اخبار محرمانه
امید «شاخص» به صعود
چهارشنبه 2 آذر 1401 - 10:02:32
اخبار محرمانه - دنیای اقتصاد / معاملات نخستین روز از آذرماه سال جاری با رشد محدود شاخص کل بورس و ورود اندک پول حقیقی به میزان 16میلیارد تومان به پایان رسید.
بررسی نماگر اصلی بازار حکایت از این واقعیت دارد که بورسی‌ها در صورت افزایش تقاضا در روزهای پیش رو ممکن است شاهد رشد شاخص به محدوده یک‌میلیون و 427هزار واحد باشند که هم مقاومتی داینامیک و هم استاتیک است. بررسی‌ها نشان می‌دهد درصورت گذر از این سطح، محدوده یک‌میلیون و 470هزار واحد احتمالا قدم بعدی شاخص کل بورس خواهد بود. اگرچه احتمال نزول در این نماگر همچنان منتفی نیست.
بازار سهام طی یک ماه اخیر توانسته است از محدوده یک‌میلیون و 240‌هزار‌واحدی که کف سال‌1401 به‌شمار می‌رود، رشد بیش از 13‌درصدی را تا پایان معاملات روز سه‌شنبه به‌ثبت برساند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هر روند صعودی قدرتمند پس از مدتی وارد مرحله اصلاح می‌شود. این مرحله می‌تواند شامل چند روز معاملاتی با روند خنثی باشد که مانند یک استراحت برای ادامه روند به‌حساب می‌آید. این روند خنثی می‌تواند نشانه‌هایی از خود بر‌ جای گذارد که به تحلیلگران کمک می‌کند آینده بازار را برآورد کنند. همچنین در این چند روزی که نماگر اصلی بورس اقدام به اصلاح روند کرده‌است، سه‌شنبه دومین روزی به‌شمار می‌رود که خالص ورود پول افراد حقیقی به چشم می‌خورد. حال باید صبر کرد و دید که با توجه به اوضاع امیدوارکننده شاخص بورس در روزهای آتی این بازار می‌تواند صعود بیشتری را به نظاره بنشیند یا در ادامه این اوضاع معاملات بازار سهام به‌نحوی دیگر رقم خواهد خورد.
بررسی آمار بورس
بازار سهام در روز سه‌شنبه، با وجود شروع منفی توانست در انتهای ساعات معاملاتی، کمی رنگ و بوی مثبت به خود بگیرد، بنابراین در ابتدا و اواسط معاملات روز گذشته، شاخص‌کل حتی تا منفی 14/ 0‌درصد افت را نیز تجربه کرد. یکی از دلایل این اتفاق ناشی از روند اصلاحی بورس است. با توجه به اینکه در یک ماه اخیر بازار سهام از رشد خوبی برخوردار شده‌است، بنابراین باید انتظار اصلاح چند روزه را نیز داشت. در پایان روز معاملاتی اخیر، شاخص‌کل تنها 939 واحد معادل 07/ 0درصد افت را به‌ثبت رساند، اما در این میان شاخص هم‌وزن رشد 1015‌واحدی‌برابر با 25/ 0‌درصد که بازدهی نسبتا مناسبی تلقی می‌شود را برای سهامداران به‌ارمغان آورد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این واگرایی میان دو نماگر اصلی بازار بیانگر وضعیت مناسب‌تر سهم‌های کوچک‌تر نسبت به نماد‌های شاخص‌ساز در بازار روز گذشته است.
بررسی وضعیت صنایع در روز سه‌شنبه نشان می‌دهد که 5 صنعت خودرو و قطعات، غذایی به‌جز قند و شکر، شیمیایی، فلزات اساسی و فرآورده‌های نفتی از بیشترین ارزش معاملات برخوردار بوده‌اند. در صنعت خودرو و قطعات که مورد بیشترین استقبال توسط فعالان بازار قرار گرفت، اکثر نماد‌های معامله‌شده با‌ رشد قیمت به‌کار خود پایان دادند. همچنین از نماد‌های باقی‌مانده بیشتر آنها در حوالی صفر تابلو در حال نوسان بودند. صنعت غذایی به‌جز قند و شکر نیز مانند خودرو و قطعات توانست رونق خوبی داشته باشد و اکثر نماد‌های آن در‌ محدوده مثبت در حال معامله بودند، اما در سه صنعت با ارزش دیگر، استقبال کمی کمتر بود، زیرا اکثر نماد‌های موجود در این سه صنعت در محدوده صفر تابلو در حال نوسان بودند. 
یکی از آمارهایی که با استفاده از آن می‌توان به میزان استقبال سرمایه‌گذاران از بورس پی برد، ارزش معاملات است. بررسی این آمار نشان می‌دهد که در روز سه‌شنبه ارزش معاملات خرد (سهام و حق‌تقدم) ‌برابر با 2059‌میلیارد‌تومان بوده‌است. برای داشتن سنجش بهتر نسبت به این ارقام باید به مقایسه آن با میانگین روزانه ماه‌های قبل بپردازیم. بررسی‌ها نشان می‌دهد که میانگین روزانه ارزش معاملات خرد در مهر ماه ‌برابر با 1260‌میلیارد‌تومان بوده و این میانگین در دومین ماه پاییز به بیش از 2179‌میلیارد‌تومان رسید. علت اصلی این رشد 72‌درصدی ارزش معاملات خرد، ناشی از بازگشت استقبال سرمایه‌گذاران به بورس تهران بود. همچنین می‌توان گفت که این رونق، بی‌تاثیر از حمایت‌های انجام‌شده در اوایل پاییز نبوده و تصمیمات اخذ‌شده سبب رشد شاخص‌کل و هم‌وزن طی یک ماه اخیر شده‌است، اما مقایسه ارزش معاملات خرد در روز گذشته با میانگین آن در ماه‌های مهر و آبان، بیانگر رشد 63‌درصدی نسبت به مهر ماه و افت 5/ 5‌درصدی نسبت به آبان است، در نتیجه سه‌شنبه در مجموع روز نسبتا خوبی از نظر ارزش معاملات خرد برشمرده می‌شود. 
از دیگر آمار‌های مهم، میزان خالص ورود یا خروج پول افراد حقیقی به بازار سهام است. این آمار خبر از میزان استقبال افراد حقیقی از بورس می‌دهد که می‌تواند بیانگر اعتماد یا عدم‌اعتماد این فعالان به بازار باشد. در بازار روز گذشته خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی ‌برابر با 16‌میلیارد‌تومان بوده‌است. با توجه به این موضوع که در چند ماه اخیر در اکثر روز‌های معاملاتی، بازار سرمایه شاهد خالص خروج پول افراد حقیقی بوده، بنابراین روزی که با ورود پول افراد حقیقی همراه باشد کمیاب تلقی می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که طی آبان ماه تنها 3 روز خالص ورود پول افراد حقیقی در آمار به‌دست آمده از تارنمای شرکت مدیریت فناوری بورس تهران به‌چشم می‌خورد.
مقایسه خالص ورود پول در روز گذشته با میانگین 3 روز ورود پول آبان نشان می‌دهد که این مقدار در روز سه‌شنبه ناچیز بوده‌است، زیرا میانگین ورود پول‌های ماه گذشته ‌برابر با 340‌میلیارد‌تومان بوده که نشان‌دهنده افت 95‌درصدی نسبت به میانگین ماه گذشته است. در روز سه‌شنبه از میان 617‌نماد مورد معامله 336‌نماد در محدوده مثبت، 260‌نماد افت قیمت و 21‌نماد با‌درصد تغییرات صفر کار خود را به اتمام رساندند، بنابراین بیش از 54‌درصد از نماد‌های معامله‌شده مثبت، 42‌درصد منفی و در حدود 4‌درصد از نماد‌ها در صفر تابلو در حال نوسان بودند.
درمیان این نماد‌ها، تاثیرگذار‌ترین سهم‌ها بر شاخص عبارتند از: فولاد، شپنا، خساپا و شتران. نماد‌های پر تراکنش بورس شامل 5‌نماد خودرو، خگستر، خساپا، شستا و خبهمن بودند که هرکدام به ترتیب ارزش معاملاتی ‌برابر با 208‌میلیارد ‌تومان، 185‌میلیارد‌ تومان، 220‌میلیارد ‌تومان، 21‌میلیارد‌تومان و60‌میلیارد‌تومان را به‌ثبت رساندند، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که صنعت خودرو بیشتر از هر صنعتی روز گذشته، مورد‌توجه فعالان بازار قرار گرفت. همچنین در میان نماد‌های پر تراکنش فرابورس 5‌نماد دی، گدنا، مادیران، کرمان و بکهنوج قرار دارند که هرکدام به ترتیب ارزش معاملاتی معادل 17‌میلیارد ‌تومان، 49‌میلیارد‌ تومان، 25‌میلیارد‌ تومان، 10‌میلیارد‌تومان و 19‌میلیارد‌تومان را در‌بر داشتند.
تحلیلی از شاخص‌کل
بررسی نمودار شاخص‌کل می‌تواند به تحلیلگران دید خوبی نسبت به آینده این نماگر اصلی بازار دهد. این شاخص با طی‌کردن روند صعودی توانسته است بیش از 14‌درصد رشد را تجربه کند و به محدوده یک‌میلیون و 420‌هزار‌ واحدی برسد. حالا پس از رسیدن به این نقطه و مواجه‌شدن شاخص با مقاومت‌های پیش‌رو، نماگر مذکور وارد روند اصلاحی شده‌است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که پیش‌روی این نماگر دو سطح مقاومتی قابل‌توجه برای گذر کردن قرار دارد که مهم‌ترین آنها محدوده یک‌میلیون و 427‌هزار واحد است که در حدود 50‌درصد اصلاحی فیبوناچی از سقف بیست و هفتم اردیبهشت ماه تا کف چهارمین روز آبان رسم شده‌است. با این اوصاف اگر شاخص از محدوده مذکور بگذرد، نقطه بعدی پیش‌روی آن محدوده یک‌میلیون و 467 ‌هزارتا یک‌میلیون و 471‌هزار‌واحدی خواهد بود.
این محدوده پیشتر به‌عنوان حمایت شاخص‌کل عمل کرده‌است که تاریخ آن روز نخست مردادماه و روز 22 همین ماه بوده‌است، از این‌رو می‌تواند محدوده‌ای مهم برای نماگر اصلی بازار سهام باشد، در صورتی‌که شاخص‌کل با موفقیت از این محدوده بگذرد، اصلا بعید نیست که در ادامه شاهد اصابت میانگین وزنی قیمت‌ها به محدوده یک‌میلیون و 606‌هزار واحدی ثبت‌شده در تاریخ 27اردیبهشت باشیم، با این‌حال در صورت عدم‌تاب‌آوری شاخص‌کل در صعود بیشتر، بعید نیست که این نماگر تا محدوده یک‌میلیون و 380‌هزار‌ واحدی که حمایت 38‌درصدی فیبوناچی از کف و سقف پیشتر طرح شده‌است، عقبگرد داشته باشد.

http://www.SecretNews.ir/Fa/News/740468/امید-«شاخص»-به-صعود
بستن   چاپ