اخبار محرمانه

آخرين مطالب

رسانه روسی: فصل تازه ای از روابط تهران و مسکو آغاز شده است تحلیل ویژه

رسانه روسی: فصل تازه ای از روابط تهران و مسکو آغاز شده است
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - دیپلماسی ایرانی /متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ستانیسلاف تاراسوف-رگنیوم| در روابط میان مسکو و تهران رنسانس به وجود می آید. برای ایجاد بسترهای قانونی کامل در راستای همکاری و شناسایی اولویت های اصلی در این همکاری، کار زیادی در پیش است. در حال حاضر، نکته اصلی این است که در عمل، فاصله تاریخی میان ظهور فرصت های جدید و اجرای آنها وجود ندارد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اعلام کرده که اعمال تحریم های کشورهای غربی علیه روسیه، فرصت های جدیدی را برای شرکت های روسی در راستای ورود به بازارهای ایران، هند، آسیای غربی و آفریقا ایجاد کرده است. او خاطرنشان کرد که برای غلبه بر مشکلات ناشی از تحریم ها، روسیه در حال توسعه روابط نزدیک تر به ویژه، با ایران است.
در حقیقت، تحریم ها هم تهدیدها و هم فرصت های جدیدی را برای توسعه فعال تر روابط تجاری – اقتصادی میان دو کشور به همراه دارد. اما، فقط این نیست. موقعیت تاریخی بی سابقه ای ایجاد شده است. پیشتر، روابط دو کشور با حضور عامل همکاری تجاری – اقتصادی بر مبنای اساس ایدئولوژیکی شکل می گرفت و دلایل داخلی مانع از ایجاد مشارکت در سطح راهبردی می شد. اما، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و اعلام یک دوره رهبری در جهان چند قطبی جدید توسط دولت امریکا، روسیه و ایران به طور عینی، خود را در یک ردیف عمومی می یافتند. اما، پس از آن، هر دو طرف نه فقط به نفع همکاری برای ایجاد نظام جهانی عادلانه تر و دموکراتیک تر که امنیت جهانی و منطقه ای را تضمین می کند، صحبت کردند، بلکه تلاش کردند، تمامی پل ها با غرب را خراب نکنند. بنابراین، عناصر بی اعتمادی متقابل در روابط مسکو و تهران باقی ماند.
حافظه دشوار تاریخی نیز کارساز بود. نیروهایی در تهران وجود دارند که هنوز به امکان برقراری گفت و گو با غرب معتقدند و باور دارند که برای ایجاد توازن نیرو میان روسیه و غرب در خاورمیانه بایست مسکو را دور نگه داشت. در این میان، باید اذعان داشت که این نیروها شانس حفظ نفوذ سیاسی خود و ادامه همکاری با غرب را حفظ کرده اند. این نیروها به نوبه خود، امکان حفظ ایران از طریق امضای توافق هسته ای را داشتند. اما، این که چرا این اتفاق نیفتاده و نمی افتد، راز بزرگی است. 
نکته دیگر این است که روسیه تحت فشار تحریم های غرب، با قاطعیت بیشتری، به سمت شرق حرکت کرده و همزمان، ایران را به عنوان یک نیروی بالقوه احتمالی مسلط در منطقه به رسمیت شناخته است. روسیه شروع به حمایت مداوم از تهران در موضوعات گوناگونی کرده است و روسای جمهوری دو کشور تماس های شخصی خود را افزایش داده اند. به علاوه این که مسکو و تهران در قالب اتحاد آستانه نیز قرار دارند. سایر موارد نیز زمینه ای برای ایجاد همکاری ایجاد کرده اند. 
مسکو این واقعیت را پنهان نمی کند که علاقه مند به اجرای کوریدور حمل و نقلی شمال – جنوب است که اقیانوس هند و دریای بالیتک را به هم متصل کند. از ایجاد مسیری برای کالاهایی سخن در میان است که در ابتدا، از طریق دریا از هند به ایران تحویل داده می شوند، سپس با حمل و نقل زمینی به سواحل دریای خزر می رسند و بعد، از طریق دریای خزر یا از طریق راه آهن و از آذربایجان به روسیه و سواحل بالتیک راه می یابند.
این نشان می دهد که نزدیکی میان دو کشور بیش از پیش، از ماهیت استراتژیک برخوردار است و دستور کار منطقه ای جدید در قفقاز، آسیای مرکزی و خاورمیانه در آینده اجتناب ناپذیر است. در این زمینه ها احتمال دارد دو کشور در نهایت سازمان دهی مجدد فضای ژئو سیاسی را آغاز کنند. در این میان، مهم است که در نظر داشته باشیم، اتحاد نوظهور دو کشور بر اساس تفکرهای مشترک در مورد نظم جهانی بدون ایجاد ایدئولوژی های دارای اهمیت منطقه ای شروع به ساخته شدن می کند.
مسکو خود را از سیاست لیبرالی غرب دور کرده است و ایران از دگماتیسم های ساخت امت جهانی و صادرات انقلاب اسلامی فاصله می گیرد. عمل گرایی و وابستگی متقابل چیزی است که شروع به تعیین توسعه همکاری روسیه و ایران می کند. این نمونه بسیار منحصر به فرد و نادری است که نه فقط تاکتیک ها، بلکه علایق نیز شروع به همخوانی می کنند. نکته قابل توجه این است که چگونه و بر اساس چه سناریویی، همکاری بیشتری توسعه خواهد یافت، زیرا ایران کشوری با تاریخ غنی و قدیمی است.
در آینده، وضعیت جدید آن به عنوان دولت پیشرو در منطقه تقویت خواهد یافت که در نهایت، احتمال دارد به تعامل خاص با روسیه و یا ظهور تضادهای جدید و تضاد در منافع منجر شود. در این میان، کارشناسان در حال ثبت یک رنسانس در روابط سیاسی و اقتصادی روسیه و ایران هستند و در حقیقت حقایق ملموس بر این امر گواهی می دهند. در حقیقت تا کنون آنها بیشتر در چارچوب محدود تحریم های امریکا درک شده اند.
تلاش برای ترکیب گره پیچیده ای از منافع میان دو کشور تازه آغاز شده، زیرا مجموعه ای از عوامل اصلی موثر بر فضای میان مسکو و تهران شناسایی نشده است. اسناد دو جانبه امضا شده که روند مشخصی را در توسعه وضعیت به سمت درک متقابل و همکاری در تقریبا تمامی زمینه ها مشخص می کند. تاکنون، فقط محتوای عینی روند پیچیده در حال اجرا و از جمله ایجاد مکانیسم های عملی برای حمایت های بانکی و مالی در فعالیت های اقتصادی خارجی را نشان می دهد.
برای ایجاد بسترهای قانونی کامل برای همکاری و شناسایی اولویت های اصلی در این همکاری، کار زیادی در پیش روست. در اینجا، وضعیت تا حدود زیادی، به موقعیت ژئوسیاسی و سود تجاری بستگی دارد. به طور عینی، طرفین در آستانه دستیابی به راه حل های مهم هستند. نکته اصلی این است که نباید فاصله تاریخی زیادی میان ظهور فرصت های جدید و اجرای آنها درعمل به وجود آید.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/729092/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

آقای ذوالنوری ممنون

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

سیگنال مثبت به بورس تهران

کاخ سفید: خواستار انجام‌ تحقیقات درخصوص گورهای دسته‌جمعی غزه هستیم

منابع عبری: اسرائیل با آتش‌بس چند هفته‌ای موافقت خواهد کرد

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

حمله پهپادی حزب الله به یک پایگاه توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی

واقعیت آمریکا بدون روتوش؛ ادامه سرکوب اعتراضات دانشجویی

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

دردسر تیک‌تاک

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

طوفان نمک کوهنوردیه!

هلاکت دو تروریست در اطراف زاهدان با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

موی چتری به چه صورت هایی می آید؟

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

نجات روسیه با اقتصاد موازی

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی