اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله آرمان ملی/ شروط ایران برای مذاکره مقاله

سرمقاله آرمان ملی/ شروط ایران برای مذاکره
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - آرمان ملی / «شروط ایران برای مذاکره» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان ملی به قلم امیر دبیری‌مهر است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ابتدای این یادداشت باید به این موضوع اشاره کنیم که در سال‌های اخیر همواره بحث مذاکره تهران و واشینگتن حساسیت‌های بسیاری به‌همراه داشته و در برخی مواقع مانند برجام توانسته‌ایم به توافقاتی هم برسیم ولی آن هم با چالش‌هایی همراه بوده است.
واقعیت اما این است که حساسیت این موضوع یعنی مذاکره ایران و آمریکا در حدی است که نقش دیپلمات‌های عالی‌رتبه کشورمان بسیار زیاد است تا بتوانند سیاست‌های مد نظر مسئولان ارشد را پیاده کنند. در فضای رسانه‌ای و سیاسی ایران در چند هفته اخیر از مواضعی که در رسانه‌ها ابراز می‌شد، استباط این بود که باب مذاکره با آمریکا بسته است و احتمال تقویت تنش و رویارویی بیشتر شده بود. به‌ویژه که ترامپ هم اعلام کرد ایران باید بین دو گزینه مذاکره و برخورد نظامی یکی را انتخاب کند. در عین حال و برخلاف تفسیر و تحلیل‌های صورت گرفته در داخل ‌و خارج از کشور از مواضع اعلام شده توسط مسئولان کشورمان مبنی بر مخالفت با هرگونه مذاکره با آمریکا، تحلیل محتوای دقیق و ناظر به گفتمان در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که رهبر انقلاب به‎‌طور مطلق با مذاکره با آمریکا مخالفت ندارند، چنانچه در سال گذشته نیز اجازه مذاکره به مقامات مربوطه داده شده است. در شرایط کنونی حاکمیت شش شرط و ملاحظه در نظر گرفته است که اگر آمریکا آنها را در محاسبات خود لحاظ کند، امکان آغاز مذاکرات وجود خواهد داشت. باتوجه به بررسی مواضع جمهوری اسلامی در هفته‌های اخیر در مورد شرط‌های ایران می‌توان گفت ‌یکم؛ منجر به رفع تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی شود، دوم؛ موجب تشدید فشارها و ‌طرح مطالبات جدید از جانب آمریکا به‌ویژه در حوزه نظامی نشود، ‌سوم؛ آمریکا درخصوص تعهد به نتایج توافق احتمالی تضمین ارائه دهد، ‌چهارم؛ گزینه جنگ کنار گذاشته شود، پنجم؛ حقوق هسته‌ای ایران به رسمیت شناخته شود ‌و البته مورد ششم؛ اینکه دولت ترامپ اعتماد از دست رفته دور قبلی ریاست جمهوری خود نزد ایران را بازسازی کند. رهبر انقلاب در این باره به صراحت گفتند که ایران طرفدار جنگ نیست اما در صورت اقدام علیه ایران، اقدام متقابل ایران بسیار سخت و با تمام قوا خواهد بود. ‌نکته مهم دیگر این است که برخلاف تصور برخی، رویکرد رهبر انقلاب در قبال مذاکره با آمریکا در شرایط کنونی کاملا واقع‌گرایانه و عاری از ملاحظات صرفا ایدئولوژیک و احساسی است و در واقع آنچه به‌عنوان موانع مذاکره با آمریکا مطرح شده، به عبارت دیگر شروط ایران برای مذاکره است که به‌طور علنی از جانب مقام تصمیم‌گیر در ایران مطرح شده است. بر این اساس می‌توان گفت تا زمانی که معلوم شود ترامپ در نامه خود به رهبر ایران چه خواسته‌هایی مطرح کرده، ایران در واقع پاسخ نامه ارسالی ترامپ را پیشاپیش با طرح شروط خود داده است و تهران به‌طور علنی اعلام کرده که صرفا با درنظر گرفتن این شش ملاحظه می‌تواند وارد گفت‌وگو و مذاکره با آمریکا شود. از این رو نمی‌توان پرونده مذاکره با آمریکا را در مقطع کنونی بسته تلقی کرد بلکه می‌توان گفت مذاکرات در بالاترین سطح در حال جریان است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1347765/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

داشتن خانه باکلاس و شیک با رعایت این نبایدها

بی‌بی‌سی: ترامپ اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت

اوکراین مدعی حمله پهپادی روسیه به بندر «اودسا» شد

هانی‌زاده: مسائل منطقه هم در مذاکرات ایران و آمریکا در دستور کار قرار خواهد گرفت

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

جلوگیری از تحمیل تورم با انحلال بانک‌های غیرقابل اصلاح

تصاویری از مجری محبوب دهه 60 در دیزنی‌لند

پرتاب محموله ایرانی به ماه توسط کاوشگر چینی چانگِ 8

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

معاون رئیس جمهور آمریکا: خواسته روشن ترامپ، عدم تملک سلاح هسته‌ای توسط ایران است

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

فیلم‌های آخر هفته تلویزیون

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

پیشنهاد محمود عباس به رژیم اسرائیل برای کمک به مهار آتش سوزی در قدس اشغالی

هشدار زیدآبادی درباره بعضی‌ها؛ به چیزی کمتر از ورود به جنگ‌های خانمانسوز راضی نمی‌شوند!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

توصیه مهم یک متخصص پوست به زنان

چهره ها/ قابی از بازیگر «او یک فرشته بود» با مرضیه برومند

هدیه‌ای که آیت الله جوادی آملی از شاگردانش گرفت

آخرین خبرها از آتش‌سوزی جهنمی؛ 5 شهرک دیگر رژیم صهیونیستی تخلیه شدند

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

مستند «خاکستر» و قتلی که هیچ‌کس گردن نمی‌گیرد

امیدواری روسیه به نتایج گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

هشدار و تهدید وزیر دفاع آمریکا علیه ایران

ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات با آمریکا؛ فکر نمی‌کنم به دنبال برجام با نام دیگری باشند

نمایندگان زن کاندیدای نایب رئیسی مجلس می‌شوند؟

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تیغ تا حالا سُریده روی پوستت؟!

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

خاطره جالب منتقد سینما از نقدی که نوشت و فراستی رد کرد!

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

وقتی دنبال شوهر عمه میگردی!

گشایش دفتر یادبود جان‌باختگان انفجار بندر شهید رجایی در نیویورک

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی