اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله ایران/ میدان رقابت در اختیار تیم‌های کارشناسی یا تبلیغاتی تحلیل ویژه

سرمقاله ایران/ میدان رقابت در اختیار تیم‌های کارشناسی یا تبلیغاتی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایران / « میدان رقابت در اختیار تیم‌های کارشناسی یا تبلیغاتی » عنوان یادداشت روزنامه ایران به قلم غلامرضا ظریفیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
اهمیــــت انتخابـات ریاســت جمهـــوری پیش رو آنقدر روشن اســـت که نیـــاز به تبیین خاصی ندارد و هرگونه صحبتی در این زمینه زیاده‌گویی اســت. مســأله این است که رفتار متناسب در قبال این اهمیت درجه بالا چه خواهد بود؟ به عبارتی وقتی از اهمیت انتخابات سخن گفته می‌شود، تبلور عملی اینکه اعتقاد واقعی به این ادعا وجود دارد را باید در کجا جست و جو کرد؟
فرایند انتخابات اگر قرار باشد تنها با یک چیز تعریف و معرفی شود آن یک چیز «حق انتخاب» است. حق انتخاب هم به‌طور روشن یک مفهوم کیفی است نه کمی. به این معنا که فرد انتخاب‌کننده باید این امکان را داشته باشد که از میان گزینه‌هایی که دارای تفاوت ماهوی هستند، یکی را برگزیند. درک این موضوع ساده است که اگر ما در شرایط فعلی به دنبال انتخاباتی باشیم که بتواند به قوام نظام سیاسی و همبستگی ملی ما کمک کند، پیش از هر چیز ضرورت دارد که متوجه ایجاد زمینه‌های آن و در رأس همه آنها امکان انجام انتخاب کیفی برای رأی‌دهندگان باشیم. هم‌اکنون در مرحله پیش از اعلام نهایی اسامی به نظر می‌رسد شمار قابل قبولی از نامزدهای جریان‌های مختلف اقدام به نام‌نویسی کرده باشند. طبیعی است که منطقی نباشد این تعداد بالا از نامزدهای شناخته شده وارد گود نهایی رقابت شوند اما این هم روشن است که نباید بررسی صلاحیت‌ها، تکثر کیفی نامزدها را هدف قرار داده و صحنه انتخابات را تبدیل به رقابت کمی چند نامزد با دایره تفاوت‌های اندک کند.
چنین انتخاباتی نه تنها متضمن آثار مطلوب مردمسالاری برای نظام سیاسی ایران نیست بلکه به طریق اولی می‌تواند زحمات و تبعات منفی هم برای آینده در پی داشته باشد. کمترین این تبعات وقوع یک نوع اندک‌سالاری است که اعتماد و سرمایه اجتماعی را هم قربانی خود می‌کند. بروز و تشدید شکاف‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران آثار سوء خود را به کرات طی سال‌های گذشته به ما نشان داده و مشخص کرده که می‌تواند چه چهره خشونت‌باری از خود نشان دهد.
درمان این شکاف در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی از آن‌سو دارای اهمیت بسیار زیادی است که اولاً به نظر می‌رسد حل مسأله شکاف اقتصادی حتی در صورتی عزم کامل آن وجود داشته باشد نیاز به گذر زمان به مراتب بیشتری دارد و ثانیاً تحول در حوزه شکاف‌های سیاسی و اجتماعی خود یکی از پیش‌نیازهای حل شکاف اقتصادی است. اساساً فلسفه و دلیل تشکیل نهاد انتخابات در نظام‌های حقوقی دنیا رسیدن به راه‌حلی برای گرفتن مستمر معدل نظر و مطالبات جامعه از میان دیدگاه‌های متعارض با هدف حل مسالمت‌آمیز اختلافات و ایجاد وحدت ملی است. فرایند انتخاباتی که با کاستن از دایره و امکان انتخاب عمومی به سمت نوعی از اندک‌سالاری برود دقیقاً عکس این فلسفه است. به عبارتی آن حالت استفاده از فرایند انتخابات در مسیر متعارض با فلسفه و هویت واقعی آن است.
انتخابات با دایره امکان انتخاب پایین و به تبع آن مشارکت نه چندان مطلوب نه تنها عاملی برای قدرت ملی ما محسوب نمی‌شود بلکه برعکس می‌تواند برای ناظران بیرونی و همین‌طور بخش زیادی از جامعه نشانه‌های ناخوشایند سیاسی باشد. در روزگاری که عرصه سیاست خارجی کشور ما صحنه تقابل‌های نرم و سخت بسیار جدی شده، ایجاد چنین تصویری نه تنها نمی‌تواند کمکی به امتیازگیری ما بکند بلکه ما را در جایگاهی کاملاً متفاوت نسبت به یک نظام سیاسی دارای پشتوانه حداکثری مردمی قرار می‌دهد و چنین چیزی قطعاً خطری برای کشور خواهد بود. مضافاً اینکه عموماً هم خروجی انتخابات‌ با مشارکت پایین و محدود به گواه تجربه، یک خروجی با کیفیت نخواهد بود که منجر به مدیریت درست منابع کشور و پاسداری از مصالح عمومی شود.
اما جز این پیش نیاز، مسأله دیگری هم هست که نباید برای یک انتخابات کیفی مغفول واقع شود. درست است که مردم باید دارای حق انتخاب از میان گزینه‌های متکثر و دارای تفاوت‌های ماهوی باشند اما این تفاوت ماهیت در چه چیز نمود پیدا می‌کند و رأی‌دهندگان بر چه اساس می‌توانند به شناخت از ماهیت‌ها برسند تا در نهایت بتوانند بین آنها تمیز قائل شوند؟ یکی از مهمترین عناصر تعیین کننده در این خصوص مسأله برنامه نامزدها است. این چیزی است که تعیین تکلیف آن بیش از هرکس برعهده خود نامزدهای انتخاباتی و جناح‌های سیاسی متبوع آنهاست.
متأسفانه یک آسیب ساختاری در نظام انتخاباتی ما این است که این فرایند به شکل سیستماتیک متصل به احزاب فراگیر نیست و به شکل افراطی متکی به افراد و چهره‌ها پیش می‌رود. مشخص است که در چنین وضعیتی امکان ارائه برنامه مدون و ساختارمند با گرایش مشخص کارشناسی در حوزه‌های مختلف بسیار پایین می‌آید. اما مسأله این است که جریان‌های سیاسی ما هم در حد همان بضاعت خود نیز متوجه این مسأله نیستند و کمتر به نقش برنامه در انتخابات توجه دارند. به عبارت مشخص‌تر طی سال‌های اخیر هر چه جلوتر آمدیم مبارزات انتخاباتی بیشتر به چالش بین شعارها و توانایی نامزدها در
بگو مگوهای مناظراتی تبدیل شده تا چالش برنامه و طرح برای اداره کشور.
اثر مشخص و طبیعی این وضعیت بردن جامعه به سمت هیجان برای کسب رأی است. یعنی چیزی که درست نقطه مقابل فرایند انتخاب معقولانه و محاسبه شده قرار دارد. در این وضعیت به جای آنکه بخش اصلی مدیریت میدان تقابل‌ها در اختیار تیم‌های منسجم کارشناسی در حوزه‌های مختلف برای ارائه برنامه و نقد برنامه طرف مقابل باشد، در اختیار تیم‌های تبلیغاتی است که به کار آتش تهیه شعارها و بگومگوها مشغول هستند. می‌توان گفت که اندک بودن زمان تبلیغات انتخاباتی و محدودیت نامزدها از این حیث برای معرفی خودشان هم عامل دیگری است که نه تنها اجازه نمی‌دهد این وضعیت تغییر کند بلکه باعث می‌شود نبردهای رسانه‌ای مرکزیت میدان انتخابات را در اختیار بگیرند. بدون هیچ تعارفی این مهم را باید انحرافی در خصوص فرایند برگزاری انتخابات در کشور دانست.
در آسیب‌شناسی انتخابات البته می‌توان مسائل متعدد دیگری را هم مورد توجه قرار داد اما مشخصاً این دو موضوع، مسائلی هستند که توجه به آنها می‌تواند سریع‌تر در همین انتخابات نتیجه مطلوب خود را نشان دهد و به خروجی کیفی‌تری از صندوق رأی بینجامد، خصوصاً در شرایطی که ما هم به رقم مشارکت مردم در انتخابات نیاز مبرم داریم و هم به کیفیت آن.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/549103/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیوارهایی با نقش‌های خلاقانه

کنایه قلعه‌نویی به خبرنگاران مخالف + عکس و فیلم

سلمان پول گرفته مواظب ماه کاووس و نامزدش باشه!

گریم جالب نوید محمدزاده در «آکتور»

تصویری پربازدید از سیندرلایِ سیاه‌پوست را ببینید

مستراح فرنگی میخوای یا معمولی؟

ماجرای دیدار حاج قاسم با شهید حججی در سوریه

سرمربی روسیه: ایران یک تیم قدرتمند است

اصرار نتانیاهو بر ادامه طرح جنجالی اصلاح قضایی با وجود اعتراضات

تعقیب و گریز مرگبار!

جواد عزتی بهترین مهمونیه که میتونه بیاد خونتون!

نظر یوسف صیادی در مورد یوسف تیموری!

واکنش رسانه‌های روسی به تساوی روسیه برابر ایران

تلاوت زیبای آیاتی از سوره احزاب با صدای استاد منشاوی

برنامه ویژه قلعه‌نویی و سرمربی روسیه برای ذخیره‌ها +فیلم

رقابت بین خواستگاران برای جلب رضایت دختر

چیز حال خوب کن همراهت هست!

چرا ظهور شکل نمی‌گیره؟

تاج: همه از بازی تیم ملی برابر روسیه لذت بردند

امارات: مخالف مداخلات خارجی در سوریه هستیم

قسمت اول زندگی پس از زندگی/ نیمه تاریکی شخصیتم من را به سمت مواد سوق میداد

کاش برنمیگشت از خارج!

زندگی پس از زندگی قسمت اول/ وقتی دیدم در حال شکست خوردن هستم شروع به کلاهبرداری کردم

قسمت اول "زندگی پس از زندگی"/ شرایط سختی که برای خروج غیر قانونی تحمل کردن

نوید محمدزاده بچه هانیه توسلی رو پیدا کرد!

بررسی سرنخ های جدید قسمت سوم/ فصل سوم پوست شیر

تحول باطن در بیان استاد فاطمی نیا

فرمانده سنتکام: یک ایران هسته‌ای خاورمیانه را «یک‌شبه و برای همیشه» تغییر خواهد داد

کارشناسی داوری دیدار ایران و روسیه

حضور سفیر عربستان در جشن نوروزی سفارت ایران در تاجیکستان

هشدار و نصیحتی از شهید مطهری درباره ماه رمضان

پرتاب موفق ماهواره نظامی روسیه به فضا

وقتی رعنا آزادی ور جوان بود!

سخن بزرگان/ دستورات علامه حسن زاده آملی برای ماه رمضان

هشدار موساد درباره شکاف شدید مقامات رژیم صهیونیستی

تصاویری از حضور مردم خشمگین فرانسه در اعتراض به اصلاحات قانون بازنشستگی

هاشمی رفسنجانی، سیدحسن نصرالله و بشار اسد در یک قاب

قیمت بیت‌کوین در نیمه کانال 27 هزار دلاری

جمله‌ خبرسازی که رئیس‌جمهور چین به پوتین گفت

هشدار موساد درباره شکاف شدید میان مقامات رژیم صهیونیستی

حامد آهنگی و مسعود صادقلو برای مریم مومن دارو تجویز می کنن!

ناگفته‌هایی از امام جمعه تبریز و پدرش

عکس / حضور سفیر عربستان در جشن نوروزی سفارت ایران

نماهنگ زیبای «دخیل»

آمریکا جنگنده‌های پیشرفته خود را از غرب آسیا خارج می‌کند

اظهارات مهم واعظی از دولت های روحانی و رئیسی

100 تن از مخالفان نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی دستگیر شدند

رهبر انقلاب: هدف از بعضی تلاوتها آوازخوانی است؛ بیشتر به دنبال به رخ کشیدن لحن‌ها و شیوه‌های تلاوت بر شنوندگان خود از طریق بکارگیری موسیقی زیبا و فعال هستند؛ این تلاوت، تلاوتِ مطلوب نیست

اولین غروب ماه مبارک رمضان به وقت کربلا

اولین حضور مازیار لرستانی با چهره جدید در یک برنامه

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.