اخبار محرمانه

آخرين مطالب

بزرگترین شهر‌های جهان از 3 هزار سال قبل از میلاد تا به امروز خواندنی ها

بزرگترین شهر‌های جهان از 3 هزار سال قبل از میلاد تا به امروز
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - شناخت بزرگترین شهرهای جهان در طول تاریخ، اطلاعات مهمی را به ما می دهد. در گذشته های دور بیشتر مردم در شهرها زندگی نمی کردند. به وجود آمدن شهرها، پیش نیازهای خاصی داشت که مهمترین آن وجود منابع غذاییی فراوان بود. تولید مازاد مواد غذایی منجر به جمعیت‌های متراکم‌تر می‌شود و به افراد این امکان را می‌دهد تا در مهارت‌های دیگری که با بقای اولیه انسان مرتبط نیستند، تخصص پیدا کنند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزیاتو: شناخت بزرگترین شهرهای جهان در طول تاریخ، اطلاعات مهمی را به ما می دهد. در گذشته های دور بیشتر مردم در شهرها زندگی نمی کردند. به وجود آمدن شهرها، پیش نیازهای خاصی داشت که مهمترین آن وجود منابع غذاییی فراوان بود. تولید مازاد مواد غذایی منجر به جمعیت‌های متراکم‌تر می‌شود و به افراد این امکان را می‌دهد تا در مهارت‌های دیگری که با بقای اولیه انسان مرتبط نیستند، تخصص پیدا کنند.
اما این بدان معناست که شهرها معمولاً بیشتر از تولید کالاهای اولیه مصرف می کنند. اندازه آنها نیاز به خدمات بسیاری دیگر مانند حمل و نقل و مدیریت بهداشت دارد. بنابراین حفظ مراکز بزرگ شهری، به ویژه در بزرگترین شهرهای جهان، کار سختی بود.
در ویدیوی زیر 7 شهر بزرگ جهان، از 3,000 سال قبل از میلاد به تصویر کشیده شده اند. این ویدیو شهرهایی با حداقل جمعیت 10,000 نفر را پوشش می دهد و به رویدادهای تاریخی که منجر به تأسیس، رشد و در نهایت سقوط شهرها شده است اشاره می کند.
بزرگترین شهر جهان در طول تاریخ
با توجه به هر داده تاریخی، جمعیت شهری تا زمان انقلاب صنعتی تخمین‌های درستی نداشته است. در تاریخ اولیه، برخی از شهرها برای دوره‌های طولانی تخمین جمعیتی ارائه نمی‌کردند و باید از طریق منابع دیگر جمعیت آنها را محاسبه کرد. به عنوان مثال، بابل در 1600 سال قبل از میلاد جمعیتی حدود 60,000 نفر و در 1200 سال قبل از میلاد، 75,000 نفرداشته است، اما در 400 سال بین این آمار، هیچ اطلاعی در دسترس نیست.
شهرهایی که فقط برای مدت کوتاهی از جمعیتشان 10,000 نفر بالاتر رفته بودند در این فهرست قرار نگرفته اند.

اخبار محرمانه


اخبار محرمانه


شهرهای باستانی در هلال حاصلخیز
هلال حاصلخیز در خاورمیانه که «مهد تمدن» در نظر گرفته می شود، خانه هر هفت شهر بزرگ جهان در 3000 سال قبل از میلاد بوده است.
شهر سومری اوروک (عراق امروزی) که گفته می شود محل زندگی پادشاه افسانه ای گیلگمش است، با 40,000 نفر در صدر فهرست قرار دارد. پس از آن ممفیس (مصر) با 20,000 سکنه قرار دارد.
طی 1700 سال آینده، سایر شهرهای بین النهرین در عراق و سوریه امروزی در جایگاه مهمی قرار داشتند و به طور پیوسته در حال رشد بودند و به عنوان بزرگترین شهرهای بین النهرین شناخته می شدند.
2250 سال قبل از میلاد یک شهر آسیایی متفاوت، یعنی موهنجو دارو (پاکستان امروزی) از تمدن دره سند – با 40,000 نفر در رتبه چهارم قرار گرفت.

اخبار محرمانه


تا سال 1250 قبل از میلاد دو مکان برتر توسط شهرهای مناطق مختلف بدست آمد: پر-رامسس (مصر) و یین (چین) که هر دو بیش از 100,000 نفر ساکن دارند.
شهرهای مصر تا آغاز عصر مشترک همچنان پرجمعیت‌ترین شهرهای جهان برای هزاره بعدی خواهند بود، که برای مدت کوتاهی توسط کارتاژ و بابل موقعیت خود را از دست دادند. تا سال 30 پس از میلاد، اسکندریه بزرگترین شهر جهان بود، اما 10 شهر برتر از خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیا بودند.
همه راه ها به رم ختم می شود
در همین حال، یکی از شهرهای اروپا یعنی رم نیز رشد ثابتی داشت. تا نیمه قرن سوم بعد از میلاد طول کشید تا رم به پرجمعیت‌ترین شهر تبدیل شود و پس از آن اسکندریه همچنان در رده دوم قرار دارد. در همین حال در عراق، تیسفون، پایتخت امپراتوری ساسانیان به سرعت در حال رشد بود.

اخبار محرمانه


در اواخر قرن سوم، امپراتوری روم به دو بخش تقسیم شد و قسطنطنیه پایتخت جدید نیمه شرقی شد. در نتیجه، این شهر تا سال 353 از رم پیشی گرفته بود و به پرجمعیت‌ترین شهر جهان تبدیل شده بود و در چند قرن آینده بارها و بارها این عنوان را پس می‌گرفت.
بزرگترین شهرها به یک میلیون نفر می رسند
در قرن نهم، بغداد به اولین شهری تبدیل شد که یک میلیون نفر جمعیت داشت (اگرچه مورخان همچنین تخمین می زنند که رم و شهر چینی چانگان ممکن است زودتر به این رقم رسیده باشند).
نزدیک به 9 قرن می‌گذرد تا اینکه شهری دوباره یک میلیون نفر جمعیت داشته باشد و سلطنت بغداد زیاد طول نکشید. تا قرن دهم، بیان (Bian)، پایتخت سلسله سانگ شمالی در چین، به بزرگترین شهر جهان تبدیل شد، بغداد از جابجایی ها و انتقال قدرت سیاسی به شهرهای دیگر منطقه رنج می برد.

اخبار محرمانه


از قرن دوازدهم به بعد، تهاجم مغول به خاورمیانه و آسیای مرکزی رشد جمعیت در این منطقه را به شدت محدود کرد. شهرهای اروپایی نیز در قرن چهاردهم به خاطر طاعون ویران شدند.
بزرگترین شهرهای جهان در قرن های بعدی
قاهره (مصر)، هانگژو (چین) و ویجایا ناگارا (هند) در صدر فهرست قرار گرفتند تا اینکه پکن در قرن نوزدهم مقام اول را به دست آورد.
با انقلاب صنعتی شهرنشینی سرعت یافت
شروع انقلاب صنعتی در بریتانیا، که به بقیه اروپا و بعداً در ایالات متحده گسترش یافت، منجر به سطوحی از رشد جمعیت شهری شد که تاکنون دیده نشده بود.
کارخانه ها به نیروی کار نیاز داشتند که باعث مهاجرت گسترده از روستاها به مراکز رشد شهری شد. در سال 1827، لندن از پکن گذشت و به بزرگترین شهر جهان با 1.3 میلیون نفر تبدیل شد. در طول 100 سال بعد، جمعیت آن نزدیک به 7 برابر افزایش یافت و تا پایان جنگ جهانی اول پرجمعیت ترین شهر باقی ماند و در آن زمان نیویورک از آن سبقت گرفت.

اخبار محرمانه


از سال 1920 تا 2022، به لطف پیشرفت در کشاورزی و مراقبت های بهداشتی، جمعیت جهان چهار برابر شد و شهرها نیز شاهد رشد سریعی بودند. در آغاز قرن بیستم 10 شهر بزرگ جهان در ایالات متحده، اروپا و ژاپن مشاهده شد.
با این حال، در قرن بیست و یکم، رشد به سایر نقاط جهان منتقل شد و تا سال 2021، هفت شهر برتر فقط شهرهایی از آسیا و آمریکا بودند.

اخبار محرمانه


توکیو که در سال 1954 مقام اول را به خود اختصاص داد، امروز با جمعیتی بالغ بر 37 میلیون نفر بزرگترین شهر جهان است.
پس از آن دهلی نو با 31 میلیون نفر قرار دارد، اما تا سال 2028، سازمان ملل تخمین می زند که موقعیت ها در جدول امتیازات تغییر خواهد کرد و دهلی نو از توکیو پیشی خواهد گرفت.
رشد جمعیت در مورد گذشته و آینده چه می گوید؟
ظهور و سقوط شهرها در طول زمان می تواند به ما بینشی نسبت به مسیر رشد تمدن بدهد. همانطور که تمدن ها رشد می کنند، ثروتمندتر می شوند و به اوج خود می رسند، شهرهای آنها نیز پشت سر هم شکوفا می شوند.
به عنوان مثال، از هفت شهر بزرگ امروزی جهان، چهار شهر از آنها متعلق به کشورهایی از 10 اقتصاد بزرگ در جهان هستند. در همین حال، کاهش ناگهانی جمعیت شهری نشان دهنده آشفتگی، بی ثباتی سیاسی، جنگ، بلایای طبیعی یا بیماری است.
اخیراً شهرهای اوکراین شاهد کاهش جمعیت هستند، زیرا ساکنان آن از مناطق درگیر جنگ فرار می کنند و در صورت ادامه جنگ، شبح یک بحران جمعیتی را برای کشور ایجاد می کند.
بنابراین، ردیابی اندازه جمعیت شهری می‌تواند به سیاست‌گذاران کمک کند تا موانع آینده رشد را پیش‌بینی کنند، به‌ویژه زمانی که رشد پایدار برای یک کشور، اولویت باشد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/913774/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد، مجلس برنامه می‌دهد

هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان

میرسلیم: رئیسی در فرصت باقی‌مانده تدبیر مناسبی نیندیشد، همه ما ضرر می‌بینیم

همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی با قوت ادامه می‌یابد

زنان مو بِلوند و چشم آبی‌ای که در خدمت نسل طلایی آلمان بودند!

طلای 18عیار پایین آمد؛ بازگشت دلار به کانال 63 هزار تومان

مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند

کل کل نون خ ها در آخرین لحظات عمرشان

تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل سازمان «سپند»

مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی جمع‌آوری می‌شوند

چند تصویر جالب از دخترانی که امروز کنکور داشتند

افسر اسرائیلی هدف تک‌تیرانداز مقاومت فلسطین

گنجی: توماج صالحی حتما اعدام نمی‌شود

معاون پارلمانی رئیسی: دستگاه‌ها باید به وظایف روشن و بی‍ّن خود درباره حجاب عمل کنند

ضرورت روزآمدسازی دانش و اطلاعات مدیران مناطق نفت‌خیز جنوب

گام بلند مناطق نفت‌خیز جنوب در بومی‌سازی تجهیزات

پاپ فرانسیس: جنگ غزه و اوکراین را متوقف کنید

بخشی از آثار ویرانی های ارتش اشغالگر در شهر خان یونس

حامد بهداد و سحر دولتشاهی از «می‌خواهم زنده بمانم» به «مفت‌بر» رسیدند

امام جمعه سابق جوانرود درگذشت؛ علت استعفای سال گذشته او چه بود؟

جزئیات تخصیص ارز 28500 تومانی

پاسخ موشکی حزب‌الله به حملات صهیونیست‌ها به جنوب لبنان

مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند

دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست

چه سریالی جایگزین «مادرانه» می‌شود؟

واعظ آشتیانی: رأی مردم آمریکا در انتخابات نمایشی است

نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

مسعود فروتن فیلم «همسر» فخیم‌زاده را برای نابینایان روایت کرد

تقلب‌های ناشیانه این سریال از «فسیل» هیچ‌کس را نخنداند

شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟

فرمانده کل ارتش: ایران هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد و بخواهد موشک می‌زند

واعظی: آنچه رئیسی می‌گوید با آمار‌های دو هفته قبل یا دو هفته بعد اعضای دولت فرق دارد

خبرهایی از چهره ها؛ از مدیری تا ده نمکی

نمایش 2 فیلم برای جامعه ورزش پهلوانی از شبکه‌های مختلف تلویزیونی

دستور کار جلسات مجلس در هفته آینده اعلام شد

نماینده مجلس: مماشاتی که با بی‌حجابی صورت گرفت، کار را برای مقابله با بی حیایی سخت‌تر کرد

پاسخ به کنجکاوی‌ها پیرامون «مست عشق»

حمله زردنویسان به زندگی خصوصی هنرمندان

جشن تولد غریبانه بازیگر محبوب طنز آثار صداوسیما

نماینده ویژه پاکستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

لاپید خواستار خروج دو عضو شورای جنگ از کابینه شد

من دوست ندارم در راه کار خیر بمیرم

عروس امام خمینی(ره) درگذشت

دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

جهانگیری: عزا می‌گیرم وقتی می‌بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می‌کنند نه اروپا

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی