اخبار محرمانه

آخرين مطالب

مالیات بر عایدی سرمایه؛ سیاستی برای کاهش جذابیت دلالی اقتصادی

مالیات بر عایدی سرمایه؛ سیاستی برای کاهش جذابیت دلالی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - تسنیم / مالیات بر عایدی سرمایه سیاستی است که قانونگذار برای کاهش جذابیت خرید و دلالی کالاهایی که به اصطلاح به آن ها کالاهای سرمایه‌ای می گویند، اتخاذ کرده است.
عده ای می گویند ما که کاری نکردیم که بر سرمایه مان، سودی مترتب شود و ارزش آن بالاتر برود، پس چرا باید مالیات بپردازیم. عده ای دیگر بر طبل رد آن می کوبند تا سرمایه ای که در این کالاها ذخیره کرده اند ، ارزش خودش را از دست ندهد و همچنان این بازار جذابیتش را حفظ کند.
از طرفی مختصری از اقتصاددانان با تحلیل های غیرعلمی و بدور از بررسی عوامل موثر شناختی(Cognitive) حاصل از عوامل رسانه ای در بازار، مجلس و دولت را بر سیاستگذاری نادرست، مخاطب قرارداده و از این دو می خواهند که این سیاست را اصلاح کند.
اما اگر با بررسی علوم شناختی و تاثیرات رسانه ای یا به اصطلاح تئوری تاثیر، به مسایلی که بُعد اجتماعی شناختی دارند نگاه کنیم خواهید دید که مسأله فقط در یک سیاست اقتصادی صرف، خلاصه نمی شود، بلکه اثر شناختی حاصل از اتفاقات یک دهه گذشته در اقتصاد ایران، باعث شده است تا مردم بر ارابه ای سوار شوند که با دست خودشان به حرکت درآورده اند یا حداقل بر سرعتش افزوده اند‌.
سرمایه گذاری مردم خارج از فضای تولید، مانند خرید کالاهای سرمایه ای همانند زمین، ملک، طلا، خودرو و ... از دیرباز در خانواده ایرانی باب بوده است اما نه برای افزایش عایدی یا پیشگیری از کاهش افت ارزش، بلکه برای نگهداری آن برای روز مبادا یا نسل های آتی.
لیکن در دهه اخیر این روند با تغییرات گسترده ای که از بابت سیاست های اقتصادی ناصحیح دولت ها، تحریم های ظالمانه دشمنان و تاثیر شناختی دشمن از طریق رسانه ها بویژه فضای بی دروپیکر مجازی بر مردم تحمیل نموده، شناختی را در ذهن مخاطب ایرانی ایجاد کرده و تغییرات شگرفی را به ضرر اقتصاد ایران باعث شده است، بطوریکه هر کالایی که قابلیت نگهداری بلند مدت داشته و در بازار، به راحتی به فروش برسد منجمله خودرو، مسکن، طلا, انواع ارز خارجی(بسته به نوع تقاضا)، سکه، ارز دیجیتال و امثال آن بعنوان کالای سرمایه ای توسط قشر متوسط به بالای جامعه خریداری، نگهداری و در شرایط خاص به فروش می‌رسد.
اولین مشکل این چرخه معیوب، این است که خرید این دست کالاها(بیشتر ارز های خارجی)، باعث می شود این اقلام که بیشتر جنبه تامین منابع مالی مواد اولیه خطوط تولید هستند و یا نیاز اولیه خانوارها(مسکن و خودرو) را تامین میکند، در بازار به شدت دچار کسری شده و طبیعتاً نیاز به تامین آنها به شدت افزایش یابد.
این کمبود نقدینگی وباعث بالارفتن قیمت ارز و در نتیجه افزایش هزینه های تولید شده و در مورد مسکن و خودرو نیز افزایش قیمت آنان ، تشکیل زندگی خانوار را با مشکل ایجاد کرده و یا هزینه آن را به شدت بالا می برد. ثانیا کاهش این اقلام در بازار باعث افزایش قیمت، ایجاد حباب قیمتی و در نتیجه راه افتادن واگنی برای ایجاد عطش عمومی و تحریک به خرید آن توسط باقی مردم می گردد و جذابیت خرید و سرمایه گذاری بر این کالاها را افزایش می دهد.
بعبارتی وقتی در عالم اقتصاد مردم به سمت خرید کالاهای سرمایه ای مثل طلا و دلار بروند، نتیجه اقتصاد خود به خود به شدت تورمی می‌شود... این دقیقاً شبیه تاکتیک ارابه در تکنیک‌های اقناعی است، بطوری که وقتی ارابه‌ای به راه می‌افتد (واگنی حرکت می‌کند) دیگر انسان‌هایی که سوار بر آن نشده اند، خود را بازمانده از آن واگن یا ارابه می‌دانند، لذا در تلاشند تا هر طور شده بر آن سوار شوند...
از منظر علوم شناختی، وقتی بخشی از مردم با ولع تمام برای خرید دلار طلا ارز سکه و امثال آن تلاش کنند و کاهش این کالا در بازار باعث ایجاد حباب قیمت شود طبیعتا باقی مردم نیز با ترس بازماندن از این قطار، همین راه را طی می‌کنند و با کمتر شدن این دست کالاهای سرمایه‌ای در بازار، قیمت آنها به شدت رشد کرده و حباب قیمتی متورم میگردد که خود، عامل ایجاد تورم در بسیاری کالاهای دیگر نیز میشود بویژه اگر این کالای سرمایه ای ارز و دلار باشد که برای تامین کالاهای دیگر مورد نیاز است در این حالت سیاست های تورم زدایی دولت همانند تزریق دلار به بازار و ... در تورم ایجاد شده تاثیرگذار نیست یا تاثیر مقطعی و کوتاه مدت دارد و کاهش تورم با سیاست گذاری یا قانونگذاری نیز به راحتی قابل حل نمی‌باشد.
از این رو اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه باعث خواهد شد تا با بالارفتن هزینه خرید و نگهداری کالاهای سرمایه‌ای، تمایل مردم به خرید آنها کاهش یافته و ارابه مذکور جذابیت اقناعی خودش برای اقناع عمومی را از دست بدهد...
از این جهت، نه در کوتاه مدت، بلکه با صبر و در دراز مدت با کاهش اثر شناختی خرید و سرمایه گذاری در کالاهای سرمایه‌ای، این سیاست باعث کاهش تورم خواهد شد.
از طرفی خیلی طبیعی به نظر میرسه کسانی که عموما در قشر مرفه جامعه بوده و بیشتر سرمایه خودشان را به جهت پیشگیری از کاهش ارزش آن، از پول ملی به دلار، ارز، طلا، سکه، خودرو، مسکن و دیگر کالاهای سرمایه‌ای تبدیل کرده اند، از اجرای این قانون به شدت نگران و ناراحت باشند زیرا با اجرای این قانون، بایستی بخشی از بار تورمی که با ذخیره این قسم کالاها ، کاهش آنها و افزایش نیاز آن در بازار و افزایش تورم حباب قیمتی ایجاد کرده اند را به شکل مالیات بپردازند تا بخشی از هزینه های ایجاد شده برای دیگر اقشار جامعه تامین شود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1225016/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدیریت برتر بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان در حوزه رویداد جوانی جمعیت

زمزمه احیای برجام از زبان گروسی

خودزنی صهیونیست‌ها با گلوله تانک 5 نظامی را به هلاکت رساند

آشنایی با جنبه های زندگی «آقای قاضی» در فصل دوم این سریال

روایت تأدیب

سبحانیان: مالیات 50 درصد اصناف و مشاغل صفر است

چهره ها/ نجم الدین شریعتی در کنار 2 فوتبالیست معروف

معاون وزیر نفت در امور گاز به مازندران سفر کرد

قیامی تاریخی با نقش‌آفرینی پررنگ زنان

سودسازی با فرمول یک

دعوت چین از طالبان برای حضور در مجمع ترانس هیمالیا

یک شب به یاد موندنی برای «مارکو آنتونیو رودریگز»

دوره آموزش تولید محتوا در رسانه برگزار شد

جدیدترین آمار پرداخت تسهیلات بانکی به تفکیک استان‌ها مشخص شد

پلوسی: مناظره بایدن با ترامپ را توصیه نمی‌کنم

رهبر انصارالله: آمریکا نقش اساسی در نسل‌کشی در غزه دارد

نگاهی به فیلم‌های آخر هفته سیما/ وقتی هوتن شکیبا مشهور نبود

خیرمقدم مادر شهید مدافع حرم رادمهر به ریاست محترم جمهور در سفر به مازندران

آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی

دیدار بن‌سلمان و بشار اسد در بحرین

ادامه موج استعفای مقامات اسرائیلی؛ فرمانده پلیس قدس کناره‌گیری کرد

گوترش: جنگ غزه، مرگبارترین درگیری در زمان دبیرکلی من است

پشت صحنه سریال درحاشیه 2

شریعتی: مسوولان وزارت کشور بگویند در چه صورت انتخابات، غیر حماسی می‌شود

حذف عجیب ناهید کیانی از تکواندو قهرمانی آسیا

یاسر جبرائیلی: سیستم بانکی، اسلام مالی شده نه اسلامی‌سازی

کشف کوکائین در کنگره آمریکا

روایت ناصر محمدخانی از ماجرای قتل همسرش

نرخ بهره بین بانکی افزایش یافت

روسیه 278 کیلومتر مربع از اوکراین را تصرف کرد

چند زوج محبوب کره‌ای که عشقشان در ایران جاودانه شد

قدردانی وزیر کشور از خدمت‌رسانی فوری شرکت گاز در سیل خراسان رضوی

قیمت مصوب شکر اعلام شد

آثار فضای مجازی بر هویت فرهنگ ایرانی؛ حمله به حجاب از مسیری جدید

وقتی نازنین انتقام خودش رو میگیره!

جزئیات کمیسیون‌های مجلس در روزهای پایانی مجلس یازدهم

ثبت روز اقتدار ارتش در تقویم

«نه» بانک‌ها به مستاجرها

تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان

با ادامه شورش‌ها، ارتش فرانسه در کالدونیای جدید مستقر شد

مردونگی به سبیل و گردن کلفت نیست

جمال رشید: ایران هیچگونه دخالت نظامی در عراق ندارد

مالیات کارمندان سه برابر طلافروشان و دو برابر دفاتر اسناد

افزایش پنج برابری تجارت افغانستان و روسیه پس از خروج آمریکا

گیر افتادن بازیگر معروف ایرانی در سیل مشهد!

موتورسواری مهران رجبی روی آنتن تلویزیون

آرنولد شوارتزنگر، راز ثروتمند شدنش را فاش کرد

گریه هایی نصرالله رادش برای حرکت انسانی محمدرضا علیمردانی

چطور موز سالم را از ناسالم تشخیص دهیم؟

هشدار دبیرکل اتحادیه عرب به اسرائیل درباره حمله به رفح

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی