اخبار محرمانه
سرمقاله اطلاعات/ علاج واقعه بعد وقوع!
چهارشنبه 5 بهمن 1401 - 09:51:12
اخبار محرمانه - اطلاعات / « علاج واقعه بعد وقوع! » عنوان یادداشت روزنامه اطلاعات به قلم ابوالقاسم قاسم زاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
1 ـ از میان همه شرایط ویژگی‌هایی که یک سیاستمدار باید داشته باشد یکی هم آن است که فرد یا دولت سیاستمدار صاحب دانش و تدبیر باشد. دانش همان آگاهی و دانستن علمی و البته گسترده از مفاهیم نظری و تئوری‌های سیاست است. سیاستمدار باید از از مجموعه کاستی‌ها و نیازهای کشور و جامعه خود اطلاع دقیق و گسترده داشته باشد و چرایی و چگونگی شکل‌گیری آنها را بداند و مدام این کاستی‌ها را به گذشته حواله ندهد، بلکه همچون پزشکی حاذق برای درمان، همواره اولین اقدام او رصد دردهای بیمار و تشخیص صحیح آن باشد. 
تدبیر از سوی سیاستمدار صاحب مسئولیت ارائه نسخه درمان است برای آینده بهتر و البته رهایی از کاستی‌ها و کمبودهای جامعه. سیاستمدار با فراست کسی است که واقعه را پیش از رخ دادن پیش‌بینی کند و علاج آن را قبل از وقوع بیابد. جامعه ما همواره شاهد تجربه علاج واقعه بعد از وقوع، و گذاشتن همه تقصیرها به گردن گذشتگان بوده که الگوی سیاست‌مداری و مدیریت کشور است و دولتمردانش هنوز و همواره زمزمه می‌کنند «دریغ از پارسال!» علی‌الخصوص که هر دولتی که آمد، اولین شعارش نفی دولت قبلی چه به لحاظ برنامه‌ریزی‌ها یا عملکرد گذشته بوده است! لاجرم، علاج واقعه نه تنها قبل از وقوع دیده نشد که بعد از شوک‌های گوناگون از رویدادهای ناگهان به فکر «علاج» بر می‌آیند! اکنون نیز کشور دچار همین گزاره از عملکرد دولت است! نقد گذشته!
2 ـ گمان ندارم کسی این گزاره را نفی کند که جهان در تغییر مداوم بوده و است! شاخص تدبیر در سیاست و سیاستمداری نه تنها رصد و شناخت مداوم این تغییرها و تحولات است؛ که نسخه‌نویسی برای هر دولت جدید نیازمند رصد و شناخت مجموعه تحولات از ساحت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و به ویژه روابط بین‌المللی و تناسب زمانی فرآیند قدرت در مدیریت‌های دولت‌ها در جامعه ملل است، اعم در همسایگی ما یا در توازن مداوم قدرت‌های (دولت‌های) حاکم در جهان؛ جهانی که سال‌هاست از مفهوم سنتی شرقی و غربی عبور کرده و اکنون در سنجه اغلب صاحب‌نظران سیاسی و فرهنگی، محوریت اصلی مدیریت سیاسی دولت‌ها بر دوپایه «اقتصاد و امنیت» استوار شده است. دولت‌ها در صدر برنامه‌های خود، اقتصاد و امنیت را چه برای کشور و شهروندان خود یا روابط دو و چند جانبه با تدبیرهای متفاوت پی می‌گیرند. شاید نوشتن و تذکار این جمله نیز ضرورت دارد که حتی «امنیت» برای استقرار اقتصاد پویا ضرورت است؛ آن هم در جهانی که به صورت دائمی قدرت برتر با اقتصاد و تکنولوژی برتر توصیف می‌شود و می‌چرخد. دولتی موفق و برتر است که همواره علاج واقعه را قبل وقوع به سرانجام مطلوب برساند. مدام به قول معروف سیاسیون، گاهی به چپ یا راست نزند و امنیت پایدار را ذیل موفقیت برنامه‌ریزی‌های اقتصادی خود براساس این اصل از تدبیر، «پیشرفت و نه درجا زدن و برداشتن مشکلات اقتصادی از زیست فردی و جامعه خود» تأمین کند. برخی از دولتی‌ها هنوز با بی‌تدبیری، روال «علاج واقعه بعد وقوع» را دارند که نه تنها در جا می‌زنند بلکه حاصل جمع نظر پردازی‌های آنها نقد گذشته است نه نشان دادن مسیر پیشرفت و موفقیت‌های آینده‌ای بهتر و آسوده‌تر!
اکنون مشکل بزرگ ما این است که مردم شاهدند فقط «علاج واقعه بعد وقوع» داریم چه در معیشت عمومی مردم یا برنامه‌ریزی‌های کلان اقتصادی و حتی در شناخت و رصد نبض اقتصادی و امنیتی جهان! محصول این روش شکاف گسترده‌تر دولت ـ ملت می‌شود!
دولتی و دولتمداری موفق است که گذشته را چراغ راه آینده مردم و کشورش کند. هر دولتی که اسیر علاج واقعه بعد از وقوع شود محصول مدیریتش به روایت امروز مردم «در جا زدن» می‌شود.

http://www.SecretNews.ir/Fa/News/760343/سرمقاله-اطلاعات--علاج-واقعه-بعد-وقوع!
بستن   چاپ