اخبار محرمانه
سرمقاله صبح نو/ هوایی که خودمان آلوده می‌کنیم
سه شنبه 4 بهمن 1401 - 10:48:51
اخبار محرمانه - صبح نو / « هوایی که خودمان آلوده می‌کنیم » عنوان سرمقاله روزنامه صبح نو به قلم علی جواهری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
 هوا آلوده است و ما بسیار بی‌تفاوت هستیم. این روزها در هوایی تنفس می‌کنیم که خودمان موجب آلودگی آن هستیم و تنها راه‌حلی برای برطرف کردنش ارائه می‌دهیم تا الان تعطیلی بوده است. آلودگی هوایی ما تولید می‌کنیم نهایت به زندگی خودمان آسیب وارد می‌کند و باعث اختلال در زیست همه موجودات آسمان و زمین می‌شود. آلودگی هوا، مسئله‌ای که با رشد صنعت و اختراعات پیشرفته و پیچیده انسان روز به روز جدی‌تر شده است. مشکلی که باعث اختلال در کیفیت زندگی جانداران و محیط شده و آسیب‌های زیادی را به آنها وارد می‌کند و کره‌ زمین را به شدت تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.
 تغییرات آب و هوا یکی دیگر از پیامدهای گرم شدن جهانی هوای کره زمین است. وقتی دمای زمین بیشتر می‌شود، یک اختلال در چرخه‌های معمولی آب و هوایی وجود دارد و تغییرات این چرخه‌ها را خیلی سریع‌تر‌ می‌کند‌. با توجه به تغییر آب و هوا، یخ قطب‌ها در حال ذوب شدن است و این باعث جاری شدن سیل و بالا رفتن سطح دریا می‌شود. باران‌های‌ اسیدی، دشمن سطوح گازهای تولیدی صنایع، کارخانه‌های برق، دیگ‌های بخار، گرمایش و حمل و نقل بسیار سمی هستند. در این میان گوگرد و نیتروژن این گازها در جو منتشر می‌شوند. در ادامه وقتی که این مواد در اتمسفر جمع می‌شوند و با آب واکنش می‌دهند، محلول‌های رقیق از نیتریک و سولفوریک اسید تشکیل می‌شود. سپس زمانی که این مواد به باران تبدیل ‌شوند، هم محیط و هم سطوح آسیب می‌بینند. دود و مه غلیظ، مرگ خاموش زمین اثر دود و غبار یا اثر کلاهکی وقتی اتفاق می‌افتد که نوعی مه تاریک بر روی شهرها و زمینه‌ها متمرکز شود. این مه بار بزرگی‌ از آلاینده‌هاست و دو نوع دارد: مه گوگرد و مه فتوشیمیایی که برای سلامتی ما بسیار خطرناک هستند. تخریب زمین، آسیب جدی زیستگاه ما باران اسیدی، تغییر آب و هوا و دود و مه غلیظ همه به سطح زمین آسیب می‌رسانند. آب و گاز آلوده به درون خاک نفوذ می‌کنند و ترکیب خاک را تغییر می‌دهند. این اتفاق به طور مستقیم روی کشاورزی، تغییر چرخه‌های محصول و ترکیب غذایی که همه‌ ما می‌خوریم، تاثیر می‌گذارد. انقراض گونه‌های‌ جانوری، نفس‌های به شماره افتاده توده‌های یخی قطب که آب می‌شوند و سطح دریا بالا می‌رود. در نتیجه زندگی حیواناتی که به اقیانوس‌ها و رودخانه‌ها وابسته است، تهدید می‌شوند. علاوه بر آن جریان‌های اقیانوسی، تغییر دمای اقیانوس و چرخه‌های مهاجرت تغییر می‌کنند و خیلی از حیوانات مجبور به پیدا کردن غذا در محیط‌های ناشناخته هستند. جنگل‌زدایی و کیفیت خاک ضعیف هم به معنی ناپدید شدن زیستگاه‌های طبیعی و عدم تعادل در رفتار بسیاری از گونه‌های وحشی است‌.
اما به راستی برای این وضعیت چه باید کرد؟ بخشی از این وظیفه برعهده خود ماست. یعنی همه ما باید سعی کنیم که بیشتر از وسایل حمل و نقل عمومی برای کاهش آلودگی کمک بگیریم. توصیه‌ای که بارها و بارها شنیدیم و شاید چندان آن را جدی نمی‌گیریم. اما می‌شود با کارهای کوچک‌تری هم شروع کرد. برای مثال اگر شما و همکارانتان در یک محل زندگی می‌کنید و زمان رفت و آمد یکسانی دارید، می‌توانید با اتومبیل یک نفر این مسیر را طی کنید و در مصرف انرژی و پول صرفه‌جویی‌ کنید‌. دودکش‌ها و لوله‌‌های بخاری را باید همیشه بررسی و تمیز کرده و هرگونه زنگ‌زدگی، پوسیدگی و ترک‌خوردگی در آن‌ها را تعمیر کنید. همچنین هیچ‌وقت از بخاری بدون دودکش و کلاهک برای گرم کردن فضای خانه استفاده نکنید‌. سعی کنید حیاط یا بالکنتان باغچه یا فضای سبزی حتی کوچک داشته باشد و از آتش زدن زباله‌ها و برگ‌های خشک و یا مواد دیگر در حیاط خود اجتناب کنید و در فضای باز آتش روشن کنید. اگر امکانش را دارید از کود گیاهی در باغچه استفاده کنید و حیاط یا پارکینگ را با استفاده از محصولات تمیز کننده که دوست‌دار محیط‌زیست هستند، تمیز کنید‌.

http://www.SecretNews.ir/Fa/News/759420/سرمقاله-صبح-نو--هوایی-که-خودمان-آلوده-می‌کنیم
بستن   چاپ