اخبار محرمانه

آخرين مطالب

آمادگی نفت مناطق مرکزی برای تولید حداکثری گاز در زمستان وزارت نفت

آمادگی نفت مناطق مرکزی برای تولید حداکثری گاز در زمستان
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از آمادگی این شرکت برای تولید حداکثری گاز در زمستان خبر داد و گفت: تولید و مصرف روزانه حدود یک میلیارد مترمکعب گاز در بخش‌های خانگی و صنعتی، با هیچ مبنا و معیار استاندار جهانی سازگار نیست.

به گزارش شانا به نقل از شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، مهدی حیدری روز پنجشنبه (19 آبان‌ماه) در سومین روز از نخستین کنفرانس ملی افزایش بهره‌دهی چاه‌های نفت و گاز با بیان موضوع عملکرد و فرصت‌های افزایش بهره‌دهی چاه‌های نفت و گاز این شرکت اظهار کرد: این شرکت آمادگی همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشجویان صاحب ایده را در هر حوزه‌ای دارد.
وی با اعلام اینکه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به‌عنوان دومین شرکت تولیدکننده گاز کشور، سهم 33 درصدی در تأمین گاز مصارف خانگی و صنعتی به عهده دارد، افزود: این شرکت از شرکت‌های اصلی تولیدی شرکت ملی نفت ایران و بزرگ‌ترین تولیدکننده گاز مناطق خشکی کشور است و مسئولیت توسعه، تولید، فرآورش و انتقال نفت و گاز بالغ‌ بر85 میدان گازی و نفتی شناخته‌شده در بیش از 11 استان کشور را بر عهده دارد.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با بیان اینکه هم‌اکنون 15 میدان نفتی و 15 میدان گازی از این میدان‌ها واقع در استان‌های فارس، بوشهر، قم، لرستان، خراسان رضوی، ایلام، کرمانشاه، هرمزگان، شمال خوزستان در برنامه عملیات بهره‌برداری بوده و توسعه بقیه میدان‌ها در برنامه‌های آتی شرکت قرار دارد، ادامه داد: عملکرد این شرکت نقش بسزایی در چرخه اقتصاد و تأمین انرژی پایدار با حفظ و صیانت از منابع ملی ایفا می‌کند. این شرکت با رویکرد نوین در سه محور توسعه میدان‌های گازی و نفتی، تثبیت تولید و ذخیره‌سازی گاز طبیعی در مخازن شوریجه D و سراجه قم را آغاز کرده است.
حیدری با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری این شرکت یادآور شد: فعالیت این شرکت از سال 1377 با در اختیار داشتن 9 میدان نفتی و 6 میدان گازی آغاز شد. با توسعه میدان‌های هما، شانول، وراوی و تابناک و احداث فاز دوم پالایشگاه گازی پارسیان و احداث ایستگاه تقویت فشار میدان گازی نار فعالیت‌های توسعه‌ای نیز به فعالیت‌های تولیدی اضافه شد.
طرح ضربتی افزایش تولید گاز
وی در رابطه با برنامه توسعه‌ای این شرکت در قالب طرح ضربت تصریح کرد: با توجه به ضرورت تأمین پایدار زنجیره خوراک پالایشگاه‌های گازی خشکی و جبران افت طبیعی تولید از میدان‌های فعلی و با در نظر داشتن افزایش غیرمنتظره گاز مصرفی خانگی در سال‌های آتی و همچنین به منظور بهبود تراز گاز تولیدی/مصرفی کشور، طرح افزایش تولید گاز از میدان‌های خشکی و در حیطه مسئولیت شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران افزود: بر این اساس توسعه 13 میدان جدید دی‌، سفیدزاخور، هالگان‌، سفیدباغون‌، خارتنگ‌، گردان‌، ارم‌، پازن‌، مدار، توس‌، باباقیر، بیستون و آغار- فاز2 به همراه توسعه پالایشگاه‌ گازی فراشبند و احداث ایستگاه‌های تقویت فشار گاز میادین‌ سرخون و شانول با صرف بودجه حدود 4 میلیارد دلار در هئیت مدیره شرکت ملی نفت ایران مصوب و ابلاغ شده است.
حیدری گفت: پیش‌بینی می‌شود که با اجرای این طرح‌ها در زمستان سال 1405 حدود 100 میلیون متر مکعب در روز گاز و حدود 102 هزار بشکه در روز میعانات تولید و به پالایشگاه‌های گازی فجرجم، پارسیان، سرخون، فراشبند، ایلام، هاشمی‌نژاد و پارس جنوبی ارسال شود.
جایگاه راهبردی طرح ذخیره‌سازی گاز طبیعی
وی با بیان جایگاه راهبردی طرح ذخیره‌سازی گاز طبیعی در 2 مخزن شوریجه D و سراجه قم یادآور شد: بحث ذخیره‌سازی گاز طبیعی به‌عنوان یک موضوع راهبردی تعریف شده و در این شرکت اجرا می‌شود که از ابتدای دوره تزریق سال 1401 در مجموع به‌میزان 2 میلیارد و 600 میلیون مترمکعب گاز در مخازن شوریجه و سراجه قم تزریق شده است. همچنین حدود 2 میلیارد و 500 میلیون متر مکعب در فصل سرد سال از این دو مخزن بازتولید می‌شود. حداکثر بازتولید روزانه در مخزن شوریجه 16 میلیون متر مکعب و در مخزن سراجه حداکثر 8 میلیون مترمکعب است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از انجام تعمیرات اساسی به‌عنوان پشتیبان تولید یاد کرد و افزود: تعمیرات اساسی تأسیسات گازی از جمله تعمیر شیرآلات، خطوط لوله، لخته‌گیرها و تجهیزات مراکز جمع‌آوری و تفکیک، توربین‌ها و کمپرسورهای ایستگاه تقویت فشار گاز و مخازن در تمامی میدان‌های تولیدی گاز را شامل می‌شود. در خصوص تعمیرات اساسی تأسیسات و خطوط لوله گازی در سال جاری در شرکت‌های بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، شرق و غرب به ترتیب 168 هزار، 41 هزار و 495 و در شرکت شرق 29 هزار و 500 نفر ساعت و مجموع تعمیرات نیز 238 هزار و 995 نفر ساعت است.
ضرورت مشارکت دانش‌بنیان‌ها برای بهینه‌سازی مصرف سوخت
حیدری درباره چالش‌های میدان‌های نفتی و گازی برای تأمین تراز گازی تصریح کرد: شرکت‌های تولید گاز با حداکثر توان تولید آماده تأمین سوخت زمستان هستند. در این رابطه شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند نظرات و راهکارهای کاربردی برای اصلاح الگو و بهینه‌سازی مصرف سوخت ارائه کنند. تولید و مصرف روزانه حدود یک میلیارد مترمکعب گاز در بخش‌های خانگی و صنعتی، با هیچ مبنا و معیار استاندار جهانی سازگار نیست که بخش زیادی از این معضل به مصرف ناصحیح در بخش خانگی و روزآمد نبودن صنایع برمی‌گردد.
وی با بیان چالش‌های تولید از میدان‌های نفتی و گازی این شرکت خواستار همکاری نزدیک شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشجویان در رفع مشکلات آن شد که از جمله فرصت‌های فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه می‌توان به مواردی همچون تصفیه پساب، مدیریت و جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه، افزایش تولید چاه‌ها با رفع موانع با استفاده از روش‌های نوین، بهینه‌سازی و روش‌های معمول کاهش هزینه‌ها برای افزایش تولید، تأمین کالا و مواد مصرفی در واحدهای بهره‌برداری، اقدام‌های فنی چاه‌ها با کارایی بالاتر و هزینه کمتر و همکاری برای حل مهندسی اجرا و کالا اشاره کرد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/738167/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نجات روسیه با اقتصاد موازی

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

بلد نیس چطوری زهر نیش مار رو بگیره!

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

«هفت» از فردا به آنتن بازمی گردد

شاهکار ایرانی در سریلانکا

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

آخرین خبر از وضعیت بیماری «ترانه علیدوستی»

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شیائومی نیامده رکورد زد!

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی و جنگ روسیه

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

علی مصفا: فیلیمو عمدا «نبودن» را تبلیغ نکرد و سرم منت گذاشت!

علیرضابیگی: دولت ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد

مهاجرت با ویزای جعلی

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

خانجانی: توئیت فضائلی جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرد

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

توضیحات جالب سیدجواد هاشمی درباره مد در ایران

رونمایی از فصل جدید «آقای قاضی» با بازی بهزاد خلج

غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به فرانسه رسید

شوخی با سیدجواد هاشمی در فضای مجازی!

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین از آمریکا به فرانسه رسید

تنش میان حزب‌الله با رژیم اسرائیل بالا گرفت؟

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

جنبش انصارالله یمن: جنایات اسرائیل در غزه بی‌سابقه است

2 خبر خوش فوتبالی رئیس صداوسیما

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

زادگاه مسعود ده نمکی کجاست؟

باقری: کلید برقراری آرامش در منطقه توقف جنایات رژیم صهیونیستی است

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی