اخبار محرمانه

آخرين مطالب

گام‌های نهایی اصلاح ساختار بودجه در برنامه هفتم اقتصادی

گام‌های نهایی اصلاح ساختار بودجه در برنامه هفتم
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایسنا /اصلاح ساختار بودجه به عنوان مهم ترین سند اجرایی سالانه دولت و نظام برنامه ریزی کشور از موضوعاتی است که بیشترین احکام را در برنامه هفتم توسعه به خود اختصاص داده است.
اصلاح ساختار بودجه به عنوان مهم‎ترین سند اجرایی سالانه دولت و نظام برنامه ریزی کشور یکی از موضوعاتی است که بیشترین احکام را (در 15 ماده) در برنامه هفتم توسعه به خود اختصاص داده است؛ تاکید مقام معظم رهبری و دستور ایشان برای تحقق این موضوع در بهمن سال 97 موجب شد دولت قبلی نگاه ویژه ای را برای تحقق این امر مدنظر داشته باشد و لایحه ای را به نشست سران قوا ارائه کند؛ مجلس شورای اسلامی نیز با اصلاح مواد 181 و 182 آیین نامه داخلی و دو مرحله ای کردن بررسی بودجه، گامی مهم دراین راستا برداشت. اما آن گونه که رئیس سازمان برنامه و بودجه در خردادماه به خبرنگار خراسان اعلام کرد، برخی اختلاف نظرها در شورای هماهنگی سران قوا موجب شده که مسئله اصلاح ساختار بودجه در این شورا به سرانجام نرسد و درعوض بیشتر مفاد آن از طریق برنامه هفتم پیشرفت دنبال می شود. با این اوصاف در این گزارش مهم‎ترین احکام این برنامه درباره اصلاح ساختار بودجه را بررسی می کنیم.
ممنوعیت گنجاندن احکام غیربودجه ای در بودجه
در گذشته گاهی هنگام بررسی احکام بودجه دیده می شد که برخی احکامی که جنبه دائمی دارد در قالب بودجه سالانه که تنها برای یک سال دوام دارد، در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار می گرفت. مثلاً گاهی برخی از مصادیق مالیات بر عایدی سرمایه یا سوداگری که بعدها در قالب قانونی جداگانه و مفصل به تصویب صحن علنی مجلس رسید، گاهی در بودجه های سنواتی به صحن علنی مجلس راه می یافت. گاهی نیز مشاهده می شد که برخی از احکام بودجه با اسناد بالادستی یا قوانین برنامه های پنج‎ساله مغایرت دارد و... با این حال اولین موضوعی که در بند الف ماده 13 قانون برنامه هفتم به منظور نظم‌بخشی و انسجام بودجه مدنظر قرار گرفته این است که: «لایحه و مصوبه مجلس در خصوص بودجه سالانه کل کشور نباید واجد احکام غیر بودجه‌ای باشد و نیز نباید منجر به اصلاح قوانین دائمی یا برنامه‌های پیشرفت شود.»

ایجاد نظام یکپارچه و هوشمند مدیریت مالی دولت
جلوگیری از پراکندگی حساب های دستگاه های اجرایی و ایجاد نظام یکپارچه و هوشمند مدیریت مالی دومین حکم مهمی است که به منظور نظم بخشی و انسجام بودجه در فصل 3 برنامه هفتم با عنوان «اصلاح ساختار بودجه» بر آن تاکید شده است. بر این اساس سازمان برنامه و بودجه مکلف است با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی نسبت به ایجاد نظام یکپارچه و هوشمند مدیریت مالی دولت با رعایت ماده 30 قانون برنامه و بودجه کشور طبق ضوابطی اقدام کند. از جمله این که «کلیه اعتبارات (اعم از اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای) از محل منابع عمومی و اختصاصی در قالب اعتبار الکترونیکی به دستگاه اجرایی تخصیص می‌یابد. تضمین نقدشوندگی اعتبار توسط خزانه‌داری کل کشور در سقف تخصیص‌های ابلاغی انجام و تمام پرداخت‌های دولت از محل حساب پشتیبان حساب های اعتباری توسط خزانه‌داری کل کشور در وجه ذی‌نفع ‌‌نهایی واریز می شود.»
اختصاص 3 درصد از درآمدهای نفتی به مناطق نفت خیز و کمتر توسعه یافته
مناطق نفت خیز کشور که بعضا در صف مقدم جبهه مقابله با دشمن بعثی قرار داشته و آسیب دیده دوران جنگ تحمیلی هشت ساله نیز هستند، همواره مطالبه بحقی برای بهره مندی قانونی از درآمدهای نفتی داشته اند که این موضوع در برنامه هفتم به صراحت دیده شده است. بر اساس بند الف ماده 14 قانون این برنامه ،دولت مکلف است یک سوم از سه درصد درآمد حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز طبیعی را بر اساس سهم هر استان در ارزش تولید نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی که بر مبنای قیمت صادراتی این سه محصول ارزش گذاری می‌شود، به استان‌های نفت خیز و گازخیز و دو سوم باقی مانده را به شهرستان ها، بخش ها و دهستان های کمتر توسعه یافته که بر اساس شاخص های توسعه‌نیافتگی توسط سازمان برنامه و بودجه تعیین می‌شوند، تخصیص دهد.
ثبت اموال غیرمنقول و املاک دستگاه های اجرایی در سامانه جامع اموال دستگاه های اجرایی (سادا)
راه اندازی سامانه ای متمرکز با عنوان سادا (سامانه جامع اموال دستگاه های اجرایی) از دیگر احکامی است که به منظور مدیریت دارایی‌ها و ارتقای شفافیت دارایی دستگاه های اجرایی در ماده 16 قانون برنامه هفتم مصوب شده است. بر این اساس دستگاه های اجرایی ملزم به ثبت اطلاعات اراضی، املاک و سایر اموال غیرمنقول از جمله انفال و اموال تملیکی در سامانه جامع اموال دستگاه های اجرایی (سادا) هستند. هرگونه پرداخت بابت تجهیز، نگهداری و سایر هزینه‌ها برای موارد ثبت نشده در سامانه سادا ممنوع است. عدم اجرای این بند توسط مدیران مربوط دستگاه های اجرایی تخلف محسوب ‌می‌شود. شناسایی، مستندسازی و تثبیت مالکیت دولت بر اموال غیرمنقول و صدور سند مالکیت برای آن ها نیز از دیگر تکالیفی است که برای وزارت اقتصاد و سازمان ثبت اسناد و املاک درماده 16 دیده شده است.
الزام به بودجه ریزی عملیاتی
بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد دستگاه های اجرایی همواره یک دغدغه و آرمان برای نظام تدوین بودجه کشور بوده است چرا که در گذشته غالبا بودجه دستگاه ها در هر سال معادل بودجه سال قبل به اضافه درصدی افزایش متناسب با نرخ تورم بوده است اما طی چند سال گذشته نظام بودجه ریزی عملیاتی به عنوان یک دغدغه مدنظر تدوین کنندگان لایحه بودجه قرار گرفت، هرچند که هیچ گاه کاملا اجرایی نشده است و در برنامه هفتم نیز تکلیف به اجرای آن تا پایان سال دوم برنامه شده است.
بر این اساس سازمان برنامه و بودجه مکلف شده است تا پایان سال دوم برنامه نسبت به استقرار تدریجی نظام بودجه‌ریزی مبتنی‌ بر عملکرد در دستگاه های اجرایی ارائه‌دهنده خدمت و محصول اقدام نماید‏، به‌نحوی که پیش‌بینی و پرداخت اعتبارات بر اساس فعالیت‌ها (محصولات و خدمات) متناسب با قیمت تمام‌شده و حجم فعالیت صورت گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1259806/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صاحب ایده «دلار 20 تومانی»: پزشکیان جواب نامه من را نداد، حتی نگفت «شر و ور» است

کشتار شبانه؛ اسرائیل شادی مردم غزه را خاموش کرد

تماس تلفنیِ عراقچی و رئیس دفتر سیاسیِ حماس در غزه

بن گویر: پس از آغاز آتش بس از کابینه نتانیاهو استعفا می دهم

رکورد تحویل گاز شکسته شد

فیلم‌های چند بخش جشنواره برلین اعلام شد

روایت عراقچی از سفر رییس جمهور به تاجیکستان

تغییرات باورنکردنی بازیگران زن ایرانی پس از عمل زیبایی

فریبرز سارق بانک می‌شود ؟

ابوطالب حسینی: لطفاً فقط قانونی از ما شکایت کنید!

دیوید لینچ، کارگردان سرشناس سینما در سن 78 سالگی درگذشت

راهی برای پیشگیری از نسوختن پای کودکان به دلیل پوشک گرفتن

هوش مصنوعی ایران در مسیر جبران عقب ماندگی ها

آقایون بعد بازنشستگی؛ استراحت یا کار؟

رایزنی تلفنی عراقچی با همتای قطری

بلومبرگ: تیم ترامپ در حال بررسی تحریم‌های نفتی علیه ایران است

قیمت مرغ تغییر می‌کند

پشت صحنه دیدنی از دوبله انیمیشن «شنگول و منگول»  با حضور ستاره‌گان سینما

آنچه در دومین روز سفر رئیس جمهور به تاجیکستان گذشت

واکنش تندروها به سیگنال مذاکره با ترامپ

نگاهی به یک سال حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران

آمریکا، رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان را تحریم کرد

آمادگی سازمان بهداشت جهانی برای ارسال کمک ها به غزه

استوری تازه مازیار لرستانی با یک متن جنجالی

اهالی سریال «پایتخت 7» در مشهد؛ تصویربرداری به روزهای پایانی رسید

روایتی ملتهب در دهه 60

ماجرای انتخاب شهاب حسینی برای سریال “پوست شیر”

نماینده مجلس: پزشکیان در حدود اختیاراتش صحبت کند

تکریم مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران از مادر شهیدان طبری در قائمشهر

مشکلاتی که با گفتن راز بین زوجین به خانواده‌ها به وجود می‌آید

روغن به بازار رسید

انتقاد دیده‌بان حقوق بشر از استاندارهای دوگانه بایدن در خصوص حقوق بشر

مهمانی کامران تفتی با بقیه بازیگران در برنامه شام ایرانی

پزشکیان: ما وظیفه خود را انجام می‌دهیم، برای انجام وظیفه تشویق نیاز نیست

فهرست اتاق فکر ضد ایرانی از کارهایی که ترامپ ممکن است در کوتاه‌مدت انجام دهد

بازگشت به «خانه پدری» به خاطر هزینه مسکن

آیا ترامپ می‌تواند بعد از اتمام دوره 4 ساله در قدرت بماند؟

اعلام حمایت ژاپن از آتش‌بس در غزه

خاطره بازی بهنوش بختیاری با نقشش در سریال باغ مظفر

پزشکیان در دیدار با ایرانیان مقیم تاجیکستان: حرف خاصی ندارم بیاید خودتون صحبت کنید

چنار‌های خیابان ولیعصر را چه کسی کاشت؟

داستان ادامه‌دار ستاره‌سوزی در تلویزیون

کابینه نتانیاهو تصویب توافق آتش‌بس را به تعویق انداخت

فاکس نیوز: یک روحانی مسلمان در مراسم تحلیف ترامپ سخنرانی می‌کند

نظر جالب حسین پورکریمی درباره احسان علیخانی

توئیت روسی حساب کاربری رهبر انقلاب در آستانه سفر پزشکیان به مسکو

فراز و فرود قیمت در بازار خودرو

مناقشات باقی‌مانده درباره توافق آتش‌بس در غزه حل‌وفصل شده است

پزشکیان: مشکل صدور روادید اتباع ایران و تاجیکستان حل شد

ناگفته‌های ظریف درباره ارتباطش با رهبر انقلاب و شهید سلیمانی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی