اخبار محرمانه

آخرين مطالب

افشاگری رسانه آمریکایی از نقش سفیر امارات درباره قرار دادن سپاه در لیست تروریسم سیاسی

افشاگری رسانه آمریکایی از نقش سفیر امارات درباره قرار دادن سپاه در لیست تروریسم
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - انتخاب / خبرنگار وقت وال استریت ژورنال، در 3 فوریه 2017 به سفیر امارات در ایالات متحده نوشت: «شما چیزی در مورد اینکه دولت [ترامپ] در نظر دارد سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند، می‌شنوید؟» عطیبه در عرض چند دقیقه پاسخ داد: «نمی دانم آن‌ها در تصمیم گیری کجا هستند، اما من این پیشنهاد را به چندین نفر ارائه کرده‌ام.»
الی کلیفتن وبسایت Responsile Statecraft وابسته به اندیشکده کوئینیسی آمریکا نوشت: اگرچه به موضوع فشار سیاسی داخلی بر دولت بایدن علیه خارج کردن سپاه از این فهرست - ترس از تبلیغات جمهوری خواهان و مخالفت شدید نیرو‌های طرفدار اسرائیل – بصورت گسترده پرداخته شده است، اما افراد کمی از عمق و گستردگی این کمپین برای قرار دادن و نگه داشتن سپاه در لیست سازمان‌های تروریستی آگاه هستند.
اسنادی از جمله پرونده‌های خارج شده از حالت سری و ایمیل هک شده یکی از دیپلمات‌های آمریکا، حاکی از یک عملیات نفوذ خارجی بسیار فعال در پنج سال گذشته است تا واشنگتن را به سمت حمایت از رویارویی با ایران و هدف قرار دادن سپاه پاسداران با تحریم و قرار دادن آن در فهرست تروریستی ببرد.
حداقل از سال 2015 انواع مشاوران ارتباطاتی، شرکت‌های حقوقی، لابی‌گرانی که برای دولت‌های خارجی - عمدتاً رقبای منطقه‌ای ایران یعنی عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین – کار می‌کنند جریان ثابتی از توییت، گفتگو، بیانیه‌های مطبوعاتی و گزارش‌هایی را درباره خطرات سپاه پاسداران و نیاز به قرار دادن آن در لیست سازمان‌های تروریستی خارجی منتشر کرده‌اند.
برای درک آنکه لیست سازمان‌های تروریستی خارجی به چاقوی سیاسی بدل شده تنها کافیست بدانید امارات و عربستان سعودی - مسئول برخی از فجیع‌ترین ترور‌ها علیه غیرنظامیان در یمن - در حال لابی کردن برای نگه داشتن سپاه در این لیست هستند. سارا لیا ویتسون، مدیر اجرایی گروه مدافع دموکراسی برای جهان عرب می‌گوید: ما نباید به لابی‌های دولتی خارجی اجازه دهیم که روی سیاست‌های مهم امنیت ملی، مانند تعیین مصادیق لیست سازمان‌های تروریستی در زمان تلاش برای رسیدن به یک توافق هسته‌ای حیاتی، تاثیر بگذارند.
ایمیل هک شده قبلی که توسط یک دیپلمات امارات ارسال شده بود، نشان دهنده تلاش یک منبع خارجی برای تأثیرگذاری بر رویکرد دولت ایالات متحده در قبال سپاه پاسداران است. در این ایمیل که در سال 2017 توسط گروهی که خود را گلوبال لیکس می‌نامند، منتشر شد، یوسف العطیبه سفیر امارات در ایالات متحده، یکی از تأثیرگذارترین دیپلمات‌های خارجی در واشنگتن، به یک خبرنگار در مورد این فهرست پیام می‌دهد. ایمیل منتشر شده توسط گلوبال لیکس نشان می‌دهد که جی سالمان، خبرنگار وقت وال استریت ژورنال، در 3 فوریه 2017 به عطیبه نوشت: «شما چیزی در مورد اینکه دولت [ترامپ] در نظر دارد سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند، می‌شنوید؟»
عطیبه در عرض چند دقیقه پاسخ داد: «نمی دانم آن‌ها در تصمیم گیری کجا هستند، اما من این پیشنهاد را به چندین نفر ارائه کرده‌ام.»
سفارت امارات از اظهار نظر در مورد ایمیل ادعایی، خودداری کرد. عطیبه در ایمیل مشخص نکرده که «این پیشنهاد را به چه کسی داده است». همزمان با این مبادلات بین عطیبه و سالمان، ارتشی از مزدبگیران امارات، عربستان سعودی، بحرین و گروه مجاهدین خلق (منافقین)، کارکنان کنگره، اندیشکده‌ها و اتاق‌های فکر را بمباران می‌کردند و وزارت امور خارجه هم با پیام‌هایی بر خطرات سپاه تاکید کرد.
در 14 فوریه 2017، «شورای ملی مقاومت ایران» که همان شاخه سیاسی مجاهدین خلق است و روابط نزدیکی با آژانس‌های اطلاعاتی عربستان و اسرائیل دارد - یک کنفرانس مطبوعاتی درباره فعالیت‌های سپاه پاسداران با عنوان «مراکز آموزشی تروریستی» و در 8 مارس 2017 هم کنفرانس «بحثی درباره ظهور امپراتوری مالی سپاه» برگزار کرد.
بنابر اعلام مجاهدین، این گروه در آمریکا در فاصله بین فوریه و می 2017، منبع بسیاری از گزارش‌ها درباره سپاه بوده که هرچند غالبا مربوط به رسانه‌های راستگراست، اما رسانه‌های اصلی مانند آسوشیتدپرس هم در میان آن‌ها دیده می‌شوند. این اعلام بر اساس قانون ثبت منابع خارجی انجام شده است که فعالان خارجی را ملزم می‌کند تا به طور دوره‌ای فعالیت‌های خود را گزارش دهند.
بر اساس افشاگری‌ها، سایر رقبای ایران در خلیج‌فارس نیز به شرکت‌های ارتباطی و لابی‌گران پول می‌دادند تا گزارش‌هایی را در محکومیت سپاه پاسداران منتشر کنند. در ماه می 2017، شرکت ارتباطات قرویس، که به نمایندگی از عربستان سعودی کار می‌کرد، گزارش «راهنمای ضد تروریسم» را درباره «عربستان سعودی و ضد تروریسم» منتشر کرد که مکرراً به حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شورشیان حوثی که سعودی‌ها و امارات در یمن می‌جنگیدند اشاره داشت. (هیچ یک از نمایندگی‌های خارجی ثبت شده در این مقاله به درخواست‌ها برای اظهار نظر پاسخ ندادند.)
یکی دیگر از شرکت‌های ارتباطاتی به نام «براون اشتیان هیت فاربر شرک» که به نمایندگی از عربستان سعودی فعالیت می‌کند نیز یک مطلبی در دفاع از جنگ عربستان در یمن - که توسط مدافعان حقوق بشر محکوم شده است - منتشر و در آن در ادعا کرد شورش علیه دولت مرکزی یمن ناشی از کمک مالی و عملیاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و حزب الله لبنان به آن‌ها بوده است.
بمباران اطلاعاتی درباره سپاه پاسداران از طرف امارات، بحرین و عربستان سعودی با اعمال تحریم‌های دولت ترامپ در سال 2017 علیه سپاه ادامه یافت، اقدامی که توسط عوامل خارجی در واشنگتن مورد استقبال قرار گرفت. جناح سیاسی مجاهدین خلق این حرکت را در یک بیانیه مطبوعاتی جشن گرفت. امارات نیز به نوبه خود سیاست تهاجمی جدید دولت ترامپ در قبال ایران را در بیانیه مطبوعاتی منتشر شده توسط شرکت حقوقی هاگر الواد ستود که برای سفارت امارات متحده عربی کار می‌کند.
سیاست «فشار حداکثری» دولت ترامپ تأکید خاصی بر هدف قرار دادن سپاه داشت. رویکرد جنگ‌طلبانه با لغو توافق هسته‌ای ایران در سال 2018، قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی در سال 2019 و ترور قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس در اوایل سال 2020 به اوج خود رسید. در کل، «فشار حداکثری» مورد تحسین امارات، عربستان سعودی و اسرائیل قرار گرفت
تعدد پرونده‌های فدرال درباره افراد و گروه‌های حامی منافع خارجی، نشان دهنده شدت حمایت از این موضوع بود. در لیست اطلاعاتی که توسط عوامل خارجی وابسته به امارات متحده عربی، عربستان سعودی، بحرین و سازمان مجاهدین خلق بین سال‌های 2017 تا 2020 افشا شده، 325 بار به نام سپاه اشاره شده است.
این کمپین پرسود نفوذ خارجی در دوران پس از ترامپ و پس از «فشار حداکثری» هم ادامه یافته است. در ژوئن 2021، عوامل سعودی در شرکت «تحقیقات راهبردی تریپ برد» توئیتی از سوی بلینکن به 23 نفر از کارکنان هیل ارسال کردند که در آن اعلام کرد: "امروز، ما شبکه‌ای از شرکت‌های اصلی و واسطه‌های هماهنگ کننده حوثی‌ها با سپاه پاسداران را مشخص کردیم".
پس از حذف حوثی‌ها از فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی توسط دولت بایدن در ماه فوریه، عوامل اماراتی گزارشی از سفارت امارات در مورد «بازگرداندن حوثی‌ها به فهرست تروریستی ایالات متحده» با اشاره به ادعای روابط نزدیک شورشیان با سپاه پاسداران منتشر کردند.
بر اساس اطلاعات فاش شده تحت قانون ثبت عوامل خارجی، فعالیت عوامل امارات متحده عربی، عربستان سعودی، بحرین و شاخه سیاسی مجاهدین خلق پس از تلاش دولت بایدن برای ورود مجدد به توافق هسته‌ای با ایران، کاهش پیدا کرده است. این تغییر همزمان با افزایش تنش بین کاخ سفید و کشور‌های حاشیه خلیج فارس بر سر موضوعات مختلف از تولید نفت اوپک گرفته تا تحریم‌ها علیه روسیه در پی حمله مسکو به اوکراین رخ داد.
حداقل یک نهاد دارای ارتباطات مالی با امارات متحده عربی و عربستان سعودی - اگرچه یک عامل خارجی ثبت شده نیست - در حال حاضر علیه حذف احتمالی سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی فشار می‌آورد. مؤسسه خاورمیانه اندیشکده واشنگتن که صرفاً به مطالعه خاورمیانه اختصاص داشته و بزرگترین تامین‌کننده مالی آن سفارت امارات متحده عربی و آرامکوی سعودی است، گزارشی را در این ماه منتشر و در آن نتیجه‌گیری کرد:
در حالیکه دولت ایالات متحده مسئله حذف سپاه پاسداران از لیست سازمان‌های تروریستی را بررسی می‌کند، ماهیت سپاه نشان می‌دهد آن‌ها یک نیروی مسلح دولتی و متعارف نیستند و نباید مانند چنین نیرویی با آن‌ها رفتار شود. سپاه پاسداران یک سازمان ایدئولوژیک است که ویژگی‌های کلیدی مشترکی با سایر سازمان‌های اسلام‌گرای حاضر در این لیست دارد، از جمله تلاش برای ایجاد یک دولت اسلامی توسعه‌طلب، نظم جهانی اسلامی، تحمیل اجباری قوانین شریعت، تبلیغ جهاد مسلحانه، و ضدیت ایدئولوژیک با آمریکایی و یهودستیزی.
راشل دولی، مدیر روابط رسانه‌ای موسسه خاورمیانه در بیانیه‌ای گفت کمک‌های مالی بر عملکرد این گروه تأثیری ندارد. دولی گفت: «موسسه خاورمیانه استقلال فکری کامل خود و دانشمندانش را حفظ می‌کند، و هیچ سرمایه‌گذاری حق دادن نظر درباره مقالات را نداشته و از هیچ سرمایه‌گذاری در نوشتن و/یا انتشار مقاله‌ها، از جمله این مقاله، مشورت گرفته نمی‌شود.» نویسندگان این مقاله را به طور مستقل تهیه و آن را به موسسه خاورمیانه ارائه کرده‌اند، که طیف وسیعی از نظرات و دیدگاه‌ها را در مورد سیاست و امور منطقه منتشر می‌کند. مقاله پس از گذراندن فرآیند بررسی داخلی و بررسی واقعیات پذیرفته شد. همانطور که در مورد همه مطالب منتشر شده توسط موسسه خاورمیانه این کار انجام می‌شود، دیدگاه‌های این مقاله متعلق به نویسندگان است و نشان‌دهنده موضع موسسه نیست.»
موسسه خاورمیانه لیست کمک‌دهندگان را در وب‌سایت خود اعلام کرده، اما تضاد منافع احتمالی در مطالب منتشره که بر تأمین‌کنندگان مالی دولتی آن تأثیر می‌گذارد را فاش نمی‌کند. در حال حاضر، به نظر می‌رسد که کمپین فشار علیه سپاه در واشنگتن در حال پیروزی است. ایالات متحده تاکنون حذف این گروه را بدون امتیازات بیشتر از سوی ایران رد کرده است. ایرانی‌ها می‌گویند چنین موضعی با توافقی که در سال 2015 منعقد شد در تضاد است، زیرا از ایران می‌خواهد امتیازات بیشتری را برای به دست آوردن همان کمک‌های اقتصادی بدهد که این کشور قبلاً برای گرفتن آن‌ها چانه زنی کرده بود.
با این وجود، صرف بحث درباره حذف سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی، دستاورد اصلی کمپین «فشار حداکثری» را به خطر می‌اندازد. دستاوردی که کشور‌های خلیج فارس و مجاهدین خلق آن را ستایش می‌کردند. اگر ناگهان حذف سپاه از این فهرست محتمل‌تر به نظر برسد، ماموران ثبت شده آن‌ها در واشنگتن مطمئناً کارزار خود را دوباره گسترش خواهند داد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/701946/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«هدفی» که ایران با حمله به اسرائیل زد!

آمریکا اولین اورانیوم غنی شده 90 کیلویی را تولید کرد

فروش بالای فیلم‌ها دستاورد سینماگران است نه دولتمردان

معرفی داوران جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی

متن و حواشی سفر رئیس‌جمهور به سمنان

سهم 41 درصدی ابرپروژه‌های نفتی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی دولت سیزدهم

هنیه برای دیدار با اردوغان وارد ترکیه شد

آمریکا بدلیل حمایت از جنایات رژیم پهلوی به پرداخت بیش از یک میلیارد دلار محکوم شد

عضو گروه بیتلز و همسرش چرا به ایران آمدند؟/ از بازارگردی و خوردن کباب تا دیدار با ویگن/ تصاویر

روایت جالب یک اقتصاددان از دلیل افزایش عجیب قیمت طلا

راه‌اندازی قطار سریع‌السیر در کره برای ترغیب جوانان به ازدواج

تصاویری از خودسوزی یک نفر مقابل دادگاه ترامپ

شولتس: جنگ اوکراین احتمالا چندین سال طول می‌کشد

کروز کنترلی که فقط ماشین ارسطو عامل داره!

کنایه همراه وزیر خارجه در نیویورک به یک خبرنگار

جزئیاتی از دور دوم انتخابات مجلس؛ زمان آغاز تبلیغات مشخص شد

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

استایل بن سلمان در محل کار؛ رونمایی ولیعهد عربستان از دفتر کارش!

سرمقاله جمهوری اسلامی/ کاربردی‌ترین زمان دیپلماسی

بنسو سورال: بعد از «مست عشق» هر نقشی را قبول نمی‌کنم

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

سرمقاله اطلاعات/ ایران اوج بازدارندگی و قدرت بلامنازع

سرمقاله ابتکار/ راه قدس از اردن می‌گذرد؟

سرمقاله جام جم/ آبروی از دست رفته

هشدار صندوق بین‌المللی پول به آمریکا

خانواده های اسرای صهیونیست بزرگراه اصلی تل آویو را بستند

تصاویر لحظات اولیه حمله هوایی به آشیانه زرهی پایگاه نیرو های مسلح عراق

سئول: وضعیت خاورمیانه را از نزدیک رصد می‌کنیم

انتقال مجروحین حمله هوایی پایگاه کالسو عراق به مراکز درمانی

لباس عروسی لاکچری بر تن خانم بازیگر

امیرعبداللهیان: سلاح‌های مورد استفاده در اصفهان، بیشتر شبیه اسباب‌بازی بچه‌ها بود

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

چرا باید از کارت سوخت شخصی استفاده کنیم؟

سرمقاله ایران/ حفاظت از خاکریز حجاب بدون بازی در زمین دشمن

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نگاهی دیگر به وزارت امور اقتصادی و دارایی

سرمقاله جمهوری اسلامی/ « » عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

وقتی کارگردان مشهور قلیان چاق می‌کرد

رمزگشایی ایمانی از موضع گیری واحد چپ و راست سیاست در ماجرای حمله به صهیونیست‌ها

سرمقاله اعتماد/ یکپارچگی وتوان سیاست سازی

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد

ادعای مخالفت بایدن با عملیات نظامی صهیونیست‌ها در رفح

شهادت 7 فلسطینی در بمباران یکی از خانه های رفح

حمله پهپادی اوکراین به مناطق مسکونی «بلگورود»

نامعادله تبلیغات در سینمای ایران

حمله به یک پایگاه نظامی عراق

آزمایش یک «کلاهک فوق‌العاده بزرگ» موشک از سوی کره شمالی

آمریکا 1000 نیرویش را از نیجر خارج می‌کند

بیانیه مقاومت اسلامی عراق درباره حمله به هدف حیاتی در ایلات و پایگاه هوایی اشغالگران

پاسخ معاون رئیسی به رسانه‌ غربی که نوشته‌ بود مسئولان این روزها در پناهگاه هستند!

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی