اخبار محرمانه

آخرين مطالب

دومین خروجی دولت کیست؟ مقاله

دومین خروجی دولت کیست؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - قرن نو / اختلافات گاه‌وبیگاه مجلس و دولت که در چند ماه اخیر شدت نیز گرفته به چه علت است؟ آیا پای انتخابات مجلس دوازدهم در میان است یا عملکرد انتقادبرانگیز دولت رئیسی سبب شده نمایندگان کم‌کم در حال جداکردن خود از مسیر حمایت بی‌چون‌وچرا از دولت رئیسی هستند؟
بیش از یک سال از روی کار آمدن دولت رئیسی می‌گذرد، اما در طی این مدت، علی‌رغم همسوبودن دولت با مجلس اصول‌گرا، این دو قوه چالش‌های زیادی را با هم داشتند؛ هرچند که تصور می‌شد قوه مقننه با آن استقبال زیادی که از روی کار آمدن ابراهیم رئیسی داشت، همکاری بیشتری را با او داشته باشد؛ اما ظاهراً عملکرد دولتمردان رئیسی نتواسته است رضایت بهارستانی‌ها را جلب کند و بر همین اساس آنان راهکار دیگری را برای مقابله با دولت در پیش گرفتند. آنچنان که یا به وزیر پیشنهادی کار رأی نمی‌دهند یا پای استیضاح وزیر دیگری را امضا می‌کنند.
دست ردّ مجلس به زاهدی وفا / مرتضوی به وزارت کار رفت
خرداد ماه امسال بود که حجت‌الله عبدالملکی از سکانداری وزارت کار استعفا داد و محمدهادی زاهدی وفا به‌عنوان سرپرست این وزارتخانه معرفی شد. در طی این مدت علی‌رغم، گمانه‌زنی‌ها درباره وزیر جدید، در نهایت ابراهیم رئیسی، زاهدی وفا را به‌عنوان وزیر پیشنهادی کار به مجلس معرفی کرد؛ اما در روز بررسی سوابق وزیر پیشنهادی کار، در حالی که ابراهیم رئیسی به صحن علنی رفت و دفاع تمام‌قدی از زاهدی وفا داشت اما بهارستانی‌ها با افشای اموال میلیاردی او دست رد به سینه دولت زدند و به زاهدی وفا رأی اعتماد ندادند.
در نهایت نیز، ابراهیم رئیسی، صولت مرتضوی، معاون اجرایی خود را به‌عنوان وزیر پیشنهادی کار معرفی کرد. مرتضوی هم در غیاب رئیس‌جمهور، توانست از گیت بهارستانی‌ها عبور کند و بر صندلی وزارت کار تکیه زند.
دومین خروجی دولت کیست؟
اما در همان روزی که مرتضوی توانست رأی اعتماد نمایندگان مجلس را به دست بگیرد، مجلس با اعلام وصول استیضاح سیدرضا فاطمی امین، وزیر صمت این پالس را به دولت فرستادند که اگر وزیری کار خود را به‌درستی انجام ندهد، استیضاح می‌شود؛ اما ماجرای استیضاح وزیر صمت چیست؟
ماجرای استیضاح فاطمی امین به جلسه علنی مجلس در7 تیر سال جاری برمی‌گردد؛ پیش از آن تعدادی از نمایندگان خواستار به‌جریان‌انداختن استیضاح وزیر صمت بودند تا اینکه محمدباقر قالیباف در آن جلسه، از فرصت دوماهه مجلس به دولت برای ارسال لایحه به مجلس به‌منظور تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت و اصلاح ساختاری در این وزارتخانه سخن گفت.
در خلال این مهلت دوماهه، گمانه‌زنی‌هایی مطرح شد که ‌قرار است دولت با ارائه لایحه تفکیک وزارت صمت و تشکیل دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع، تنها یک وزیر معرفی کند و وزیر دوم همان فاطمی امین خواهد بود؛ موضوعی که با واکنش لطف‌الله سیاهکلی، نماینده قزوین و از متقاضیان استیضاح وزیر صنعت مواجه شد. سیاهکلی در جلسه علنی 8 شهریورماه در تذکری گفت که «معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در امور مجلس صحبت‌هایی داشتند که خیلی اشکال داشت. آقای حسینی برخلاف وعده‌ رئیس‌جمهور گفته که بعد از تفکیک تنها یک وزیر به مجلس معرفی می‌شود حال اینکه رئیس‌جمهور وعده داده بود که دو ماه به دولت برای استیضاح فرصت دهید تا دو وزیر معرفی شود. چرا اظهارات معاون پارلمانی رئیس‌جمهور خلاف اظهارات شخص رئیس‌جمهور است؟ اینچنین نگاه‌کردن تمسخر به کار کارشناسی مجلس شورای اسلامی است. استیضاح وزیر صمت هنوز پابرجاست و اگر دو وزیر به مجلس معرفی نشوند قطعاً دوباره دنبال خواهد شد.»
اما، از مهلت دوماهه مجلس به دولت مدت زیادی گذشته بود و خبری از استیضاح نبود تا اینکه در روز چهارشنبه، بهارستان استیضاح او را اعلام وصول کردند.
انتقاد تند قالیباف از وزیر نفت
از سوی دیگر، گویی نمایندگان دیگر رودربایستی خود را با دولتمردان کنار گذاشتند و انتقادات تندی را نسبت به آنان مطرح می‌کنند. مانند، محمدباقر قالیباف که در جلسه علنی مجلس خطاب به جواد اوجی، وزیر نفت گفت: «اگر جنابعالی و من به‌عنوان خدمتکاران مردم در قانون‌گذاری و اجرا حرف‌مان این باشد که ده درصد از صندوق توسعه به ما دهید یا اینکه هشتادمیلیارد دلار از جایی پول دهید تا این ناترازی را درست کنیم، آیا شما فکر می‌کنید که این هشتادمیلیارد دلار پول وجود دارد که می‌گویید بدهید تا این کار را انجام دهیم؟ من، شما، همه کارگران و مهندسان زحمتکش نفت و همه دلسوزان انقلاب و نظام می‌دانند که ما سالانه بین شصت تا هشتادمیلیارد دلار انرژی‌های مان را هدر می‌دهیم. آیا نمی‌خواهیم در این زمینه در کشور تصمیم بگیریم؟ چطور حاضریم دست گدایی به همه جا دراز کنیم و پول بگیریم؛ اما حاضر نیستیم اصلاح کنیم؟ بدون شک معلوم است که یا روش‌های اجرایی یا برنامه‌ریزی یا قانون‌گذاری ما اشکال دارد که قادر نیستیم این کار را انجام دهیم.»
یا همانند هاجر چنارانی، عضو فراکسیون بانوان مجلس که در جریان جلسه بررسی صلاحیت زاهدی وفا، وزیر پیشنهادی کار به رئیس‌جمهور گفت: «آقای رئیسی گفته بود هر کس فرزندش تابعیت خارج داشته باشد خودش هم باید برود پس ما منتظر اجرای آن هستیم در حالی که فرزند 5هزار و 4٠٠ و اندی از مسئولان در خارج از کشور هستند.»
پشت‌پرده رویارویی گاه‌وبیگاه مجلس و دولت
اما، آیا دلیل اختلافات بین نمایندگان و دولتمردان به‌دلیل نزدیک‌شدن فصل انتخابات است یا نمایندگانی که روزی برای روی کار آمدن رئیسی نامه می‌نوشتند، نمی‌خواهند هزینه تصمیم‌های دولت را از جیب خود بپردازند؟

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/733993/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کلید افزایش قیمت بلیت هواپیما در دستان ستاد تنظیم بازار

حماس: نتانیاهو جدیتی برای آزادی اسرا ندارد

هشدار رئیس ناسا نسبت به توانایی‌های فضایی چین

خواهرم رو بیشتر دوست داشتم

جمله عاشقانه سلمان همه رو سر ذوق آورد!

مبادا فراموش کنی دوستت دارم

راهپیمایی حمایت از عملیات «وعده صادق» در سراسر کشور برگزار می‌شود

معاون اول دولت احمدی‌نژاد درگذشت

رئیس «شورای روابط خارجی آمریکا»: اسرائیل گزینه‌های خوبی در برابر ایران ندارد

حمله فسفری رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

امیر سلیمانی: تجهیزات جدیدی به نیروی زمینی ارتش الحاق می‌شود

پیام مقامات آمریکایی به صهیونیست‌ها: در صورت تکرار حملات ایران، قادر به مقابله نیستیم

اولین بازی "ریما رامین‌فر" در قاب تلویزیون

انتقاد جدی ربیعی از بازگشت گشت ارشاد؛ واقعا درک نمی‌کنم چرا جامعه را به تقابل می‌کشانید؟

بن‌گویر خواستار اعدام زندانیان فلسطینی شد

فرصت مذاکره؟

گاف جدید بایدن را ببینید!

داماد گرفتنش هم دردسره

اژه‌ای خطاب به مسئولان قضائی: تلاش خود را در جهت امنیتِ روان، جان و مال مردم معطوف دارید

اوکراین: اگر در برابر روسیه شکست بخوریم، «جنگ جهانی سوم» شروع خواهد شد

متفکر آمریکایی: چگونه بایدن به آتش جنگ در خاورمیانه دمید؟

کامرون خطاب به رژیم صهیونیستی: درگیری را تشدید نکنید

چین: از عضویت رسمی فلسطین در سازمان ملل حمایت خواهیم کرد

رحیم‌پور ازغدی: این اولین‌بار است که اسرائیل تودهنی می‌خورد

تکریم مدیرکل بنیاد مازندران از جانباز سرافراز سرتیپ دوم صلواتی

زمان شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه

شوخی «نون خ» با تابلوهای روزشمار اتمام پروژه

از مادر اصرار، از ارسطو انکار!

شبکه «ای بی سی» آمریکا: پاسخ‌های بالقوه اسرائیل به ایران بین حمله به نیرو‌های نیابتی تا تهاجم سایبری است

واکنش جدید آمریکا و اروپا به پاسخ موشکی ایران

اولین نشست رفع موانع سرمایه گذاری جزیره کیش درسال جهش تولید با مشارکت مردم

خدمت توام با تکریم مهمترین اصل در بنیاد شهید و امور ایثارگران است

نیویورک تایمز: حمله ایران پیروزی بزرگ منطقه‌ای بود

دام تل‌آویو برای واشنگتن

عضو اتاق بازرگانی: 30 درصد تولید برق دنیا از تجدیدپذیر است که در ایران این عدد 1.3 درصد است

مگه تو کلئوپاترایی انقدر عروسیت طول می‌کشه!

فیلم‌های سینمایی تلویزیون در آخرین روز‌های فروردین

هشدار درباره توطئه جدید اشغالگران علیه مسجدالاقصی

ترامپ: باید از شر بایدن خلاص شویم

رئیسی: تولید شرط داشتن اقتصادی مقاوم در برابر تکانه‌ها است

فارن‌پالیسی: ایران قادر بود تل‌آویو را هم بزند اما خویشتنداری کرد

میم مثل ماه، میم مثل مادر

امیرعبداللهیان: وضعیت در غزه به نقطه جوش رسیده است

نماینده مشهد در مجلس هفتم خطاب به دیگر نمایندگان: سیگار نکشید

تحریم جدید، فیک یا واقعی؟

تحلیلگر صهیونیست: حمله ایران ناتوانی ما را به نمایش گذاشت

بُرد ژئوپلیتیک ایران

اقتصاد ژاپن خوش رنگ شد

ثبت بالاترین میزان تاریخ تولید فولاد ایران در سال 1402

طلای جهانی دوباره از جا برخاست

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی