اخبار محرمانه

آخرين مطالب

در گفتگو با «انتخاب»؛

محمد هاشمی درمورد سقوط تعداد بیننده های صداوسیما: به خاطر این است که تمام زمان شان صرف پوشش کارهای دولت است فرهنگی اجتماعی

محمد هاشمی درمورد سقوط تعداد بیننده های صداوسیما: به خاطر این است که تمام زمان شان صرف پوشش کارهای دولت است
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - محمد هاشمی رئیس اسبق سازمان صدا و سیما درباره کاهش اعتماد مردم به اخبار صدا و سیما، می‌گوید که بیشترین زمان و پوشش‌دهی اخبار در اختیار کارهای دولتی و حکومتی است. شما می‌بینید که معمولا هر خبری مربوط به یکی از روسای قوا است که هر کدام اظهارات متعددی می‌کنند و وعده‌های فراوانی می‌دهند. وقتی مردم می‌بینند که این وعده‌ها یا تحقق پیدا نکرده‌ یا تعداد کمی از آن‌ها محقق شده است، نسبت به خبر هم اعتمادشان را از دست می‌دهند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس اسبق سازمان صدا و سیما درباره کاهش اعتماد مردم به اخبار صدا و سیما، می‌گوید که بیشترین زمان و پوشش‌دهی اخبار در اختیار کارهای دولتی و حکومتی است. شما می‌بینید که معمولا هر خبری مربوط به یکی از روسای قوا است که هر کدام اظهارات متعددی می‌کنند و وعده‌های فراوانی می‌دهند. وقتی مردم می‌بینند که این وعده‌ها یا تحقق پیدا نکرده‌ یا تعداد کمی از آن‌ها محقق شده است، نسبت به خبر هم اعتمادشان را از دست می‌دهند. بخش‌های مختلفی باید در خبر وجود داشته باشد و مردم هم ببینند که از آن‌ها هم گزارش و خبر پخش می‌شود.
به تازگی نموداری از منابع کسب خبر مردم در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در آن، با تجمیع 9 نظرسنجی از مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) روند تحولات منابع کسب خبر ایرانیان مرور شده است. آن چه در این نمودار بیش از هرچیز مورد توجه قرار گرفت، نزول مرجعیت خبری صداوسیما نزد مردم بود. در حالی که در سال 1383، سازمان صداوسیما با بیش از 70 درصد، انتخاب نخست مردم برای کسب اخبار بود، اما این اعتماد در یک بازه زمانی 17 ساله و طی یک روند نزولی، به کمتر از 45 درصد رسیده است.
محمد هاشمی در گفت و گو با «انتخاب» درباره علت کاهش اعتماد مردم به صدا و سیما، عنوان کرد: «در حال حاضر سرویس‌های خبری زیاد است. علاوه بر شبکه خبر که 24 ساعت اخبار را اطلاع می‌دهد و تحلیل می‌کنند، سایر شبکه‌های صدا و سیما هم هر یک در چندین نوبت اخبار را پخش می‌کنند. بنابراین چون تعدد سرویس‌های خبری وجود دارد و هر کدام هم یک سری مخاطب دارند، لزوما نمی‌توان بر اساس نظرسنجی روی یک شبکه تحلیل کرد. در بحث میزان اعتماد هم بستگی به این دارد که بیننده یا شنونده چه قدر نسبت به صحت آن خبر اطلاع و اعتماد داشته باشد. در حال حاضر چون کانال‌های مختلفی اعم از فضای مجازی، شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی و رسانه‌های خارجی، برای کسب اطلاعات و اخبار وجود دارد، ممکن است یک نفر بررسی کند و بگوید که خبری که امروز رسانه ملی پخش کرد، تمام واقعیت نیست.»
وی افزود: «نکته بعدی که به باور من الان خیلی صدق می‌کند و تاثیر دارد، این است که بیشترین زمان و پوشش‌دهی اخبار در اختیار کارهای دولتی و حکومتی است. شما می‌بینید که معمولا هر خبری مربوط به یکی از روسای قوا است که هر کدام اظهارات متعددی می‌کنند و وعده‌های فراوانی می‌دهند. رئیس جمهور که به یک استان می‌رود و وعده‌های متعددی می‌دهد، وقتی مردم می‌بینند که این وعده‌ها یا تحقق پیدا نکرده‌ یا تعداد کمی از آن‌ها محقق شده است، نسبت به خبر هم اعتمادشان را از دست می‌دهند و با خود می‌گویند که این گزارش‌ها را می‌دهند ولی معلوم نیست که چه زمانی انجام می‌شود.»
رئیس اسبق صدا و سیما عنوان کرد: «امروز که من خبر ساعت 2 ظهر را می‌دیدم، رئیس جمهور خیلی با حرارت در بین مردم استان کرمان صحبت می‌کرد، خبرنگار صدا و سیما در پایان گزارش خود گفت که رئیس جمهور این صحبت‌ها را کرده است و مردم منتظر هستند که تاثیرش را در زندگی و پای سفره‌شان ببینند. این حرف از یک رسانه ضد انقلاب پخش نشد بلکه گزارشگر صدا و سیما بود که این سخن را عنوان کرد و سخن درستی هم بود. مفهوم نهفته این سخن خبرنگار صدا و سیما همین بود که مردم اعتمادی ندارند.»
هاشمی ضمن تاکید بر اینکه وابستگی زیاد برنامه‌های خبری صدا و سیما به گزارشات دولتی و حکومتی باعث کاهش اعتماد مردم شده است، گفت: «صدا و سیما باید تعادلی بین اخبار دولتی و غیر دولتی داشته باشد. شاید بتوان گفت که بیشترین وقت تلویزیون و رادیو در حوزه خبر، به پوشش سخنان، گزارش‌ها و سفرهای دولت و مجلس اختصاص دارد. وقتی مردم صحبت آن‌ها را می‌شنوند و تاثیرش را در زندگی خود نمی‌بینند، طبعی است که به صدا و سیما بی‌اعتماد می‌شوند.»
این چهره سیاسی همچنین در خصوص راهکار خود برای اعتماد دوباره مردم به صدا و سیما، بیان کرد: «راهکار این است که صدا و سیما تعادلی در خبرهای خود داشته باشد. بدین معنا که هم خبرهای دولتی و هم بخش خصوصی را بگوید و از طرف دیگر هم صدای مردم عادی را برساند. امام خمینی (ره) فرمودند که صدا و سیما متعلق به همه است و نباید یک سهم به قوه قضاییه و مقننه و مجریه بدهیم. باید شعار رسانه عمومی و ملی را به طور عملی در خبرها حس کنیم. خیلی کمتر اتفاق می‌افتد که تلویزیون یا رادیو به سراغ مشکلات یک بخش خصوصی یا یک فرد عادی یا یک کسب و کار برود و در اخبار آن‌ها را پوشش دهد. در بعضی گزارش‌ها این امر را مشاهده می‌کنیم ولی در خبر کمتر چنین چیزی را دیده‌ایم.»
هاشمی با تاکید بر اینکه در خبر باید تعادل داشته باشیم، افزود: «بخش‌های مختلفی باید در خبر وجود داشته باشد و مردم هم ببینند که از آن‌ها هم گزارش و خبر پخش می‌شود. امام خمینی (ره) زمانی که ما رئیس صدا و سیما بودیم و برخی ملاقات‌های دولتی را پخش می‌کردیم، ایشان می‌گفتند که این چه خبری است؟ ملاقات فلانی با دیگری چه فایده‌ای دارد؟ حال ما الان مبتلا به این شیوه هستیم.»

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/722350/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات دیدار امیرعبداللهیان با دبیرکل سازمان ملل

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

نماینده روسیه در شورای امنیت: آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است

کاخ سفید: آمریکا در مورد رفح با اسرائیل در حال گفت و گو است

مرغ ارزان شد

حماس: مواضع بایدن متناقض است

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

تصویر احوالپرسی ظریف از ولایتی

چرا به شاهد 136، «کلاشنیکف دنیای پهپاد‌ ها» می گویند؟

علاقه شدید «لیلا حاتمی» به سبک فیلمسازی پدرش

تاریخ سازی جعلی

فصل جدید «زخم کاری» چه زمانی پخش می شود؟

سپاه ادعای آسیب نیروگاه دیمونا در حمله ایران را تکذیب کرد

6 پیشنهاد وزیر امور خارجه کشورمان در شورای امنیت سازمان ملل

انقلابیون انتقادی

موضع‌گیری دو پهلو

سیل برای دبی گران تمام شد

رویترز: آمریکا عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو می‌کند

پشت پرده فروش 1200 میلیارد تومانی سینمای ایران!

هشدار صریح ایران به رژیم صهیونیستی؛ در پاسخ دادن به هرگونه ماجراجویی آنی عمل می‌کنیم

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

تارانتینو نظرش عوض شد؛ «منتقد سینما» را نمی‌سازد!

رئیسی: اگر اهل مذاکره‌اید، ما میز مذاکره را ترک نکرده‌ایم

روایت هاشمی رفسنجانی از درخواست وزیر نفت برای صدور نفت مجانی به سوریه

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

نتانیاهو: نباید اختلافات داخلی را علنی کنیم؛ با تهدید وجودی روبرو هستیم

اردن: باید مانع حمله به رفح شد

تظاهرات علیه نتانیاهو امروز هم ادامه یافت

جادوی بهاره، کار عمو نوروزه!

اردن: ایران قصد تشدید تنش ندارد

سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

ادعای رسانه عبری درباره اصابت موشک به دیمونا جنگ روانی است

«کارخانه هیولاها» در ایران روی صحنه رفت

امیرعبداللهیان: عملیات دفاع مشروع و اقدام متقابل ایران پایان یافته است

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

سازمان بهداشت جهانی: حجم ویرانی بیمارستان‌های غزه فاجعه‌آمیز است

فقط حرکتای صورت سلمان که به شیرین میگه منو لو نده!

بازیگر نقش سیروس قایقران در «پرویزخان» کیست؟

بیانیه بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی آمریکا

امیرعبداللهیان: در صورت تعرض به منافع ایران، در پاسخ‌گویی لحظه‌ای تردید نخواهیم کرد

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

با کودک مثل خودش صحبت کنید

غربت مرتضی

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی