اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ معمای کارکرد شوراهای سیاستگذاری مقاله

سرمقاله فرهیختگان/ معمای کارکرد شوراهای سیاستگذاری
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فرهیختگان / « معمای کارکرد شوراهای سیاستگذاری » عنوان یادداشت روزنامه فرهیختگان به قلم احسان زیورعالم است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
تا آغاز جشنواره تئاتر فجر کمتر از پنج‌ماه زمان باقی‌ مانده است، بااین‌حال هنوز فراخوان جشنواره منتشر نشده است. عدم‌انتشار فراخوان جشنواره برای هنرمند نوعی فضای موهومی می‌آفریند که با توجه به انبوهی از تغییر و تحولات در بدنه ارشاد و البته خط‌مشی چهاردهه آن، قرار است با جشنواره تئاتر فجر، با لقب همیشگی ویترین تئاتر ایران چه کنند. کوروش زارعی، دبیر جشنواره در تمام این مدت سکوت کرده و چیزی از برنامه‌هایش نگفته است. شاید مهم‌ترین خبر از جشنواره تئاتر فجر اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری آن باشد. شورایی که فارغ از اعضایش که به آن می‌پردازیم، این پرسش را مطرح می‌کند که اساسا کارکردش چیست.
برای فهم بهتر کارکرد جشنواره‌ها بهتر است به آیین‌نامه جشنواره تئاتر فجر رجوع کنیم که در آستانه برگزاری جشنواره دوره سی‌ونهم توسط شهرام کرمی منتشر شد. با وجود اعتراضات به آیین‌نامه و مفاد آن، این آیین‌نامه در ارشاد به‌عنوان ملاک تصمیم‌گیری‌ها قطعی شد تا عنان جشنواره با فرمان یک آیین‌نامه مدون پیش رود. در دومین بخش این آیین‌نامه تعریف و وظایف شورای سیاستگذاری آمده است شورایی متشکل از معاون هنری و مدیرکل هنرهای نمایشی با حضور چهار چهره هنری مورد اعتماد جامعه هنری که به پیشنهاد رئیس جشنواره و حکم معاون هنری برگزیده می‌شوند. این گروه هفت‌نفره درکنار دبیر هنری یا همان دبیر جشنواره پنج وظیفه کلی برعهده دارند. تصویب برنامه‌های اجرایی، تعیین رویکرد کلان اجرایی، انتخاب دبیر، بررسی برنامه‌های پیشنهادی دبیر و نظارت بر اجرای مصوبات.
حال یک گام به عقب بازگردیم، رئیس جشنواره در آیین‌نامه مدیرکل هنرهای نمایشی است و رئیس شورای سیاستگذاری معاون هنری. در این چارت اداری با یک وضعیت پارادوکس روبه‌روییم. در چارت سازمانی ارشاد مدیرکل پایین‌تر از معاونت است و در چارت جشنواره نیز رئیس شورای سیاستگذاری پایین‌تر از رئیس جشنواره اما وضعیت پارادوکس موجب می‌شود که معاون هنری برای خالی نبودن عریضه، رئیس شورای سیاستگذاری شود و آدم‌های مختلف را در این شورا تعیین کند.
اما در جشنواره چهل‌و‌یکم تئاتر فجر درحالی شورا تشکیل شده که دبیر جشنواره مشخص شده، یعنی یکی از وظایف شورا پیش از این رقم خورده است و طبق خبرهای شنیده‌شده، کوروش زارعی فراخوان جشنواره را هم نگاشته است، پس دیگر وظیفه شورا نیز ملغی شده است. در سوی دیگر ماجرا در آیین‌نامه رویکردهای کلان اجرایی نیز خلق‌الساعه آمده است. بماند که بخش مهمی از این رویکردها در قالب برنامه‌های کلان پیش‌تر ابلاغ شده است، پس این دیگر وظیفه شورا نیز ملغی می‌شود. تنها وظیفه ممکن بررسی پیشنهادهای دبیر جشنواره است که در قالب فراخوان ارائه می‌شود، یعنی یک شورا با بوق و کرنا کردن رسانه‌ای تشکیل می‌شود تا یک فراخوان را تصویب کند. جالب آنکه دست دبیر جشنواره در نوشتن فراخوان هم طبق آیین‌نامه چندان باز نیست و بیشتر شورا مجبور است همچون شورای نگهبان، فراخوان را با آیین‌نامه تطبیق دهد، پس با ملغی شدن چهارمین وظیفه، وظیفه نظارت بر مصوبات نیز کأن‌لم‌یکن می‌شود.
 اما باز هم پرسش مهم این است برای چنین چیزی آیا نیاز است یک گروه 11 نفر تشکیل شود؟ به عدد 11 بیشتر دقت کنید. طبق آیین‌نامه، شورای سیاستگذاری تنها هفت‌ عضو دارد که سه عضو حقوقی آن از پیش تعیین‌شده است و چهار عضو هنری دارد اما شورای سیاستگذاری کنونی چهار عضو بیشتر از تعریف آیین‌نامه دارد. سه عضو از این گروه اساسا ربطی با تئاتر ندارند اما با استناد به تبصره نخست آیین‌نامه ذیل بند شورای سیاستگذاری انتخاب شده‌اند، اعضای مدعوی که از مدیران ارشد نهادهای فرهنگی و هنری هستند؛ افرادی چون بیژن نوباوه، علی منتظری و غلامرضا منتظری. باید دقت داشت این افراد عضو مدعوند و هیچ‌کارکردی در شورا جز مشورت ندارند، یعنی این افراد صاحب رای نیستند و قرار دادن آنها طبق خبر انتشاری، تصویری متفاوت از ذهنیت آیین‌نامه تداعی می‌کند. ضمن آنکه انتخاب مینا باقری نیز برخلاف آیین‌نامه رخ داده است؛ چراکه ملاک انتخاب اعضای هنری به‌روشنی آمده است: هنرمند شناخته‌شده و مورد اعتماد جامعه هنری. طبق خبر ارسالی مینا باقری نه‌تنها شناخته‌شده نیست؛ بلکه به‌دلیل عدم حضور طولانی خود در تئاتر نمی‌تواند ملاک اعتماد نیز قرار بگیرند. بخش مهمی از جامعه تئاتری هیچ‌خاطره‌ای از ایشان ندارند. بماند که رزومه انتشاری نشان می‌دهد او بیش از آنکه تئاتری باشد، از اهالی تلویزیون است. وضعیت مشوش شورای سیاستگذاری زمانی جالب می‌شود که محمود سالاری در مقام ریاست شورا حتی برای خودش هم حکم عضویت می‌زند.
بازخوانی آیین‌نامه جشنواره فجر درپی انتشار خبر شورای سیاستگذاری و ابهامات آن بیش‌ازپیش مخاطبان آن را گیج می‌کند که این شوراها چه کارکردی دارند و قرار است چه افزوده‌ای به جشنواره‌ها دهند؟ درحالی‌که هیچ تغییرات قابل‌توجهی در برگزاری جشنواره‌ها به‌وجود نمی‌آید. طبق اطلاعات به‌دست‌آمده دستمزد اعضای شورا که به‌سختی در یک‌دوره بیش از سه جلسه برگزار می‌کنند رقم هنگفتی است تا جایی‌که می‌توان حدس زد برگزاری همان سه جلسه برای جشنواره تئاتر فجر رقمی نزدیک به 350 میلیون تومان هزینه در بر خواهد داشت. در چنین وضعیت اقتصادی آیا بهتر نیست این رقم به‌جای تشکیل شورایی که طبق آیین‌نامه کاری برای انجام دادن ندارد، هزینه زیربنای تئاتر مملکت شود؟

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/718671/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

تولید پایدار سوخت در پالایشگاه تهران با تنوع‌بخشی به سبد محصولات

دارندگان کارت سوخت بخوانند

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!

وقتی ناراحتی از اینکه مخ زن خودت رو زدی

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

درگیری لفظی میان نتانیاهو و وزیر خارجه آلمان

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال

ببعی به زبان ترکی هم مسلطه!

چهره ها/ سلفی جالب نصرالله رادش و همسرش وایرال شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی