اخبار محرمانه

آخرين مطالب

تندروها تیم ملی را رها کنند تحلیل ویژه

تندروها تیم ملی را رها کنند
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
همان‌طور که می‌شد حدس زد، بازی‌های ایران در جام جهانی به موضوعی برای تفسیر رویدادهای سیاسی و اجتماعی داخلی تبدیل شد. پیش‌تر که تیم ملی ایران در گروهی با حضور انگلیس و ایالات متحده آمریکا قرار گرفت، خیلی‌ها این بازی‌ها را در عرصه‌ای بزرگ‌تر و بین‌المللی با عینک سیاسی بررسی می‌کردند؛ همان‌طور که یک تجربه از بازی ایران و آمریکا در جام جهانی 1998 و پیروزی ایران برابر آمریکا در آن نشان داد که بسیاری این پیروزی را چیزی فراتر از یک دیدار فوتبال و در میدان رویدادهای سیاسی تفسیر می‌کنند؛ کما‌اینکه همین الان هم صحنه گل حمید استیلی به آمریکا روی دیوار سفارت سابق آمریکا نقش بسته و در بسیاری از مواقع به عنوان نمادی از پیروزی ایران بر آمریکا نمایش داده می‌شود.
 با این پیش‌زمینه مشخص بود که پیروزی ایران بر آمریکا یا انگلیس می‌تواند تفسیری بیشتر از یک موضوع ورزشی داشته باشد. اما آن زمان هنوز رویدادهای مهر و آبان 1401 رخ نداده بود. اعتراضاتی که حالا بیش از 60 روز در شهرهای مختلف ایران ادامه دارد و ابعاد مختلفی از زندگی ایرانی‌ها را تحت تأثیر قرار داده است. این اعتراض‌ها و اتفاق‌های رخ‌داده در پی آن، زندگی ایرانی‌ها را به دو بخش مهم قبل و بعد از این رویدادها تقسیم کرده است. 
یکی از اتفاقات رخ‌داده در نتیجه این رویدادها، موضع‌گیری دو‌بخشی مردم ایران در قبال تیم ملی کشورشان است؛ تیمی که حالا در قطر ششمین تجربه حضور در جام جهانی را تجربه می‌کند. این دودستگی حتی در میان بازیکنان و رویکردشان به اتفاقات اخیر نیز دیده می‌شود. برخی می‌گویند به خاطر اتفاقات در ایران و برای همدردی با مردم نباید در چنین رویدادی حاضر شد. از‌این‌رو ستاره‌هایی مانند علی دایی، جواد نکونام و مهدی مهدوی‌کیا دعوت فیفا برای حضور در قطر را نپذیرفتند. بازیکنان تیم ملی هم در این میان در برابر سؤال‌های بی‌پایانی قرار دارند که نمی‌خواهند یا نمی‌توانند به آن پاسخ بدهند. به هر روی، هر حرکتی از سوی فوتبالیست‌ها با دو واکنش متفاوت همراه می‌شود. برای نمونه شادی‌نکردن بازیکنان استقلال بعد از دریافت جام از سوی بخشی از مردم همراهی با خانواده‌های داغ‌دیده ایرانی در این روزها تلقی شده. 
این در حالی است که مسئولان آن را تنها همدردی با خانواده‌های داغدار حادثه تروریستی شاهچراغ عنوان کردند. این تفسیرهای دوگانه با افزایش فاصله‌اش از همدیگر، در حال انجام است. اوج این ماجر را می‌توان در بازی نخست تیم ملی ایران برابر انگلیس دید؛ جایی که گروهی قید هوادارای تیم ملی کشورشان را زدند. حتی در ورزشگاه محل مسابقات علیه تیم و بازیکنان شعار دادند که واکنش سرمربی تیم ملی را هم به همراه داشت. در مقابل اما روایت‌های رسمی نمادهایی قاطع از همدلی در همراهی تیم ملی را نشان می‌دهند. برای نمونه صداوسیما روز گذشته گزارشی از پخش بازی تیم ملی در مساجد پخش کرد. جایی که خانواده‌ها در کنار هم بازی‌ تیم ملی را تماشا می‌کردند. این تصاویر یاد و خاطر اتفاقات 10 سال اخیر ایران را زنده کرد؛ جایی که حداقل در دو جام جهانی قبلی تلاش‌هایی برای نمایش بازی تیم ملی در اماکن عمومی شکل گرفته بود. 
در جام جهانی چهار سال قبل کار به جایی رسید که بعد از یک بار لغو مجوز پخش بازی در ورزشگاه آزادی، در نهایت با پادرمیانی نمایندگان مجلس، مردم توانستند بازی ایران و اسپانیا را در ورزشگاه آزادی و به صورت خانوادگی ببینند. بعد از آن همه مخالفت سفت‌و‌سخت در برابر حضور ملی و همدلانه در کنار تیم ملی در یک دهه گذشته، اما حالا یکباره اجازه پخش بازی‌ها در برخی اماکن صادر شد. اینکه اجازه داده نمی‌شد چهار سال پیش مردم در ورزشگاه فوتبال ببینند ولی حالا در مساجد می‌توانند بازی را ببینند، بدون شک پیامی را برای بخشی از جامعه ارسال می‌کند که با روایت رسمی از همدلی فاصله دارد. 
تقی آزاد‌ارمکی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه، درباره این رویداد می‌گوید: برای درک بهتر این ماجرا باید به این سؤال پاسخ دهیم که آیا واقعا از نظر انسجام ملی دچار ضعف هستیم؟ در مرحله بعد باید بدانیم که اگر در این زمینه دچار مشکل شده‌‌ایم، باید عوامل و نیروهای ایجادکننده چنین وضعیتی را بررسی کنیم و همچنین ببینیم در چه جاهایی این انسجام ملی خودش را نشان می‌دهد. بگذارید ابتدا به مسئله آخر بپردازیم. اینکه به‌هم‌ریختگی انسجام ملی کجاها خودش را بهتر نشان می‌دهد؟ در‌حال‌حاضر به‌هم‌ریختگی انسجام ملی در سطح مناسبات بین‌ فردی و بین گروهی در ایران خودش را نشان می‌دهد. 
در حال حاضر جامعه ایران مثل قدیم حاضر نیست درباره بعضی از موضوعات گفت‌وگو کند یا در آن فعال باشد. مسئله دیگر این است که نگاهی که جامعه به مسئله انسجام ملی دارد، با نگاهی که حوزه رسمی به آن دارد از هم متفاوت هستند. در‌واقع در‌حال‌حاضر معنای واحدی از انسجام ملی وجود ندارد؛ برای همین این دو نیرو در جهت کاهش و به‌هم‌ریختن انسجام ملی در‌حال فعالیت هستند و مؤثر واقع می‌شوند. در نتیجه ما در موضوع انسجام ملی به مرحله نامناسبی رسیده‌ایم. چون این ساحت دچار به‌هم‌ریختگی شده، هر اقدام، تصمیم یا سیاستی برای کاهش آن کاملا در جهت عکس عمل می‌کند.
 با این توضیحات، باید بگوییم ما جامعه‌ای حادثه‌دار و ناراحت داریم. در چنین جامعه‌ای هر اقدامی از سوی ایجادکنندگان این وضعیت به بحرانی‌ترشدن وضعیت منجر می‌شود. بگذارید مثالی بزنم. گروه‌های مداخله‌گر در عرصه ورزش، فرهنگ و اجتماع در این سال‌ها با تصمیمات و اقدامات‌ خود منجر به شکل‌گرفتن این وضعیت شدند. حالا اگر همین گروه‌های مداخله‌گر در این روزها بار دیگر تصمیم به انجام اقداماتی حتی خلاف جهت تصمیم‌ها و اقدامات قبلی بگیرند، به بحرانی‌شدن وضعیت کمک می‌کنند. پس بهترین راه این است که این گروه‌ها در چنین وضعیتی هیچ کاری نکنند. مثلا فکر کنید که حوزه رسمی در این سال‌ها در حوزه فرهنگ، ورزش یا اجتماع دخالت می‌کرده و این عرصه‌ها را به شکل نامناسبی مدیریت می‌کرده است.
 برای مثال در انتخاب بازیگر، سناریو، حوزه پوشش یا جزئیات دیگرش دخالت می‌کرده است. حالا اگر این گروه در وضعیت بحرانی بخواهد برای بهبود وضعیت هم عمل کند، نمی‌تواند و منجر به بحران بیشتر می‌شود. پیشنهاد من این است که نیروهای حادثه‌ساز در وضعیت به‌هم‌ریختگی خارج شوند تا وضعیت را نامناسب‌تر نکنند. کنار‌کشیدن این گروه‌ها موجب می‌شود جامعه بعد از مدتی به یک رفتار عقلانی برسد و وضعیت از بحرانی‌شدن بیشتر خارج شود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/740646/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روش آسان تکثیر پتوس

طعنه رشیدی کوچی به کریمی قدوسی: شنیدم گفته بودی من نفوذی اسرائیلم؛ خدا جای حق نشسته

گزارش جامع رابطه مالی نفت و دولت در اختیار تصمیم‌گیران اقتصادی قرار گرفت

200 روز جنایات صهیونیست ها در نوار غزه

عامل ناامنی خاورمیانه کیست؟

روایت «فارن پالیسی» از بده‌بستان ابوظبی-تل‌آویو

رئیس جمهور: ایران در 20 کشور جهان پروژه‌های بزرگ برق و آبی را اجرایی می‌کند

رهبر انقلاب: تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد چون دل به کمک خارج از مرزها نبسته‌ است

سرخآبی‌ها رسماً واگذار شدند

فقرزدایی نیازمند تغییر ریل

حملۀ اوکراین به تأسیسات نفتی روسیه

وحشت صهیونیست‌ها از حمله حزب‌الله به فرماندهی تیپ گولانی

رمضان قدیروف خود را سرحال در باشگاه نشان داد

جمله سنگین «خلیل» در مورد زمان که هیچ کس معنی اش را نفهمید!

تقدیر ضرغامی از سریال «نون خ»

رقیب سرسخت ایران در عراق

ویدئویی زیرخاکی از هنرمندان بزرگ تاریخ سینمای ایران

رهبر انقلاب: هدف از تحریم در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است تا از خطوط استعماری و استکباری آنها تبعیت کند

مصوبات کمیسیون اصل نود برای افزایش کیفیت نان

خاندوزی: تمام بدهی های کشور تا سال 1402 را به صفر رساندیم

واقعیت پیامکی که تهرانی ها را نگران کرد

نماینده کارگران در شورای عالی کار: تولید دلاری محاسبه می شود حقوق کارگران ریالی!

نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت

بازدید نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران از معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی

داعش خراسان؛ پیمانکاران ارزان قیمت تروریسم

فرار لحظه آخری اسماعیل

استاد دانشگاه پاکستان خطاب به رئیسی: شما ایرانی‌ها پادشاه و شیر جهان اسلام هستید

نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد

نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد

دختر 10ساله‌ام زباله‌‌ها را در کمدش قایم می‌کند

دلیل کاهشی شدن قیمت سکه

حمله موشکی حزب‌الله لبنان به شمال اراضی اشغالی

اشک امیرعلی نبویان بخاطر عشق زیاد به همسرش

طرح چندمنظوره اومااویا در سریلانکا با حضور رئیسی افتتاح شد

پاس کروزها را گل کنید

قیمت عینک شنا هم نجومی شد؛ حدود 10 میلیون کنار بگذارید!

بخش‌هایی از هم‌خوانی کارگران در دیدار با رهبر انقلاب

عکس یادگاری افراد حاضر در اجلاس بین‌المللی مقامات عالی امنیتی در سن‌پترزبورگ با حضور احمدیان

روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس تغییر کرد

طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن

دلیل اصلی تحصیل مسعود ده‌نمکی در حوزه علمیه چه بود؟

خطیب نماز جمعه این هفته تهران مشخص شد

روایت «نیویورک تایمز» از قدرت حماس و چشم‌انداز غزه

زالوژنی رسما سفیر اوکراین در انگلیس شد

بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال 1403

بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال 1403

عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای

خبرگزاری رسمی کره شمالی: هیات اقتصادی پیونگ یانگ عازم ایران می‌شود

لایحه ممنوعیت تیک‌تاک در مجلس سنا تصویب شد

اعتراف عجیب ژیلا صادقی درباره آشپزی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی