دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
تحلیل ویژه

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل
اخبار محرمانه - روزنامه سازندگی / «دروغ و فریبکاری اسرائیل» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم عمادالدین باقی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در این گفتار ...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - روزنامه سازندگی / «دروغ و فریبکاری اسرائیل» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم عمادالدین باقی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در این گفتار درباره منطق یمنی‌ها مبنی بر اینکه تا وقتی اسرائیل دست از کشتار و محاصره و اشغال غزه برندارد حمله به اسرائیل را ادامه می‌دهند، بحث نمی‌کنم که نظریات متفاوت و مناقشه‌انگیزی درباره آن وجود دارد. در طول نزدیک به دو سال نسل‌کشی و کودک‌کشی در غزه به دست ارتش اسرائیل بجز اقدام عمل یمنی‌ها در دنیا همگان فقط اسرائیل را محکوم می‌کنند و هیچ اقدامی بیش از لفاظی مشاهده نمی‌شود. اگر دولت‌های اروپایی و آفریقایی مخالف نسل‌کشی‌ها و نیز عربستان، ترکیه، امارات، الجزایر و… به جای شعار دادن دروغین و فریبکارانه، اقدام عملی علیه جنایات اسرائیل- حداقل در حد بستن سفارت آنها- انجام می‌دادند، ماه‌ها پیش جنگ غزه تمام شده بود، گروگان‌ها آزاد شده بودند و دیوان کیفری بین‌المللی نیز رهبران حماس و رهبران دولت اسرائیل را متهم به جنایت کرده و در حد توان خود در تعقیب آنها می‌کوشید. اما اگر حتی کسی با منطق یمنی‌ها موافق نباشد، قواعد اخلاقی و انسانی و بین‌المللی حکم می‌کند، طرفین جنگ به تعهدات حقوق بشردوستانه که قواعد آمره بین‌المللی هستند، پایبند باشند.
هفته گذشته یک موشک پرتاب شده از سوی یمنی‌ها به فرودگاه بن‌گورین اصابت کرد. وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد: «هر کس به ما ضربه بزند، صد برابر به او ضربه خواهیم زد.» نتانیاهو نیز سخنی به همین مضمون گفت. در پی این اظهارات ارتش اسرائیل اعلام کرد که دوشنبه 15 اردیبهشت «حدود 20 جنگنده با استفاده از 50 قبضه مهمات به ده‌ها زیرساخت حکومت تروریستی حوثی‌ها در نوار ساحلی یمن حمله کردند و فرودگاه مرکزی در منطقه صنعا را تعطیل همچنین به نیروگاه‌های برق مرکزی و کارخانه بتن حمله کردند.»
تمامی این مواضع در تضاد شدید با قواعد حقوق بین‌الملل است. در اسناد بین‌المللی نه تنها حمله ابتدایی به مراکز غیرنظامی جرم است بلکه در ماده 33 کنوانسیون چهارم ژنو، اقدامات تلافی‌جویانه علیه اموال دشمن نیز ممنوع است. در ماده 52 تصریح شده است که اموال غیرنظامی نباید هدف حمله یا اقدامات تلافی‌جویانه قرار گیرد. در بند2 و 4 ماده 54 حمله یا تخریب اموالی که برای سکنه غیرنظامی ضروری است، ممنوع اعلام شده که مناطق کشاوزی و تاسیسات آب‌رسانی، برق و درمان و… از جمله آنها هستند. اما ارتش اسرائیل رسما اعلام می‌کند که تاسیسات برق و بتن‌سازی را مورد حمله قرار داده است. توجیه ناجوانمردانه آنها این است که از بتن برای ساخت تونل‌ها و مراکز نظامی استفاده می‌شود. همانطور که در غزه، بیمارستان را بمباران و به دروغ ادعا می‌کردند که تونل حماس زیر بیمارستان است و خبرنگاران و ناظران بین‌المللی پس از مشاهده این مراکز، ادعای اسرائیل را تکذیب می‌کردند. در واقع با روش اسرائیلی‌ها می‌توان ادعا کرد که آب و هوا هم چون مورد استفاده نیروی دشمن است باید نابود شود یعنی عملا دیگر هیچ خط قرمزی وجود ندارد و هیچ قاعده بین‌المللی اعتبار نخواهد داشت.
یکی دیگر از اصول قواعد حقوق بشردوستانه بین‌الملل، اصل تناسب است. یعنی واکنش نباید بیش از اقدامی باشد که دشمن انجام داده است اما ارتش و دولت اسرائیل رسما اعلام می‌کنند هر ضربه‌ای را صد برابر جواب می‌دهند.


نظرات شما