اخبار محرمانه

آخرين مطالب

اندیشکده آمریکایی: حمله به ایران اشتباهی خطرناک است مقاله

اندیشکده آمریکایی: حمله به ایران اشتباهی خطرناک است
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - انتخاب /متن پیش رو در انتخاب منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رئیس‌جمهور دونالد ترامپ همچنان سیگنال‌های متناقض اما عمدتاً سختگیرانه‌ای در مورد سیاست ایالات متحده نسبت به ایران ارسال می‌کند. در مورد مسئله سلاح‌های هسته‌ای، او نسبت به دوره اول ریاست‌جمهوری خود، که در آن توافق چندجانبه وقت را از بین برد، تمایل بیشتری به مذاکره با تهران نشان داده است. بااین‌حال، موضع واشنگتن همچنان با مطالبات حداکثری در بیشتر مسائل خاص مشخص می‌شود، از جمله تعیین یک ضرب‌الاجل دوماهه برای ایران جهت رسیدن به توافق با ایالات متحده. افزون بر این، حتی موضع جدید و اندکی مصالحه‌جویانه درباره برنامه هسته‌ای ایران، به‌طور کامل با موضع بسیار جنگ‌طلبانه دولت ترامپ در قبال متحدان حوثی ایران در یمن خنثی شده است.
 تد گالن کارپنتر- امریکن کانسروتیو| رئیس‌جمهور دونالد ترامپ همچنان سیگنال‌های متناقض اما عمدتاً سختگیرانه‌ای در مورد سیاست ایالات متحده نسبت به ایران ارسال می‌کند. در مورد مسئله سلاح‌های هسته‌ای، او نسبت به دوره اول ریاست‌جمهوری خود، که در آن توافق چندجانبه وقت را از بین برد، تمایل بیشتری به مذاکره با تهران نشان داده است. بااین‌حال، موضع واشنگتن همچنان با مطالبات حداکثری در بیشتر مسائل خاص مشخص می‌شود، از جمله تعیین یک ضرب‌الاجل دوماهه برای ایران جهت رسیدن به توافق با ایالات متحده. افزون بر این، حتی موضع جدید و اندکی مصالحه‌جویانه درباره برنامه هسته‌ای ایران، به‌طور کامل با موضع بسیار جنگ‌طلبانه دولت ترامپ در قبال متحدان حوثی ایران در یمن خنثی شده است. این هفته، ترامپ هشدار داد که ایران را مسئول هرگونه حمله حوثی‌ها خواهد دانست. نیروهای آمریکایی نیز موج جدیدی از حملات هوایی را در یمن آغاز کرده‌اند.
بازار


دیگر جنگ‌طلبان حزب جمهوری‌خواه، ازجمله سناتور تام کاتن و تد کروز، سال‌هاست که از اقدام نظامی علیه ایران حمایت کرده‌اند و نشانه‌ای از تغییر موضع در آن‌ها دیده نمی‌شود. تد کروز در دسامبر 2024 گفت: " alt="اخبار محرمانه" width="100%" />

تندروها تلاش کرده‌اند تا هشدارهایی را که درباره احتمال ورود به جنگی بی‌پایان در خاورمیانه داده می‌شود، خنثی کنند. تام کاتن در سال 2015 نوشت:
"مخالفان جنگ با ایران می‌خواهند شما فکر کنید که این جنگ نیاز به 150 هزار نیروی زرهی در خاورمیانه دارد، مشابه آنچه در عراق دیدیم، اما این‌گونه نیست. این جنگ بیشتر شبیه عملیاتی خواهد بود که رئیس‌جمهور کلینتون در دسامبر 1998 در عملیات روباه صحرا انجام داد—چند روز بمباران هوایی و دریایی علیه تأسیسات سلاح‌های کشتارجمعی عراق."
ترامپ نیز در سال 2019 به نتیجه‌ای مشابه رسید. او تأکید کرد که اگر ایالات متحده علیه ایران از نیروی نظامی استفاده کند، هیچ نیروی زمینی‌ای به کار گرفته نخواهد شد و جنگ کاملاً با نیروی هوایی آمریکا پیش خواهد رفت. ترامپ هیچ تردیدی درباره نتیجه این جنگ نداشت و گفت که این جنگ "خیلی طول نخواهد کشید" و باعث "نابودی کامل" ایران خواهد شد. سناتور کاتن حتی بیشتر پیش رفت و گفت که جنگ با ایران فقط "دو حمله هوایی" طول خواهد کشید.
توهم پیروزی سریع
چنین لاف‌هایی یادآور ادعای کنت آدلمان، مشاور وزیر دفاع دونالد رامسفلد، درباره جنگ عراق است. آدلمان قبل از حمله آمریکا به عراق پیش‌بینی کرده بود که جنگ برای سرنگونی صدام حسین "مثل آب خوردن" خواهد بود. بااین‌حال، بیش از 4 هزار نظامی آمریکایی در این جنگ کشته شدند و ایالات متحده بیش از 20 سال پس از آن، همچنان درگیر پیامدهای آن است.
در ابتدا به نظر می‌رسید که ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری خود، توصیه‌های معقول‌تری از برخی مشاورانش دریافت خواهد کرد. برای مثال، تولسی گبرد، مدیر اطلاعات ملی او، سال‌ها نسبت به پیامدهای حمله به ایران هشدار داده بود. گبرد یک بار به آدلمان و دیگر جنگ‌طلبان یادآور شد که:
"جنگ با ایران باعث خواهد شد که جنگ عراق واقعاً مثل یک پیاده‌روی ساده در پارک به نظر برسد."
او هشدار داد که "ویرانی و هزینه آن بسیار بیشتر از هر چیزی خواهد بود که تا به حال تجربه کرده‌ایم." اما اکنون به نظر می‌رسد که گبرد نیز موضعی تهاجمی‌تر اتخاذ کرده است. او حتی از سایر کشورها خواسته است تا در حملات آمریکا علیه حوثی‌ها در یمن مشارکت کنند.
تاریخ، خوش‌بینی جنگ‌طلبان را رد می‌کند
متأسفانه، اعتماد به پیروزی سریع، توهمی است که بسیاری از رهبران سیاسی را فریب داده است.
در جنگ داخلی آمریکا در سال 1861، مقامات دولت لینکلن تصور می‌کردند که جنگ به سرعت پایان می‌یابد. برخی از تماشاگران برای مشاهده نبرد ماناساس در ویرجینیا، سبدهای پیک‌نیک با خود آوردند، گویی این یک رویداد تفریحی بود. چهار سال بعد، بیش از 600 هزار سرباز کشته شده بودند و مشخص شد که امید به پیروزی سریع، یک اشتباه فاجعه‌بار بوده است.
در سال 1914، رهبران اروپایی نیز همین اشتباه را مرتکب شدند. در ابتدای جنگ جهانی اول، بسیاری از مقامات اروپایی و رسانه‌ها مطمئن بودند که جنگ تا کریسمس به پایان خواهد رسید. اما چهار سال بعد، بیش از 9 میلیون سرباز کشته شدند.
در مارس 1965، رئیس‌جمهور لیندون جانسون دستور افزایش شدید نیروهای نظامی در ویتنام جنوبی را صادر کرد. مشاوران او مطمئن بودند که پیروزی سریع و قطعی به دست خواهد آمد. اما هشت سال بعد، آخرین نیروهای آمریکایی از ویتنام خارج شدند و بیش از 58 هزار سرباز آمریکایی جان خود را از دست داده بودند.
گاهی اوقات، پیش‌بینی پیروزی سریع درست از آب درمی‌آید، همان‌طور که در جنگ آمریکا و اسپانیا در سال 1898 و جنگ خلیج فارس در سال 1991 رخ داد. اما در اغلب موارد، جنگی که به‌عنوان یک "پیاده‌روی آسان" تبلیغ می‌شود، به یک کشتارگاه چندساله تبدیل می‌شود. حتی اگر نبرد به فاجعه‌ای مانند جنگ داخلی آمریکا یا جنگ جهانی اول ختم نشود، معمولاً به یک مأموریت طولانی، بیهوده و زیان‌بار تبدیل می‌شود—مانند آنچه در ویتنام، عراق و افغانستان اتفاق افتاد.
دلایل متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد جنگ علیه ایران برخلاف تصور برخی، به هیچ وجه "آسان و سریع" نخواهد بود. همان‌طور که تاکنون نیز آشکار شده است، متحدان حوثی ایران در یمن توانسته‌اند اختلالات قابل‌توجهی در حمل‌ونقل تجاری دریای سرخ ایجاد کنند. چنین بی‌ثباتی‌ای می‌تواند تأثیرات منفی عمده‌ای بر اقتصاد جهانی بگذارد.
هم‌مذهب‌های شیعه ایران در عراق نیز می‌توانند برای نیروهای باقی‌مانده آمریکا در آن کشور دردسر ایجاد کنند. حتی علوی‌های سوریه، که حکومتشان به‌تازگی سرنگون شده است، همچنان به‌اندازه‌ای قوی هستند که بتوانند حملات چریکی علیه نیروهای آمریکایی انجام دهند.
توانایی‌های نظامی ایران را نباید دست‌کم گرفت
ایران خود دارای توانایی‌های نظامی قابل‌توجهی است. فرماندهان نظامی ایالات متحده سال‌هاست که نگران این احتمال هستند که ایران بتواند یک نفتکش یا کشتی بزرگ دیگر را در تنگه هرمز غرق کند. چنین اقدامی می‌تواند تأثیر بسیار جدی‌ای بر جریان نفت و اقتصاد جهانی بگذارد. این خطر نه‌تنها در سال‌های اخیر کاهش نیافته، بلکه افزایش نیز یافته است.
شاید نگران‌کننده‌ترین نکته این باشد که ایران در حوزه فناوری پهپادهای نظامی به یک بازیگر مهم تبدیل شده است. روسیه تاکنون بیش از هزار پهپاد ایرانی خریداری کرده و از آن‌ها به‌طور مؤثر در جنگ علیه اوکراین استفاده کرده است.
حمله به ایران: یک اشتباه خطرناک
حمله به ایران اقدامی بی‌پروا خواهد بود که می‌تواند یک جنگ بزرگ دیگر را در خاورمیانه شعله‌ور کند. اگر این حمله با این انتظار انجام شود که پیروزی سریع و قاطعی را برای آمریکا به ارمغان خواهد آورد و هزینه‌های جانی و مالی کمی خواهد داشت، چنین طرز فکری چیزی جز اوج تکبر و حماقت نیست. دولت ترامپ باید از این پرتگاه خطرناک فاصله بگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1344242/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

داشتن خانه باکلاس و شیک با رعایت این نبایدها

بی‌بی‌سی: ترامپ اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت

اوکراین مدعی حمله پهپادی روسیه به بندر «اودسا» شد

هانی‌زاده: مسائل منطقه هم در مذاکرات ایران و آمریکا در دستور کار قرار خواهد گرفت

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

جلوگیری از تحمیل تورم با انحلال بانک‌های غیرقابل اصلاح

تصاویری از مجری محبوب دهه 60 در دیزنی‌لند

پرتاب محموله ایرانی به ماه توسط کاوشگر چینی چانگِ 8

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

معاون رئیس جمهور آمریکا: خواسته روشن ترامپ، عدم تملک سلاح هسته‌ای توسط ایران است

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

فیلم‌های آخر هفته تلویزیون

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

پیشنهاد محمود عباس به رژیم اسرائیل برای کمک به مهار آتش سوزی در قدس اشغالی

هشدار زیدآبادی درباره بعضی‌ها؛ به چیزی کمتر از ورود به جنگ‌های خانمانسوز راضی نمی‌شوند!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

توصیه مهم یک متخصص پوست به زنان

چهره ها/ قابی از بازیگر «او یک فرشته بود» با مرضیه برومند

هدیه‌ای که آیت الله جوادی آملی از شاگردانش گرفت

آخرین خبرها از آتش‌سوزی جهنمی؛ 5 شهرک دیگر رژیم صهیونیستی تخلیه شدند

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

مستند «خاکستر» و قتلی که هیچ‌کس گردن نمی‌گیرد

امیدواری روسیه به نتایج گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

هشدار و تهدید وزیر دفاع آمریکا علیه ایران

ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات با آمریکا؛ فکر نمی‌کنم به دنبال برجام با نام دیگری باشند

نمایندگان زن کاندیدای نایب رئیسی مجلس می‌شوند؟

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تیغ تا حالا سُریده روی پوستت؟!

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

خاطره جالب منتقد سینما از نقدی که نوشت و فراستی رد کرد!

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

وقتی دنبال شوهر عمه میگردی!

گشایش دفتر یادبود جان‌باختگان انفجار بندر شهید رجایی در نیویورک

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی