در استان زنجان، طرق در خراسان رضوی و سد سرنی در استان هرمزگان 10 میلیون متر مکعب و کمتر آب دارند.
بازار ![]()
کاهش 41 درصدی ورودی به سدهای کشور
همچنین از ابتدای سال آبی جاری تا 10خردادماه 20 میلیارد و 670 میلیون متر مکعب آب وارد سدهای مهم و بزرگ شده است و این درحالی است که در مدت مشابه سال آبی گذشته (ابتدای مهر1402 تا آخر شهریور1403) 35 میلیارد و 220 میلیون متر مکعب آب وارد سدها شده بوده که ورودیهای امسال 41 درصد کاهش یافته است.
کاهش 24 درصدی حجم آب موجود در سدها
بر این اساس از ابتدای سال آبی جاری تا 10 خردادماه حجم آب موجود در سدهای کشور 26 میلیارد و 560 میلیون متر مکعب شده است.
این درحالی است که حجم آب موجود در سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته 35میلیارد متر مکعب بوده است.
کاهش 17 درصدی خروجی آب از سدها
از ابتدای سال آبی جاری تا 10 خرداد ماه میزان آبی که برای مصارف مختلف خارج شده 18 میلیارد و 660 میلیون متر مکعب بوده است و این درحالی است که سال گذشته حجم آب خروجی از سدها در همین بازه زمانی 22 میلیارد و 600 میلیون متر مکعب بوده است.
در مجموع درصد پرشدگی سدهای کشور 51 درصد است که بیانگر خالی ماندن 49 درصد سدها است.