اخبار محرمانه
هدف بایدن از تحریم‌‌ها علیه روسیه
يکشنبه 1 خرداد 1401 - 06:52:40
اخبار محرمانه - دنیای اقتصاد / مقامات فعلی و سابق ایالات متحده می‌‌گویند که دولت بایدن در حال توسعه برنامه‌هایی است که هدف بلندمدت آن از بین بردن نقش مرکزی روسیه در اقتصاد جهانی انرژی است. این گام بزرگی است که می‌‌تواند ایالات متحده را در مسیر درگیری سیاسی با چین، هند، ترکیه و سایر کشورهایی که نفت روسیه را خریداری می‌‌کنند، قرار دهد. تدابیر پیشنهادی شامل اعمال سقف قیمتی بر نفت روسیه برای حمایت از تحریم‌‌های ثانویه است که خریداران خارجی را که از محدودیت‌‌های ایالات متحده پیروی نمی‌‌کنند با ممانعت از تجارت با شرکت‌های آمریکایی و کشورهای شریک مجازات می‌‌کند. درحالی‌که ولادیمیر پوتین در حال جنگ با اوکراین است، ایالات متحده و متحدانش تحریم‌‌هایی را علیه روسیه اعمال کرده‌‌اند که اقتصاد این کشور را تحت تاثیر قرار داده است. اما به گفته مقامات و کارشناسان، روسیه همچنان نزدیک به 20میلیارد دلار در ماه از فروش نفت به‌دست می‌‌آورد و این می‌‌تواند درگیری شدید در شرق اوکراین را حفظ کند و به تامین مالی بیشتر این جنگ منجر شود. مقامات آمریکایی می‌‌گویند اکنون سوال اصلی این است که چگونه می توان مسکو را از این پول دور نگه داشت و در عین حال اطمینان حاصل کرد که عرضه جهانی نفت کاهش نمی‌‌یابد؛ چراکه افزایش قیمت نفت می‌تواند به سود پوتین باشد و تورم را در ایالات متحده و جاهای دیگر بدتر کند. با نزدیک شدن به انتخابات کنگره ایالات متحده، بایدن گفته است که اولویت اصلی مقابله با تورم است. درحالی‌که مقامات ایالات متحده می‌‌گویند که نمی‌خواهند فورا مقادیر زیادی نفت روسیه را از بازار خارج کنند، آنها تلاش می‌‌کنند کشورها را وادار کنند تا در ماه‌های آینده از این واردات خودداری کنند. هدف آمریکا از ممنوعیت فروش فناوری‌‌های حیاتی به روسیه تا حدودی فلج کردن شرکت‌های نفتی این کشور طی سال‌های متمادی است. مقامات آمریکایی می‌‌گویند که با کمرنگ شدن نقش و نفوذ صنعت روسیه، بازار در نهایت تعدیل خواهد شد. صنعت نفت روسیه در حال حاضر تحت فشار است. ایالات متحده واردات نفت روسیه را در ماه مارس ممنوع کرد و اتحادیه اروپا امیدوار است به زودی اقدام مشابهی را اعلام کند. وزرای خارجه این کشورها روز دوشنبه درباره تحریم احتمالی در بروکسل گفت‌وگو کردند. گروه 7 کشور صنعتی که شامل بریتانیا، ژاپن و کانادا می‌‌شود، در این ماه توافق کردند که به تدریج واردات نفت روسیه را متوقف کنند و وزیران دارایی آنها این هفته در شهر بن آلمان برای بحث درباره جزئیات دیدار می‌‌کنند. آنتونی جی.بلینکن، وزیر امور خارجه، روز یکشنبه در برلین در پاسخ به سوالی درباره تحریم‌‌های انرژی در آینده در کنفرانس خبری سازمان پیمان آتلانتیک شمالی موسوم به ناتو گفت: «این اتفاق یک‌شبه حاصل نمی‌‌شود؛ اما اروپا به وضوح در مسیر حرکت قاطعانه در این مسیر قرار دارد.» جنت یلن، وزیر خزانه‌‌داری روز پنج‌شنبه در سخنرانی خود در بن، پس از انتشار این خبر به‌صورت آنلاین گفت که او و همتایان خارجی‌‌اش درباره گزینه‌هایی برای کاهش درآمدهای نفتی روسیه بحث کرده‌‌اند. یلن به خبرنگاران گفت: «هدف این است که مقداری از نفت روسیه را در بازار حفظ کنیم تا قیمت‌‌های جهانی را پایین نگه داریم تا اثرات منفی ناخواسته‌‌ای بر کشورهای ثالث نداشته باشیم.» یلن به محدودیت‌‌های قیمتی، تعرفه‌ها و تحریم‌‌های ثانویه به‌عنوان راه‌های ممکن برای کاهش درآمدهای نفتی روسیه بدون افزایش قیمت‌‌ها در سطح جهانی اشاره کرد.
بر اساس گزارش جدید آژانس بین‌‌المللی انرژی در پاریس، صادرات نفت روسیه در ماه آوریل افزایش یافت و افزایش قیمت‌‌ها به این معناست که روسیه امسال 50درصد بیشتر از مدت مشابه در سال 2021 درآمد کسب کرده است. هند و ترکیه، به‌عنوان یکی از اعضای ناتو، خرید خود را افزایش داده‌اند. کره‌جنوبی کمتر خرید می‌‌کند؛ اما همچنان مشتری اصلی است، همان‌طور که چین از تحریم‌‌های ایالات متحده انتقاد می‌‌کند، بی‌‌توجه به هشدارها خرید خود را ادامه می‌‌دهد. نتیجه اینکه هنوز دلارهای نفتی به خزانه روسیه واریز می‌‌شود. مقامات آمریکایی به دنبال این هستند که «چه کاری می‌‌توان در کوتاه‌‌مدت انجام داد تا درآمدهای کرملین از فروش نفت را کاهش دهند و مطمئن شوند که کشورهای خارج از ائتلاف تحریم‌‌ها، مانند چین و هند، با خرید بیشتر نفت، به رژیم تحریم‌‌ها آسیبی وارد نمی‌‌کنند.» به گفته مقامات آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن درباره سیاست‌‌هایی که هنوز در حال بررسی داخلی هستند، صحبت کردند، دولت بایدن انواع تحریم‌‌های ثانویه مختلف را از نظر می‌‌گذراند؛ اما هنوز روی یک اقدام مشخص تصمیم نگرفته است.
شرکت‌های بزرگ خارجی معمولا به‌دلیل اینکه تبعات همکاری با کشورهای مورد تحریم را می‌‌دانند، از خرید نفت خودداری می‌‌کنند. ریچارد نفیو، محقق دانشگاه کلمبیا که یکی از مقامات ارشد تحریم‌‌ها در دولت اوباما و بایدن بود، گفت: «اگر ما درباره حدود و مرزهای تجارت با روسیه صحبت ‌‌کنیم، فکر می‌‌کنم تحریم‌‌های ثانویه می‌‌تواند موثر باشد. این به آن معناست که ما به سایر کشورها می‌گوییم: اگر با روسیه تجارت کنید، نمی‌‌توانید با ایالات متحده تجارت کنید.» اما تحریم‌‌ها سابقه متفاوتی دارند. انزوای شدید اقتصادی تغییر چندانی در رفتار دولت‌ها از کره‌‌شمالی گرفته تا کوبا و ونزوئلا نداشته است. یکی از اقداماتی که مقامات آمریکایی درباره آن بحث می‌‌کنند این است که شرکت‌های خارجی را ملزم می‌‌کند که قیمت نفت روسیه را کمتر از بازار بپردازند - در غیر این صورت از تحریم‌‌های ایالات متحده رنج می‌‌برند. واشنگتن برای نفت روسیه قیمتی تعیین خواهد کرد که بسیار کمتر از ارزش بازار جهانی است که در حال حاضر بیش از 100 دلار در هر بشکه است. آخرین بودجه روسیه قیمت نفت این کشور را بالای 40دلار تعیین کرد. سقف قیمت بدون افزایش هزینه‌های جهانی انرژی، سود روسیه را کاهش می‌‌دهد.

http://www.SecretNews.ir/Fa/News/702512/هدف-بایدن-از-تحریم‌‌ها-علیه-روسیه
بستن   چاپ