اخبار محرمانه
وعده های سرخرمن جهاد کشاورزی
پنجشنبه 30 دي 1400 - 11:41:33
اخبار محرمانه - خراسان /از نیمه های ماه جاری، روغن و شکر کمیاب های جدید بازار مشهد بودند که به گفته فروشگاه داران و خواربار فروشان عمده مشهدی اگرچه این کالاها هنوز از روی قفسه برداشته نشده و در فروشگاه ها و سوپرمارکت های سطح شهر یافت می شود اما افزایش قیمت محسوس و محدودیت های خرید کلی، نشانه های احتکار احتمالی توسط برخی سودجویان را می دهد چرا که عمده فروشان می گویند سفارش های خرید ما به صورت تمام و کمال ثبت نمی شود و بسیار کمتر از آن چه سفارش داده ایم، برای ما فاکتور می شود. واحدهای تولیدی و بنکداران این دو قلم کالای استراتژیک را نمایان کرده است. بررسی های میدانی از بازار در گزارش پانزدهم دی ماه روزنامه خراسان نشان می داد با این که این دو کالا قیمت مصوب دارند اما با افزایش قیمت در خرید روبه رو شده اند که درنهایت همین کاهش عرضه و افزایش قیمت خرید، منجر به افزایش قیمت مضاعف در کف بازار می شود. یعنی مردم یک بار در افزایش قیمت غیر رسمی و یک بار به علت احتکار و کمبود عرضه دچار گرانی می شوند.
با این حال در همان گزارش امیرحسین مغیثی، دبیر قرارگاه امنیت غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان، با کوچک خواندن این بحران گفته بود: بحران خیلی کوچک است که به زودی حل می شود و جای نگرانی نیست ، مردم نگران نباشند. البته موضوع کمبود هم نداریم فقط افزایش قیمت را دیدیم. شاید اصناف در بازار عرضه خود را کاهش داده اند اما کار ما نظارت و بازرسی در این حوزه است و به انبارها و مراکز می رویم و این اتفاق خوب رقم می خورد، دستور آن را رئیس سازمان داده است، نگران نباشید.
وی همچنین تصریح کرده بود : وقتی در بازار با بحران هایی روبه رو می شویم ابزار و تکنیک هایی داریم که آن ها تاثیر خود را در بازار می گذارند، تیم های نظارت ما وقتی وارد بازار می شوند این کاهش عرضه، گران فروشی و کم فروشی و ... همگی برطرف می شود.
مغیثی در همان گزارش با جدیت تاکید داشت مشکل را رفع می کند و اظهار کرد: توقع ما از کشش بازار این است که وقتی بازرسان ما وارد بازار شوند به یک روز و دو روز نرسد و این بحران رفع و مدیریت شود، دو سه روزه این مشکل حل می شود، یقین داشته باشید که به یک هفته نمی رسد.
وعده های جهاد کشاورزی استان در حالی به حقیقت تبدیل نشد بلکه حالا دیگر پاسخی هم به سوالات خبرنگاران نمی دهند که شرح آن در ادامه می آید. 
 به گزارش خراسان رضوی، یک بار دیگر برای بررسی وضعیت بازار به چند فروشگاه زنجیره ای و خواربار فروشی رفتیم و اتفاقا به همان مغازه هایی که قبلا هم سرزده بودیم دوباره مراجعه کردیم، یکی از فروشندگان با لبخند گفت واقعا انتظار دارید در همین مدت بازار تغییر کرده باشد؟ حق با این فروشنده بود، در گزارش میدانی متوجه شدیم، اوضاع تغییری نکرده است. وقتی دیدیم هیچ نشانه ای از تغییر در بازار به چشم نمی خورد یک بار دیگر با دبیر کارگروه امنیت غذایی جهاد کشاورزی استان تماس گرفتیم، او در پاسخ به سوالات و سرنوشت وعده سه روزه رفع مشکل گفت: به من گفته اند که دیگر مصاحبه نکنم ، چون من دبیر کارگروه هستم و باید کارهای اجرایی را انجام دهم، سخنگوی کارگروه آقای جنتی هستند از این به بعد با ایشان صحبت کنید. وی درباره وعده خود نیز سکوت کرد و گفت: اقداماتی انجام شده اما با ایشان صحبت کنید.
در ادامه با حمید جنتی، معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان که به گفته مغیثی سخنگوی کارگروه امنیت غذایی استان بود تماس گرفتیم تا درباره وعده سه روزه پاسخ گو باشد اما پس از چندین تماس وی پاسخ گو نبود اما در پیامی گفت اگر کاری دارید پیامک بفرستید که خبرنگار خراسان در پاسخ نوشت، می خواهیم مصاحبه کنیم، چطور می شود با پیامک این کار را انجام داد ؟ جنتی در پاسخ این پیامک باز هم پیامکی ارسال کرد و نوشت: درگیر جمع بندی چند موضوع مهم هستم و فرصت نیست، اگر ممکن است موضوع مصاحبه را اعلام کنید، خبرنگار خراسان شرح وعده مغیثی و کمبود و افزایش قیمت روغن و شکر را باز هم به صورت پیامک برای جنتی ارسال کرد اما از آن ساعت به بعد دیگر هیچ پیامی از سوی جنتی نیامده و دیگر به هیچ تماس تلفنی در ساعت های مختلف شبانه روز هم پاسخی نداده است!
سه روز بعد یعنی یک شنبه هفته جاری، حمید جنتی مصاحبه ای با خبرگزاری دولت (ایرنا) انجام داد و گفت: در یک ماه اخیر 9 هزار و 590 مورد بازرسی توسط کارشناسان مدیریت تازه‌ تاسیس نظارت و بازرسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ، منجر به کشف تخلفات و گشودن 981 فقره پرونده تخلف اقتصادی اصناف به ارزش 17 میلیارد برای آن ها شده است.وی همچنین تاکید کرده بود: کالاهای مورد بازرسی و پرونده‌های تخلف تشکیل شده از سوی کارشناسان نظارت و بازرسی خراسان رضوی مربوط به کالاهایی همچون قند، شکر، روغن خوراکی، مواد پروتئینی، نان، کود، سم، میوه و تره‌بار، خوراک دام و برخی اقلام دیگر بوده است.
پس از این مصاحبه یک بار دیگر با سخنگوی قرارگاه امنیت غذایی تماس گرفتیم تا دقیقا توضیح بدهند که چطور در یک ماه بیش از 9 هزار و 500 مورد بازرسی را انجام داده و حالا که 981 فقره پرونده تشکیل داده اند چند مورد مربوط به روغن و شکر بوده و نتیجه آن چه تغییری در بازار این دو قلم کالا رقم زده؟ می خواستیم بپرسیم سرنوشت وعده رفع بحران در سه روز به کجا رسید و اگر این تعداد عجیب و غریب بازرسی در یک ماه، یعنی روزی 320 بازرسی را انجام داده اند چرا به گفته برخی فروشندگان و فعالان بازار هیچ تغییری در این موضوع ایجاد نشده، اما باز هم وی پاسخ گوی تماس های ما نبود.این بار به سراغ روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی رفتیم تا شاید از آن طریق بتوانیم به سخنگوی قرارگاه برسیم که رستمی در این باره گفت، نمی دانم چرا پاسخ گو نبودند، مهلتی بدهید تا صحبت کنم و خبرش را به شما بدهم.پس از این مصاحبه نیز خبری از روابط عمومی یا معاون جهاد کشاورزی استان نشد ...

http://www.SecretNews.ir/Fa/News/675614/وعده-های-سرخرمن-جهاد-کشاورزی
بستن   چاپ