دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
اقتصادی

برآورد ۳ تا ۵ میلیارد دلاری خسارت در بندر شهید رجایی

برآورد ۳ تا ۵ میلیارد دلاری خسارت در بندر شهید رجایی
اخبار محرمانه - تسنیم /رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به حجم گسترده خسارت حادثه در بندر شهیدرجایی و برآورد ضرر ۳ تا ۵ میلیارد دلاری گفت: اپراتورها باید سالی یک میلیارد ...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - تسنیم /رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به حجم گسترده خسارت حادثه در بندر شهیدرجایی و برآورد ضرر 3 تا 5 میلیارد دلاری گفت: اپراتورها باید سالی یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنند اما این عدد به زیر 200 میلیون دلار کاهش پیدا کرده است.
محمدمحسن صدر رئیس سازمان فناوری اطلاعات در رویداد نقش تنظیم‌گری 5G-ALOT در توسعه اقتصاد دیجیتال گفت: سه کلید واژه اصلی در موضوع این رویداد وجود دارد. یک موضوع اقتصاد دیجیتال است. هدف ما بزرگ کردن کیک اقتصاد و ایجاد زمینه برای بخش خصوصی است. اقتصاد دیجیتال یک حوزه کلان است. هر کدام از کشورهای توسعه یافته را بررسی کنیم عمده اثرگذاری آنها در همین حوزه است. وقتی در مورد اقتصاد دیجیتال صحبت می‌کنیم، آیا زیرساخت مناسب را داریم؟ وقتی در موضوع تحول دیجیتال صحبت می‌کنیم اساساً امکان آن بدون زیرساختی مانند 5G وجود ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که وزارت ارتباطات چه شرایطی را باید فراهم کند تا سرمایه‌گذاری تسهیل شود، گفت: ای کاش یاد بگیریم که واژه هوش مصنوعی را از فانتزی‌ها خارج کنیم. برخی احساس می‌کنند اگر از این واژه استفاده نکنند بی‌سواد هستند اما نمی‌دانند ابعاد آن چیست. دو رکن آن داده و پردازش است. ما امروز با بحث داده درگیر هستیم. سازمان فناوری اطلاعات تلاش می‌کند تا دسترسی فعالان این حوزه را فراهم کند. اگر توانستیم ذهن مدیران را شفاف کنیم که داده‌ها را به عنوان ناموس سازمانی نگاه نکنند و به بهانه حفاظت امکان دسترسی را نبندند آن وقت می‌توانیم بگوییم به پیشرفت رسیدیم. ای کاش مقاومت‌ها را بشکنیم و اجازه ورود سیستم‌های جدید را بدهیم. 
برآورد خسارت 3 تا 5 میلیارد دلاری در حادثه شهید رجایی
بازار
صدر با اشاره به اینکه نمی‌دانیم چه ترسی وجود دارد که قوانین زمین می‌ماند و پایگاه های اطلاعاتی اصلی ما شکل نمی‌گیرد، گفت: وقتی نگاه می‌کنیم به حادثه بندر شهید رجایی، با توجه به وسعت حادثه به نظر می‌رسد خسارتی بین 3 تا 5 میلیارد دلار در بندرعباس رخ داده است. از سوی دیگر شاهد نبود داده کافی از ورود و حجم کالا هستیم. از این حوادث نیز درس نمی‌گیریم و همچنان این چالش‌ها وجود دارد. اگر هم وارد شویم برخورد می‌شود که چرا وارد این حوزه شدید و قبل از این کسی کاری انجام نداده است. امروز ناترازی مشکلات بسیار برای کشور ایجاد کرده است.
کاهش 800 میلیون دلاری سرمایه گذاری اپراتورها از سطح استاندار
وی با تاکید براینکه ما باید در حوزه سوم که تنظیم گری است اقدام کنیم، گفت: یک روش این است که مردم را آزار دهیم و مردم ندانند به کدام سمت حرکت کنند. روش دیگر این است که با کمک یک سیستم هوشمند عمل کنیم. دوستان در سازمان تنظیم نظم خوبی داشتند. اینکه هر بار کسب و کارها گره بزنیم تا سراغ ما بیایند صحیح نیست. نباید عقب باشیم و پیش پیش باید مسائل را حل کنیم.
صدر گفت: در پایان این نشست باید به راهکارهای مشخص برسیم. اپراتور باید سالی یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کند اما این عدد به زیر 200 میلیون دلار کاهش پیدا کرده است. در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار توسعه شبکه را داشت. باید در پایان این نشست به دو تا سه راهکار مشخص برسیم و این موارد را به وزیر ارائه و بعد پیگیری کنیم.


نظرات شما