اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمایه‌گذاری سالانه 6.5 میلیارد دلاری در بالادست صنعت نفت در دولت سیزدهم وزارت نفت

سرمایه‌گذاری سالانه 6.5 میلیارد دلاری در بالادست صنعت نفت در دولت سیزدهم
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به امضای 15 میلیارد دلار قرارداد در 2.5 سال دولت سیزدهم در بالادست صنعت نفت، گفت: به‌طور میانگین سالانه 6.5 میلیارد دلار در این بخش سرمایه‌گذاری شده است.

به گزارش خبرنگار شانا، محسن خجسته‌مهر صبح امروز (جمعه، 21 اردیبهشت‌) در حاشیه سومین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست تخصصی شرکت نفت و گاز پارس که با رویکرد جذب سرمایه، تأمین کالا و فناوری‌های نو در طرح‌های توسعه‌ای و عملیاتی برگزار شد، با اشاره به اینکه عناصری مهم در پیشرفت اقتصادی کشور نقش دارد، افزود: یکی از این موارد سهم هر بخش در رشد اقتصادی است، در این رویداد، با مراجعه به هر غرفه مشخص است که سهم هر شرکت در این کسب و کار چه مقدار و سهم بخش خصوصی در توسعه صنعت نفت چقدر است‌.
وی ادامه داد: موفقیت‌ها در صنعت نفت در کل زنجیره اتفاق افتاده، چشم‌انداز کشور رسیدن به رشد 8درصدی اقتصاد است و در این میان سهم نفت و گاز تعیین‌کننده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه پارسال بیش از 50درصد از رشد اقتصادی ایران مربوط به بخش نفت و گاز است، گفت: براساس آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار، بخش نفت و گاز در رشد ناخالص داخلی کشور و شکوفایی اقتصاد مؤثر بوده است.
خجسته‌مهر با اشاره به برآورد ریسک در تولید بار اول افزود: در کنار ساخت این ابزار به همت سازندگان ایرانی، آزمایشگاه‌های مرجع برای بررسی این تجهیزات ایجاد خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه پیش از این نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در اندازه کارهای پژوهشی و نظری بود، ادامه داد: شرکت ملی نفت ایران پا را فراتر گذاشت و 750 چاه کم‌بازده و بسته را به این شرکت‌ها عرضه کرد، هزینه احیای هر چاه را یک میلیون دلار است که با این اقدام، شرکت‌های دانش‌بنیان را وارد عرصه صنعتی کردیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به صندوق پژوهش و نوآوری، افزود: با بهره‌برداری از این صندوق، شرکت‌های دانش‌بنیان 40درصد از هزینه احیای چاه‌ها را دریافت می‌کنند و با امضای یک قرارداد، 5 میلیارد تومان اعتبارات اسنادی برای شرکت دانش‌بنیان باز شده است تا درگیر دریافت وجوه مربوط به خود نشوند.
خجسته‌مهر با بیان اینکه در بخش بالادست و پایین‌دست صنعت نفت، از نظر تعداد، 85درصد از تجهیزات متکی به ساخت داخل است، گفت: اکنون تجهیزات راهبردی در کشور ساخته می‌شود که 350 میلیون دلار و 3 هزار میلیارد تومان کار مربوط به ساخت بار اول و پژوهش‌های مختلف برای اکتشاف، تولید، بهره‌برداری و... در جریان است.
وی با اشاره به رونمایی از سند حکمرانی مبتنی بر هوش مصنوعی در صنعت نفت افزود: در استفاده از هوش مصنوعی به‌دنبال دیجیتال‌کردن میدان‌های نفت و گاز و هوشمندسازی چاه‌های نفت هستیم، اکنون 140 پیشنهاد برای استفاده از هوش مصنوعی دریافت کردیم که این موارد بخشی از کارویژه‌های شرکت ملی نفت ایران است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به افزایش تولید نفت و گاز در کشور تأکید کرد: پارسال 15 میلیارد دلار قرارداد امضا کردیم که بیشتر آن‌ها از سوی بخش خصوصی انجام می‌شود.
خجسته‌مهر با اشاره به اینکه شرکت ملی نفت ایران نسلی نو از مدیران را تجربه می‌کند، افزود: شرکت‌ها و بخش خصوصی نیز باید به‌عنوان بخش عرضه، خود را برای حضور در طرح‌های شرکت ملی نفت آماده کنند، در گذشته تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند قرارداد امضا کنند، این شرکت‌ها توان فنی انجام پروژه را دارند، اما شاید سرمایه موردنیاز را نداشته باشند.
وی گفت: پارسال این موضوع اصلاح شد و توانستیم با بانک‌ها، با هدف تأمین مالی، قرارداد امضا کنیم که نمونه آن قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان است، همچنین با هدف تکمیل زنجیره ‌ارزش، مطالعه 20 مخزن نفتی و گازی را به شرکت‌های پتروشیمی واگذار کردیم که ارزش آن 7 میلیارد دلار است.
مدیرعامل شرکت نفت ایران تصریح کرد: مکلفیم مأموریت‌ها را دقیق و درست انجام دهیم، از آنجا که میدان مشترک پارس جنوبی نیمی از ذخایر گازی کشور را به خود اختصاص داده است، باید در بخش مدیریت، توسعه و تولید از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.
خجسته‌مهر به نگهداشت توان تولید این میدان مشترک با حفاری 35 حلقه چاه جدید اشاره کرد و گفت: این موضوع نشان می‌دهد شرکت‌های ایرانی باید دکل برای خود تأمین کنند، با توجه به اینکه دکل بیکار در کشور وجود ندارد، هر شرکتی که دکل دریایی تأمین کند، شرکت ملی نفت ایران خرید خدمت 5ساله را تضمین خواهد کرد.
وی با اشاره به اسیدکاری چاه‌های میدان مشترک پارس جنوبی، ادامه داد: توسعه تکمیلی این میدان نیز ادامه دارد از آن جمله می‌توان به تکمیل پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی به‌عنوان ایرانی‌ترین پالایشگاه گازی کشور و توسعه فاز 11 پارس جنوبی اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر امضای 15 میلیارد دلار قرارداد در 2.5 سال دولت سیزدهم در بخش بالادست صنعت نفت، افزود: به‌طور میانگین سالانه 6.5 میلیارد دلار در این بخش قرارداد سرمایه‌گذاری امضا شده است.
خجسته‌مهر ادامه داد: تعلل در توسعه فاز 11 پارس جنوبی سالانه 5.5 میلیارد دلار عدم‌النفع داشت.
وی بیان کرد: براساس یک مطالعه جدید، یک بلوک توسعه‌ای جدید در این منطقه را کشف کردیم، یک چاه حفاری‌شده که نتایج خوبی داشته و با موفقیت حفاری چاه دوم، می‌توانیم یک سکوی 500 میلیارد فوت‌مکعبی را در آن منطقه مستقر کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران فشارافزایی در پارس جنوبی را تولد جدید این میدان دانست و گفت: جمع‌بندی نهایی فشارافزایی از طریق دریا انجام خواهد شد و از ظرفیت حداکثری توان داخل و توان شرکت‌های خارجی استفاده می‌کنیم، این طرح به‌لحاظ فنی،‌ مهندسی،‌ فناوری و اجرایی یک طرح بسیار بزرگ بوده و قرار است در اجرای آن، ظرفیت سرمایه‌گذاری 20 میلیارد دلاری را در اختیار پیمانکاران ایرانی قرار دهیم.
خجسته‌مهر با اشاره به ابعاد اقتصادی این طرح گفت: به‌گواه مطالعات مهندسی انجام‌شده، با اجرای طرح فشارافزایی حداقل 90 تریلیون فوت‌مکعب به برداشت گازی و بالغ بر 2 میلیارد بشکه نیز به میزان برداشت میعانات گازی از پارس جنوبی اضافه خواهد شد که درآمد 900 میلیارد دلاری را برای کشورمان به ارمغان خواهد آورد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1228778/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا سرنوشت میلوشویچ در انتظار نتانیاهو است؟

توانایی حماس برای حمله به مرکز اسرائیل

پارسا، حامد، هانیه و شبنم در مراسم ترحیم مادر «لیلا حاتمی»

پخش سریال هادی حجازی‌فر به مناسبت شهادت رئیسی

برگزاری جلسه فوق‌العاده در سازمان سینمایی

آمریکا، شهادت رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ایران را تسلیت گفت

تصاویری از رئیسی، آل هاشم، امیرعبداللهیان، مالک رحمتی و موسوی در کنار رهبر انقلاب

ویژگی های عاطفی کودکان تیزهوش کدامند؟

سفیر روسیه در سازمان ملل: رئیسی نقش کلیدی در همکاری‌های تهران-مسکو داشت

آمریکا، شهادت رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه ایران را تسلیت گفت

سیدحسن نصرالله خطاب به رهبر انقلاب: به حضور پربرکت و رهبری حکیمانه و شجاعانه شما امید داریم

پتک «کارت» امتحان نهایی بر روح و روان دانش‌آموزان

محمود گبرلو از دیرارش با رئیس جمهور شهید گفت

تصاویری از لحظه پیدا شدن انگشتر آیت‌الله رئیسی در محل سانحه

نصیحت کردن را فراموش کنید!

یادبود رئیس جمهور شهید در بازار جهانی کن 2024

رئیس سنی مجلس دوازدهم کیست؟

تسلیت مجمع روحانیون مبارز در پی شهادت رئیس‌جمهور

نگاهی به سفرهای خارجی رئیسی در 34 ماه ریاست جمهوری؛ مقصد آخرین سفر خارجی کجا بود؟

تصاویری از حال و هوای مقابل منزل آیت‌الله آل‌هاشم بعد از شهادتش

سنگین‌ترین ریزش بورس در 11 ماه گذشته

گفت‌وگوی قائم مقام وزارت خارجه چین با علی باقری

آخرین سخنرانی آیت‌الله رئیسی در محضر رهبر انقلاب

چین: رئیسی و امیرعبداللهیان تلاش زیادی برای توسعه روابط تهران–پکن انجام دادند

محسن رضایی: بروز سانحه برای بالگرد رئیس‌جمهور به شهادت رجایی و باهنر شباهت دارد

نخست‌ وزیر روسیه: زندگی ابراهیم رئیسی، وقف خدمت به مردم بود

نوری‌المالکی: ایران اسلامی از تمامی مصیبت‌ها قدرتمندتر از گذشته بیرون آمده است

اخبار لحظه به لحظه شهادت رئیس‌جمهور و همراهان؛ برنامه تشییع پیکر شهدا اعلام شد

با «دلسوزی برای خود» و احساس «قربانی شدن» خداحافظی کنید

دیپلماسی آقای دیپلمات در برابر لابی‌های قالیباف

آغاز تظاهرات صهیونیست‌ها علیه نتانیاهو در قدس اشغالی

سکانسی از «خروج» حاتمی‌کیا: رئیس جمهور رئیس همه است

اظهارات آیت‌الله جنتی درباره شهادت آیت‌الله رئیسی و همراهانش در جلسه شورای نگهبان

خاطره سعید حدادیان از ملاقات با شهید رئیسی 20 سال پیش در صحن گوهرشاد

پیام تسلیت صربستان در پی شهادت آیت‌الله رئیسی

افزایش صادرات نفت روسیه به چین در 4 ماه اول 2024

کمک نیلوفر به یونس در سریال «پلیس جوان»

ستاد انتخابات کشور: 8 تیر به‌عنوان روز برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری پیشنهاد شد

اخبار لحظه به لحظه شهادت رئیس‌جمهور و همراهان؛ روز چهارشنبه تعطیل شد

چابهار در ابهام

دستگیری 4 تن از عناصر داعش در هند

نامه سفیر ایران به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل در پی شهادت رئیس‌جمهور و وزیر خارجه

شهادت محافظ رئیس‌جمهور تکذیب شد

زندگان و مردگان واقعی از دیدگاه قرآن

بازار طلا فردا باز است

«رضا میرکریمی» از شهادت رئیس‌جمهور گفت

چهارشنبه سراسر کشور تعطیل است

بریده‌ای از گفتگو مرحوم نادر طالب‌زاده با آیت‌الله رئیسی؛ رئیس‌جمهور درباره فقر چه گفته بود؟

پیام انجمن همسران شهدای استان فارس در پی عروج شهادت گونه رئیس جمهور و همراهانش

چرا روحانی پاسخ شورای نگهبان را منتشر نکرد؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی