اخبار محرمانه
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در جمع خبرنگاران:
تفکیک وظایف معاونت اجتماعی و سازمان فرهنگی هنری شهرداری مورد نیاز است
يکشنبه 19 دي 1400 - 12:34:40
اخبار محرمانه - حجت الاسلام امرودی در جمع خبرنگاران گفت: تفکیک وظایف و مسئولیت‌های معاونت اجتماعی و فرهنگی با سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران توسط شورای اسلامی شهر تهران انجام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار شهر ، یکشنبه -19 دی 1400- میثم امرودی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در حاشیه سی‌وهشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر مشخص بودن مأموریت زیرمجموعه‌های معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بیان کرد: سازمان فرهنگی و هنری یک مأموریت مکان محور دارد که به اداره مکان‌ها می‌پردازد و خدمات فرهنگی و هنری ارائه می‌دهد. از نظر ساختاری گاهی تلاقی‌هایی در انجام مأموریت‌ها شده است که به علت قوت و ضعف‌های این معاونت در دوره‌های مختلف بوده است.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با طرح این پرسش که آیا این اداره وظیفه‌ای نسبت به هنر دارد، پاسخ داد: اهدافی در اساسنامه پیش بینی شده که عمدتاً اهداف شهری هستند که تمام امکانات هنری خود را به حوزه ارتقاء شهروندی و زیست مومنانه شهر تخصیص می‌دهد. یک زمانی معاونت اجتماعی قدرت چندانی در شهر نداشت اما در یک دوره‌ای همه اتفاقات و نیازهای شهروندان پاسخ داده شد و این بخاطر نوع مدیریت بود که قدرت پیدا کرد اما سازمان فرهنگی و هنری به حاشیه رفت و البته گاهی هم برعکس می‌شد.
امرودی ضمن اشاره به لایحه تنظیم شده در شورای چهارم که به تعریف ساختاری این سازمان می‌پردازد، عنوان کرد: این لایحه کاملا مشخص کرد که چطور تفکیک وظایف در شورا مشخص شود. دو عضو شورا امروز تأکید داشتند که موضوع اقدامات معاونت اجتماعی و سازمان فرهنگی و هنری باید به صحن شورا ارائه شود و در شورا تفکیک وظایف صورت گیرد.
او با بیان اینکه مسئله آسیب‌های اجتماعی، حاشیه نشینی، طلاق، بیکاری و ... در شهر تهران مسئله بسیار مهمی است، افزود: طبق قانون، شهرداری می‌تواند به بهزیستی، وزارتخانه‌های کشور، ارشاد اسلامی و ... کمک کند تا مشکلات حل شود. این موضوع حجم عظیمی از فعالیت‌هاست که بر دوش معاونت اجتماعی گذاشته شده است. سازمان فرهنگی هنری هم اهداف خاصی را در مدیریت شهری برعهده دارد. انجام این اقدامات نیاز به اندیشه، هنر، فرهنگ و ... دارد که انجام آن‌ها بر عهده سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران گذاشته شده است.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با بیان اینکه بعضی از موزه‌ها در اختیار مناطق است و 12 موزه در اختیار سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران قرار گرفته، اضافه کرد: سال گذشته با توافقی که با سازمان میراث انجام شد، 12 موزه سازمان فرهنگی و هنری مجوز موزه دریافت کردند. بقیه موزه‌ها عنوان «موزه» را دارند اما مجوز استانداردهای لازم را دریافت نکرده‌اند و باید درباره مدیریت و تمدن سازی موزه‌ها با هم اقدام شود.
امرودی در ادامه بیان کرد: کسانی‌که به موزه می‌روند، از لحاظ روحی و فرهنگی با افرادی که موزه نمی‌روند، متفاوت هستند. مراجعه به موزه ثمره فوری دارد. همچنین در آینده تمدنی داریم که با همه تمدن‌های جهان متفاوت بوده است.
او با طرح این پرسش که مولفه‌های جهاد در کدام یک از تمدن‌ها وجود داشته است، افزود: امام زمان (عج) در کدام تمدنی وجود داشته که ولایت، نگاه به دین و شهادت‌ها... را در دل خود جای داده است. این نقاط برجسته و نورانی در فرهنگ ایرانی وجود دارد و باید تا 100 الی 200 سال آینده باقی بماند تا بگویند تمدنی با این ویژگی‌ها آمد.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره حل آسیب‌های اجتماعی و محله هرندی بیان کرد: طرحی که به شورای اسلامی ارائه شد، زنجیره‌ای برای تعریف و شناسایی آسیب‌های اجتماعی بود. مسئولیت مستقیمی که در این طرح دو ساله داشتم کمتر از هفت ماه در حوزه اجتماعی بود و تنها جمع آوری و سم زدایی در این طرح مطرح نبود.
امرودی در ادامه عنوان کرد: گاهی اوقات اشتباه می‌شود؛ فرد معتاد 21 روز نگهداری می‌شود و سپس اعلام می‌کنند که ترک اعتیاد انجام شد؛ این موضوع ترک اعتیاد نیست. فرد معتاد هنوز به خانواده برنگشته و شغلی پیدا نکرده است. مراکز بهاران، خانه‌های میان راهی بودند که پس از سم زدایی پذیرای افراد معتاد بود. برای توجه به کودکان افراد معتاد، مراکز پرتو ایجاد شد. صبح رویش هم برای کودکان کار بود تا تحصیل کنند و زنجیره‌ای برای فعالیت فرد معتاد، خانواده و فرزندانش تشکیل شد.
او ضمن اشاره به توجه کمتر دوره مدیریت شهری به این موضوع گفت: در دوره گذشته بعضی از مراکز بهاران تعطیل شد. مرکز بهاران برای ترک اعتیاد نبوده است، بلکه ترک اعتیاد در مراکز ترک اتفاق می‌افتاد. مرکز بهاران خانه‌های میان راهی متداول در دنیا هستند تا فرد معتاد شغل و خانواده پیدا کند.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با تأکید بر اینکه توجه جدی در دوره جدید مدیریت شهری به آسیب‌های اجتماعی شده است، بیان کرد: این اقدام یک کار فرآیندی و زمان‌بر است و امیدوار به اراده جدی شهرداری تهران و نهادهای مرتبط برای کاهش آسیب‌های اجتماعی هستم.
امرودی درباره درخواست این سازمان مبنی بر افزایش بودجه توضیح داد: در یک مقطع زمانی حقوقی برای سازمان فرهنگی و هنری برابر با 50 میلیارد تومان و 60 میلیارد تومان برای تولید فیلم و اقدامات فرهنگی تعریف می‌کردند. این رقم در دوره پیشین به قدری کاهش یافت که فقط دو سوم حقوق را پوشش می‌داد؛ یعنی از آذر به بعد بودجه‌ای برای پرداخت حقوق همکاران نداشتیم.
او با بیان اینکه سازمان فرهنگی و هنری برای تحقق اهداف شهری نیاز به بودجه دارد، افزود: چندین سال است که یار مهربان تعطیل شده است و کمکی به احیاء آن نمی‌شود. همچنین بودجه نمایشگاه عطر سیب در سال‌های گذشته حذف شد. باتوجه به وضعیت شهرداری تهران، مبلغی بودجه درخواست شده است که مشخص نیست چه مقدار از آن محقق خواهد شد. سازمان امروز مجهز و توانمند است که اگر بودجه‌ای به آن تخصیص یابد، تا ده‌ها برابر آن سرویس‌رسانی به شهروندان داشته باشد.
انتهای پیام/

http://www.SecretNews.ir/Fa/News/671586/تفکیک-وظایف-معاونت-اجتماعی-و-سازمان-فرهنگی-هنری-شهرداری-مورد-نیاز-است
بستن   چاپ