اخبار محرمانه
امکان انتقال حجم زیادی از نفت روسیه به چین وجود ندارد
يکشنبه 1 خرداد 1401 - 06:54:36
اخبار محرمانه - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
محسن قمصری، کارشناس حوزه انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار «صبح‌نو»، در پاسخ به این سوال که ایران برای حفظ سهم خود از بازارهای جهانی نفت باید دست به چه اقداماتی بزند، اظهار کرد: این مساله، پیچیده و بغرنج است و تا حد زیادی با مسائل سیاسی ممزوج شده است. به نظر می‌رسد کار ما در این حوزه سخت باشد. بالاخره ما در شرایط تحریمی فقط بازار چین را داریم و بقیه بازارها به روی ما بسته است. وی افزود: از طرف دیگر، ما با روسیه هم رقابت داریم؛ البته طی دو، سه سال اخیر همین رقابت را با نفت خام ونزوئلا هم داشته‌ایم اما مشخصات نفت ونزوئلا به گونه‌ای است که چندان نمی‌تواند جایگزین نفت خام ایران شود. قمصری با بیان اینکه نفت خام روسیه با توجه به مشخصاتی که دارد می‌تواند جایگزین نفت ایران شود، تصریح کرد: طبیعی است که در این شرایط، پالایشگاه‌های چین به‌دنبال مفت‌خری یا ارزان‌خری از روسیه باشند.
کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه فکر می‌کنم موضوع جایگزینی نفت ایران با نفت روسیه از جانب بعضی از کشورها یا جبهه‌های رقیب ایران دارد بزرگنمایی می‌شود، تاکید کرد: با اینکه نفت روسیه می‌تواند جای نفت ایران را بگیرد اما عملیات صادرات نفت روسیه به این راحتی نیست. قمصری افزود: مثلا یکی از راه‌های صادرات نفت روسیه، منطقه «ولادی وستوک» در شمال روسیه است که شرایط خاص خود را دارد. نفت اورال روسیه هم که به‌راحتی می‌تواند جایگزین نفت ایران شود، دارد در غرب روسیه تولید می‌شود و زمینه‌ها و زیرساخت‌های انتقال آن به چین چندان مناسب نیست. قمصری گفت: بنابراین ضمن اینکه نمی‌توان کتمان کرد که روسیه می‌تواند نفت خود را جایگزین نفت ایران کند اما امکان انتقال حجم زیادی از نفت روسیه به سایر کشورها به‌خصوص به چین وجود ندارد. 
این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به نامعلوم بودن جنگ اوکراین و تاثیر آن روی معادلات انرژی روسیه تاکید کرد: اگر این جنگ به درازا بکشد، عملا با یخبندان دروازه‌های شمالی روسیه، کار صادرات نفت برای روسیه سخت‌تر خواهد شد. قمصری گفت: مساله رقابت میان ایران و روسیه، متاسفانه به‌لحاظ روانی تاثیر خود را گذاشته و موجب کاهش قیمت نفت ایران شده و خواهد شد. کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری ایران برای تولید بیشتر نفت زودبازده نخواهد بود، تاکید کرد: امیدواریم اخباری که درباره سرمایه‌گذاری از وزارت نفت بیرون می‌آید، محقق شود و در حد بیانیه و معاهدات اولیه باقی نماند. وی با بیان اینکه درهرحال، ما به یک توافق سیاسی با چین نیاز داریم، تصریح کرد: ما الان با دو مشکل مواجه هستیم؛ اول امکان فروش نفت به چین و دوم انتقال وجوه به مراکزی که برای مصرف نیاز داریم. عملیات بانکی ما تحت تحریم است و مشکلات زیادی دراین‌باره داریم. درمجموع این دو مشکل که از آن نام بردم، دارند ما را اذیت می‌کنند.

http://www.SecretNews.ir/Fa/News/702516/امکان-انتقال-حجم-زیادی-از-نفت-روسیه-به-چین-وجود-ندارد
بستن   چاپ