اخبار محرمانه
سرمقاله ایران/ روش‌های دولت انگلیس برای فراری دادن پناهجویان
يکشنبه 28 فروردين 1401 - 12:40:32
اخبار محرمانه - ایران / « روش‌های دولت انگلیس برای فراری دادن پناهجویان » عنوان یادداشت روزنامه ایران به قلم مایاگودفلو و ترجمه وصال روحانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
از دیپورت به آفریقا تا اخلالگر جلوه دادن اتباع خارجی
«آنها می‌خواهند شما را ایزوله کنند، به گونه‌ای که از درخواست پناهندگی‌تان پشیمان شوید و دوباره چمدان‌هایتان را ببندید و از بریتانیا بروید.» این عبارتی است که دایانا، پناهجوی خارجی چندی پیش در توصیف نحوه برخورد اداره اتباع خارجی بریتانیا با پناهجویان به رسانه‌های اروپایی گفت. واقعیتی که اکثر افراد پناه آورده به این کشور تأیید کرده‌اند و می‌گویند، چنان تحت فشار و ناملایمات دولت بریتانیا قرار می‌گیرند که از خیر ماندن در این کشور می‌گذرند. بدتر از همه اینها راهبرد و آدرس بی رحمانه‌تری است که اخیراً بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس پناهجویان خارجی را به سوی آن سوق داده است.جانسون که زندگی سیاسی‌اش سرشار از جنجال و سوءاستفاده‌های خودش و اکثر نزدیکانش از مناصب دولتی‌شان بوده، فرمان داده تمامی مردان رواندایی مجردی که خواهان پناهندگی در بریتانیا هستند، باید برای یک دوره تست و شخصیت‌شناسی و بازپروری اجتماعی به کشور خود گسیل شوند و چند ماه در معرض آزمون‌های مختلف قرار گیرند. اداره اتباع خارجی بریتانیا در حالی به روش‌های رویکرد پناهجویان به این کشور ایراد می‌گیرد و بر همین پایه آنها را آدم‌هایی خطرناک و ناسالم توصیف می‌کند که هیچ راه معمولی و سالمی برای سفر به این کشور و ورودی استاندارد برای پناهجویان باقی نگذاشته و آنها مجبورند، قوانین را دور بزنند و به هر چیزی از جمله قایق‌ها و کشتی‌هایی که «قاچاق انسان» می‌کنند و آنها را از آب‌های مرزی عبور می‌دهند، متوسل شوند و چون راهکاری بجز این پیش‌روی‌شان نیست، وزارت کشور بریتانیا بلافاصله یک برچسب پناهجوی غیرقانونی را به پیشانی آنها می‌چسباند و از این طریق آنان را سرکوب و ایزوله و در نهایت از انگلیس اخراج می‌کند.
حزب کارگر انگلیس برای توصیف نحوه برخورد دولت‌های محافظه کار اخیر انگلیس با پناهجویان خارجی، از واژگان «نامنصفانه»، «غیراخلاقی» و «ناقض قانون» بهره گرفته، ولی واقعیت امر این است که در دفعات محدودی هم که طی 30 سال اخیر حزب کارگر در پارلمان انگلیس به اکثریت رسید و سرکرده‌های آن نخست‌وزیری را برعهده گرفتند، نحوه برخورد آنان با خارجی‌های خواهان پناهندگی چیزی شبیه به نحوه برخورد محافظه‌کاران و به همان اندازه پس زننده بوده و پناهجویان را ناامید و از شهرهای بریتانیا متواری کرده است. بواقع استفاده از واژگان «سیاهپوستان دردسرساز» و «مسلمانان افراطی» برای توصیف بسیاری از پناهجویان وارد شده به خاک بریتانیا بیش از آنکه شیوه عمل محافظه‌کاران بوده باشد، ابداع شده و پرورش یافته توسط حزب کارگر و جزئی از مانیفست کاری آنها بوده است. با چنین پیش زمینه‌ای هر دو حزب اصلی بریتانیا سال‌ها است که اکثر پناهجویان را آدم‌های تندرو و خطرناکی توصیف کرده‌اند. این نحوه عمل سبب شده مردم بریتانیا با دیده‌ای مشکوک و توأم با ترس به پناهجویان نگاه کنند و روش‌های مذموم دولت در سرکوب و اخراج آنها را اقدامی عقلایی بپندارند و آن را موجب نجات خویش بدانند. بواقع عوض کردن این دیدگاه که ریشه در سال‌ها سیاه‌نمایی اتباع کشورهای جهان سومی دارد، نیاز به ممارست و همتی دارد که شاید هیچ دولت کنونی و بعدی بریتانیا اجازه شکل‌گیری و تحقق آن را ندهد و تا زمانی که جانسون و امثال او بر شبه جزیره بریتانیا حکم می‌رانند، چنین باوری و اخلالگر جلوه کردن مهاجران، رفع نخواهد شد.
منبع: AL Jazeera

http://www.SecretNews.ir/Fa/News/695101/سرمقاله-ایران--روش‌های-دولت-انگلیس-برای-فراری-دادن-پناهجویان
بستن   چاپ