اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ ناوگروه 86 و امنیت 360 درجه تحلیل ویژه

سرمقاله وطن امروز/ ناوگروه 86 و امنیت 360 درجه
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - وطن امروز / « ناوگروه 86 و امنیت 360 درجه » عنوان یادداشت روزنامه وطن امروز به قلم مهدی بختیاری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بزودی با به انجام رساندن یک ماموریت بزرگ، رکورد دریانوردی نظامی در تاریخ ایران را که در اختیار خودش بود، می‌شکند.
پیش از این، ناوگروه 75 نیروی دریایی، سال گذشته با سفر به بندر «سن‌پترزبورگ» و طی مسافتی بالغ بر 250 هزار کیلومتر رکوددار ناوگروه‌های اعزامی ارتش به آب‌های آزاد و بین‌المللی بود.
اعزام ناوگروه‌ها به ماموریت‌های دوردست، از سال 88 با هدف مقابله با پدیده دزدی دریایی بویژه در خلیج عدن و تنگه باب‌المندب آغاز شد.
این ماموریت‌ها به مرور زمان در اشکال مختلف و حوزه‌های وسیع تر ادامه یافت و ناوگروه‌های نیروی دریایی را به اقیانوس‌های آرام و اطلس نیز کشاند.
هم‌اکنون ناوگروه 86 نداجا با ماموریت دریانوردی به دور کره زمین، در راه کشور برزیل است تا نخستین حضور ناوگان دریایی ایران در قاره آمریکا را ثبت کند.
این حضور، علاوه بر ثبت رکورد طولانی دریانوردی در نیروی دریایی ایران، پای شناورهای ارتش را به یکی از مهم‌ترین مناطق این بخش از زمین یعنی «کانال پاناما» نیز باز خواهد کرد؛ کانالی که طی یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های مهندسی دنیا ساخته شد تا 2 اقیانوس بزرگ آرام و اطلس را به یکدیگر وصل کند.
ناوگروه‌های ارتش با چند هدف کلی به این ماموریت‌ها اعزام می‌شوند.
- حراست از منافع ایران در آب‌های بین‌المللی
همان‌طور که گفته شد، سرآغاز حضور ناوگروه‌های ارتش در آب‌های دوردست، مقابله با پدیده دزدان دریایی بود که هرازگاهی با دست‌اندازی به کشتی‌های تجاری، اقدام به دزدیدن آنها و انتقال‌شان به کشور سومالی می‌کردند.
حضور ناوگروه‌های ارتش به همراه تعدادی از تکاوران دریایی این نیرو، بارها به درگیری با این دزدان قرن بیست‌ویکمی انجامیده که نه فقط موجب نجات شناورهای ایرانی، بلکه دیگر کشورها نیز شده است. نجات کشتی تجاری متعلق به چین در سال 91 موجب شد «یانگ جیچی» وزیر وقت خارجه چین از ایران به خاطر تلاش موفقیت‌آمیز نیروی دریایی‌اش برای نجات کشتی این کشور و 28 خدمه آن تشکر کند.
با گسترش دامنه تهدیدات اینچنینی به دریاهای دیگر نظیر دریای سرخ، حوزه ماموریتی ناوگروه‌های ارتش نیز گسترش یافت و هم اکنون شناورهای نداجا لاقل یک بار به عمده مناطق مهم دریایی در کره زمین سفر کرده‌اند.
- حضور در مثلث طلایی
اگر تنگه هرمز، مالاکا و باب‌المندب را به عنوان 3 راس یک مثلث در نظر بگیریم، عمده تجارت‌های دریایی از دل این مثلث می‌گذرد که از قضا بیشترین تهدیدات علیه شناورهای تجاری کشورها نیز در همین جا اتفاق می‌افتد.
نیروی دریایی ایران امروز از مهم‌ترین بازیگران ایجاد امنیت در این مناطق محسوب می‌شود که برخلاف بسیاری از کشورها که در قالب یک ائتلاف بین‌المللی به انجام ماموریت در این مناطق می‌پردازند، تنها و به صورت خوداتکا در دریاهای دوردست حضور داشته و نه تنها از منافع کشور، بلکه - همانطور که گفته شد - از شناورهای دیگر نیز که در خطر تهدید قرار می‌گیرند حراست می‌کند.
این در حالی است که طی سال‌های گذشته، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنار نیروهای دریایی روسیه و چین به عنوان 2 کشور قدرتمند دریایی، به انجام رزمایش‌های مشترک برای همکاری‌های بیشتر در شمال اقیانوس هند پرداخته است.
- پیشبرد دیپلماسی دفاعی
حضور در کشورهای مختلف در جریان ماموریت‌های ناوگروه‌ها، با هدف بزرگ‌تر نزدیکی کشورها بویژه در حوزه‌های نظامی و با بهره‌گیری از ظرفیت دیپلماسی دفاعی (دریایی) انجام می‌شود.
یادمان باشد آخرین سطح همکاری کشورها با یکدیگر که نشان‌دهنده عمق روابط آنهاست، همکاری در حوزه‌های نظامی است.
آشنایی این کشورها -که بعضاً خودشان از کشورهای صاحب حرف در حوزه دریایی هستند- با توانمندی‌های نظامی کشورمان و همکاری در قالب رزمایش‌های مشترک، از جمله دستاوردهایی است که این حضور به دنبال دارد.
- آموزش حین مأموریت
به عنوان کسی که در جریان ماموریت 80 روزه ناوگروه 33 نیروی دریایی، همراه آن بودم، از نزدیک مشاهده کردم افسران عمدتاً جوان 2 یگان حاضر در ناوگروه با میانگین سنی زیر 25 سال، چطور در یک ماموریت طولانی مدت توانستند شناورهای سنگین نداجا را در مناطق مهمی نظیر تنگه مالاکا راهبری کنند؛ عملکردی که البته تحت نظارت فرماندهان باسابقه‌تر نیروی دریایی انجام شد و به تربیت نیروهای جوان – اما با تجریه زیاد دریانوردی- می‌انجامد.
برای مثال شاید در دنیای دریانوردی، همه دریانوردان نتوانند به تجربه عبور از مدار استوا دست یابند اما در برخی ماموریت‌های ناوگروه‌های ارتش، از جمله همان ناوگروه 33، این تجربه برای بسیاری از افسران جوان نداجا کسب شد.
توجه به دریا و دریانوردی اگرچه در تاریخ کهن ایران پیشینه‌ای طولانی دارد اما امروز آنچنان که باید مورد توجه سیستم حکمرانی در کشور قرار نگرفته است. ظرفیت بزرگ دریا که بسیاری از کشورها از داشتن‌ آن محروم هستند، برای کشور ما -آن هم در موقعیت شمال و جنوب کشور و با مرزهای طولانی دریایی و حتی اقیانوسی- این فرصت بزرگ را فراهم کرده تا با تغییر نگاه دولتمردان گام‌های بزرگی برای ایجاد تمدن نوین دریایی برداشته شود.
برای تحقق این امر، علاوه بر لزوم تغییر نگرش در میان سیاسیون، نیازمند توجه بیشتر در به روزرسانی تجهیزات دریایی بویژه شناورهای بزرگ هستیم.
یادمان باشد نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران همه این افتخارات را در کنار شناورهای جدید ساخت داخل، با به کارگیری شناورهای با عمر زیاد به دست آورده است. پس این نیرو لایق در اختیار داشتن تجهیزات، سامانه‌ها و شناورهای سطحی، زیرسطحی و هوایی به روز دنیاست و باید توجه بیشتری کرد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/762257/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

انگلیس درصدد راه‌اندازی گنبد آهنین

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

آقای ذوالنوری ممنون

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

سیگنال مثبت به بورس تهران

کاخ سفید: خواستار انجام‌ تحقیقات درخصوص گورهای دسته‌جمعی غزه هستیم

منابع عبری: اسرائیل با آتش‌بس چند هفته‌ای موافقت خواهد کرد

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

حمله پهپادی حزب الله به یک پایگاه توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی

واقعیت آمریکا بدون روتوش؛ ادامه سرکوب اعتراضات دانشجویی

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

دردسر تیک‌تاک

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

طوفان نمک کوهنوردیه!

هلاکت دو تروریست در اطراف زاهدان با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی