اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟ تحلیل ویژه

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
دونالد ترامپ 100 روز اول حضورش در کاخ سفید را صرف هدایت اقتصادی کرده که جهان را تا آستانه بحران پیش برده، اعتبار آمریکا را به عنوان یک پناهگاه امن مالی به خطر انداخته و ترس را در میان رای‌‌‌دهندگانی و اعتماد خود را به رهبری او از دست داده‌‌‌اند، افزایش داده است.
به گزارش سی‌‌‌ان‌‌‌ان، آمریکایی‌‌‌ها به‌‌‌شدت به‌‌‌دنبال رهایی از قیمت‌‌‌های بالای مواد غذایی بودند و وعده ترامپ مبنی بر مقرون‌‌‌به‌‌‌صرفه کردن دوباره آمریکا در نوامبر 2024 را پذیرفتند و تا حدودی مردم دلشان به اقتصاد پیش از همه‌‌‌گیری تنگ شده بود؛ دورانی که خود او رئیس‌‌‌جمهور بود. اما رئیس‌جمهور عمدا و به تنهایی سیاست‌هایی را اتخاذ کرد که مطمئنا قیمت‌‌‌ها را حتی بیشتر افزایش می‌دهد؛ می‌تواند به کمبود منجر شود و مدیران عامل و مشاغل کوچک را با هرج و مرج و احتمالا رکود اقتصادی مواجه کند. ترامپ در تلاش است تا اساسی‌‌‌ترین اصلاحات اساسی اقتصاد ایالات‌متحده و جهان را در چند نسل اخیر انجام دهد و قاطعانه معتقد است که می‌تواند با استفاده از تعرفه‌های «زیبا» برای اعمال قدرت اقتصادی ایالات‌متحده و در هم شکستن رقبای تجاری، عصر طلایی افسانه‌‌‌ای اواخر قرن نوزدهم را دوباره خلق کند. اما رئیس‌‌‌جمهور در حالی که طرح بازنشستگی کارگرانش با شکست مواجه شده است، گلف بازی می‌‌‌کند و اغلب نسبت به نگرانی‌‌‌های فزاینده آمریکایی‌‌‌ها، از غول‌‌‌های تجاری گرفته تا خریداران عادی بی‌‌‌تفاوت بوده است. مردم در حالی نگران زندگی خود هستند که امروز سه‌‌‌شنبه صدمین روزی است که ترامپ به کاخ سفید برای بار دوم راه یافته است.
تریلیون‌‌‌ها دلار از بازارهای سهام حذف می‌شود، خطوط هوایی پروازها را کاهش می‌دهند، شرکت‌های برتر پیش‌‌‌بینی‌‌‌های سالانه خود را نادیده می‌گیرند و برخی از خرده‌‌‌فروشان به دلیل تعرفه‌ها، فروش کالاهای ساخت چین در ایالات‌متحده را متوقف کرده‌‌‌اند. صندوق بین‌المللی پول پیش‌‌‌بینی‌‌‌های رشد ایالات‌متحده را کاهش داد؛ فدرال رزرو می‌گوید برخی از کسب‌‌‌وکارها استخدام را متوقف کرده‌‌‌اند؛ مدیرعامل والمارت به ترامپ گفته است که سیاست‌های او تا تابستان زنجیره تامین را با مشکل مواجه خواهد کرد. در یک نشانه هشدار‌دهنده از احتمال رکود اقتصادی، احساسات مصرف‌‌‌کننده به‌شدت کاهش یافته و در ماه آوریل به چهارمین سطح «پایین‌‌‌ترین» خود از سال 1952 رسیده است. شاخص ترس و طمع سی‌‌‌ان‌‌‌ان که تصویری از احساسات در بازارها است، در ماه گذشته «ترس» یا «ترس شدید» را ثبت کرده است. مانند بسیاری از کارهایی که ترامپ از زمان بازگشت به دفتر بیضی شکل انجام داده است، سیاست تجاری او از نظر قانونی و قانون اساسی زیر سوال است، زیرا او به‌‌‌طور یکجانبه وضعیت اضطراری ملی را اعلام کرد تا اختیارات خود را برای به راه انداختن جنگ تعرفه‌‌‌ای بیشتر کند.
او اکنون از اختیارات گسترده برای آزمایش نظریه مادام‌‌‌العمر خود مبنی بر اینکه ایالات‌متحده، ثروتمندترین کشور جهان، مدت‌هاست که توسط هر کشور دیگری مورد کلاهبرداری قرار گرفته، برخوردار است. هدف او این است که بازارهای خارجی را به روی محصولات آمریکایی کاملا باز و تولیدکنندگان را وادار کند کارخانه‌ها و مشاغل را بازگردانند تا مناطق صنعتی‌‌‌شده‌‌‌ای را که بهای سنگینی برای جهانی شدن تجارت پرداخته‌‌‌اند، احیا کنند. 
او اصرار دارد که ده‌ها کشور برای انجام معاملات دوستانه با آمریکا که آمریکایی‌‌‌ها را ثروتمند خواهد کرد، صف کشیده‌‌‌اند. میلیون‌ها شغل در آمریکا ممکن است به نتیجه قمار او بستگی داشته باشد. ترامپ در حال عملی کردن یک باور اساسی است که در مرکز تلاش او قرار دارد: «یعنی برچیدن نظام سیاسی غربی به رهبری ایالات‌متحده که 80 سال بر جهان حاکم بوده و صلح جهانی را حفظ کرده است. او بر این باور است: «ایالات‌متحده - قدرتمندترین قدرت جهانی - نباید جهان را رهبری کند، بلکه باید از قدرت خود در مذاکرات رودررو برای وادار کردن کشورهای کوچک‌‌‌تر به سیاست‌هایی که به نفع آمریکا و نه هیچ‌‌‌کس دیگری است، استفاده کند.» 
این اصل که در رویکرد «اول آمریکا»ی او ریشه دارد، بسیاری از متحدان آمریکا را از او دور کرده است - هرچند این یک ویژگی است نه یک ایراد برای رئیس‌‌‌جمهوری که زندگی را به عنوان یک گزاره برد-باخت می‌‌‌بیند. خلق و خوی شکننده رئیس‌‌‌جمهور و این باور که او ذهن اقتصادی تیزتری نسبت به کسانی دارد که وظیفه‌‌‌شان حفظ اشتغال و مبارزه با تورم است نیز در سوق دادن اقتصاد ایالات‌متحده به لبه پرتگاه نقش دارد. برای مثال، حملات او به جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اعتبار آمریکا را به عنوان سنگ بنای ثبات در اقتصاد جهانی خدشه‌‌‌دار کرده است.
ترامپ خواستار کاهش شدید نرخ بهره شده است، اگرچه بسیاری از کارشناسان هشدار می‌دهند که این امر می‌تواند تورم را افزایش دهد، تورمی که به دلیل تعرفه‌های او از قبل انتظار می‌‌‌رود افزایش یابد. بازارها از دخالت او متنفرند – شاید به همین دلیل است که او حداقل فعلا تهدیدهای خود برای اخراج رئیس بانک مرکزی را تعدیل کرده است.
ترامپ همچنین در حال تشدید رویارویی خطرناک با چین است و یک جنگ اقتصادی تمام عیار را با رقیب ابرقدرت قرن بیست و یکم آمریکا آغاز کرده است که پیامدهای ژئوپلیتیک عظیمی فراتر از شرایط تجاری دارد. ترامپ هفته گذشته در مصاحبه‌‌‌ای به مناسبت صد روز اول ریاست‌جمهوری‌‌‌اش به مجله تایم گفت: «اگر به تمام سال‌های فعالیت من در این حوزه نگاه کنید، متوجه می‌شوید که در همه‌چیز درست عمل کرده‌‌‌ام. شما ثروتمندترین کشوری را که تا به حال داشته‌‌‌ایم، خواهید داشت و در آینده‌‌‌ای نه چندان دور، شاهد رشد انفجاری خواهیم بود.» نکته قابل توجه در مورد توفان پیش‌‌‌رو این است که این توفان محصول چرخه‌های تجاری، شوک اقتصادی خارجی، حمله تروریستی یا حادثه‌‌‌ای مانند یک بیماری همه‌‌‌گیر یا بلایای طبیعی نیست. همه اینها توسط یک رئیس‌‌‌جمهور آمریکایی که آگاهانه سیاست‌های تعرفه‌‌‌ای را اتخاذ می‌‌‌کند، تدوین شده است؛ سیاست‌هایی که تقریبا همه ناظران اقتصادی آگاه پیش‌‌‌بینی می‌‌‌کنند منجر به افزایش قیمت‌‌‌ها و کند شدن فعالیت اقتصادی خواهد شد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1357152/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اندیشکده آمریکایی: ترامپ صد روزه با خاورمیانه چه کرد؟

آخرین وضعیت نرخ سود بین بانکی

واکنش مدودف به توافق معدنی آمریکا و اوکراین

علی صادقی واقعا خنده‌اش گرفت

رقابت داوطلبان کنکور هنر و زبان‌های خارجی آغاز شد

دیپلمات سابق ایران در نیویورک: ترامپ به دنبال همان هدف اوباما است؛ یک توافق استراتژیک با ایران

شگرد گلخونه ها برای رشد انفجاری گیاهان آپارتمانی

گزارش به وزیر کار درخصوص نحوه و نوع چیدمان کالاها در بنادر

«آواز بوقلمون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران

هشدار ایران نسبت به تبعات رفتارهای ضد و نقیض و مواضع تحریک‌آمیز آمریکا

تداوم درگیری‌ها در حومه جنوبی دمشق

احمدیان در دیدار با وانگ‌یی: ایران متحدان راهبردی خود را در جریان مذاکرات با آمریکا قرار می‌دهد

ظریف: جمهوری اسلامی در شرایط سخت جنگ تحمیلی یک وجب از خاک کشور را نداد

سرمقاله وطن امروز/ از انزوای طبقاتی در آمریکا تا فراموشی اجتماعی در ایران

قیمت منطقی هرکیلو لوبیا چیتی چند؟

رهبر دروزی‌های سوریه: انتظار کشتار توسط داعشی‌ها را نداشتیم

جلسه دولت ترامپ با صدای اردک و خنده!

کارگزاران حج یکشنبه با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند؛ دیدار با کارگران و معلمان تا پایان اردیبهشت‌

روش شمالی ها برای نگهداری برنج خام

رسانه عربی: نتانیاهو به دنبال حمله گسترده زمینی به لبنان است

ظریف: چین و روسیه به خاطر منافع ما منافع خودشان را به خطر نخواهند انداخت

لفاظی دوباره رئیس رژیم صهیونیستی علیه ایران

سرمقاله جوان/ تیغی علیه انحراف چراغی برای نسل‌ها

ترامپ همسر کامالا هریس را از موزه هولوکاست اخراج کرد

حمله با خودرو به دانش‌آموزان در ژاپن

ظریف: کشورهای منطقه به این نتیجه رسیدند که امنیت خریداری شده برای آن‌ها امنیت نمی‌شود

روز کم رمق بازار سکه و دلار

رئیس اتحادیه کباب: چلوکباب‌های زیر 100 هزار تومان سرطان‌زاست

ثبت فیلم 2 قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی بمو فارس

اظهارات علیرضا افتخاری درخصوص احمدی‌نژاد

سرمقاله شرق/ سنت‌های سیئه

خواستگاری اشتباهی "حبیب"

واکنش پسر ترامپ به تلاش‌های نئوکان‌ها برای به شکست کشاندن مذاکرات ایران و آمریکا

افزایش 40 درصدی هزینه‌های اجاره‌ نشینی

رئیس رژیم صهیونیستی: رئیس شاباک شکست فاحشی در هفتم اکتبر داشت

پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

قیمت گوشی سقوط کرد

رئیس ستاد ارتش اسرائیل: چالش‌های بزرگی در مقابل ما قرار دارد

چه خوش صید دلم کردی

تمرینات مشترک محمدرضا گلزار و قهرمان سنگ نوردی جهان در باشگاه

نیاز مالی یک دختر به معنای نداشتن «شرافت» نیست!

در فراق یار با تو می گویم ای خدا

ظریف: مذاکره تهدید نیست؛ ترامپ می‌گوید ایرانی‌ها سر کری را کلاه گذاشتند

سرمقاله جام جم/ منافع ملی، خط قرمز است

خداحافظی ایران خودرو با فرانسوی ها؛ ایکاپ منحل شده است؟

ابطال کارت سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث از ابتدای خرداد

خرازی: کشورهای منطقه در حال متنوع کردن وابستگی خود هستند

آمادگی شرکت بیمه دی برای پرداخت خسارت به بیمه گزاران بندر شهید رجایی/ بررسی و پرداخت خسارت در کمتر از 48 ساعت

موج جدید حمله نئوکان‌های واشنگتن به ویتکاف

سرمقاله همشهری/ نمی‌دانند چرا و چگونه؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی